Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 65 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 11 Sie 2012 17:56 

Loty: 142
Kilometry: 177 403
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Pawel_T napisał(a):
wikiman napisał(a):

Dzizas, a co mnie obchodzi czyim jesteś lub nie fanem? Możesz być nawet synem Tuska:) Poprosiłem Cię tylko grzecznie żebyś nie trolował i zachował dla siebie swoje swoje opinie o danej gazecie bo nie o tym jest ten temat. Już wystarczy, że mainstreamowe media, codziennie tłoczą nam do głów co mamy w danej sprawie myśleć. Fajnie by było, jakby to forum wolne było od tego rodzaju agitki, którą Ty uprawiasz. Lemingi everywhere...

Od kilku dni czytam, ze panstwo jest winne zamieszaniu z AG, bo moglo temu zapobiec. A wg mnie wlasnie tluczenie do glow w kazdym mozliwym miejscu o ryzyku zwiazanym z lokatami w AG spokojnie moglo temu zapobiec, gdyby tylko ludzie nie byli tacy naiwni. A glupota niektorych obywateli nie jest wina rzadu.
Twierdzisz, ze jestem lemingiem i agituje. Chcialbym Cie uswiadomic, ze wyrazam SWOJA opinie o autorach tego artykulu, bo jest to bezposrednio powiazane z tematem.

W żaden sposób Twoja opinia nie była związana z tematem, a tylko i wyłącznie była to opinia o WIARYGODNOŚCI źródła podanego przez Huberta - może przeczytaj jeszcze raz swój 1-szy post bo zapomniałeś ewidentnie coś naskrobał. Gdyby było tak jak to usiłujesz tłumaczyć to nie byłoby mojej reakcji, proste.

Swoją drogą cieszę się, że ta reakcja przyniosła jakieś skutki bo w poście wyżej wreszcie wyłożyłeś swoje zdanie na temat :D
Ja dorzucę swojego linka, uważam że z celnymi uwagami poza drugą (sądy nie sprawdzają czy ktoś ma zarzuty - a w sumie szkoda):
http://fakty.interia.pl/felietony/ziemk ... ie,1830886

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#22 PostWysłany: 11 Sie 2012 18:08 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
wikiman napisał(a):
W żaden sposób Twoja opinia nie była związana z tematem, a tylko i wyłącznie była to opinia o WIARYGODNOŚCI źródła podanego przez Huberta - może przeczytaj jeszcze raz swój 1-szy post bo zapomniałeś ewidentnie coś naskrobał. Gdyby było tak jak to usiłujesz tłumaczyć to nie byłoby mojej reakcji, proste.

Swoją drogą cieszę się, że ta reakcja przyniosła jakieś skutki bo w poście wyżej wreszcie wyłożyłeś swoje zdanie na temat :D
Ja dorzucę swojego linka, uważam że z celnymi uwagami poza drugą (sądy nie sprawdzają czy ktoś ma zarzuty - a w sumie szkoda):

Moja opinia nie byla zwiazana z tematem ? Jeszcze raz Ci powiem, bo chyba nie zrozumiales - ludzie piszacy o mgle w Smolensku i bombie w Tupolewie pisza teraz o zlym synu Tuska i dobrym panu Plichcie, ktory chcial narod wzbogacic, ale nagonka rzadu poprzez KNF i ABW (slynna notatka podrzucona mu przez pewnego spryciarza) mu to uniemozliwila.
Nie przekonuja mnie ci ludzie, wiec dla mnie artykul jest smieciowy. (powtarzam: dla mnie).
Ale chetnie przytocze pierwsze slowa z linka, ktorego przyslales (swoja droga Ziemkiewicz to ta sama strona co niezalezna.pl): "Trzeba się było ubezpieczyć".
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 11 Sie 2012 18:30 

niebieski
Pawel_T napisał(a):
wikiman napisał(a):

Moja opinia nie byla zwiazana z tematem ? Jeszcze raz Ci powiem, bo chyba nie zrozumiales - ludzie piszacy o mgle w Smolensku i bombie w Tupolewie pisza teraz o zlym synu Tuska i dobrym panu Plichcie, ktory chcial narod wzbogacic, ale nagonka rzadu poprzez KNF i ABW (slynna notatka podrzucona mu przez pewnego spryciarza) mu to uniemozliwila.
Nie przekonuja mnie ci ludzie, wiec dla mnie artykul jest smieciowy. (powtarzam: dla mnie).
Ale chetnie przytocze pierwsze slowa z linka, ktorego przyslales (swoja droga Ziemkiewicz to ta sama strona co niezalezna.pl): "Trzeba się było ubezpieczyć".

Gadał dziad do obrazu a obraz ani razu. Znów histeryzujesz, a nie dyskutujesz. Jesteś w stanie przeczytać tekst nie patrząc na autora? Czy zupełnie klapki na oczach? tego nie czytam bo jest "be". Wysil się i przeczytaj coś więcej niż pierwsze słowa z linku bo nie mamy o czym dyskutować.

#24 PostWysłany: 11 Sie 2012 18:34 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
wikiman napisał(a):
Gadał dziad do obrazu a obraz ani razu. Znów histeryzujesz, a nie dyskutujesz. Jesteś w stanie przeczytać tekst nie patrząc na autora? Czy zupełnie klapki na oczach? tego nie czytam bo jest "be". Wysil się i przeczytaj coś więcej niż pierwsze słowa z linku bo nie mamy o czym dyskutować.

Czlowieku, na jakiej podstawie twierdzisz, ze tego nie przeczytalem ? Czy mam przyklaskiwac niezaleznej i Ziemkiewiczowi, bo Ty masz taka wizje idealnego swiata ? Mowie co sadze o autorach, mam do tego prawo i mi nie zabronisz.
Tak jak Ty uwazasz, ze te artykuly sa ok, tak ja uwazam, ze nie sa i pozwol mi miec swoje zdanie, ktore jest po drugiej stronie Twojego.

Twoja racja jest dla Ciebie najtwojsza, moja jest dla mnie najmojsza.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 11 Sie 2012 18:59 

niebieski
Pawel_T napisał(a):
wikiman napisał(a):

Czlowieku, na jakiej podstawie twierdzisz, ze tego nie przeczytalem ? Czy mam przyklaskiwac niezaleznej i Ziemkiewiczowi, bo Ty masz taka wizje idealnego swiata ? Mowie co sadze o autorach, mam do tego prawo i mi nie zabronisz.
Tak jak Ty uwazasz, ze te artykuly sa ok, tak ja uwazam, ze nie sa i pozwol mi miec swoje zdanie, ktore jest po drugiej stronie Twojego.

Twoja racja jest dla Ciebie najtwojsza, moja jest dla mnie najmojsza.

To bardzo proste na jakiej podstawie:
- nie było tam nic o dobrym Plichcie i złym Tusku, może jednak przeczytaj ten artykuł:)
- nie odniosłeś się do żadnej tezy tam postawionej, tylko powtarzałeś zdanie lansowane przez rząd i Wybiórczą, że ludzie sami sobie winni.
Wracając do meritum, nie rozstrzygam czyja to wina tego burdelu i jaką w tym rolę spełnił młody Tusk (bo chyba za mało wiemy o kulisach). Zgadzam się po prostu z Ziemkiewiczem jeśli chodzi o patologie jakie się uwidoczniły przy okazji tej sprawy.

Co do artykułu z niezależnej to nie powiedziałem że mi się podoba tylko dla zasady broniłem prawa do umieszczania info z różnych źródeł. Ograniczanie się do tytułów z koncernów Axel Springer i Agora jest moim zdaniem właśnie ograniczaniem się. Sorry, taki ze mnie idealista, nic nie poradzę. Czytaj sobie i sądź co chcesz - Twoja sprawa. Daruj sobie tylko komentarze w stylu, że ktoś jest z "jakiejś strony". Np. gazeta wybiórcza jest moim zdaniem mistrzem manipulacji i uważam ją za szkodliwą, co nie znaczy że nie pojawiają się tam ciekawe artykuły - wyłączając publicystykę, gdzie codziennie pojawiają się bzdury większe niż mgła smoleńska. Tam to dopiero pojawiają się posługując się Twoim językiem "śmieciowe" artykuły.
p.s. świetny film o naszej rzeczywistości i mentalności:)

#26 PostWysłany: 11 Sie 2012 19:07 
Awatar użytkownika

Loty: 87
Kilometry: 114 845
niebieski
Przeczytałem tekst Ziemkiewicza, można sie nie zgadzać czy nie z tym jak rąbie w rząd pod koniec tekstu ale do fragmentu dotyczącego sprawy Amber Gold naprawdę nie da się przyczepić, wszystko celnie wypunktowane. Także zamiast skupiać się na tym KTO napisał, lepiej przeczytać CO właściwie pisze. Wspomniany fragment:

Cytuj:
Przypomnijmy krótko, co udało się w ciągu kilku dni ustalić dziennikarzom.

Po pierwsze, że pan Plichta vel Stefański ma na koncie pięć wyroków sądowych za różnego rodzaju oszustwa. Cztery z nich to wyroki więzienia w zawieszeniu. Teoretycznie obowiązuje zasada, że jeśli ktoś ma wyrok "w zawiasach" i popełnia kolejne przestępstwo, to drugi dostaje już bez zawieszenia. Co więcej, odwiesza się także poprzedni i zarządza wykonanie obu kar łącznie. Jak widać, obowiązuje nie zawsze.

Po drugie, prawo stanowi wyraźnie, że osoba skazana prawomocnie za przestępstwa finansowe nie może przez co najmniej pięć lat pełnić żadnych funkcji w zarządzie zajmujących się finansami instytucji. Ponieważ w momencie rejestracji spółki Amber Gold wnoszący o to założyciel i zarazem prezes miał już cztery takie wyroki, spółka została w ogóle zarejestrowana bezprawnie, tylko dzięki niewiarygodnemu niedbalstwu sądu.

Po trzecie, prawo stanowi wyraźnie, że przyjmowanie lokat i w ogóle wszelkiego rodzaju depozytów finansowych od ludności jest działalnością zastrzeżoną dla banków. Przez kilka lat spółka Amber Gold demonstracyjnie łamała to prawo i szeroko ten fakt ogłaszała za pomocą kosztownych reklam, i nic.

To znaczy - po czwarte - gorzej niż żeby nic. Komisja Nadzoru Finansowego już w początkach roku 2009 złożyła w tej sprawie formalne doniesienie do prokuratury. Prokuratura powołała biegłego, by sprawę ocenił, czy "gwarantowana lokata w złoto" rzeczywiście jest lokatą, choć sprawa wydaje się oczywista nawet dla dziecka. Biegły, zgodnie z przepisami, miał na wydanie tej opinii cztery miesiące. Nie wydał jej do dziś. Prokuratura go nie ponaglała ani nie wzięła na jego miejsce innego biegłego, KNF nie ponaglała prokuratury.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 11 Sie 2012 19:38 

Loty: 29
Kilometry: 42 139
Krajów: 11 / 5.1%
Co z tego że pracował? Z tego co z nim rozmawiałem został tak samo wprowadzony w błąd jak wszyscy.

#28 PostWysłany: 11 Sie 2012 19:59 

niebieski
rml napisał(a):
Przeczytałem tekst Ziemkiewicza, można sie nie zgadzać czy nie z tym jak rąbie w rząd pod koniec tekstu ale do fragmentu dotyczącego sprawy Amber Gold naprawdę nie da się przyczepić, wszystko celnie wypunktowane. Także zamiast skupiać się na tym KTO napisał, lepiej przeczytać CO właściwie pisze. Wspomniany fragment:

Cytuj:
Przypomnijmy krótko, co udało się w ciągu kilku dni ustalić dziennikarzom.

Po pierwsze, że pan Plichta vel Stefański ma na koncie pięć wyroków sądowych za różnego rodzaju oszustwa. Cztery z nich to wyroki więzienia w zawieszeniu. Teoretycznie obowiązuje zasada, że jeśli ktoś ma wyrok "w zawiasach" i popełnia kolejne przestępstwo, to drugi dostaje już bez zawieszenia. Co więcej, odwiesza się także poprzedni i zarządza wykonanie obu kar łącznie. Jak widać, obowiązuje nie zawsze.

Po drugie, prawo stanowi wyraźnie, że osoba skazana prawomocnie za przestępstwa finansowe nie może przez co najmniej pięć lat pełnić żadnych funkcji w zarządzie zajmujących się finansami instytucji. Ponieważ w momencie rejestracji spółki Amber Gold wnoszący o to założyciel i zarazem prezes miał już cztery takie wyroki, spółka została w ogóle zarejestrowana bezprawnie, tylko dzięki niewiarygodnemu niedbalstwu sądu.

Po trzecie, prawo stanowi wyraźnie, że przyjmowanie lokat i w ogóle wszelkiego rodzaju depozytów finansowych od ludności jest działalnością zastrzeżoną dla banków. Przez kilka lat spółka Amber Gold demonstracyjnie łamała to prawo i szeroko ten fakt ogłaszała za pomocą kosztownych reklam, i nic.

To znaczy - po czwarte - gorzej niż żeby nic. Komisja Nadzoru Finansowego już w początkach roku 2009 złożyła w tej sprawie formalne doniesienie do prokuratury. Prokuratura powołała biegłego, by sprawę ocenił, czy "gwarantowana lokata w złoto" rzeczywiście jest lokatą, choć sprawa wydaje się oczywista nawet dla dziecka. Biegły, zgodnie z przepisami, miał na wydanie tej opinii cztery miesiące. Nie wydał jej do dziś. Prokuratura go nie ponaglała ani nie wzięła na jego miejsce innego biegłego, KNF nie ponaglała prokuratury.

samo sedno rml
choć niektórzy pewnie nawet tak wyłuszczonego tekstu nie tkną bo nieważne CO tylko KTO - coś na zasadzie słynnych "autorytetów" - tylko one mogą zabierać publicznie głos w wybranych mediach i tylko ich pogląd jest jedynym słusznym

#29 PostWysłany: 12 Sie 2012 12:12 
Awatar użytkownika

Loty: 87
Kilometry: 114 845
niebieski
Co ciekawe, Samcik z Wyborczej napisał pretty much to samo co Ziemkiewicz w cytowanym przeze mnie fragmencie

http://samcik.blox.pl/2012/08/Kazdy-ma- ... luzyl.html
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 12 Sie 2012 19:02 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 0.9%
Ciąg dalszy: Właściciel Amber Gold Marcin Plichta powiedział dziennikarzom tygodnika "Wprost", że syn premiera Michał Tusk zdradzał mu tajemnice handlowe swojego pracodawcy - Portu Lotniczego w Gdańsku.

http://wyborcza.pl/1,75248,12296581,Amb ... Portu.html
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 12 Sie 2012 19:26 

niebieski
rml napisał(a):
Co ciekawe, Samcik z Wyborczej napisał pretty much to samo co Ziemkiewicz w cytowanym przeze mnie fragmencie

http://samcik.blox.pl/2012/08/Kazdy-ma- ... luzyl.html

Samcik ma fajne analizy, ale odkładam go na bok jak wznawia swoją świętą krucjatę przeciwko spółdzielczym kasom (SKOK-om). Gość zachowuje się jakby miał interes w tym, żeby została zlikwidowana konkurencja dla banków.

#32 PostWysłany: 12 Sie 2012 19:36 

niebieski
Hubert napisał(a):
Ciąg dalszy: Właściciel Amber Gold Marcin Plichta powiedział dziennikarzom tygodnika "Wprost", że syn premiera Michał Tusk zdradzał mu tajemnice handlowe swojego pracodawcy - Portu Lotniczego w Gdańsku.

http://wyborcza.pl/1,75248,12296581,Amb ... Portu.html

haha mało tego
jak zaczynał pracę w olt to pracował jeszcze w redakcji gazety
http://wyborcza.pl/1,75248,12298095,Mic ... zenie.html

czyli najpierw formułował pytania do wywiadu, by później opracowywać na nie odpowiedzi (a może na odwrót? :) )
analogicznie: najpierw informował firmę o stawkach na lotnisku, a później negocjował z tą firmą stawki, mocne
i oczywiście teraz tłumaczy wszystko głupotą
no ale jakie matki takie dziadki... ojciec kręci jeszcze większe lody
Żeby nie było, że bronie Plichty-też cwaniak, który teraz po prostu broni się jak może.

#33 PostWysłany: 12 Sie 2012 20:18 

A wziąłeś pod uwagę, że Plichta to zmyślił?

#34 PostWysłany: 12 Sie 2012 20:23 

Heh, taki krętacz jak jego ojciec. Niedaleko pada jabłko...
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 12 Sie 2012 20:30 

Poziom tego forum coraz bardziej zaczyna zbliżać się do Onetu. Żenada :roll:
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 12 Sie 2012 20:43 
Awatar użytkownika

słowa Plichty mają w tej chwili tyle wiarygodności co ekspertyzy śledczego Antoniego, facet oszukał kilkadziesiąt tysięcy Polaków, prezentował sfałszowany dokument ABW, a teraz wyjeżdża z Tuskiem no comment
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 12 Sie 2012 21:14 

niebieski
rexxx napisał(a):
A wziąłeś pod uwagę, że Plichta to zmyślił?

Pewnie, że wziąłem, dlatego napisałem że go nie bronię. Obaj krętacze więc biorę również w pod uwagę, że tu mówi jak było by wymóc na władzy żeby i tym razem mu odpuścili (kolejne zawiasy). Czort wie kto mówi prawdę. Z drugiej strony skoro redaktor Lis tradycyjnie zabiera się za obronę premiera to wszystko jest możliwe:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
Swoją drogą myślałem, że Lis nie zrobi już głupszej okładki od pamiętnej "nie zabijajcie nas!" z Hołdysem & Kuźniarem :)

#38 PostWysłany: 12 Sie 2012 21:44 

niebieski
Nie odbierajmy chleba Antoniemu M. On na pewno sprawę wyjaśni.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 12 Sie 2012 22:02 

wikiman napisał(a):

Obaj krętacze...

Znasz Michała, że tak piszesz?

#40 PostWysłany: 12 Sie 2012 22:47 

niebieski
rexxx napisał(a):
wikiman napisał(a):

Obaj krętacze...

Znasz Michała, że tak piszesz?

czytam co pisze/mówi w wywiadach, nie muszę znać by oceniać jego zachowanie (choćby pracę w spółce samorządowej z równoczesnym zatrudnieniem się w spółce komercyjnej będącej klientem spółki samorządowej)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 65 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości