Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 21 Cze 2022 11:21 
Awatar użytkownika

niebieski
@albinos jeżeli będą miejsca obok siebie to je dostaniecie, jeżeli nie, to lecicie osobno. Odnośnie posiłków i napojów, to dyskretnie wszystko się da, aczkolwiek napoje wylecą na lotach z SIN bo tam jest podwójne security i nawet jakbyś sobie napój z saloniku zabrał to na pokład nie wejdzie.

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#62 PostWysłany: 10 Wrz 2022 15:47 

Loty: 146
Kilometry: 356 602
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Czyli w zasadzie jak lepiej jest się odprawiać na BER - SIN? Online czy na miejscu? Mam 1 bagaż nadawany ale lecimy w 2 osoby. Zależny nam na siedzeniu obok siebie.

No i pytanie czy rzeczywiście na powrocie SIN - BER nie można wnieść na pokład picia? Ktoś ma świeże doświadczenia?
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 10 Wrz 2022 16:07 
Awatar użytkownika

Loty: 112
Kilometry: 192 930
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
rafafi napisał(a):
Czyli w zasadzie jak lepiej jest się odprawiać na BER - SIN? Online czy na miejscu? Mam 1 bagaż nadawany ale lecimy w 2 osoby. Zależny nam na siedzeniu obok siebie.

No i pytanie czy rzeczywiście na powrocie SIN - BER nie można wnieść na pokład picia? Ktoś ma świeże doświadczenia?

Nie wniesiesz bo kontrola bezpieczeństwa jest na bramce.Jedynie pusta butelka i poidełko tuż za kontrolą.
 Profil Relacje PM off
nick lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#64 PostWysłany: 10 Wrz 2022 16:25 

Loty: 146
Kilometry: 356 602
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
No właśnie o to mi chodziło myślałem, że po tej ostatniej kontroli to już prosto do samolotu. Ale jak można jeszcze nalać wody to git. Zawsze tak robimy. A woda pitna czy zalatuje? No i czy w płyny 100ml opakowaniach na tej kontroli to normalnie można?
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 11 Wrz 2022 10:27 

złoty
Woda kranowa w Singapurze jest zawsze pitna / nie zalatuje.
Ta z poidełek przy bramkach na lotnisku jest jeszcze dodatkowo filtrowana więc będzie ekstra smaczna ;)
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 19 Wrz 2025 14:42 

Oszukani napisał(a):
@Tyska91 Scoot nie zezwala na odprawę online przy lotach z przesiadką. Konieczna jest odprawa na lotnisku. Drukują karty pokładowe na oba loty więc w SIN nie musisz drukować kart

Widzę, że ostatni post sprzed 3 lat, a czytając m. in. ten post i informacje na stronach linii i a apce mam mały mętlik w głowie.

Mam lot VIE - SIN - KUL na jednej rezerwacji. Z tego, co tutaj czytam, to loty z przesiadką nie kwalifikują się do odprawy online. Na stronie też jest w sumie to info.
"Bookings that do not include:
Multi-city booking"

Ale w aplikacji widzę teraz, że mam info, że odprawa mobilna będzie dostępna za 2 dni. Coś się zmieniło?

Kolega wyżej pisze, że na pierwszym lotnisku drukują karty na obydwa loty i w Singapurze już nic nie trzeba robić, ale w poście z linka zaś info, że dostaje się bilet tylko na jeden lot i na drugi trzeba drukować w SIN, dodatkowo przechodząc przez odprawę.
viewtopic.php?f=225&t=126840#p1066243

Jak jest faktycznie z tymi BP na drugi lot? Jeśli trzeba drukować w SIN przechodząc przez odprawę, to potrzebuję deklarację SGAC?
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 19 Wrz 2025 15:46 

niebieski
odprawa online w ogóle nie działa z Wiednia
 Profil Relacje PM off
Icek2024 uważa post za pomocny.

#68 PostWysłany: 20 Wrz 2025 05:31 
Awatar użytkownika

Loty: 362
Kilometry: 483 133
Krajów: 62 / 29.0%
niebieski
Icek2024 napisał(a):
Oszukani napisał(a):
@Tyska91 Scoot nie zezwala na odprawę online przy lotach z przesiadką. Konieczna jest odprawa na lotnisku. Drukują karty pokładowe na oba loty więc w SIN nie musisz drukować kart

Widzę, że ostatni post sprzed 3 lat, a czytając m. in. ten post i informacje na stronach linii i a apce mam mały mętlik w głowie.

Mam lot VIE - SIN - KUL na jednej rezerwacji. Z tego, co tutaj czytam, to loty z przesiadką nie kwalifikują się do odprawy online. Na stronie też jest w sumie to info.
"Bookings that do not include:
Multi-city booking"

Ale w aplikacji widzę teraz, że mam info, że odprawa mobilna będzie dostępna za 2 dni. Coś się zmieniło?

Kolega wyżej pisze, że na pierwszym lotnisku drukują karty na obydwa loty i w Singapurze już nic nie trzeba robić, ale w poście z linka zaś info, że dostaje się bilet tylko na jeden lot i na drugi trzeba drukować w SIN, dodatkowo przechodząc przez odprawę.
viewtopic.php?f=225&t=126840#p1066243

Jak jest faktycznie z tymi BP na drugi lot? Jeśli trzeba drukować w SIN przechodząc przez odprawę, to potrzebuję deklarację SGAC?
@Icek2024

Odprawę w apce zrobisz a na końcu dostaniesz informację, że masz podjeść na lotnisku do check in po boarding pass.
Na trasie VIE-SIN-PER sprawdzali jeszcze wizę.
Nie czepiali się o nadbagaż, nic nie ważyli.

Drugą część - jak zostajesz w strefie tranzytowej to nie robisz tej deklaracji (apka MyICA). Tylko w momencie gdy chcesz wyjść z lotniska na miasto. (Singapur)

Na lotnisku dostajesz boarding passy do końca trasy gdzie lecisz.
 Profil Relacje PM off
Icek2024 lubi ten post.
Icek2024 uważa post za pomocny.

#69 PostWysłany: 23 Wrz 2025 03:06 

Potwierdzam, robiłam check in kilka dni temu przez apkę, Bordkarte odbierałam przy okienku.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 26 Wrz 2025 17:51 

niebieski
NBE322 napisał(a):
Woda kranowa w Singapurze jest zawsze pitna / nie zalatuje.
Ta z poidełek przy bramkach na lotnisku jest jeszcze dodatkowo filtrowana więc będzie ekstra smaczna ;)

Tylko poważne ostrzeżenie. Za bramką nie ma wystarczającej liczby kranów z wodą, więc tworzy się kolejka, którą nagle przerywa obsługa, mówiąc: „Albo bierzesz wodę, albo lecisz”. Ponad połowa pasażerów leciała 12 godzin bez wody we wtorek.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości