Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 28 Sty 2022 07:21 
Awatar użytkownika

srebrny
@Chris Peen widzę, że mamy podobne fiksacje na punkcie różnych list :) Kiedyś domknąłem wszystkie polskie województwa z poprzedniego podziału administracyjnego, wszystkie europejskie kraje, wszystkie pasażerskie lotniska w Polsce... włączając Radom ;)
KGP jeszcze nie zamknąłem, ale uaktualniłem ją o bieżące pomiary i regionalizacje wg. Jerzego Kondrackiego.
Doszło kilka szczytów: Mędralowa (Beskid Makowski), Postawna (Góry Bialskie), Sasanka (Góry Bystrzyckie), Jaworniki (Góry Sanocko-Turczańskie), Borowa (Góry Wałbrzyskie), Szeroka Góra (Góry Bardzkie), Liwocz (Pogórze Ciężkowickie), Góra Janowskiego (Wyżyna Krakowsko-Częstochowska).
3 ludzi lubi ten post.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#62 PostWysłany: 28 Sty 2022 11:30 

srebrny
Wyżyna to też teraz są góry? :shock:
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 28 Sty 2022 13:17 
Awatar użytkownika

srebrny
@Misiatek https://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_najwy%C5%BCszych_szczyt%C3%B3w_g%C3%B3rskich_w_Polsce

#64 PostWysłany: 28 Sty 2022 14:09 

srebrny
Góry, bo powyżej 500 mnpm?
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 28 Sty 2022 16:16 
Awatar użytkownika

srebrny
NIezależnie jak to tam sobie sklasyfikujesz to wycieczka jest taka sama.

#66 PostWysłany: 04 Lut 2022 00:06 

niebieski
-- 03 Lut 2022 22:51 --

Misiatek napisał(a):
120 nocy w hotelach?!! czy ty się ukrywasz przed wierzycielami? ;)

A to nie był mój rekord, bo przed pandemią miałem po 150 w roku :lol:

-- 03 Lut 2022 23:06 --

Hose napisał(a):
@Chris Peen widzę, że mamy podobne fiksacje na punkcie różnych list :) Kiedyś domknąłem wszystkie polskie województwa z poprzedniego podziału administracyjnego, wszystkie europejskie kraje, wszystkie pasażerskie lotniska w Polsce... włączając Radom ;)
KGP jeszcze nie zamknąłem, ale uaktualniłem ją o bieżące pomiary i regionalizacje wg. Jerzego Kondrackiego.
Doszło kilka szczytów: Mędralowa (Beskid Makowski), Postawna (Góry Bialskie), Sasanka (Góry Bystrzyckie), Jaworniki (Góry Sanocko-Turczańskie), Borowa (Góry Wałbrzyskie), Szeroka Góra (Góry Bardzkie), Liwocz (Pogórze Ciężkowickie), Góra Janowskiego (Wyżyna Krakowsko-Częstochowska).

Tak... listy, tabelki, the best of... zawsze to lubiłem, a świadomość, że coś zakończyłem mnie absolutnie uspokaja :lol:
Ja się tymi "wykonami" w Polsce trochę bawię - zaliczam sobie po 1 - 2 rzeczy z listy - nigdzie mi się nie śpieszy.
Z Europy z listy krajów UN została mi jeszcze tylko Islandia (na liście są 193 kraje), ale już z listy UN+ (jest na niej 266 krajów, regionów i innych osobliwości geopolitycznych) trochę mi jeszcze w Europie pozostało. Oprócz Islandii, jeszcze Serbska część Bośni i Hercegowiny, Guernsey, Jersey i Spitsbergen, a jak byśmy chcieli trochę rozciągnąć geografię Europy to jeszcze Abchazja, Czeczenia, Dagestan, Grenlandia, Inguszetia i Południowa Osetia... :lol:
Tyle zabawy przede mną :D
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#67 PostWysłany: 04 Lut 2022 13:47 
Awatar użytkownika

Loty: 874
Kilometry: 1 445 771
Krajów: 134 / 62.6%
srebrny
Podzielę się również i ja. Rok 2021 niestety najgorszy pod względem ilości lotów od 2016 roku, zakończony zaledwie 59 odcinkami. Ilość kilometów w powietrzu również po raz pierwszy od 2016 roku poniżej 100.000 km. Nie udało się również odwiedzić żadnego nowego państwa w 2021, ale udało się spędzić aż 122 dni poza Polska, w tym 2 tygodnie w cudownej Kolumbii (Bogota, Medellin, Cartagena, Santa Marta, San Andres) i ponad 2 miesiące na Kanarach. Oby 2022 był lepszy pod względem podrózniczym zarówno dla mnie jak i przede wszystkim dla Was, a zaczyna się obiecująco bo już 14 lotów na koncie i tylko na luty jeszcze 8 w planach.

Załączniki:
kamo375.jpg
kamo375.jpg [ 218.29 KiB | Obejrzany 2669 razy ]
15 ludzi lubi ten post.

#68 PostWysłany: 05 Lut 2022 04:18 

Zbanowany
niebieski
Chris Peen napisał(a):

Z Europy z listy krajów UN została mi jeszcze tylko Islandia (na liście są 193 kraje)

Dobrze zrozumiałam, udało Ci się odwiedzić 193 kraje?

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 05 Lut 2022 10:59 
Awatar użytkownika

Loty: 245
Kilometry: 494 398
Krajów: 62 / 29.0%
niebieski
@malawita
Chyba bardziej mu chodziło o to, że lista UN obejmuje 193 kraje, a na kontynencie europejskim do odwiedzenia z tej listy pozostała mu tylko Islandia
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#70 PostWysłany: 11 Lut 2022 21:24 
Awatar użytkownika

Loty: 185
Kilometry: 325 925
Krajów: 37 / 17.3%
platynowy
W 2021 kilka debiutów, właściwie większość ;)

W czerwcu szybka zmiana planów i zamiast Sycylii krótki pobyt na Lanzarote (via Barcelona i Bergamo).

W lipcu, chyba pierwszym, wznowionym po przerwie lotem podróż W6 z Wiednia do Erywania. Cięcia lotów spowodowały skrócenie pobytu z 10 do 7 dni.

We wrześniu 5 dniowy objazd po Szwecji z bazą w Säffle. M.in. Linköping (Muzeum Lotnictwa- wstęp darmowy, skansen), Norrköping (industrial wodny), Trollhättan, Örebro (zamek- raczej rozczarowanie), Medevi - najstarsze uzdrowisko Szwecji. Oczywiście na trasie wielkie jeziora. Tu ciekawostka - z niewielkimi latarniami na brzegach, jak nad morzem.
Miły pan w Sixt dał upgrade na BMW 118i z automatem. Na równych, szwedzkich drogach sama przyjemność...
Polecam również canoeing, który opisałem w wątku na forum: http://www.fly4free.pl/forum/canoeing-k ... 231,161379

W tym samym miesiącu Stambuł z Lwowa, dość intensywne 5 dni. Były kłopoty z Istanbul Card -na czytnikach pokazywało przeterminowanie kilka miesięcy wcześniej. 2 razy odwiedzałem biuro, w końcu wykryto błąd. W ramach przeprosin dostaliśmy dodatkowo wieczorny Luxury Yacht Tour po Bosforze (dla 2 os) :) Podejście b. profesjonalne.
Powrót przez Budapeszt i krótki wypad kolejowy do Ostrzyhomia.

W październiku przekładana już chyba 2x Kreta, wschodnia część.

W listopadzie Fuerteventura. Plażing głównie na Grandes Playas Corralejo. Sporo dni wietrznych, czasem był zakaz kąpieli.
Na Cofete często zdarzają się fale wsteczne, ratownika nie ma, więc tutaj ku przestrodze...
---------------
W 2022, w planach Turcja (wiosna i jesień, ale już bez Stambułu), Gruzja (lato), Berlin (jesień, uzupełnienie) + Stuttgart (?). Może uda się też płd. Laponię odwiedzić z Wilderness Road (Vildmarksvägen) na czele.
W końcówce grudnia możliwa zachodnia Sycylia.

Załączniki:
2021.JPG
2021.JPG [ 70.7 KiB | Obejrzany 2378 razy ]
P1015698nn.jpg
P1015698nn.jpg [ 194.17 KiB | Obejrzany 2378 razy ]
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości