Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Sie 2012 22:59 

Szukam taniego lotu, bądź pociągu bądź jakiejkolwiek innej formy komunikacji do MOSKWY!

Termin to od zaraz :D Może być jak najszybciej, ew. sam początek września (1,2,3,4 września)
Wylot z Polski bądź Niemiec, chyba, że znajdzie się okazja z innego kraju z tanim dolotem :)

Mam nadzieję, że dobrze wyjaśniłem o co mi chodzi :)
Pomóżcie!
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN
Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN
#2 PostWysłany: 13 Sie 2012 01:11 

srebrny
O ile dobrze zrozumiałem to chodzi Ci o bilet jedynie w jedną stronę.
Nie piszesz w jakiej kwocie chcesz się zamknąć, więc nie do końca to precyzyjnie opisałeś.
Także nie wiadomo czy zależy Ci jedynie na cenie (wtedy transport inny ni lotniczy jest zdecydowanie tańszy - przykładowo busami Simple można sklecić przy promocjach niezłe połączenia).
Zważywszy, że niepotrzebny Ci RT najlepsza opcja to Air Baltic przez Rygę (przykładowo na czwartek masz za niecałe 528 PLN przez tripsta, bezpośrednio nie sprawdzałem - WAW 14:50 - RIX 17:30 i RIX 20:30 - DME 23:15).
Możesz też poszukać czegoś z Berlina. O ile pamiętam to Air Berlin i jeszcze ktoś powinien tam latać (jedyne bodajże zachodnie linie, które lecą na Vnukowo).
Dodatkowo w Air Baltic są periodycznie promocje, więc możesz do września coś tańszego złapać.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 13 Sie 2012 11:11 

Dzięki!
Rzeczywiście nieprecyzyjnie napisałem.
Tak, chodzi mi o bilet one-way. Nie mam kwoty w której chciałbym się zamknąć, po prostu muszę znaleźć jakiś transport...
Cena jest ważna, ale jeśli mam do wyboru samolot za 550 zł czy autobus za np. 300-350 zł (i jechanie pewnie z 24 h albo i dłużej) to wybiorę samolot, bo to AŻ taka duża różnica nie jest, a różnica w komforcie ogromna.

A możesz mi napisać jak to jest z tymi autobusami Simple? Nie wiem jak znaleźć tam coś w dobrej cenie.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Sie 2012 11:30 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
Airberlin lata z Berlina ale z tego co pamiętam to tylko na Domodedovo( tak przynajmniej leciałem w zeszłym roku) i teraz zależy gdzie chcesz się dostać do Moskwy po wylądowaniu bo Domodedovo jest dosyć odległym lotniskiem

#5 PostWysłany: 13 Sie 2012 12:06 

srebrny
Te drugie linie o których pisałem, że latają na Wnukowo, to Germanwings.
Najtaniej masz z Cologne-Bonn - w sierpniu 169 EUR, początek września 129 EUR (nigdy nimi nie leciałem, więc nie wiem jakie doliczają dodatki typu za płatności kartą).
Co do Simple poszukaj na forum - ludzie pisali, że sklecali jakieś składaki. Simple ma periodyczne promocje, ale na ten termin już bym nie liczył.
A jeżeli chodzi o lotniska w Moskwie - wszędzie daleko, ale są pociągi, których kiedyś nie było.
Koszt w jedną stronę z Sheremietiewa to bodajże 350 RUB, z Domodedowa czy Wnukowa powinno być podobnie - czyli pod tym względem chyba bez różnicy gdzie się doleci.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 13 Sie 2012 12:13 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
Pociągi są zgadza się, ale ja np. z Domodedovo do miejsca w którym byłem musiałem użyć pociągu , metra i jeszcze transportu samochodowego: Łączny czas podróży to 3,5 godz, więc z tym pociągiem to nie jest tak do końca że dojedziesz wszędzie gdzie chcesz i bez różnicy bo z Domodedova na pn- zach cześć miasta jest mega daleko z związku z czym lepszą opcją jest Szeremietiewo.

#7 PostWysłany: 13 Sie 2012 12:51 

srebrny
Pewnie, że tak :)
Przecież to Moskwa. Kto był, ten wie, że z Warszawą porównania nie ma. Wszędzie daleko i nierealne korki.
Dla mnie osobiście SVO jest najwygodniejsze, dalej kolejką na Dw. Białoruski raptem 35 min. i metrem można dalej jechać.
Ja w sierpniu czy wrześniu latam rannym Lotem (6-ta z czymś) i wracam tego samego dnia wieczornym (21.00) - oszczędność na noclegu, który jak wiadomo jest w Moskwie drogi.
Zimą to już niewykonalne, bo spore ryzyko, że się nie zdąży (+ dodatkowo różnica godziny, bo czasu nie zmieniają),

A dla Jorgul2 podejrzewam, że bez różnicy gdzie doleci - czasu w Moskwie mu wystarczy (wnioskuję, że wracać szybko nie planuje skoro RT mu nie potrzebny).

Odnośnie Simple to w temacie: http://fly4free.pl/forum/simple-express ... 8&start=10
masz do Petersburga super cenę:

wilager napisał(a):
Mam do oddania bilety Simple Express:

Wawa-Wilno 27.08.2012 godz. odjazdu 23.20
2 sztuki po 6EUR

Wilno-Tallin 29.08.2012 godz. odjazdu 22.30
2 sztuki po 3EUR

Tallin-St. Petersburg 30.08.2012 godz. odjazdu 23.00
jeden bilet za 3EUR drugi bilet za 6EUR

Podane ceny są cenami nominalnymi. Do ceny biletu należy doliczyć 2 EUR za zmianę nazwiska pasażera. Bilety kupiłem z dużym wyprzedzeniem, niestety nie mogę pojechać. Nie zależy mi na tym, żeby odzyskać wszystkie pieniądze, moge odsprzedać nawet taniej, symbolicznie. Szkoda, żeby bilety przepadły, więc jeśli ktoś jest zainteresowany, niech się do mnie odezwie. :)

Kontakt na priv lub mailowo: dobosz88@gmail.com
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości