Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Sty 2014 17:14 

Zbanowany
Mam pytanie. Chcę kupić bilet w lokalnych liniach w Indiach z Delhi do Leh. Czy ktos orientuje sie czy lepiej płacić wiza czy mastercard? Chodzi mi o korzystniejszy przelicznik rupi indyjskiej:)
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#2 PostWysłany: 24 Sty 2014 17:18 

to wszystko zalezy od typu karty, i przez kogo zostala wydana karta (czy pobieraja dodatkowa prowizje za przewalutowanie) ...jak znasz te informacje to skorzystaj z ponizszego kalkulatora : http://www.visaeurope.com/en/cardholders/exchange_rates.aspx
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 24 Sty 2014 17:26 

Zbanowany
Ktos korzystał z tego kalkulatora? Bo troche jak reklama wygląda:P
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Sty 2014 17:39 

czy wogole wpisales dane w ten kalkulator? czy chciales napisac komenta tak po prostu?
w tabeli oplat i kosztow masz zazwyczaj napisane prowizje za platnosci w obcych walutach np. w moim przypadku to 1,5% transakcji jak place w innej walucie niz ta z jaka rozliczam rachunek karty kredytowej

a co masz na mysli mowiac reklama?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Sty 2014 17:53 

Zbanowany
Ok:) teraz rozumiem :) na tablecie bardzo dziwnie strona się wyświetliła:)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Sty 2014 17:55 

Zbanowany
tutaj masz kalkulator do mastercard

https://www.mastercard.com/global/currencyconversion/
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 06 Cze 2014 09:29 
Awatar użytkownika

Loty: 48
Kilometry: 89 809
Krajów: 16 / 7.7%
Cześć,
czy ktoś się orientuje jak wygląda sytuacja z tanimi liniami w Indiach?
Czy ceny biletów zachowują się jak w europejskich tanich liniach (Ryan, Wizz) gdzie jest najpier wysoko a potem zależnie od promo, czy jak kolejowe im później tym drożej?
Jeśli szukam biletów na październik, to już kupować czy śledzić ceny?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 06 Cze 2014 09:59 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
Krajów: 31 / 15.0%
niebieski
nurneee napisał(a):
Cześć,
Czy ceny biletów zachowują się jak w europejskich tanich liniach (Ryan, Wizz) gdzie jest najpier wysoko a potem zależnie od promo, czy jak kolejowe im później tym drożej?

Generalnie z moich obserwacji raczej jak kolejowe, czyli im wcześniej kupowane tym taniej (ale Amerykę odkryłem), ale oczywiście promo pojawiają się również "znikąd". Jak ktoś ma większe doświadczenie w temacie promo w indyjskich low-costach to niech się podzieli :)
Przykładowo Mumbai - Delhi na przyszły tydzień jest na dziś ok. 4 razy droższy niż bilet na październik, ale czy i kiedy wrzucą jeszcze jakieś promo na październik to nawet Śiwa, Wisznu i Brahma pewnie nie wiedzą. Czasu jest sporo, więc jeszcze można pośledzić. Pamiętać też należy, że jak na całym świecie w Indiach również ceny rosną na święta, a że w Indiach świąt w ciągu roku sporo to dobrze przez planowaniem lotów sprawdzić ich kalendarz.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 06 Cze 2014 10:13 
Awatar użytkownika

Loty: 48
Kilometry: 89 809
Krajów: 16 / 7.7%
bonieq2 napisał(a):
nurneee napisał(a):
Cześć,

Generalnie z moich obserwacji raczej jak kolejowe, czyli im wcześniej kupowane tym taniej (ale Amerykę odkryłem), ale oczywiście promo pojawiają się również "znikąd". Jak ktoś ma większe doświadczenie w temacie promo w indyjskich low-costach to niech się podzieli :)
Przykładowo Mumbai - Delhi na przyszły tydzień jest na dziś ok. 4 razy droższy niż bilet na październik, ale czy i kiedy wrzucą jeszcze jakieś promo na październik to nawet Śiwa, Wisznu i Brahma pewnie nie wiedzą. Czasu jest sporo, więc jeszcze można pośledzić. Pamiętać też należy, że jak na całym świecie w Indiach również ceny rosną na święta, a że w Indiach świąt w ciągu roku sporo to dobrze przez planowaniem lotów sprawdzić ich kalendarz.

Dzięki, część już mam, na resztę będę polował. Święta wszelakich wyznań wziąłem pod uwagę:)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 12 Cze 2014 13:35 

niebieski
może przez przypadek komuś się przyda (do północy ich czasu):
http://www.spicejet.com/monsoonsale.aspx
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 29 Paź 2022 11:12 

Hej,
Mam problem. Przy próbie zakupu biletów lotniczych (IndiGo, SpiceJet) odrzuca mi płatność kartą. Próbowałam różnych kart (debetowej, kredytowej), którymi zawsze kupuję bilety lotnicze. Niestety w tych liniach nie ma możliwości płacenia np. PayPalem. Czy komuś udało się kupić bilety bezpośrednio w indyjskich liniach lotniczych i w jaki sposób zapłacił?
Wiem, że mogę kupić bilety przez OTA, ale bezpośrednio w linii byłoby bardziej pewnie w przypadku zmiany lub odwołania lotu + ewentualnego zwrotu pieniędzy.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 29 Paź 2022 11:42 
Awatar użytkownika

Loty: 68
Kilometry: 129 075
Krajów: 18 / 8.7%
Jaki powód odrzucenia? Być może bank traktuje to jako scam więc są dwie opcje - zadzwonić do banku albo spróbować zapłacić rezolutem/zenem/curve itd.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 29 Paź 2022 13:40 
Awatar użytkownika

Loty: 557
Kilometry: 825 351
Krajów: 64 / 30.9%
niebieski
Trzeba zgłosić transakcje do banku. Też to przerabiałem z Air India, nasze banki blokowały transakcje.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 29 Paź 2022 16:12 

Po wpisaniu wszystkich danych pojawia się komunikat: "Payment Validation Failed. We regret that the reservation could not be processed"
Nie dochodzi do momentu weryfikacji karty.
Problem został zgłoszony do banku, ale ze wstępnej rozmowy raczej nie mają pojęcia co jest nie tak:/
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 13 Gru 2022 12:51 

Udało się przebrnąć przez tą rezerwację?

Ja mam taki sam problem. Żeby było ciekawiej to w początkiem września kupiłem w IndiGo bez problemu bilety. Później w Październiku chciałem kupić kolejne i dostawałem taki sam błąd wówczas kupiłem u innego przewoźnika w podobnej cenie. Teraz chciałem kupić kolejne i dalej ten sam błąd. W październiku korespondowałem z IndiGo chyba przez tydzień w tej sprawie ale nic to nie dało.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 14 Gru 2022 10:39 

Loty: 217
Kilometry: 515 797
Krajów: 70 / 33.8%
niebieski
Ja do zakupu biletów lotniczych (IndiGo, GoFirst) w Indiach korzystałem z lokalnego OTA o nazwie EaseMyTrip i wszystko odbyło się bez problemów. Od razu ma się dostęp do rezerwacji na stronie przewoźnika po numerze PNR, ceny porównywalne z tymi na stronie przewoźnika, są też różne kody zniżkowe. W przypadku IndiGo nawet dostałem od razu potwierdzenie rezerwacji od IndiGo, a nie tylko od OTA. Więc to może jest jakaś opcja jeśli problemu nie uda się rozwiązać.
68/193 krajów ONZ
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#17 PostWysłany: 21 Gru 2022 10:50 
Awatar użytkownika

Loty: 179
Kilometry: 424 008
Krajów: 43 / 20.8%
Dzięki za wskazówkę z EaseMyTrip. Kupiłem tam wczoraj bilety IndiGo - z miejsca przyszło potwierdzenie od przewoźnika i faktycznie na stronie IndiGo mogę zarządzać tą rezerwacją. Płatność kartą przez stronę IndiGo nadal nie działa ...
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 17 Wrz 2023 16:45 
Awatar użytkownika

Loty: 127
Kilometry: 247 539
Krajów: 31 / 15.0%
Cześć, chciałbym kupić wewnętrzny lot w Indiach, jeszcze z Polski. Na stronie IndiGO już problem z OTA - brak hinduskiego numeru. Na Vistara także problem z rejestracją… Jaką stronę do kupna biletu polecacie? Widziałem wyżej Easemytrip, ale opinie mają raczej średnie.

6 kontynentów, 39 krajów.
Ostatnio w: Grecja
W planach: Istambuł, Chiny
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 17 Wrz 2023 17:21 

Loty: 1119
Kilometry: 1 113 616
Krajów: 91 / 44.0%
platynowy
@Placko Kiedyś bardzo popularne na tym forum było MakeMyTrip. Może u nich da radę?

#20 PostWysłany: 25 Gru 2023 20:30 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Chcę wrócić do tematu wcześniejszego kupna biletów. Sprawdziłem sobie właśnie cenę kilku losowych połączeń na koniec grudnia i na początek lutego, ceny wyglądają podobnie, czy jest sens kupować bilety z miesięcznym wyprzedzeniem, czy raczej np. tydzień wcześniej wystarczy, a może w ogóle 2-3 dni wcześniej?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości