Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Sie 2012 18:48 

Moi drodzy

pomóżcie znaleźć mi tańszą opcję lotu zaraz po świętach do Vigo. (może być do Porto/ Santiago i potem wezmę pociąg)
Termin od 26, 27 grudnia do 2-3 stycznia lub już w weekend 5-6.01.

Najlepiej jakby wylot był z Krakowa - chyba że z innego miasta byłoby znacznie taniej.
Powrót najlepiej do Warszawy.

Mi wychodzi tak:
27.12 za 500 zl Kraków - Porto (z przesiadką w Paryżu ale mam tylko różnicę 2,5h... może być problem że coś się opóźni.. i nie polecę)
+ 20 euro pociąg do Vigo w 2 strony.
powrót:
3.01 za 551 zł Porto - Warszawa ( z przesiadką w Paryżu )
albo w piątek 4.01 (ale tak w sumie przed weekendem..) Porto - Barcelona- Warszawa za 315 zł.

W sumie to ~1 132 zł... opcja pierwsza z powrotem 3.01
Druga za ~896zl

Pomóżcie znaleźć coś tańszego.. powrót może być do 6.01.

Dzięki :))
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 26 Sie 2012 19:21 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 0.9%
Sprawdź ofertę tradycyjnych przewoźników, może wyjść taniej. polecam wyszukiwarki SkyScanner lub momondo lub bezpośrednio na stronie Lufthansy.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 26 Sie 2012 19:43 

Użyłam właśnie skyscanner. Troszkę już się w tym gubię. Potrzebuję pomocy.. :(
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Sie 2012 19:47 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
http://www.dohop.pl/flights/?a1=WAW%2CW ... W0301LO434

#5 PostWysłany: 26 Sie 2012 19:47 

niebieski
Jeśli chcesz być pewnym, że dolecisz i nie stracisz biletów to leć tradycyjnymi liniami. Cena jest podobna do Twoich. Loty od 21. 12 do 04.01 na trasie Warszawa - Porto - Warszawa za 1160 złotych. W cenie komfort, bagaż, jakiś posiłek i bezpieczeństwo jeśli chodzi o przesiadki. Do kupienia na http://soc.li/KpSWeib :) Możesz też lecieć 24.12 do 06.01 i zapłacić około sto złotych mniej. Podobne ceny są z Pragi.
Oprócz SkyScanner.pl używaj też Momondo.com oraz Kayak.com A jak znajdziesz jakąś tanią datę to sprawdź na BookingBuddy.com czy ktoś nie oferuje tego biletu jeszcze taniej

#6 PostWysłany: 26 Sie 2012 20:45 

Super wielkie dzięki za podpowiedzi!! Szkoda że to wychodzi tak drogo.. 1200, ale faktycznie pewniak :) + bagaż co dla dziewczyny jest ważne :) Super byłoby dla mnie lecieć z Krakowa ponieważ będę spędzać święta blisko. Choć zwykle osobne odcinki są dużo droższe niż w 2 strony. Są strony w których można oznaczać odcinki?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 26 Sie 2012 20:55 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Tanio nie będzie, gdyż jest to sylwester ;)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 26 Sie 2012 21:27 

A kupować teraz czy czekac na promocje? Będzie coś taniej? I jak z lotami z Krakowa ? :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 26 Sie 2012 21:46 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Ogólnie na takie terminy jak sylwester im wcześniej się kupi bilet tym taniej. Sprawdź też połączenia do Madrytu tradycyjnym przewoźnikiem i z MAD do OPO tanimi liniami, może będzie taniej.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 26 Sie 2012 22:11 

Dzięki Hubert :) Strasznie podrożał Madryt. A zwłaszcza z Krakowa :(
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 26 Sie 2012 23:05 

niebieski
Zatem chyba opcja tradycyjna do Porto będzie najlepsza. Niestety :(

Ale jeśli chodzi o loty z Krakowa to licząc dojazd do Warszawy wychodzi podobnie, ale wylot w "święta" żeby się tą ceną cieszyć. No i czas przesiadki przeraża (nocka na lotnisku)... Look: http://soc.li/6vTslAl

A może jednak Lizbona? Wyjdzie Wam z Pragi 702 złote na osobę (http://soc.li/qHfpUbD), z Warszawy 989 złotych na osobę (http://soc.li/KNW5geh). Z Lizbony dojechać na pewno nie będzie trudniej czy wiele drożej ;) Do Pragi jeździ natomiast Polski Bus. Można też tanio kupić bilet na stronie czeskich kolei.

Ostatnio edytowany przez FemmeFatale, 27 Sie 2012 11:42, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 27 Sie 2012 11:28 
Awatar użytkownika

Loty: 83
Kilometry: 109 983
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Opcja 1) Leć do Porto tradycyjnymi liniami i bukuj jak najwcześniej bilet. Autobus Porto-Vigo kosztuje 12 euro w jedna stronę / 20 euro w obie.

Opcja 2) Możesz zaczaić się na jakąś promocje do Madrytu a stamtąd brać pociąg do Vigo (www.renfe.com) - bookowane kilka miesięcy wcześniej i przez internet potrafią być bardzo tanie, ja płaciłem 20 euro za Vigo-Madryt ale kupiony z 2.5 miesięcznym wyprzedzeniem

Generalnie na Sylwestra nie ma prawa być tanio :P
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość