Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 496 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 10 Wrz 2012 20:46 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
Jeśli na stronie Hestii masz opcję " zapłać kartą " i wybierzesz kartę Synca to powinno zaliczyć, bądź też " płacę z Alior Syns albo PayU

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#222 PostWysłany: 11 Wrz 2012 17:46 

a ja mam pytanie co do pozostałych aliorów tj. zwykłego konta walutowego w Alior Banku i Kantoru Alior Banku.

Jeśli z kantoru aliorbanku z konta w euro przeleję walutę na konto w tej samej walucie ale w Alior Banku to czy nastąpi podwójne przewalutowanie ( z euro na złotówki i z powrotem na euro) czy będzie to zwykłe przelanie kasy bez opłat ?

z góry dziękuję za odpowiedź!

#223 PostWysłany: 11 Wrz 2012 17:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Martinelli napisał(a):
a ja mam pytanie co do pozostałych aliorów tj. zwykłego konta walutowego w Alior Banku i Kantoru Alior Banku.

Jeśli z kantoru aliorbanku z konta w euro przeleję walutę na konto w tej samej walucie ale w Alior Banku to czy nastąpi podwójne przewalutowanie ( z euro na złotówki i z powrotem na euro) czy będzie to zwykłe przelanie kasy bez opłat ?

z góry dziękuję za odpowiedź!

nie :)
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 11 Wrz 2012 20:29 
Awatar użytkownika

Loty: 406
Kilometry: 714 375
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
booking.com, H4U, alpharooms etc ? nie ma problemu z 5% zwrotka
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 14 Wrz 2012 06:19 

czy ktoś otrzymał już 50 zł z promocji na gruperze?
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 14 Wrz 2012 07:24 

niebieski
nie dostałem jeszcze 50zł z grupera ale do dzisiaj mają czas
mam nadzieję, że w ciągu dnia się pojawi na koncie i nie trzeba będzie reklamacji składać

#227 PostWysłany: 14 Wrz 2012 14:14 

niebieski
No mi właśnie jeszcze tez nie weszło
Pewnie puszczą w ostatniej chwili i nie zdziwię się jak w poniedziałek zaczną spływać
O ile w ogóle zaczną

#228 PostWysłany: 14 Wrz 2012 17:11 

Właśnie sprawdziłem stan konta i 50zl z grupera już jest ;)
 Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 14 Wrz 2012 17:53 

Do mnie też właśnie dotarła premia ;-)
 Profil Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 14 Wrz 2012 22:48 

niebieski
Właśnie sprawdzałem i też dostałem premię :)

#231 PostWysłany: 16 Wrz 2012 12:56 

Czy ktoś orientuje się czy za e-zakupy w tesco, płacąc kartą internetowo przysługuje cashback?
 Profil Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 16 Wrz 2012 13:32 

sewcio napisał(a):
może załóżmy temat gdzie będziemy aktualizować informacje o tym czy płatność w danej linii da cashback 5% czy nie,

Tak, świetny pomysł. Linie lotnicze, pośrednicy sprzedający hotele, bilety autobusowe, kolejowe itp

Dodam tylko, ze Easyjat również wraca 5 %. Niestety karta debetowa Sync traktowana jest jako karta kredytowa więc raczej nie polecam, zawsze taniej elektronem.

Czy ktos płacił za bilet kolejowy na intercity.pl ?

#233 PostWysłany: 16 Wrz 2012 13:45 

HON fly4free
marek napisał(a):
Dodam tylko, ze Easyjat również wraca 5 %. Niestety karta debetowa Sync traktowana jest jako karta kredytowa więc raczej nie polecam

Ze dwa dni temu próbowałem kupić bilet Easyjet płacąc kartą Sync. Non stop zwracał błąd, że coś jest źle wpisane, że numer się nie zgadza z typem karty - nie łykał ani MC debit, ani MC. Dziwne, bo podobne problemy mam tylko z Sync. Np. w Carrefour nie chce przyjąć płatności paypass na te promocyjne obecnie zakupy powyżej 50 zł.
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 16 Wrz 2012 14:09 
Awatar użytkownika

Loty: 406
Kilometry: 714 375
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Ja mialem podobny problem z karta Wizz w zeszlym roku, na czesci stacji benzynowych zaplacilem na czesci odmowa, podobnie supermarkety. Wkurzylem sie napisalem do Citi emial, ze jestem zwyczajnie wkur.... ze stoje z koszykiem zakupow i wiecznei z Wasza karta jest problem mimo posiadanych srodkow, nastepnego dnia zadzwonil konsultant ze przesla nowa karte plus rekompensata. Z nastepna karta juz zero problemow.

Moze masz karte uszkodzona ?
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 16 Wrz 2012 15:56 

@man4business
Też tak miałem. Po kilku próbach postanowiłem wybrać opcje karta kredytowa i podać tam dane mojej karty debetowej z Sync. Byłem przekonany, ze nie zadziała (mam chyba trzy karty typu elektron) wybieranie karty kredytowej w tym przypadku jest średnio rozsądne :-) Tak czy inaczej, transakcje...została zaakceptowana. Bilet był "stosunkowo drogi" wiec po zwrocie 5 % wyszło mi prawie tak jak za elektron.
Podsumowując, karta debetowa z Sync działa w Easyjet jako karta kredytowa. Płacenie tą kartą ma sens tylko w przypadku, gdy cena przekracza 600 zł. 5 % zwrot od Sync przekroczy wtedy 30 zł, które stanowi różnice między płatnością karta kredytową a kartą debetową.

#236 PostWysłany: 16 Wrz 2012 16:09 

HON fly4free
...ale ja próbowałem też zaznaczając rodzaj karty jako MC kredytowa, i też zwracał błąd. Z zupełnie inną kartą nie było problemu... Ogólnie karta działa, choć samego paypass jeszcze poza nieudanym skorzystaniem z promocji w carrefourze, nie próbowałem.
 Profil Relacje PM off  

#237 PostWysłany: 18 Wrz 2012 07:02 

Zespół Alior Sync napisał(a):
Dzień dobry,
W nawiązaniu do powyższej dyskusji informujemy, że w zeszłym tygodniu bank wypłacił klientom pierwsze premie (cashback) za zakupy w Internecie. :D Bardzo nas cieszy duże zainteresowanie tą usługą. Jednak zaobserwowaliśmy, że na forach pojawiają się pomysły służące wyłudzeniu premii od banku, a nawet stwierdziliśmy kilka prób ich realizacji w praktyce. Dlatego pragniemy przypomnieć, że bank prowadzi aktywny monitoring transakcji klientów i w przypadku podejrzenia, że dana transakcja jest fikcyjna (co w świetle prawa stanowi przestępstwo oszustwa), wypłata premii będzie wstrzymywana do czasu wyjaśnienia takiego przypadku.

Kilkanaście spraw związanych z próbą nieuczciwego wzbogacenia się byliśmy niestety zmuszeni skierować do prokuratury. Zatem tych, którzy pozyskują premię w sposób nieuczciwy, namawiamy do zmiany zwyczajów i korzystania z cashbacku nadal, ale już jednak uczciwie. :D

Pozdrawiamy,
Zespół Alior Sync

Znajomy kupuje towar do sklepu, dostaje cashbacki i sprzedaje towar drożej. Dzięki temu jego zarobek to marża+5%. To jest już uczciwe :) Wczoraj dodatkowe 750 zł zgarnął dniówki :) Generalnie opinie o banku (obydwa Aliory) są bardzo złe i stawiają bank na równi z parabankami oferującymi chwilówki pozabankowe :)

Ostatnio edytowany przez free 19 Wrz 2012 06:41, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#238 PostWysłany: 18 Wrz 2012 09:54 

ja płaciłem kartą Synca za bilety TLK, cashback działa :)
 Profil Relacje PM off  

#239 PostWysłany: 18 Wrz 2012 18:00 

Loty: 6
Kilometry: 6 772
Krajów: 4 / 1.9%
Ja mam pytanko..
Czy konto jest całkiem darmowe?
Kolejne pytanko czy muszą być wpływy co miesięczne?

Początek przygód... ;) Nie ważne gdzie, lecz z kim:)
 Profil Relacje PM off  

#240 PostWysłany: 18 Wrz 2012 18:12 

wilczekosw napisał(a):
Ja mam pytanko..
Czy konto jest całkiem darmowe?
Kolejne pytanko czy muszą być wpływy co miesięczne?

Darmowe i nie ma żadnych limitów ani na karty ani na konta ani też na konta walutowe i karty do nich (tzn brak opłaty miesięcznej rocznej nie jest uzależniony od tego czy wypłacasz - zwyczajnie jej nie ma)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 496 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: poomex oraz 0 gości