Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Sydney-Bangkok
#1 PostWysłany: 15 Wrz 2012 14:56 

Mam juz wszystkie loty:Wa-wa Bangkok-Phnom Penh-Perth-Alice Springs-Sydney,...............Bangkok-Wa-wa.
Brakuje mi Sydney - Bangkok 31 (30) stycznia 2013.
Strasznie drobie - ok. 3000 zl.
Może ktos podpowie cos tańszego, bo bede musiała zostać w Australii na stałe ;)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Sydney-Bangkok
#2 PostWysłany: 15 Wrz 2012 15:16 

Loty: 77
Kilometry: 325 362
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
sa drogie niestety.

a co to znaczy ze masz? kupilas juz? moze taniej bedzie jak kupisz z thai air do sydney z overstopem kilkudniowym czy ile tam bedzie potrzebne w bangkoku? albo singapourem?

najtaniem masz lot emiratami na ich stronie z kodem AUSSO01 (10% taniej na loty z Sydney) 520 AUD czyli jakies 1700 pln

powodzenia

Załączniki:
Screen shot 2012-09-15 at 3.26.38 PM.png
Screen shot 2012-09-15 at 3.26.38 PM.png [ 56.17 KiB | Obejrzany 736 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 15 Wrz 2012 15:46 

Tak, mam kupiony Qatarem Wawa- Bangkok-Wawa.
Ale znalazłam ciut tańszy - Jetair - za 434,10$+ 35 bagaz = 469,10 $
No i przylatuje wczesniej (wprawdzie z przesiadką w Melbourne) - 16 godz., ale jest na 19.55 w Bangkoku, a ja ma lot do Polski po 2 w nocy 1 lutego.
Bo emiraty są ok 1 w nocy.
Wprawdzie widziałam wczesniej jakis dosc tani - wylot z Sydney 30 I. z przesiadka w Singapurze -(tam przerwa ok.30 godz.) nawet myslałam o zwiedzeniu biegiem miasta, ale musiałabym znalezc polskojęzycznego przwodnika .
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Wrz 2012 16:44 

niebieski
jetstar jest low costem, a lot jest 13 godzinny. nie wiem co masz za te 470 AUD. SA tam posilki? napoje? pewnie nie choc nie lecialem miedzynarodowym jetstarem. emirates to jedna z najlepszych linii lotniczych ze wszystkimi fajerwerkami w podrozy. to tez wez pod uwage

jestem pewien, ze ktos z forum bedzie akurat w Bangkoku i moze poswiecic swoj czas i popracowac jako przewodnik :) Bangkok jest wart 1-2 dni. moim zdaniem przyjemniejszy, a przede wszystkim bardziej azjatycki niz Singapur. ale to kwestia gustu.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Wrz 2012 17:47 

Dzieki.Jade pierwszy raz do Azji (i Australii).Cenne rady.A oszczedność marna jak na wydatki na całość ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Wrz 2012 22:19 

Loty: 379
Kilometry: 759 148
Krajów: 80 / 37.4%
srebrny
Po co na siłę kupować bilety OW które zwykle są droższe, trzeba było kupić Azja-Australia-Azja.
BKK-SYD to z pewnością nie jest lot 13 godzinny.
Emirates to nie są jedne z najlepszych linii na świecie. Owszem mają fajny system rozrywki, ale słyną też z ciasnych siedzeń. Linie zawdzięczają swoją opinię egzotyce (podobnie jak Singapore Airlines z bardzo niewygodnymi siedzeniami w 773 i 380).
Singapur jest miastem w stylu kultury zachodniej. Bez problemu da się tam porozumieć po angielsku. Mają bardzo rozwiniętą komunikację miejską i w zasadzie każdy średnio rozgarnięty poradzi tam sobie ze wszystkim bez znajomości żadnego języka obcego (mapki dostanie na lotnisku, kupno biletów na metro w automatach jest intuicyjne). 30h na Singapur to aż za dużo.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Wrz 2012 23:11 

HON fly4free
@robert: z tą najlepszością to tak jest, że jeśli ufamy rankingom, to mozna powiedzieć, że EK to "jedne z najlepszych" bo choćby w ostatnum zestawieniu Skytraxa są w 10 naj naj... ; po drugie nie tyle egzotyka co rozpieszczanie paxów z biznesu i first ciągnie te linie mocno do góry w rankingach i ocenach i trzeba o tym pamiętać : w eco tak na prawdę wszędzie jest podobnie i wszędzie raczej przeciętnie, czasem troche lepiej , czasem troche gorzej, w liniach azjatyckich w eco z reguły nadrabia personel który daje te dodatkowe plusiki w porównaniu do europejskich konkurentów ale tu też sa rózni ludzie, ci sami ludzie mają różne dni itd. itp.

Jeśli nie ufamy rankingom , a bezgranicznie im wierzyć nienależy to wszelkie wspominki typu "najtaniej gdzies tam w eco najlepszymi liniami na świecie" nie mają tak na prawdę znaczenia.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Wrz 2012 23:41 

srebrny
marek2011 napisał(a):
@robert: z tą najlepszością to tak jest, że jeśli ufamy rankingom, to mozna powiedzieć, że EK to "jedne z najlepszych" bo choćby w ostatnum zestawieniu Skytraxa są w 10 naj naj... ; po drugie nie tyle egzotyka co rozpieszczanie paxów z biznesu i first ciągnie te linie mocno do góry w rankingach i ocenach i trzeba o tym pamiętać : w eco tak na prawdę wszędzie jest podobnie i wszędzie raczej przeciętnie, czasem troche lepiej , czasem troche gorzej, w liniach azjatyckich w eco z reguły nadrabia personel który daje te dodatkowe plusiki w porównaniu do europejskich konkurentów ale tu też sa rózni ludzie, ci sami ludzie mają różne dni itd. itp.
Jeśli nie ufamy rankingom , a bezgranicznie im wierzyć nienależy to wszelkie wspominki typu "najtaniej gdzies tam w eco najlepszymi liniami na świecie" nie mają tak na prawdę znaczenia.

Masz rację, o rankingach decyduje egzotyka wyższych klas. Co do ekonomicznej to istotny jest personel, system rozrywki, i siedzenie (ilość miejsca na nogi, ilość siedzeń w rzędzie i wygoda). Emirates ma 2 pierwsze punkty, ale już low costowy układ 3-4-3 w 777. Moje pierwsze (i ostatnie pewnie) doświadczenie w 777-300er i A380 SQ spowodowało, że z ulgą wróciłem do LH. Siedzenia były fatalne, nie było czysto, obsługa marna, jedzenie typowe, system rozrywki bogaty, ale z interfacem doprowadzającym do furii.
Wracając do tematu - Emirates w porównaniu do JetStar (o ile chodzi o JetStar) to pewniejsza opcja.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 16 Wrz 2012 10:50 

niebieski
rob_sad napisał(a):
Po co na siłę kupować bilety OW które zwykle są droższe, trzeba było kupić Azja-Australia-Azja.

zwykle sa, ale nie ma poblemu zeby kupic OW za polowe ceny RT jak powyzsza dyskusja pokazuje
rob_sad napisał(a):
BKK-SYD to z pewnością nie jest lot 13 godzinny.

autorka tematu leci tych godzin 16 kupujac bilet syd-bkk
rob_sad napisał(a):
Emirates to nie są jedne z najlepszych linii na świecie. Owszem mają fajny system rozrywki, ale słyną też z ciasnych siedzeń. Linie zawdzięczają swoją opinię egzotyce (podobnie jak Singapore Airlines z bardzo niewygodnymi siedzeniami w 773 i 380).

leciec lowcostowym jeststarem 16 godzin czy emiratami "słynącymi z ciasnych siedzeń" 9 godzin za 50 aud wiecej - oto jest pytanie.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 16 Wrz 2012 12:08 

niebieski
Najtaniej rzeczywiście wychodzi Jetstar - 1633 złote (http://soc.li/wWVE4IP). Można się pokusić o Scott za 867 złotych (http://soc.li/KHNVsiF), ale to wymaga zostania na dobę w Singapurze. Emirates droższy o niecałe 200 złotych (http://soc.li/AK7jZnS). Tyle na 30 stycznia.

Na 31 stycznia również Jetstar - 1512 złotych (http://soc.li/4AGq8Y) i dwie godziny w Melbourne. Scott w podobnej opcji (http://soc.li/c6GSajR). Natomiast jest też Qantas za 1728 złotych (http://soc.li/8cpFzTS) i Emirates za 120 złotych więcej (http://soc.li/u760Kji).

#11 PostWysłany: 16 Wrz 2012 12:21 

Dzięki wszystkim.
Kupiłam wczoraj Emiratami na 30 stycznia,z opcją prawie doby w Bangkoku.
Szukam chętnego, który by mi pomógł zobaczyć miasto :roll:
Jak ktoś ma namiar na jakiś niedrogi hotel, pewnie w pobliżu lotniska, to poproszę.
Przylatuje o pierwszej w nocy 31 stycznia, a wylot do Polski mam 1 lutego o 2.30
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 16 Wrz 2012 12:45 

srebrny
Mimis kupujac RT ma się zwykle dostęp do niższych taryf, niż 2x OW (choćby z powodu możliwości przebierania w większej ilościi linii), ale widzę, że wiesz lepiej (podobnie jak z "overstopem" ;)
Długość lotu to nie to samo co długość podróży.
Zwykle przy szukaniu najtańszej opcji po za wejściem do pierwszej lepszej wyszukiwarki dobrze jest sprawdzić jakie linie istnieją na interesujących nas lotniskach. Drogie Emirates i JetStar to nie jedyna opcja. Tak jak ktoś jeszcze napisał jest Scott, ale jest też AirAsia z pasującą ładnie przesiadką w KUL (po 380AUD). Nie wszystkie linie mają sprzedaż przez GDSy. Pewnie coś by się jeszcze znalazło (tiger ma już słabą siatkę, ale z dodatkowym zwiedzaniem by się też dało).
Zwiedzanie po drodze przy tak długiej podróży to zbawienie, a nie problem. Na Twoim miejscu zostałbym dłużej i w SIN i w BKK. Do BKK nie potrzeba Ci żadnego przewodnika, to przyjazne miasto. Raczej jechałbym w nocy do centrum i tam szukał noclegu nawet bez rezerwacji - pewnie wyjdzie taniej i nie tracisz poranka.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości