Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 496 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 07 Wrz 2012 20:02 
Awatar użytkownika

srebrny
od płatności kartą nie naliczają CB 5% za zakup w internecie?
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#202 PostWysłany: 07 Wrz 2012 20:03 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 0.9%
mucha napisał(a):
Hubert napisał(a):
Ehh, no liczyłem na zwrot kupując bilety przez expedię. Niezła ściema z tym Synciem skoro płatność internetową nie realizują jako płatość internetową. Trzeba będzie reklamować jeśli też nie dostanę zwrotu.

To nie wina Synca tylko danej linii że tak rozlicza płatność. Nawet też nie wina Expedii, bo ta przekazuje tylko dane karty do linii lotniczej i to linia sobie kartę obciąża.

Jest jakaś lista lub jakiś sposób by się dowiedzieć w jaki sposób jakie linie rozliczają transakcje internetowe?
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 07 Wrz 2012 20:14 

złoty
Hubert napisał(a):
Jest jakaś lista lub jakiś sposób by się dowiedzieć w jaki sposób jakie linie rozliczają transakcje internetowe?

Jak się wcześniej płaciło w tym samym miejscu mBankiem, to fajnie widać na wyciągu mBanku "PŁATNOŚĆ KARTĄ W KRAJU" albo "PŁATNOŚĆ KARTĄ W KRAJU - INTERNET" itp :) dzięki temu wiem że np. Alitalia rozlicza się jako nie-internet, LOT poprzez lot.com jako internet, większość linii via Expedia jako nie-internet.

#204 PostWysłany: 07 Wrz 2012 21:08 

Ja dostałem dziś zwrot za płatność w OmanAir ,bilety za ok.4000 wiec zwrot jest sensowny :)
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 07 Wrz 2012 22:17 

HON fly4free
Za płatności kartą jest oczywiście zwrot 5%. Nie rozumiem, czemu za Alitalia miałoby nie być, skoro ja dostałem za Ryanair, a inni za inne bilety... w ogólnych przepisach są wymienione kody, które nie będą zwracane (specjalistyczne usługi za granicą), może tak właśnie jest z expedią.
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 07 Wrz 2012 22:21 

man4business napisał(a):
Za płatności kartą jest oczywiście zwrot 5%. Nie rozumiem, czemu za Alitalia miałoby nie być, skoro ja dostałem za Ryanair, a inni za inne bilety... w ogólnych przepisach są wymienione kody, które nie będą zwracane (specjalistyczne usługi za granicą), może tak właśnie jest z expedią.

Potwierdzam, że dziś zwróciło mi za zakup bagażu w ryanain do biletu

Ja na wszelki wypadek zliczam ręcznie ile powinni mi zwrócić i porównuje

Choć transakcji mam dziesiątki to wolę te 5 minut poświęcić :)
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 07 Wrz 2012 22:30 
Awatar użytkownika

Loty: 406
Kilometry: 714 375
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Ile czekaliscie na przeslanie karty bankomatowej z synca od momentu potwierdzenia otwarcia rachunku ?
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 07 Wrz 2012 22:37 

HON fly4free
To trochę (bardziej) zależy od poczty. Zwykle czeka się około 3 dni, ale jak się trafi na weekend, to trochę dłużej.
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 07 Wrz 2012 22:50 

może załóżmy temat gdzie będziemy aktualizować informacje o tym czy płatność w danej linii da cashback 5% czy nie,
 Profil Relacje PM off  

#210 PostWysłany: 07 Wrz 2012 22:53 
Awatar użytkownika

platynowy
czekam na karte 10 dni ... troche mnie to wkurza bo poumawialem sie z ludzmi na dodanie bagazow na loty, liczac na 5% cash back a tu dupa zbita :(
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 07 Wrz 2012 23:25 
Awatar użytkownika

niebieski
man4business napisał(a):

To już nie wina Synca, że niektóre linie lotnicze czy serwisy alokują płatność nie jako internetowa a zwykła zagraniczna - czyli taka, jakbyś po prostu np. był we Włoszech i kupił coś kartą w sklepie. Prawdopodobnie chodzi o to, że robiąc tak mniejszy % muszą oddawać z płatności wydawcy karty.

#212 PostWysłany: 08 Wrz 2012 00:15 

correos napisał(a):
czekam na karte 10 dni ... troche mnie to wkurza bo poumawialem sie z ludzmi na dodanie bagazow na loty, liczac na 5% cash back a tu dupa zbita :(

możesz założyć online do 3 kont w alior sync i do każdego wyrobić darmową kartę

po prostu załóż sobie i zamów kolejne 2 karty

mi do tej pory w alior sync nie dotarły pocztą 1 karta i 1 naklejka zbliżeniowa (czyli 50% tego co zamawiałem się zgubiło :D )

ps: jakby było śmiesznie ta naklejka zbliżeniowa która dotarła dotarła uszkodzona (zero reakcji w wielu terminalach próbowałem - mimo poprawnej aktywacji i środków na koncie)
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 08 Wrz 2012 16:54 

Loty: 61
Kilometry: 102 896
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Wysłałem przelew natychmiastowy z Synca do Kantora Walutowego Aliora (domyślałem się, że wewnątrz Aliora przelewy dochodzą od razu ale chciałem przetestować te natychmiastowe) i już od 20h pieniędzy nie ma ani na koncie w Sync ani w Kantorze. Na infolinii odesłali mnie do BlueMedia, ale oni dopiero będą w poniedziałek. Zdarzyła Wam się kiedyś taka sytuacja, że natychmiastowy gdzieś zniknął po drodze?
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 08 Wrz 2012 17:34 

złoty
theo napisał(a):
Wysłałem przelew natychmiastowy z Synca do Kantora Walutowego Aliora (domyślałem się, że wewnątrz Aliora przelewy dochodzą od razu ale chciałem przetestować te natychmiastowe) i już od 20h pieniędzy nie ma ani na koncie w Sync ani w Kantorze. Na infolinii odesłali mnie do BlueMedia, ale oni dopiero będą w poniedziałek. Zdarzyła Wam się kiedyś taka sytuacja, że natychmiastowy gdzieś zniknął po drodze?

Nie raz. Wrócił po ok. 2 dniach. Ale było to na początku działalności Synca, myślałem że wreszcie naprawili tę badziewną usługę... ale jak widać wciąż lecą w kulki.

#215 PostWysłany: 08 Wrz 2012 17:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Ale to z Alior Synca do Aliora klasycznego trzeba robić przez BlueCasha? (czy tam przelew natychmiastowy jak to nazywa Sync) Myślałem, że to poszłoby online od razu jako zwykły przelew - tak jak w bankach BRE Banku, np. zwykły przelew MultiBank -> mBank jest natychmiastowy.

#216 PostWysłany: 08 Wrz 2012 17:51 

Loty: 61
Kilometry: 102 896
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Nie trzeba, ale dowiedziałem się po fakcie :)

@mucha - no to czekam do poniedziałku pewnie...
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 10 Wrz 2012 10:08 
Awatar użytkownika

platynowy
Bezpłatny rachunek, cash back, free bankomaty, ekspresowe przelewy.... nabijemy licznik klientów z rachunkami to sprzedamy sie drozej

Alior idzie pod młotek :)
http://www.pb.pl/2663022,72388,po-alior ... a-funduszy
http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/ ... c_pzu.html
 Profil Relacje PM off  

#218 PostWysłany: 10 Wrz 2012 11:58 

Taką podpowiedź mam dla osób, które doładowują kartę miejską w Warszawie - można zakupić doładowanie karty online przez stronę ZTM Warszawa zapłacić płatnością online lub kartą i odebrać doładowanie w automacie biletowym. Nie mam pewności czy łapie się kod tej płatności pod zwrot 5%, ale są duże szanse, że tak - niebawem spróbuję tak zapłacić i dam znać czy działa.
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 10 Wrz 2012 13:02 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
marian30 napisał(a):
przecież można normalnie w kiosku doładować kartą?

Doładowanie " w kiosku" raczej nie zaliczy do transakcji internetowych ;)

#220 PostWysłany: 10 Wrz 2012 20:43 

Płacił ktoś kartą Synca za polisę OC/AC w eKonto Hestii? Czy ta płatność zalicza się do internetowych z 5% zwrotem?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 496 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: zoli oraz 1 gość