Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 109 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 17 Cze 2012 16:17 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
natka26 napisał(a):
W sumie ciekawe, że trzeba mieć woreczki strunowe. Ja latam od niepamiętnych czasów z przezroczystą torebką plastikową na zatrzask w bagażu podręcznym i nikt nigdy i nigdzie nie kazał mi się przepakowywać. A jak przystało na damską mini kosmetyczkę jest wypchana po brzegi.... :D

Na zadnym z kilkudziesieciu lotnisk na ktorych bylem, nikt nie zagladnal do kosmetyczki z plynami a nie byla ona przezroczysta ani tez nie ma wymaganych wymiarow. Dodatkowo, ostatnio kilka razy przewozilem krem 100ml i nikt nawet nie spojrzal na tubke a nie uwierze, ze maja az tak dobra miarke w oczach ;)
W Madrycie przepuscili jogurty 125 czy 150ml, o ktorych zapomnielismy.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#22 PostWysłany: 19 Cze 2012 15:32 

Pawel_T napisał(a):
natka26 napisał(a):
W sumie ciekawe, że trzeba mieć woreczki strunowe. Ja latam od niepamiętnych czasów z przezroczystą torebką plastikową na zatrzask w bagażu podręcznym i nikt nigdy i nigdzie nie kazał mi się przepakowywać. A jak przystało na damską mini kosmetyczkę jest wypchana po brzegi.... :D

Na zadnym z kilkudziesieciu lotnisk na ktorych bylem, nikt nie zagladnal do kosmetyczki z plynami a nie byla ona przezroczysta ani tez nie ma wymaganych wymiarow. Dodatkowo, ostatnio kilka razy przewozilem krem 100ml i nikt nawet nie spojrzal na tubke a nie uwierze, ze maja az tak dobra miarke w oczach ;)
W Madrycie przepuscili jogurty 125 czy 150ml, o ktorych zapomnielismy.
No coż, ja kiedyś zapomniałem w pospiechu o dwulitrowej coli - na Luton powiedzieli, żebym pamiętał iż nie wolno tak płynów przewozić... Jak chciałem wyjmować, to machnęli ręką i kazali biec na samolot :)
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 13 Sie 2012 00:11 

Czy na lotnisku Warszawa Modlin można dostać takie torebki, jeśli tak czy są płatne?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 14 Sie 2012 20:36 

to samo pytanie jak powyżej - tyle że dotyczy Poznania?
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 14 Sie 2012 21:08 

W Poznaniu są automaty z woreczkami na płyny ,zdaje sie 2zl albo 5zł dokladnie nie pamiętam.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 14 Sie 2012 21:16 
Awatar użytkownika

niebieski
W Kownie również security kazało mnie kupić woreczki w automacie. Z kolei na Skavsta woreczki leżą w pudełku na "kilogramy". :roll:
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 14 Sie 2012 23:14 

ja w takim razie postaram się przemycić płyny bez woreczka a w skavsta zaopatrzę się w nie na powrót :) bo jesli będą po 5z to zdzierstwo
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 15 Sie 2012 02:31 
Awatar użytkownika

Loty: 85
Kilometry: 111 663
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
W Rossmanach można po 2zł kupić zapinane przezroczyste torebki
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 16 Sie 2012 22:27 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
A jak wygląda sprawa na lotnisku w Gdańsku? Ktoś wie?
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 16 Sie 2012 23:00 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
codriver napisał(a):
A jak wygląda sprawa na lotnisku w Gdańsku? Ktoś wie?

Mieliśmy torebki wypchane na maxa rozmiar 15X21 cm, nikt nie sprawdzał czy ogólnie mamy jakieś płyny czy nie.
Nie widziałem automatów z torebkami..ale też nie szukałem.

#31 PostWysłany: 16 Sie 2012 23:22 

W Rossmanie dziś zakupiłem po 2zł torebki małe - są to właściwie takie kosmetyczki przeźroczyste ze strunowym zamknięciem wymiary (na oko nie mam przy sobie miarki) 20 x 10 x 5 cm

Powinno spełnić swoje funkcje na 3-4 drobne buteleczki

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 17 Sie 2012 00:20 

niebieski
llukasz napisał(a):
W Rossmanie dziś zakupiłem po 2zł torebki małe - są to właściwie takie kosmetyczki przeźroczyste ze strunowym zamknięciem wymiary (na oko nie mam przy sobie miarki) 20 x 10 x 5 cm

Powinno spełnić swoje funkcje na 3-4 drobne buteleczki

Pozdrawiam

jakie 3-4 drobne buteleczki?
worek (nie wiem o jakich wymiarach, ale wzięty z lotniska) można wypchać np. tak: :twisted:

na stojąco

Image

z drugiej strony

Image
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 17 Sie 2012 03:21 

Ja mialem juz troche problemow przez te woreczki na Stansted i w Manchesterze.
Na Stansted nadgorliwiec przyczepil sie o rozmiar- a ze mielismy dosyc drogie perfumy to prawie sie spoznilismy na samolot
żadne prosby nie pomagaly a wtedy nie bylo jeszcze automatow kolo security wiec musielismy prosic ludzi
na szczescie sie udalo

#34 PostWysłany: 05 Wrz 2012 10:42 

Ponawiam pytanie, jak to wygląda w Gdańsku? i czy elentualnie taka mała przeźroczysta kosmetyczka z rossmanna przejdzie?( na pewno nie ma 1L)..
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 05 Wrz 2012 11:47 

Ta mała torebka z Rossmana przechodzi na lotnisku w Warszawie i we Frankfurcie. Czy będzie problem w GDN trudno powiedzieć.

Tylko w praktyce, ona jest dość mała.
Ten worek plastikowy pokazany na zdjęciu będzie pakowniejszy.
Przed spakowaniem jej, przeczytałam zasady przewozu płynów, które np. publikuje Lufthansa.To są ogólne zasady, które również opublikowane są na stronie lotniska w Gdańsku.

Do plastikowej, przezroczystej torebki możesz zapakować litr płynów, ale w buteleczkach max 100 ml. Do torebki z Rossmana nie zapakujesz 1 L, jest za mała.
Jesli jednak nie masz obiekcji to w Rossmanie zaraz obok tych plastikowych torebeczek na ogół znajduje się półka z miniaturkami kosmetyków.

Kosmetyk Rossmanowy możesz wylać a użyć butelki, na swoje własne kosmetyki.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 05 Wrz 2012 12:15 

Latałam i z woreczkiem strunowym jak i z kosmetyczką z rossmanna. Jedno i drugie przechodzi przez kontrolę z tym, ze niewątpliwie o wiele więcej wejdzie do torebki.
Poza miniaturkami w rossmanie są jeszcze puste pojemniczki do przelania swoich kosmetyków i jest ich spory wybór -buteleczki, buleteczki z pompką, mikro pudełeczka na krem np do twarzy... Ceny ich w okolicy 2zł więc jesli ktoś nie ma swoich małych pojemniczków to te mogą naprawdę się przydac i to nie 1 raz.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 05 Wrz 2012 12:19 

Loty: 428
Kilometry: 511 350
Krajów: 58 / 27.1%
niebieski
kaaja napisał(a):
Ponawiam pytanie, jak to wygląda w Gdańsku? i czy elentualnie taka mała przeźroczysta kosmetyczka z rossmanna przejdzie?( na pewno nie ma 1L)..

Zawsze wrzucam kosmetyki do pierwszej z brzegu przezroczystej plastikowej siatki czy woreczka; cokolwiek przezroczystego, aby kontroler nie musiał zaglądać do środka. Nikt nigdy nie miał do mnie pretensji o rodzaj użytego woreczka i jakie ma zapięcie.
Nada napisał(a):
Poza miniaturkami w rossmanie są jeszcze puste pojemniczki do przelania swoich kosmetyków i jest ich spory wybór -buteleczki, buleteczki z pompką, mikro pudełeczka na krem np do twarzy... Ceny ich w okolicy 2zł więc jesli ktoś nie ma swoich małych pojemniczków to te mogą naprawdę się przydac i to nie 1 raz.

Ważne, aby każda buteleczka, czy tubka (oryginalna lub uniwersalna) miała oznaczenie pojemności.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 05 Wrz 2012 12:27 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
Ja się powtórzę bo kiedyś pisałem to już chyba w tym temacie w Rzeszowie mi kiedyś Pani ze SG zwróciła uwagę, że torebka z Rossmana ta o której jest tu pisane nie spełnia wymiarów dostałem foliówkę ze struną z prośbą o zapakowanie następnym razem w taką torebkę.

#39 PostWysłany: 06 Wrz 2012 18:49 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
A ja znalazłem takie rozwiązanie:
http://sklep.stella.com.pl/product.php?id_product=172
Co o nim myślicie?
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 07 Wrz 2012 01:11 

niebieski
codriver napisał(a):
A ja znalazłem takie rozwiązanie:
http://sklep.stella.com.pl/product.php?id_product=172
Co o nim myślicie?

jak dla mnie wszystko co można myć w zmywarce jest cudowne :D
ale czy na podróż nie wystarczy Ci po prostu najzwyklejszy woreczek wzięty z lotniska?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 109 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości