Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 10%, min 20zł
- BNP Paribas od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8849 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#6461 PostWysłany: 30 Wrz 2021 23:30 

Posiadam kartę premiową sodexo. Czy za pomocą tej karty mogę doładować konto revolut?
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#6462 PostWysłany: 30 Wrz 2021 23:35 

srebrny
Nie łatwiej było zerknąć tu: https://www.sodexo.pl/lojalnosc-i-motyw ... a-sklepow/
zamiast specjalnie rejestrować się na tym forum?
 Profil Relacje PM off
pasta lubi ten post.

#6463 PostWysłany: 03 Paź 2021 10:40 
Awatar użytkownika

Loty: 594
Kilometry: 1 044 139
Krajów: 86 / 40.2%
platynowy
Pytanie. W Revo można ukryć wybraną transakcję (po przesunięciu palcem danej transakcji w lewo i wybraniu właściwej opcji "Ukryj").
Ktoś wie, gdzie te transakcje można później odszukać?
 Profil Relacje PM off  

#6464 PostWysłany: 04 Paź 2021 18:29 
Awatar użytkownika

Loty: 594
Kilometry: 1 044 139
Krajów: 86 / 40.2%
platynowy
Zapytałem u źródła, gdzie mogę sprawdzić ukryte transakcje? Może ktoś też będzie szukał odpowiedzi to zamieszczam poniżej.
Na razie lepiej uważać na tę funkcję ;-)Image
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#6465 PostWysłany: 05 Paź 2021 03:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Jako obejście zawsze możesz się wylogować z aplikacji a następnie od razu zalogować ponownie i wszystkie operacje, które były ukryte staną się ponownie widoczne.
 Profil Relacje PM off
e-prezes lubi ten post.

#6466 PostWysłany: 05 Paź 2021 22:29 

srebrny
dzisiaj przy logowaniu tak mniej wiecej : zauwazywalismy ze uzywasz konto do duzych zasilen i przelewow. informujemy ze konto nie jest do wyplacania pieniedzy z kart kredytowych w celu uzyskania punktow i
dalszych przelewow. jest to niezgodne z regulaminem. jezeli dalej bedziesz tak robil to zablokujemy konto.

revoluta uzywam do jakichs tam szybkich transakcji miedzy znajomi, plus do robienia obrotu na kartach w bankach (np. zeby nic nie placic za karte nalezy wydac 300 /500 pln itd)
i ostatnio rzeczywiscie wyzerowalem karte w mbanku. (10k) . mial ktos tak z was ? co robic ? chce wyplacic z powrotem na konto moje srodki, jakies 3k pln i 1k euro.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 05 Paź 2021 22:56, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#6467 PostWysłany: 05 Paź 2021 22:38 
Awatar użytkownika

złoty
Jak to wypłacisz, to raczej nic się nie stanie, ale jak widzą, że ktoś mieli pieniądze, tzn. ciągle wpłaca i wypłaca, to blokują konto.
 Profil Relacje PM off  

#6468 PostWysłany: 05 Paź 2021 22:54 

srebrny
Ok a co się dzieje po blokadzie ze środkami ? Czy można je wypłacić ?
 Profil Relacje PM off  

#6469 PostWysłany: 05 Paź 2021 22:55 

srebrny
@michcioj
Masz chyba jakiegoś pecha. Działam analogicznie, tylko z wyższymi kwotami i nigdy nie miałem takiej informacji.
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#6470 PostWysłany: 05 Paź 2021 22:58 
Moderator forum

Może ma znaczenie że działacie w różnych krajach?

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#6471 PostWysłany: 05 Paź 2021 23:00 

srebrny
Jeśli tak faktycznie jest, to może to mieć znaczenie.
Może też patrzą na mnie inaczej, bo używam również Revoluta do codziennych płatności.
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

#6472 PostWysłany: 05 Paź 2021 23:09 

srebrny
No właśnie na tym może polegać mój błąd. Od dłuższego czasu revoluta nie używam codziennych płatności
No nic będę płacił za małe zakupy przez tydzień - dwa i sobie powoli pieniądze wypłatę
 Profil Relacje PM off  

#6473 PostWysłany: 06 Paź 2021 06:27 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 721 797
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
@michcioj błąd? aplikacja winna smigac niezaleznie od tego co na niej wykonujesz

inne aplikacje rozwiazaly ten problem prosciej - chcesz zasilac karta nie ma problemu debetowa/kredytowa ale jesli przekroczysz XX PLN
to stukniemy Cie na prowizji za taka zabawe, jeszcze inne wprowadzily limit zasilen itd

absurd do kwadratu, ok przyjmujemy Twoja kase po zasileniu karta, blokujemy Ci dostep i teraz sie szarp o zwrot - dziekuje postoje
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

#6474 PostWysłany: 06 Paź 2021 10:39 
Awatar użytkownika

niebieski
@correos ale nie ma się czemu dziwić - tak działają algorytmy AML - przecież to nie jest tak, że mają tam kogoś kto fizycznie wyłapuje transakcje na pierwszej linii.

Zasilenie konta dużą kwotą i od razu przelew to jest wcześniej czy później pewna droga do blokady. Zasilenie - jedna woda w Lidlu, druga w Biedronce i następnego dnia przelew i tyle w temacie.
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

#6475 PostWysłany: 06 Paź 2021 14:39 

srebrny
correos napisał(a):
@michcioj błąd? aplikacja winna smigac niezaleznie od tego co na niej wykonujesz

inne aplikacje rozwiazaly ten problem prosciej - chcesz zasilac karta nie ma problemu debetowa/kredytowa ale jesli przekroczysz XX PLN
to stukniemy Cie na prowizji za taka zabawe, jeszcze inne wprowadzily limit zasilen itd

absurd do kwadratu, ok przyjmujemy Twoja kase po zasileniu karta, blokujemy Ci dostep i teraz sie szarp o zwrot - dziekuje postoje

no wlasnie , to jest chore moim zdaniem.

gdzie poza revolutem sa dobre kursy na zakup EUR ? co polecicie ?
do tej pory uzywalem tylko revo
i walutomat.pl
 Profil Relacje PM off  

#6476 PostWysłany: 06 Paź 2021 14:46 

srebrny
@michcioj
wiele jest teraz takich miejsc, poza znanym zapewne wszystkim kantorem aliora rozejrzyj się np. na Zen czy Aion (mają nawet delikatnie lepsze kursy niż Revo).
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

#6477 PostWysłany: 06 Paź 2021 14:48 

srebrny
aion jest bezplatny wiec spoko, a jak uniknac oplaty w zen ?
 Profil Relacje PM off  

#6478 PostWysłany: 06 Paź 2021 14:53 

srebrny
nie da się, ale to raptem 1 eur/msc, jeżeli planujesz wymieniać eur cyklicznie to wysokość opłaty można pominąć, zapewne na różnicy kursów zyskasz więcej, szczególnie że w weekendy nie stosują niższych kursów jak Revo (po szczegóły zapraszam w odpowiednim wątku :) )
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

#6479 PostWysłany: 06 Paź 2021 15:01 
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 871 513
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
@correos mnie w lipcu wkurzył Revolut w Chorwacji.
Okazało się, że przekroczyłem limit 5000 PLN w lipcu i nie mogłem zapłacić kartą.
Nie to, że dodatkowa prowizja, tylko ogólnie blokada.

To był pierwszy miesiąc, gdzie przekroczyłem limit w bezpłatnym planie i trochę byłem tym zaskoczony (bo ostatnio coraz mniej poruszam się w fizycznymi pieniędzmi).

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#6480 PostWysłany: 06 Paź 2021 15:57 
Awatar użytkownika

Loty: 577
Kilometry: 1 105 495
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
Ale ten limit to sam chyba sobie włączyłeś. W Revo można ustawiać dowolne limity na koncie albo wyłączyć je zupełnie. Wielokrotnie w okresie rozliczeniowym wydawałam więcej niż 5k płacąc kartą. Żadnych blokad.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8849 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: digger oraz 0 gości