Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 109 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 07 Wrz 2012 07:12 
Awatar użytkownika

Loty: 406
Kilometry: 714 375
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Polecam w dowolny duzym supermarkecie woreczki foliowe "Jan Niezbędny"
zamknięcie strunowe. Sa opakowania z stałym rozmiarem:
Jan Niezbędny Torebki strunowe 1l 20 szt
Jan Niezbędny Torebki Strunowe 20 szt MIX

Nie doczepili sie nigdy na zadnym lotnisku od Anglii po Maroko

Cena w sklepie okolo 5 zł.
http://www.janniezbedny.pl/produkty/tor ... runowe-mix
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#42 PostWysłany: 07 Wrz 2012 10:52 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
No i wszystko :)
Dziękuję serdecznie za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 07 Wrz 2012 19:19 

generalnie ostatnio zapomniałem o woreczkach i wrzuciłem wszystko do zwykłej foliówki - przeszło bez problemu :D

#44 PostWysłany: 16 Wrz 2012 23:46 

niebieski
Ostatnio byłem na lotnisku Sztokholm-Skavsta, skąd wziąłem sobie woreczki.
Dodam, że nie używałem ich przy odprawie.
Po powrocie do domu je zmierzyłem i wyszło mniej więcej 25x17cm.
Nie wiem, może to moje obawy są śmieszne, ale w sobotę lecę w dosyć daleką (jak dla mnie podróż), podczas której nie chciałbym mieć problemów, szczególnie że mam przesiadkę w Bergamo, gdzie ponoć sprawdzają wszystko i wszystkich.
Będą jakieś kłopoty z tymi torebkami?

Swoją drogą trochę to dziwne, żeby na lotnisku były 'nieprzepisowe' woreczki, co?
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 17 Wrz 2012 09:30 

niebieski
codriver napisał(a):
Ostatnio byłem na lotnisku Sztokholm-Skavsta, skąd wziąłem sobie woreczki.
Dodam, że nie używałem ich przy odprawie.
Po powrocie do domu je zmierzyłem i wyszło mniej więcej 25x17cm.
Nie wiem, może to moje obawy są śmieszne, ale w sobotę lecę w dosyć daleką (jak dla mnie podróż), podczas której nie chciałbym mieć problemów, szczególnie że mam przesiadkę w Bergamo, gdzie ponoć sprawdzają wszystko i wszystkich.
Będą jakieś kłopoty z tymi torebkami?

Swoją drogą trochę to dziwne, żeby na lotnisku były 'nieprzepisowe' woreczki, co?

Ostatnio w Bergamo nie sprawdzali mi nic, a miałem w zwykłym woreczku foliowym o nieznanej obiętości i wymiarach. I z tego co widziałem nikomu nie sprawdzali. Sporadycznie rozmiar podręcznego ale nie pudełkiem, a w koszyku. Do tego panie pomagały upchać podręczny tak żeby się zmieścił:) Panie od Ryanair-a.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 17 Wrz 2012 11:59 

niebieski
Widzę, co podróżnik to inna opinia :)
No nic, ryzykujemy, zobaczymy co to będzie.
Dziękuję za odpowiedź!
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 18 Wrz 2012 16:33 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 335 734
Krajów: 52 / 24.3%
Jeśli chodzi o Bergamo, to byłam 4tygodnie temu i zarówno w drodze tam i z powrotem nikomu nie sprawdzali tych woreczków.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 18 Wrz 2012 16:45 
Awatar użytkownika

niebieski
kaaja napisał(a):
Ponawiam pytanie, jak to wygląda w Gdańsku? i czy elentualnie taka mała przeźroczysta kosmetyczka z rossmanna przejdzie?( na pewno nie ma 1L)..

Jak w sierpniu lecieliśmy z Gdańska, to przy security mieli te worki i na 99,9% można było je brać za darmo. My mieliśmy swoje, więc nie wzięliśmy, ale człowiek przed nami nie miał i kazali mu wziąć worek i przepakować rzeczy z kosmetyki do worka.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 19 Wrz 2012 12:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Juz gdzies to pisalam, ale powtorze sie. Od jakiegos roku zaczelam moj maly protest przeciwko tym woreczkom. Konsekwentnie pakuje wszystkie plyny w przepisowe butelki, ale wrzucam je do zwyklej "szmacianej" kosmetyczki. Na jakies 30 lotow, ze 2 razy spytali sie czy przewoze plyny, mowilam ze nie i kosmetyki elegancko przejechaly w kosmetyczce w podrecznym. Jedynie ostatnio w Eindhoven celnikowi nie spodobala sie moja torba, troche mi balaganu zrobil, myslalam ze chodzi o plyny wiec pokazalam mu kosmetyczke, ale okazalo sie ze szukal sera camembert ;)
Testowane na wielu lotniskach, wyraznie nie maja juz odgornych cisnien na te worki, mozna je sobie odpuscic, ewentualnie wozic jakis 1 w razie czego.

#50 PostWysłany: 26 Wrz 2012 13:58 

llukasz napisał(a):
Czy na lotnisku Warszawa Modlin można dostać takie torebki, jeśli tak czy są płatne?

Pozdrawiam

ponawiam;)
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 26 Wrz 2012 14:11 

niebieski
Paco napisał(a):
llukasz napisał(a):
Czy na lotnisku Warszawa Modlin można dostać takie torebki, jeśli tak czy są płatne?

Pozdrawiam

ponawiam;)

nigdzie ich nie widziałem
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 26 Wrz 2012 14:41 

a propos zabierania "niestandardowych woreczkow" chcialabym z doswiadczenia podpowiedziec, zeby miec je schowane i nie pokazywac gdy pracownik lotniska zapyta nas o to, czy mamy jakies plyny, proszac o okazanie woreczka. Spotkalam sie z takimi pracownikami na kilku lotniskach, na ktorych sa automaty do sprzedazy "oficjalnych woreczkow". Raz woreczek pokazalam i pomimo, ze byl duzo mniejszy niz dozwolony, z grubszej folii i z dobrym zapieciem, to pan mi powiedzial, ze jest zly i musze kupic nowy (pan sie nieco zmartwil, gdy stojacy za mna chlopak powiedzial, ze ma jeden zbedny i moze mi go dac;) . Od tamtej pory woreczek wyjmuje dopiero gdy mam go polozyc na tasmie - z reszta pare razy zdarzylo mi sie go nawet nie wyciagnac z plecaka i nikt sie nie czepial (inna sprawa, ze kilka razy "udalo" mi sie nieswiadomie przewiezc duzy zel pod prysznic czy krem do opalania i tego tez nikt nie zauwazyl;)
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 26 Wrz 2012 14:54 

Z kolei w Tallinie większość pasażerów musiała zakupic worki z automatu za 1€,my mielismy worki od Niezbędnego,i tez musielismyzakupic i przełożyć,bo niestandardowe.koles przed nami mial te wlasnie wyzej opisane torebki z rossmana i tez musial kupowac,wiec co lotnisko,co lot -to inny zwyczaj ;-)

#54 PostWysłany: 26 Wrz 2012 14:59 

niebieski
Ja tam ostatnio w ogóle nie wyciągam z plecaka kosmtyków. Przestałem je nawet przepakowywać do torebek. Nawet jak "pomagacz" z security pyta się czy mam kosmetyki, mówię że nie. Po prześwietleniu nikt mnie nie prosi o wyciąganie czegokolwiek z bagażu. Po co więc mam się bawić w wyciąganie. Jedynie gdzie zawsze to robię to lotniska w Londynie, bo tam strasznie na to naciskają.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 03 Paź 2012 22:50 

Latam z Niezbędnym pojemności 1,2l i nawet nie wyciągam z bagażu i nie miałam problemów. W Norwegii znajomej która przechodziła kontrolę jednocześnie ze mną u innego ochroniarza dostała ochrzan że nie wyjęła z bagażu, a ja u innej osoby nie wyjęłam i problemu nie było, to tylko wskazuje że to zależy od konkretnego ochroniarza/jego humoru itp.
Do tego mam wrażenie że w Charleroi wyjątkowo sprawdzają i ilość bagażu i nalegają by wyjąć płyny i sprzęty elektroniczne z bagażu, ale rozmiarów torebek nie sprawdzali.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 25 Gru 2012 15:40 

Nie orientuje się ktoś może czy na lotnisku Warszawa Chopin mozna dostać te torebki?
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 12 Sty 2015 00:09 

Czy ktoś się orientuje czy w Pyrzowicach można gdzieś dostać / kupić takie woreczki?
Ewentualnie czy ktoś testował już na lotniskach woreczki strunowe z Ikei? Będę wracać z Luton więc trochę boję się ryzykować ;)
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 12 Sty 2015 00:13 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.6%
srebrny
Woreczki strunowe mogą być, my mamy 3l, ale czepiają się czasami, że za duże i każą przepakować do małych. Dadzą Ci za darmo przy security.
Dodam jeszcze, że dziś w Rydze byli strasznie przepisowi, żeby nie powiedzieć upierdliwi, płynów miałem tradycyjnie nie więcej niż 10x100ml tylko w 3l woreczku, kobieta dała mi woreczek 0.5L i kazała się przenieść, powiedziałem jej że to nie litrowy worek i niech sama to tam zmieści, nie dała rady i przeprosiła, bo musi iść na przerwę, więc przez skaner poszło w dwóch workach i tradycyjnie...jeśli "pomagacz" się nie doczepi, to na skanerze dowalą się tylko do ilości/pojemności a nie do formy przewozu. Każdy ma tam swoje zadania jak wszędzie.

#59 PostWysłany: 12 Sty 2015 00:37 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 347 466
Krajów: 39 / 18.2%
Sluchajcie nie wiem, czy tylko ja mialam takiego pecha czy cos, ale jak wracalam przez Londyn Stansted mialam swoje rzeczy zapakowane w woreczek, ktory dostalam na lotnisku w Dublinie (skad zaczynalam swoja podroz).I pan w Stansted sie do mnie przyczepil przy bramkach, ze moj woreczek jest za duzy, kazal przepakowac rzeczy i podal mi ich woreczek, ktory rzeczywiscie byl troche mniejszy od mojego. Skutek byl taki, ze musialam pare rzeczy wywalic, bo sie nie miescily do tego woreczka, a pan jeszcze stal nade mna i pilnowal, czy po przepakowaniu rzeczy moj woreczek da sie zamknac...I powiedzial tez, ze woreczek moge miec oczywiscie tylko 1... Probowalam z nim dyskutowac, ze moj woreczekm mam z lotniska w Dublinie i nie wiedzialam ze kazdy kraj moze miec swoje woreczki (w koncu jestesmy w UE i chyba sa jakies odgorne przepisy, ktore to reguluja..?). Nigdy, na zadnym europejskim lotnisku mi sie to nie zdarzylo i powiem Wam, ze bylam wsciekla, tym bardziej, ze gdybym wiedziala, to przeciez nie ryzykowalabym przepakowywania i klopotow z tym zwiazanych...I do dzis nie wiem, czy pan mial zly dzien i padlo na mnie, czy to na lotnisku w Dublinie dali d... i rozdawali ludziom za duze woreczki...Czy moze jest tak, ze kazde panstwo samo sobie reguluje wielkosc tych woreczkow??? Tak czy siak za kazdym razem jak lece przez Londyn to uwazam na te woreczki...

#60 PostWysłany: 12 Sty 2015 00:50 

Kod:
Wszelkie płyny, żele i aerozole, które chcemy wnieść na pokład samolotu, powinny być umieszczone w pojemnikach o maksymalnej objętości 100 ml/100 g i powinny zmieścić się w jednej, przezroczystej, zamykanej torebce plastikowej o objętości nieprzekraczającej jednego litra. Przybliżone wymiary takiej torby to 22 cm x 15 cm.

co do kontroli w/w kwestii na Stansted i Luton przodują w tym zakresie, przynajmniej takie mam odczucia po kilku lotach (z moich doświadczeń na Stansted wręczają właściwe woreczki za darmo, a na Luton z tego co pamiętam trzeba kupić w specjalnych automatach)
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 109 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości