Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 586, 587, 588, 589, 590, 591, 592 ... 706  Następna
Autor Wiadomość
#11761 PostWysłany: 09 Wrz 2021 20:50 
Awatar użytkownika

Loty: 48
Kilometry: 88 992
Krajów: 16 / 7.5%
oskiboski napisał(a):
Czy ktoś miał okazje spać tu Mercure Catania Excelsior ? (bez statusu ) Cena genialna ale opinie w sieci mają mocno mieszane. Te dobre wyglądają czasem jak kupione w Bangalore
Spałem w sierpniu dwie noce.
W sumie 3 pokoje brałem, dla znajomych też.
Ogólnie wszyscy zadowoleni, ale tez nie mieliśmy wygórowanych oczekiwań .
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#11762 PostWysłany: 09 Wrz 2021 20:59 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
oskiboski napisał(a):
Czy ktoś miał okazje spać tu Mercure Catania Excelsior ? (bez statusu ) Cena genialna ale opinie w sieci mają mocno mieszane. Te dobre wyglądają czasem jak kupione w Bangalore
Spałem tam cztery noce kilka lat temu. Nie polecam. Sam budynek w sobie jest super ale hotel bardzo zaniedbany. W moim pokoju odklejająca się brudna tapeta zacięci na suficie (były jakieś ala kasetowy), śniadanie standardowo włoskie. Nie można było wziąć śniadania na wynos (miałem rezerwację że snjadaniem) - akurat tak się wydarzyło że dwukrotnie musiałem wyjść wcześnie rano z hotelu. Nie zwrócili pieniędzy za śniadanie, breakfast boxa nie zrobili bo nie robią i już. W podobnej cenie był Four Points by Sheraton ale lokalizacja mi nie odpowiadała.
oskiboski lubi ten post.

#11763 PostWysłany: 09 Wrz 2021 21:25 

Loty: 46
Kilometry: 151 136
niebieski
@oskiboski Jeżeli będziesz miał samochód i chciałbyś korzystać z sieci Accor to polecam fany hotel ibis Styles Catania Acireale, niedaleko fajnego miasteczka Acireale do Catanii Ok 20 mintut. Dużo tańszy o niezłym standardzie.
 Profil Relacje PM off
marcinjot lubi ten post.

#11764 PostWysłany: 10 Wrz 2021 09:38 
Awatar użytkownika

Loty: 874
Kilometry: 1 445 771
Krajów: 134 / 62.6%
srebrny
Byłem miesiąc temu i totalnie bez szału, hotel mocno zaniedbany, jeżeli masz jakaś tańsza alternatywę to w tym przypadku nie warto przepłacać

oskiboski napisał(a):
oskiboski lubi ten post.

#11765 PostWysłany: 10 Wrz 2021 16:34 

oskiboski napisał(a):

Spałam tam w lutym 2020. Dostałam średni pokój (miał mieć widok na Etne, ale widać było tylko drzewo), pokłóciłam się krótką chwilę i dostałam lepszy - narożny. Pokój dość zwyczajny, ale łazienka była w nim gigantyczna. Oddzielna wanna i prysznic, bardzo ładnie wykończone.
Śniadanie względnie ok, pamiętam że było jakieś wino musujące.
Miałam wtedy wysoki status, ale im to chyba obojętne.
Zapłaciłam 140e za 2 noce. Na kolejny pobyt pewnie też go wezmę, jak tylko cena będzie względnie racjonalna.
 Profil Relacje PM off  

#11766 PostWysłany: 10 Wrz 2021 17:32 

Loty: 2
Kilometry: 9 598
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
Spałem kilka razy w Excelsior. ZAWSZE-pokój śmierdzący i zagrzybiały, ale też ZAWSZE po reklamacji zwracali punkty użyte do rezerwacji bez problemu (jeżeli Cię to interesuje).

Kiedyś w ramach Platyny dali darmowy parking podziemny (choć nie jest to niezbędne, bo na placu przed nim jest multum miejsca). Ostatnio w lipcu 2021 dali pełną lodówkę jedzenia i picia w pokoju za free.
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#11767 PostWysłany: 10 Wrz 2021 17:39 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 634
Kilometry: 1 379 988
Krajów: 76 / 35.5%
Moje pytanie podyktowane nest dobrą ceną w porownaniu z innymi miejscami bo w listopadzie do wziecia w OTA po 170-190 pln/noc

#11768 PostWysłany: 10 Wrz 2021 17:46 
Awatar użytkownika

niebieski
To naprawdę spoko cena, ja brałem pod koniec października kilka lat temu po około 110 EUR że śniadaniem. Pobyt reklamowałem (chyba trzeci raz w życiu reklamowałem w ogóle pobyt), część EUR odzyskałem w pkt.

#11769 PostWysłany: 10 Wrz 2021 17:48 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Ja też spałem ale to było już kilka lat temu. Na platynę dostałem 3 pokojowy suite z balkonem, jako upgrade dla platyny ze zwykłego pokoju z widokiem wewnętrznym. Mnie tam się podobało, chociaż hotel faktycznie nie błyszczał nowością

#11770 PostWysłany: 10 Wrz 2021 18:23 

niebieski
Excelsior należy do włoskiej grupy AMT Hotels (coś jak byłe Orbisy w PL), które lekko mówiąc mają wywaluszkę na kondycje nieruchomości :)
Niby południowowłoski "luksus", ale na tamte standardy. Hotel lata świetności ma już za sobą, lecz gdy był chwilę po otwarciu lub po modernizacji to zapewne robił wrażenie. Klimatyczny na pewno na swój sposób jest. Za taką kasę na pewno lepszy wybór niż Ibis czy Ibis Styles który w każdym miejscu na świecie wygląda tak samo.
 Profil Relacje PM off  

#11771 PostWysłany: 10 Wrz 2021 18:25 
Awatar użytkownika

niebieski
ibis styles w każdym miejscu wygląda tak samo? Każdy hotel to inny projekt przecież. Inny motyw przewodni.
2 ludzi lubi ten post.

#11772 PostWysłany: 10 Wrz 2021 18:33 

niebieski
pawi napisał(a):
ibis styles w każdym miejscu wygląda tak samo? Każdy hotel to inny projekt przecież. Inny motyw przewodni.

W mojej ocenie tak. Obrazki, wystrój lobby i wspomniane motywy przewodnie - zgoda. Wszystko inne PRAWIE takie samo. Łazienki, łóżka smart bedding, meble itp.
W wielu IS na całym świecie, pokoje w mojej opinii różnią się tylko innym zestawieniem pastelowych malowań i innymi plakatami na ścianach. Nie mówię że to źle, ale preferuję klimat mimo wszystko tych oldschoolowych przybytków z sieci Accora.
 Profil Relacje PM off  

#11773 PostWysłany: 10 Wrz 2021 19:09 

Loty: 217
Kilometry: 508 812
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Nie do końca się z tym zgadzam. Jestem teraz w Ibis Styles w Heraklionie i hotel jest super. Pokoje duże, w miarę wyposażone (z lodówką, zestawem do parzenia kawy, herbaty, dodatkowa sofą), bardzo dobra lokalizacja, godne polecenia.
Zdarzają się wyjątki od zaprezentowanych przez Was reguł.
 Profil Relacje PM off  

#11774 PostWysłany: 10 Wrz 2021 19:37 

niebieski
Czytaj proszę ze zrozumieniem. Twierdzę że Ibisy Styles są poniekąd "powtarzalne", jak to się mówi w odniesieniu do samochodów - plastikowe.
Nie twierdzę że to źle i obstawiam że każdy jeden Ibis Styles na świecie jest bardziej czysty niż Acireale w Catanii :D
Uważam tylko że celują w "motyw przewodni" tak jak napisał @pawi, a prócz kilku plakatów czy malunków na ścianach w pokojach nie różni się to niczym zbytnio od czerwonego Ibisa.
Na plus na pewno wliczone śniadania w cenę noclegu bez dopłat.

Jak rezerwujesz MGallery, Mercure czy Sofka, to najczęściej są to zupełnie nowe hotele lub starszej daty hotele z duszą (zmodernizowane po wykupieniu przez Accora) mające swój klimat.

OFF TOP: Najgorszy Ibis Styles w którym musiałem kilkuktrotnie sypiać na całym świecie to niestety ten w moim rodzinnym mieście - Bielsku-Białej..
Choć zanosi się na modernizację (przynajmniej tak twierdzą banery wywieszone na elewacji które wczoraj widziałem).
 Profil Relacje PM off  

#11775 PostWysłany: 10 Wrz 2021 23:12 

srebrny
-- 10 Wrz 2021 23:12 --

W żadnym IS nie jadłem tak dobrych śniadań jak w B -B.
A apartamenty w nim są naprawdę całkiem dobre, o ile nie potrzebujesz klimatyzacji.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#11776 PostWysłany: 11 Wrz 2021 10:21 
Awatar użytkownika

Loty: 456
Kilometry: 787 864
Krajów: 57 / 26.6%
niebieski
blantomat napisał(a):
prócz kilku plakatów czy malunków na ścianach w pokojach nie różni się to niczym zbytnio od czerwonego Ibisa.

Nie wiem czemu akurat przyczepiłeś się do powtarzalności wyglądu łazienek czy pokoi w IS, skoro w Novotelach czy Mercure też w zasadzie wszędzie wyglądają niemal tak samo, ale ok.
Natomiast jeśli chodzi o powyższy komentarz, to się naprawdę rozpędziłeś, bo między standardem czerwonego Ibisa a IS jest spora różnica. Nie mówię tylko o tym, że w zasadzie każdy czerwony Ibis wygląda jak faktycznie wycięty z dokładnie tego samego szablonu, to jakość obsługi, czystość, jakość śniadań czy jakość wyposażenia w IS są znacznie lepszej jakości.
To nadal ekonomiczny hotel ale na pewno z wyższej półki, w którym można miło spędzić czas. Czerwony Ibis to sypialnia, z której ma się ochotę jak najszybciej uciekać.
 Profil Relacje PM off
Misiatek lubi ten post.

#11777 PostWysłany: 11 Wrz 2021 11:38 

złoty
Jak już piszecie o IS, to przyznaję, że bardzo polubiłem IS Warszawa City przy Grzybowskiej.
Muszę powiedzieć, że pokoje wyglądają dużo lepiej niż na zdjęciach. W mojej opinii jest fajniejszy od warszawskich Novoteli i Granda.
Widoki na warszawski Manhattan/pozostałości getta.

Załączniki:
OriginalPhoto-632907367.347258.jpg
OriginalPhoto-632907367.347258.jpg [ 266.66 KiB | Obejrzany 841 razy ]
OriginalPhoto-623684594.594401.jpg
OriginalPhoto-623684594.594401.jpg [ 394.67 KiB | Obejrzany 841 razy ]
OriginalPhoto-632667979.28391.jpg
OriginalPhoto-632667979.28391.jpg [ 272 KiB | Obejrzany 841 razy ]
IMG_2422.JPG
IMG_2422.JPG [ 282.87 KiB | Obejrzany 841 razy ]
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#11778 PostWysłany: 11 Wrz 2021 11:46 
Awatar użytkownika

Loty: 482
Kilometry: 513 360
Krajów: 56 / 26.2%
niebieski
Mic Glu napisał(a):
1955845624 napisał(a):
To ja jeszcze zapytam, bo Wy wiecie więcej :)

Czyli co, i tak kwalifikuję się do przedłużenia Platyny na kolejny rok (na koncie 92 noce kwalifikowane z tych podwójnie w tym roku liczonych). Mam 4 upgrade do suite.

1. Czy z nowym rokiem jakieś tam 2 kolejne się doliczą, czy już nie?
2. Czy one mają jakąś tam konkretną ważność jak te vouchery M&M czy nie?

1/ za każdy rok liczą od nowa
2/ na dany rok kalendarzowy

Dziękując za wyczerpujące odpowiedzi mam jeszcze takie pytanie. Skoro te 2 upgrady mam do końca tego roku, to czy muszę je "wyspać" w tym roku, czy muszę po prostu dokonać do końca roku rezerwację i mimo, iż te 2 są ważne do końca 2021, będę mógł "hurtem" wykorzystać je podczas pobytu w lutym 2022?
 Profil Relacje PM off  

#11779 PostWysłany: 11 Wrz 2021 12:03 

niebieski
-- 11 Wrz 2021 11:50 --

blantomat napisał(a):
Na plus na pewno wliczone śniadania w cenę noclegu bez dopłat.

Jeśli mogę dorzucić swoje trzy grosze. Zgoda, że śniadania w IS są wliczone w cenę pokoju. A to oznacza, że nie są darmowe, czyli - bez dopłaty. W konsekwencji, nie można z nich zrezygnować i obniżyć koszt pobytu. A czasami by się chciało.

-- 11 Wrz 2021 12:03 --

@Chupacabra Tę kamienicę z drugiego zdjęcia można znaleźć na kadrach filmu Poszukiwany, Poszukiwana. Klitka na poddaszu to mieszkanie Stanisława Marii Rochowicza czyli Marysi, głównego bohatera filmu.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Złoty uważa post za pomocny.

#11780 PostWysłany: 11 Wrz 2021 12:09 

srebrny
Nie wszystkie IS mają śniadania w cenie pobytu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 586, 587, 588, 589, 590, 591, 592 ... 706  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości