Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Sie 2012 14:57 

Witam,
szukam taniego lotu z Polski do Indii. Może być z Warszawy, z Wrocławia, skąd kolwiek z Polski, może być skądś blisko, jeśli jest to jakaś atrakcyjna cena:) Lot ma być do Indii, najlepiej do New Delhi, ale atrakcyjność ceny przewyższy fakt że będziemy musieli jeździć z miejsca na miejsce.
Kiedy wylot- obojętnie, byle by było tanio:) ale żebyśmy tam byli jakiś miesiąc, może dwa:)
Mój mąż i ja, czyli dwa bilety.
Plan jest taki, Wy mi pomagacie znaleźć jakiś tani przelot, a ja robię Państwu jakiś gadżecik ze zdjęciem:) więcej na maila: aschka77@wp.pl
Czekam na jakąś pozytywną wiadomość:)
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 20 Sie 2012 20:15 

No proszę pomóżcie:))))
nie chcecie kubeczka ze zdjęciem? koszulki ze zdjęciem???:>
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 20 Sie 2012 20:31 

Loty: 57
Kilometry: 112 912
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Napisz co to znaczy tanio i co znalazłas do tej pory.

Najrozsadniejsze wydaja sie KLM i aeroflot na razie.

Załączniki:
del2.JPG
del2.JPG [ 110.08 KiB | Obejrzany 1361 razy ]
del.JPG
del.JPG [ 122.9 KiB | Obejrzany 1361 razy ]

#4 PostWysłany: 20 Sie 2012 20:36 

Warsaw Frederic Chopin To:
Delhi Indira Gandhi Int.
Monday 04/02/2013
Return:
Sunday 03/03/2013

Cena 2377zł, przesiadki w IST.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 20 Sie 2012 21:12 
Awatar użytkownika

niebieski
WAW- SVO- DEL
12. Luty - 21 Marzec
Areoflot
2120 PLN

taka sama cena za daty medzy:
12 - 15 luty wylot
19- 22, 24, 26 marzec powrót

#6 PostWysłany: 20 Sie 2012 21:42 

ja właśnie znalazłam te po 2120 ale też są w tym roku. Bardziej mi chodziło właśnie o jakieś poniżej 2000zł.
W tamtym roku w marcu lecieliśmy za 1800zł. W marcu.
Ogólnie mój mąż jest z Indii:)
dziękuję Wam za pomoc, ale ja szukam okazjiiiiiiii:) bo chcemy pojechać z mężem do niego, przed tym jak poczniemy pierworodnego, więc musimy mieć na te oba cele....
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 20 Sie 2012 21:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Widziałam jakiś czas temu Lufthanse za 1700 z kupnem znizkowym. Narazie nic nie ma lepszego niż Areoflot.
Musisz więc polować. :)

#8 PostWysłany: 21 Sie 2012 09:42 

no to za 1700zł to ja chcę:)))) wiem że to pewnie już nie możliwe...
no to ja czekam na jakieś szczęście od losu:)
i szukam pomocy, jak widzicie, nawet próbuje komuś coś dać za to że mi pomoże-> koszulkę, kubek, misia ze zdjęciem;)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Sie 2012 13:07 

podłączam się :) tylko, że ja poszukuję najtańszego połączenia ciut szybciej ;)
wylot 05-10.09. - powrót jakoś przed świętami9Bożego narodzenia ;))
z Polski :D najlepiej Poznań, Warszawa, może być Berlin.

na razie znalazłem najtaniej coś takiego:
Image
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 22 Sie 2012 13:26 

niebieski
A gdyby jednak wybrać Mumbai? Tylko trochę taniej, ale Emirates i bez kilkunastu godzin w Moskwie ;) Okolicznych dat jest trochę więcej. Do wyszukania na KAYAK.com :) Są też podobne na SkyScanner.
Warszawa - Mumbai, via Dubai
12.02.2013 - 15.04.2013
2072 PLN, Emirates

Co do drugiej sytuacji...
Da się lecieć za trochę mniej z Warszawy: http://soc.li/skV1bXe ;)

Ostatnio edytowany przez FemmeFatale 22 Sie 2012 13:37, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 22 Sie 2012 13:28 

niebieski
FemmeFatale napisał(a):
A gdyby jednak wybrać Mumbai? Tylko trochę taniej, ale Emirates i bez kilkunastu godzin w Moskwie ;) Okolicznych dat jest trochę więcej. Do wyszukania na KAYAK.com :) Są też podobne na SkyScanner.

Warszawa - Mumbai, via Dubai
12.02.2013 - 15.04.2013
2072 PLN, Emirates

#12 PostWysłany: 22 Sie 2012 13:35 

niebieski
stahoooo napisał(a):
podłączam się :) tylko, że ja poszukuję najtańszego połączenia ciut szybciej ;)
wylot 05-10.09. - powrót jakoś przed świętami9Bożego narodzenia ;))
z Polski :D najlepiej Poznań, Warszawa, może być Berlin.

na razie znalazłem najtaniej coś takiego:
Image

To już lepiej Air France+KLM z Warszawy do Delhi, za 2361 złotych (SkyScanner) od 11.09.2012 do 11.12.2012, omijając nieciekawy Aeroflot. Jest też Swiss za 2419 złotych w tych samych wynikach wyszukiwania, niewiele droższy, a na pewno lepszy od Air France.

#13 PostWysłany: 22 Sie 2012 20:52 

niebieski
Mam coś nie tak z postami... Raz są, raz ich nie ma. Dodaje więc kolejne, a nagle pojawiają się te z przeszłości, ale dopiero po kilku godzinach nie pomaga odświeżanie i czyszczenie chache, więc to wina forum. Nie miejcie mi za złe tych kilku wpisów pod rząd. Mam nadzieję, że się przydały ;)

#14 PostWysłany: 22 Sie 2012 21:00 

dzięki za odzew. z warszawy rzeczywiście ciut taniej, ale muszę tam dojechać, a mieszkam w poznaniu, więc cenowo wychodzi na to samo ;) a tym połączeniem LOT+Lufthansa mam 2 tyg więcej na miejscu :) jeszcze teraz szukam, jak nic nie znajdę to biorę już dzisiaj ten lot od 6.09 do 19.12. dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 22 Sie 2012 22:03 

niebieski
OK, skoro z Poznania to z Poznania :) Ale i tak proponowałbym wydać trochę więcej i nie robić sobie tak długich postojów w Niemczech, to męczące.
Dokonując rezerwacji na stronie Lufthansy jest lot za 2716 złotych. Mam jeszcze jeden kupon na 80 złotych do oddania to by wyszło 2656 złotych. Za całość dostaje się 3918 mil w programie Miles & More.A lot wygląda tak...

06.09.2012, 17:00 - 18:30, Poznań - Monachium
06.09.2012, 20:00 - 06:45, Monachium - Delhi
19.12.2012, 09:30 - 13:30, Delhi - Monachium
19.12.2012, 15:00 - 16:30, Monachium - Poznań

Jeśli jest OK to mogę wysłać kupon na PW ;)

#16 PostWysłany: 22 Sie 2012 22:10 

To, że z Pozka to raz, ale dwa, że daty lepsze :) Widziałem to połączenie wcześniej ale ciut drogi mi się wydawało ;) też mam jakiś kupon, ale nie łapie się na te daty... ten Twój by pasował? 1,5h w Monachium to dosyć czasu? Jeśli to jest Lufthansa w całości to rozumiem, że bagażu nie muszę w Niemczech odbierać, tak? A wie ktoś może czy płacąc na stronie lufthansy działa 5% cashbacku z AliorSYNC? Jeśli tak to biorę ten lot ;D
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 22 Sie 2012 22:21 

niebieski
stahoooo napisał(a):
To, że z Pozka to raz, ale dwa, że daty lepsze :) Widziałem to połączenie wcześniej ale ciut drogi mi się wydawało ;) też mam jakiś kupon, ale nie łapie się na te daty... ten Twój by pasował? 1,5h w Monachium to dosyć czasu? Jeśli to jest Lufthansa w całości to rozumiem, że bagażu nie muszę w Niemczech odbierać, tak? A wie ktoś może czy płacąc na stronie lufthansy działa 5% cashbacku z AliorSYNC? Jeśli tak to biorę ten lot ;D

1. Ta opcja z LOTem też jest na jednym bilecie i bagaż automatycznie przenoszą.
2. Półtorej godziny jak nie będzie opóźnień powinno starczyć.
3. 5% cashbacku z Alior Sync nie dotyczy płatności kartą. Wyłącznie przelewem w systemie "PŁACĘ Z ALIOR SYNC" czyli na Przelewy24, PayU, DotPay i tym podobnych portalach. Zatem na Lufthansa niestety się nie złapie.

#18 PostWysłany: 22 Sie 2012 22:29 

niebieski
Oj, kod rzeczywiście działa tylko jeśli leci się po 01.10.2012 wróci się do 15.12.2012 :(

#19 PostWysłany: 22 Sie 2012 22:59 

FemmeFatale napisał(a):
3. 5% cashbacku z Alior Sync nie dotyczy płatności kartą. Wyłącznie przelewem w systemie "PŁACĘ Z ALIOR SYNC" czyli na Przelewy24, PayU, DotPay i tym podobnych portalach. Zatem na Lufthansa niestety się nie złapie.

Transakcje wykonywane kartami (zarówno debetową jak i kredytową) wliczają się do cashbacku. Chodzi bardziej o to, że Lufthansa jakoś dziwnie rozlicza swoje transakcje - z błędnym kodem MCC (Merchant Category Code), a transakcje z kodem 8999 nie łapią się do cashbacku. Konkretnie:

§55
3. Punkty premiowe nie są naliczane od Operacji kartą w punktach posiadających:
a. MCC (Merchant Category Code) równy 7995, określający kasyna oraz zakłady bukmacherskie i im podobne,
b. MCC równy 8999 określający profesjonalne usługi, nieklasyfikowane pod innymi kodami MCC, o ile płatność
zidentyfikowana jest jako zagraniczna (country code inny niż Polska),
c. Inne MCC wskazane przez Bank w powiadomieniu przesłanym do Posiadaczy za pośrednictwem Bankowości Internetowej.
Wskazanie dodatkowego kod MCC nie oznacza zmiany Regulaminu i obowiązuje od daty wskazanej przez Bank w
powiadomieniu.

Ogólnie Lufthansa ma kod MCC 3008: http://kodymcc.pl/kody-mcc-zakres-3xxx/ , jednak osoby zgłaszały, że na wyciągu z karty widnieje inny i kod i nie łapały się do keszbeku. Podobno jest możlwiośc pisania reklamacji...: http://samcik.blox.pl/2012/08/Robisz-za ... ozesz.html (w komentarzach)

Mam nadzieję, że rozjaśniłem nieco sprawę poruszoną też w innym wątku dotyczącym Alior Syncu ;)

Kurczę, jak bez vouchera oraz bez cashbacku to raczej jednak biorę tą opcję z poczekalnią w Monachium ;)
Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 22 Sie 2012 23:18 

niebieski
O, dzięki. Kiedy wprowadzili cashback od kart? Jak zakładaliśmy wszyscy konta to tego nie było :D

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości