Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 585, 586, 587, 588, 589, 590, 591 ... 706  Następna
Autor Wiadomość
#11741 PostWysłany: 04 Wrz 2021 15:17 
Awatar użytkownika

Loty: 592
Kilometry: 1 042 431
Krajów: 86 / 40.2%
platynowy
Bardziej dla celów archiwalnych, ponieważ nic ciekawego tam nie znalazłem. Promocja przygotowana bardzo niedokładnie, bo dużo błędnych dat w warunkach i opisie. Ale może ktoś coś znajdzie...

VISA i ALL - partnerstwo, dzięki któremu zyskujesz
15% zniżki na Twoje wymarzone wakacje

Rezerwacje do: 31/12/2021*
Pobyty do: 31/01/2022*

W promocji biorą udział wybrane hotele. Szczegóły w linku.

Link do promocji: https://all.accor.com/loyalty-program/p ... d.pl.shtml

* - do sprawdzenia
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#11742 PostWysłany: 04 Wrz 2021 17:25 

Też miałem taką samą sytuację ze Suite, mam platynę, byłem w Warszawie, i dzwonie na infolinię, pani podała mi nr do hotelu Mercure tego na Kruczej i co?...okazało się,że spokojnie przyznali mi ,dostałem najlepszy pokój junior suite,więc to chyba nieprawda,że w Mercure nie można tego uzyskać. Trzeba próbować. :)
 Profil Relacje PM off  

#11743 PostWysłany: 04 Wrz 2021 17:57 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Limbonic ale pokazuje Ci w systemie że ten suite upgrade masz wykorzystany?

#11744 PostWysłany: 05 Wrz 2021 13:21 

pawi napisał(a):

Właśnie nie,nie pokazuje, wciąż mam 2.;)
 Profil Relacje PM off  

#11745 PostWysłany: 05 Wrz 2021 13:29 
Awatar użytkownika

Loty: 456
Kilometry: 787 864
Krajów: 57 / 26.6%
niebieski
W Mercure ten przywilej nie działa i to, że masz nadal dostępne dwie noce tylko to potwierdza.
Dostałeś upgrade do suite ze względu na status platynowy, bez wykorzystania przywileju Suite Night Upgrade. Nie ma w tym nic nadzwyczajnego.
 Profil Relacje PM off
pawi lubi ten post.

#11746 PostWysłany: 06 Wrz 2021 07:59 
Awatar użytkownika

platynowy
Podwyższony cashback na Quidco do 12 %Image
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#11747 PostWysłany: 06 Wrz 2021 08:11 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
limbonic napisał(a):
pawi napisał(a):

No właśnie, dlatego ten Twój up nie ma nic wspólnego ze "specjalnym przywilejem Suite Upgrade".

#11748 PostWysłany: 06 Wrz 2021 08:27 

pawi napisał(a):
limbonic napisał(a):
pawi napisał(a):

No właśnie, dlatego ten Twój up nie ma nic wspólnego ze "specjalnym przywilejem Suite Upgrade".

Może i macie rację, co nie zmienia faktu,że upgrade był bardzo fajny:).Dziwne jest tylko to ,ze dzwoniąc do nich na recepcje powołałem się na ów przywilej Suitę.
Inaczej mógłbym nie dostać lub Może gorszy pokój.Ale tego nie wiem.
 Profil Relacje PM off  

#11749 PostWysłany: 06 Wrz 2021 12:24 
Awatar użytkownika

Loty: 456
Kilometry: 787 864
Krajów: 57 / 26.6%
niebieski
Upgrade przy platynie to raczej standard, więc nie powinieneś być tym specjalnie zaskoczony. Na setki noclegów jego brak przydarzył mi się raz i to tylko dlatego, że hotel był pełny ze względu na wydarzenie, które się odbywało w okolicy.
Warto wpisać komentarz o posiadanym statusie i prośbę o upgrade już w momencie przy rezerwacji, wtedy masz większą szansę na upgrade do suite lub do apartamentu.
 Profil Relacje PM off  

#11750 PostWysłany: 06 Wrz 2021 16:42 

maginiak napisał(a):
Upgrade przy platynie to raczej standard, więc nie powinieneś być tym specjalnie zaskoczony. Na setki noclegów jego brak przydarzył mi się raz i to tylko dlatego, że hotel był pełny ze względu na wydarzenie, które się odbywało w okolicy.
Warto wpisać komentarz o posiadanym statusie i prośbę o upgrade już w momencie przy rezerwacji, wtedy masz większą szansę na upgrade do suite lub do apartamentu.

Dzięki za poradę,nigdy nie pisałem komentarzy do recepcji, teraz będę miał to na uwadze.
Jeszcze tylko pytanie do platynowych.
Śniadanie przysługuje czy nie ,bo w każdym hotelu mam inaczej,raz jest,raz znizka,raz nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#11751 PostWysłany: 06 Wrz 2021 17:35 
Awatar użytkownika

platynowy
W Platynie nie ma darmowego śniadania.*

Darmowe śniadanie jest dla statusu Diamond, ale tylko w weekendy.

Edit:

* poza Azją i Pacyfikiem.

Ostatnio edytowany przez pawfazi 06 Wrz 2021 18:47, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#11752 PostWysłany: 06 Wrz 2021 18:30 

Loty: 217
Kilometry: 508 812
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
W platynie jest darmowe śniadanie ale: codziennie wyłącznie w regionie Azji i Pacyfiku.
 Profil Relacje PM off
pawfazi lubi ten post.

#11753 PostWysłany: 06 Wrz 2021 18:50 
Awatar użytkownika

platynowy
@potek7 Już poprawiłem, bo uciekło z głowy. Teraz Azja jedynie na mapie ;-(
 Profil Relacje PM off
potek7 lubi ten post.

#11754 PostWysłany: 06 Wrz 2021 20:56 

W zasadzie te darmowe śniadania w weekendy to jedyna istotna różnica między Diamond, a Platyną. Możliwość podarowania komuś statusu Gold dla mnie nie jest wartościowa, a na śniadaniach da się zaoszczędzić :)
Chociaż teoretycznie obowiązują tylko w hotelach z tej listy https://all.accor.com/loyalty-program/user/hotels-lounge/index.pl.shtml#complimentary-breakfast to w praktyce nie tylko. Na liście nie ma hotelu Mercure Kasprowy Zakopane, jednak z powodzeniem kilkukrotnie skorzystałam w nim z darmowych śniadań.
Tak samo zresztą jest z MGallery Bridge Wrocław. Być może lista raz powstała i później nikt jej nie aktualizował więc w przypadku wątpliwości warto skontaktować się z hotelem bezpośrednio.

Odnośnie tych voucherów SNU na upgrade do apartamentu to robiłam kiedyś sobie listę gdzie je wykorzystam (z planów oczywiście na razie nic nie wyszło) i w okolicy Polski były na niej:
- SO/ Vienna
- MGallery Prague
- MGallery Odessa
- Sofitel Bupadest (obecnie w renowacji).

Niestety mam ich aż 11 i raczej nie wykorzystam, bo w kraju to praktycznie MGallery Wrocław mi zostaje, ale oni dają fajne pokoje nawet bez tego. Poza tym metoda rezerwacji chyba celowo jest taka aby zniechęcić...

A jak chodzi o Mercure Zakopane to byłam na razie 3x i dopiero kiedy zrobiłam rezerwację telefonicznie dostałam apartament (na status powołałam się tylko po to aby skorzystać z gwarancji dostępności). Chociaż przy każdym pobycie był upgrade pomimo pełnego obłożenia więc nie narzekam ;)
 Profil Relacje PM off  

#11755 PostWysłany: 07 Wrz 2021 07:06 

hoteluser napisał(a):
W zasadzie te darmowe śniadania w weekendy to jedyna istotna różnica między Diamond, a Platyną. Możliwość podarowania komuś statusu Gold dla mnie nie jest wartościowa, a na śniadaniach da się zaoszczędzić :)
Chociaż teoretycznie obowiązują tylko w hotelach z tej listy https://all.accor.com/loyalty-program/user/hotels-lounge/index.pl.shtml#complimentary-breakfast to w praktyce nie tylko. Na liście nie ma hotelu Mercure Kasprowy Zakopane, jednak z powodzeniem kilkukrotnie skorzystałam w nim z darmowych śniadań.
Tak samo zresztą jest z MGallery Bridge Wrocław. Być może lista raz powstała i później nikt jej nie aktualizował więc w przypadku wątpliwości warto skontaktować się z hotelem bezpośrednio.

Odnośnie tych voucherów SNU na upgrade do apartamentu to robiłam kiedyś sobie listę gdzie je wykorzystam (z planów oczywiście na razie nic nie wyszło) i w okolicy Polski były na niej:
- SO/ Vienna
- MGallery Prague
- MGallery Odessa
- Sofitel Bupadest (obecnie w renowacji).

Niestety mam ich aż 11 i raczej nie wykorzystam, bo w kraju to praktycznie MGallery Wrocław mi zostaje, ale oni dają fajne pokoje nawet bez tego. Poza tym metoda rezerwacji chyba celowo jest taka aby zniechęcić...

A jak chodzi o Mercure Zakopane to byłam na razie 3x i dopiero kiedy zrobiłam rezerwację telefonicznie dostałam apartament (na status powołałam się tylko po to aby skorzystać z gwarancji dostępności). Chociaż przy każdym pobycie był upgrade pomimo pełnego obłożenia więc nie narzekam ;)

Od czego to zależy ze masz aż 11SNU ,ja mam 2,z jednym się zgodzę,warto zadzwonić do hotelu bezpośrednio i zapytać. :)
 Profil Relacje PM off  

#11756 PostWysłany: 07 Wrz 2021 08:16 

złoty
Kod:
You earn 2 Suite Night Upgrades from 14,000 status points or 60 nights. For every additional 4,000 Status points earned, you get an additional Suite Night Upgrade (limited to 12 Suite Night Upgrades per year).
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#11757 PostWysłany: 07 Wrz 2021 08:28 
Awatar użytkownika

Loty: 483
Kilometry: 513 572
Krajów: 56 / 26.2%
niebieski
To ja jeszcze zapytam, bo Wy wiecie więcej :)

Czyli co, i tak kwalifikuję się do przedłużenia Platyny na kolejny rok (na koncie 92 noce kwalifikowane z tych podwójnie w tym roku liczonych). Mam 4 upgrade do suite.

1. Czy z nowym rokiem jakieś tam 2 kolejne się doliczą, czy już nie?
2. Czy one mają jakąś tam konkretną ważność jak te vouchery M&M czy nie?
3. I teraz procedura. Szukam sobie hotelu zaznaczając checkboxa, aby hotel się kwalifikował. Bookuję sobie noclegi i dzwonię do All z prośbą o upgrade z voucherów - robią to u siebie w systemie.
4. Na koniec: co, jeśli mam do odbycia 5 nocy, a 4 vouchery... ten ostatni pozwolą na upgradę za kasę czy jakoś z racji statusu sam hotel to uzna? Nie chodzi o żadne naciągactwo, ale głupio by było 4 noce spać w suite, a na piątą noc zjeżdżać na najniższe piętro i dostać jakiś pokój w stylu chatki dla wiewiórki.
 Profil Relacje PM off  

#11758 PostWysłany: 09 Wrz 2021 17:00 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 1 380 523
Krajów: 76 / 35.5%
Czy ktoś miał okazje spać tu Mercure Catania Excelsior ? (bez statusu ) Cena genialna ale opinie w sieci mają mocno mieszane. Te dobre wyglądają czasem jak kupione w Bangalore

#11759 PostWysłany: 09 Wrz 2021 17:04 

Loty: 321
Kilometry: 573 245
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
25.09 bede w tym hotelu wiec jak sie ci nie spieszy to zdam relacje. 580 zl za noc to genialna cena? Czy przeplacilem:)
 Profil Relacje PM off  

#11760 PostWysłany: 09 Wrz 2021 17:12 
Awatar użytkownika

1955845624 napisał(a):
To ja jeszcze zapytam, bo Wy wiecie więcej :)

Czyli co, i tak kwalifikuję się do przedłużenia Platyny na kolejny rok (na koncie 92 noce kwalifikowane z tych podwójnie w tym roku liczonych). Mam 4 upgrade do suite.

1. Czy z nowym rokiem jakieś tam 2 kolejne się doliczą, czy już nie?
2. Czy one mają jakąś tam konkretną ważność jak te vouchery M&M czy nie?
3. I teraz procedura. Szukam sobie hotelu zaznaczając checkboxa, aby hotel się kwalifikował. Bookuję sobie noclegi i dzwonię do All z prośbą o upgrade z voucherów - robią to u siebie w systemie.
4. Na koniec: co, jeśli mam do odbycia 5 nocy, a 4 vouchery... ten ostatni pozwolą na upgradę za kasę czy jakoś z racji statusu sam hotel to uzna? Nie chodzi o żadne naciągactwo, ale głupio by było 4 noce spać w suite, a na piątą noc zjeżdżać na najniższe piętro i dostać jakiś pokój w stylu chatki dla wiewiórki.

1/ za każdy rok liczą od nowa
2/ na dany rok kalendarzowy
3/ możesz sobie sprawdzić na stronie ale cała rezerwacje robisz przez call center All a nie samemu. Poza tym nie zawsze upgrade jest możliwy z najtańszego pokoju
4/ ile masz upgradow tyle nocy. Za pozostałe możesz zapłacić zgodnie z ceną w hotelu za taki pokój.
 Profil Relacje PM off
1955845624 lubi ten post.
1955845624 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 585, 586, 587, 588, 589, 590, 591 ... 706  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości