Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mc platinum:
Apl. IKO : ... Więcej > Moje sprawy Obsługa Twoich produktów > + Złóż nowy wniosek > Karty kredytowe > Pozostałe. Certyfikat ubezpieczenia podróżnego. Wypełniasz ramki. Kto i kiedy. Klikasz i przychodzi on line na Twojego maila.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 320  Następna
Autor Wiadomość
#1241 PostWysłany: 09 Gru 2021 10:17 

Loty: 46
Kilometry: 151 136
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Ja maiłem kartę MC Platinum przez 3 lata, w tym roku w październiku zmieniłem na Visa Infinite i też nie chcieli dosłania dokumentów. Tylko zaktualizowałem formularz dot. zarobków itp.

lluukk napisał(a):
lockheed napisał(a):
Historia rachunku: 6 miesięcy z miesięcznymi "Wpływami regularnymi" (rozpoznawanymi przez bank jako wypłata) na poziomie 20-30tyś.
Historia karty MC Platinum: 3 miesiące w trakcie których transakcje w sumie na ok. 10 000zł i automatyczne spłaty w całości. Limit początkowy: 27 600

W trakcie składania wniosku podałem dane dot. dochodu i wydatków - użyłem tych samych wartości, które były podane przy zakładaniu karty (JDG, więc na podstawie PIT za poprzedni rok).

Nie potrzebowałem dostarczać żadnych dokumentów (potwierdzających dochód, wyciągów itp).

Czy dobrze rozumiem, że 3 miesiące wcześniej dostarczyłeś do banku dokumenty dochodowe by otrzymać kartę MC?
Jeśli tak to nie dziwię się bankowi, że nie chciał ich ponownie (nic się dochody za poprzedni rok nie zmieniły od składania wniosku o MC)
Czy pierwszą kartę dostałeś "na klik" bez niczego i teraz "na klik" zwiększyli?
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#1242 PostWysłany: 09 Gru 2021 10:29 

niebieski
yogibabu napisał(a):
Jakie są Wasze doświadczania z czasem od złożenia wniosku do otrzymania karty Platinium? Czy w tydzień jest szansa się wyrobić? Miałem już wcześniej tą kartę ale zrezygnowałem i mam możliwość złożenia wniosku przez ipko. Nie mam żadnego innego produktu z oferty(ror).
Teoretycznie po zaakceptowaniu wniosku i jego podpisaniu do 7 dni karta ma trafić do Ciebie. Niestety ale to teoria. Praktycznie 12 dni na nią czekałem.
 Profil Relacje PM off  

#1243 PostWysłany: 09 Gru 2021 10:31 

-- 09 Gru 2021 09:29 --

lluukk napisał(a):
lockheed napisał(a):
Historia rachunku: 6 miesięcy z miesięcznymi "Wpływami regularnymi" (rozpoznawanymi przez bank jako wypłata) na poziomie 20-30tyś.
Historia karty MC Platinum: 3 miesiące w trakcie których transakcje w sumie na ok. 10 000zł i automatyczne spłaty w całości. Limit początkowy: 27 600

W trakcie składania wniosku podałem dane dot. dochodu i wydatków - użyłem tych samych wartości, które były podane przy zakładaniu karty (JDG, więc na podstawie PIT za poprzedni rok).

Nie potrzebowałem dostarczać żadnych dokumentów (potwierdzających dochód, wyciągów itp).

Czy dobrze rozumiem, że 3 miesiące wcześniej dostarczyłeś do banku dokumenty dochodowe by otrzymać kartę MC?

3 miesiące + 1-2 tygodnie.

lluukk napisał(a):
Czy pierwszą kartę dostałeś "na klik" bez niczego i teraz "na klik" zwiększyli?

Karta jest ta sama, zwiększałem tylko limit (nie interesuje mnie Infinite). Składanie u doradcy Aurum dokumentów dokumentujących wpływy z JDG (Pit 2020, KPiR) i zaświadczenia z US o niezaleganiu i ZUS o terminowych wpłatach.
Próbowałem tej samej procedury przy otwieraniu konta, ale wtedy bank odmówił bez podania przyczyny.

-- 09 Gru 2021 09:31 --

Krzysztof76 napisał(a):
Ja maiłem kartę MC Platinum przez 3 lata, w tym roku w październiku zmieniłem na Visa Infinite i też nie chcieli dosłania dokumentów. Tylko zaktualizowałem formularz dot. zarobków itp.

Zwiększałeś wysokość limitu? Bo to od tego zależy ewentualna konieczność dostarczania dokumentów, a nie od samej zmiany karty.
 Profil Relacje PM off  

#1244 PostWysłany: 09 Gru 2021 10:40 

Loty: 46
Kilometry: 151 136
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
tak z 12 na 50
 Profil Relacje PM off
lluukk lubi ten post.

#1245 PostWysłany: 09 Gru 2021 10:47 

Loty: 74
Kilometry: 95 761
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
u mnie przy informacji w apce o mozliwosci podniesienia limitu tez poszło bez papierow, wczesniej brakowalo mi chyba z 2k do limitu 50k i na 50k nawet z papierami nie podniesli
 Profil Relacje PM off  

#1246 PostWysłany: 09 Gru 2021 11:36 

złoty
Po przeczytaniu kilku stron mam wrażenie, że to dość "losowe" czy będą chcieli papiery czy nie przy próbie podniesienia limitu - oczywiście bank zna historię kredytową w BIK wnioskującego a my na forum nie, więc tu może leżeć klucz do tego kiedy chcą a kiedy nie potrzebują dostarczania dokumentów dochodowych :)
 Profil Relacje PM off  

#1247 PostWysłany: 09 Gru 2021 13:32 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
tamtam napisał(a):
Teoretycznie po zaakceptowaniu wniosku i jego podpisaniu do 7 dni karta ma trafić do Ciebie. Niestety ale to teoria. Praktycznie 12 dni na nią czekałem.

Przy platinium i przy Visa Infinite przysługuje darmowa wysyłka ekspresowa kurierem. Przy czym może się zdarzyć że kurier nie poinformuje że nie zastał nikogo, i wtedy przesyłka leży i czeka w punkcie odbioru...
 Profil Relacje PM off  

#1248 PostWysłany: 09 Gru 2021 15:19 

Loty: 302
Kilometry: 645 232
Krajów: 46 / 21.5%
złoty
@lukket: tylko niestety jak robimy zmianę przez internet z Platinum to nie ma tej opcji jak wybrać i domyślnie wysyłana jest po prostu niestety pocztą.

@lluukk: to pewnie zależy od wielu wielu czynników. Co ciekawe ja wcześniej miałem Platinum po roku chciałem zmienić to chcieli ode mnie dokumentów, w między czasie okazało się że potrzebuję drugiego kredytu hipotecznego więc aby mieć zdolność zamknąłem m.in tą kartę, po czym po 3 miesiącach od uruchomienia kredytu znów o nią wnioskowałem - dostałem, po kolejnym pół roku zmiana na Infinite przez internet i tym razem bez dokumentów poszło.
 Profil Relacje PM off
lluukk lubi ten post.

#1249 PostWysłany: 09 Gru 2021 20:32 
Awatar użytkownika

Loty: 113
Kilometry: 177 292
Krajów: 52 / 24.3%
Póki co u mnie przy zmianie limitu karty w aplikacji zniknęła całkiem możliwość wybrania dochodu z DG. Raz jest ta opcja w formularzu raz nie ma i nie wiem od czego to zależy.
 Profil Relacje PM off  

#1250 PostWysłany: 09 Gru 2021 21:21 
Awatar użytkownika

srebrny
seal napisał(a):
@lukket: tylko niestety jak robimy zmianę przez internet z Platinum to nie ma tej opcji jak wybrać i domyślnie wysyłana jest po prostu niestety pocztą.

Dokładnie tak robiłem. Po kliknięciu że karta jest zamówiona dzwonimy na infolinię, i zmieniają rodzaj wysyłki. Inna sprawa że 99% konsultantów nie wie że jest taka opcja za darmo.
 Profil Relacje PM off
seal lubi ten post.

#1251 PostWysłany: 09 Gru 2021 21:34 

niebieski
lukket napisał(a):
tamtam napisał(a):

Przy platinium i przy Visa Infinite przysługuje darmowa wysyłka ekspresowa kurierem. Przy czym może się zdarzyć że kurier nie poinformuje że nie zastał nikogo, i wtedy przesyłka leży i czeka w punkcie odbioru...

Nie wiem jak jest z Infinite, ale Platinum przyszła do mnie zwykłym listem.
 Profil Relacje PM off  

#1252 PostWysłany: 09 Gru 2021 21:38 
Awatar użytkownika

srebrny
Bo domyślnie zawsze przyjdzie zwykłym. Ale jeśli komuś zależy na czasie to można się upomnieć o wysyłkę kurierem, bo jest za darmo, i wtedy mamy kartę w dwa dni robocze. Dotyczy to i Platinum i visy.

Jeśli wypełniamy wniosek w placówce to pracownik może to zaznaczyć w systemie, jeśli przez internet to można dodać taką wysyłkę przez infolinię.
 Profil Relacje PM off  

#1253 PostWysłany: 10 Gru 2021 21:16 

złoty
Tak się zastanawiam czy w numerze karty Infinite nie jest zaszyty numer kolejny wydanej karty... bo ze znajomym mamy numery w miarę podobne i rzeczywiście która osoba miała wcześniej ma niższy a kolejna wyższy. Choć może to być przypadek.

Dla VISA Infinite wszyscy mają pewnie 4132 1619 07XX XXXY gdzie XX XXX to numer kolejny karty Y cyfra kontrolna którą pomijamy.

Jeśli większość z Was ma pierwsze XX 00 albo 01 to by wskazywało na słuszność przypuszczenia i na to że wg mnie kart jest trochę ponad tysiąc. :)

Choć zgodnie z wymogami te cyfry powinny być nadawane "losowo" - choć widziałem już kolejne w innych bankach...
 Profil Relacje PM off  

#1254 PostWysłany: 10 Gru 2021 22:31 

złoty
@seal - ponad rok temu było ich 1500 w PKO teraz zapewne wiele więcej.
"Z karty PKO Infinite korzysta obecnie ponad 1500 klientów." info z 2020.10.22
https://media.pkobp.pl/113477-karta-kre ... j-odslonie
 Profil Relacje PM off  

#1255 PostWysłany: 10 Gru 2021 22:39 

złoty
@ lluukk: ale w między czasie zmienili wizerunek karty i bardzo możliwe że BIN też i się wyzerował ;-) i to mogą być numerki kolejnych "nowych". Poza tym myślę że nie wydają tych kart w setkach na miesiąc.
 Profil Relacje PM off  

#1256 PostWysłany: 11 Gru 2021 20:38 

Loty: 219
Kilometry: 510 684
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
seal napisał(a):
Tak się zastanawiam czy w numerze karty Infinite nie jest zaszyty numer kolejny wydanej karty... bo ze znajomym mamy numery w miarę podobne i rzeczywiście która osoba miała wcześniej ma niższy a kolejna wyższy. Choć może to być przypadek.

Dla VISA Infinite wszyscy mają pewnie 4132 1619 07XX XXXY gdzie XX XXX to numer kolejny karty Y cyfra kontrolna którą pomijamy.

Jeśli większość z Was ma pierwsze XX 00 albo 01 to by wskazywało na słuszność przypuszczenia i na to że wg mnie kart jest trochę ponad tysiąc. :)

Choć zgodnie z wymogami te cyfry powinny być nadawane "losowo" - choć widziałem już kolejne w innych bankach...

Nie zgadza się. Nawet podane "07" się nie zgadza. Z tym, że mam stary wzór karty.
 Profil Relacje PM off  

#1257 PostWysłany: 12 Gru 2021 14:18 

Z nowym wzorem też się nie zgadza ,
Panowie mam pytanie z innej beczki : planuję zakup kartą na sumę około 65000 - limit karty jest 60tyś- czy w przypadku nadpłaty karty będę mógł wykonać tą transakcję ?
 Profil Relacje PM off  

#1258 PostWysłany: 12 Gru 2021 14:33 

złoty
@George1 - tu są limity:
https://www.pkobp.pl/aktualnosci/dotycz ... -pko-bp-2/
tam jest taki zapis dotyczący transakcji internetowych i jego nie przeskoczysz ale nie wiem jak w terminalu (może przejdzie?):
- "dzienny limit transakcji internetowych inicjalnie ustawiany jest zgodnie z wartością przyznanego limitu kredytowego i nie może przekroczyć jego wartości"
ale ja bym dzwonił do banku podpytać, żeby się nie naciąć.
EDIT: I dlaczego tylko "Panowie" są na Forum też Panie (często z dużą wiedzą w różnych tematach) !
 Profil Relacje PM off
George1 lubi ten post.
George1 uważa post za pomocny.

#1259 PostWysłany: 12 Gru 2021 19:13 

niebieski
George1 napisał(a):
Panowie mam pytanie z innej beczki : planuję zakup kartą na sumę około 65000 - limit karty jest 60tyś- czy w przypadku nadpłaty karty będę mógł wykonać tą transakcję ?
Płatność nie przejdzie.
 Profil Relacje PM off  

#1260 PostWysłany: 12 Gru 2021 21:07 

niebieski
tamtam napisał(a):
George1 napisał(a):
Płatność nie przejdzie.

Jesteś pewien?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 320  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości