Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 496 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 07 Sie 2012 18:24 
Awatar użytkownika

niebieski
helka2003 napisał(a):
czy któś dokładnie może mi powiedzieć za co oddają 5%, płaciłam poprzez PAYU z allegro i dwukrotnie użyłam karty do zakupu noclegu w internecie i wychodzi mi że powinnam dostać 40zł więcej niż mi oddali

Pozdrawiam

możliwe, że jeszcze doleci :)
za payu dają na pewno. Ja właśnie głównie dzięki payu (allegro) zgarnąłem całkiem fajną premię jak za nicnierobienie :) Choć w porównaniu do setek niektórych to i tak mało :)
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#142 PostWysłany: 07 Sie 2012 18:38 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Ja mam 2% Cashbacku z Alioru + okres bez odsetkowy z KK mBanku. Po prostu robię przelew z KK mBanku na konto Sync (kosztuje mnie to 3%) dostaję 5% CB od Alior, czyli na czysto zostaje 2% i trochę czasu na spłatę. Wiadomo, że lepiej byłoby mieć KK z Synca, ale mam KK z mBanku z 'Oferty dla Ciebie' więc Sync by mi nie przyznał, a tak dobre choć te 2% :)

#143 PostWysłany: 07 Sie 2012 18:48 
Awatar użytkownika

niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
Ja mam 2% Cashbacku z Alioru + okres bez odsetkowy z KK mBanku. Po prostu robię przelew z KK mBanku na konto Sync (kosztuje mnie to 3%) dostaję 5% CB od Alior, czyli na czysto zostaje 2% i trochę czasu na spłatę. Wiadomo, że lepiej byłoby mieć KK z Synca, ale mam KK z mBanku z 'Oferty dla Ciebie' więc Sync by mi nie przyznał, a tak dobre choć te 2% :)

no dobra, ale trzeba jeszcze wyciągnąć tę kasę z synca z cashbackiem, czyli np. kombinowac z allegro.. To juz chyba prosciej wziąć np. 5 tys złotych, kupic 5 razy opony od znajomego i mieć pełne 5% niż 2% :) Chyba, że gdzieś robie błąd?
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 07 Sie 2012 19:15 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Blackall napisał(a):

no dobra, ale trzeba jeszcze wyciągnąć tę kasę z synca z cashbackiem, czyli np. kombinowac z allegro.. To juz chyba prosciej wziąć np. 5 tys złotych, kupic 5 razy opony od znajomego i mieć pełne 5% niż 2% :) Chyba, że gdzieś robie błąd?

allegro pobiera ok. 2% prowizji od sprzedaży
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 07 Sie 2012 19:30 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
luxyfer napisał(a):
Blackall napisał(a):

Tylko ja nie pisałem jak kombinuje żeby wyciągnąć max kasy od SYNCa. Ja tego używam do codziennych większych zakupów. Np: ostatnio kupiłem komputer i już wleciało trochę kasy z CB i okres bezodsetkowy. Nie będę się bawił w handlowanie piaskiem z kolegami, jak to niektórzy próbowali :]

#146 PostWysłany: 07 Sie 2012 19:35 
Awatar użytkownika

niebieski
luxyfer napisał(a):
Blackall napisał(a):

wiem, ze są kategorie, gdzie cashback z synca wychodził bardzo korzystnie, pomimo prowizji ;)
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 07 Sie 2012 19:36 
Awatar użytkownika

niebieski
luxyfer napisał(a):
Blackall napisał(a):

Tylko ja nie pisałem jak kombinuje żeby wyciągnąć max kasy od SYNCa. Ja tego używam do codziennych większych zakupów. Np: ostatnio kupiłem komputer i już wleciało trochę kasy z CB i okres bezodsetkowy. Nie będę się bawił w handlowanie piaskiem z kolegami, jak to niektórzy próbowali :]

no tak, ale z drugiej strony dostajesz 2% cashbacku, zamiast 5% za własne pieniądze. Akurart tutaj okres bezodsetkowy + lokata nie wyjdą lepiej niż własnie pieniądze + 5% cashbacku :)
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 09 Sie 2012 21:09 

a czy wiecie może jak to wygląda gdy zapłącę z konta złotówkowego, karta mastercard i ściągną mi z z zagranicy kwotę w walucie EURO?
Będzie przewalutowanie ale czy do tego jakaś prowizja?
Przewalutowanie będzie po jakim kursie?

#149 PostWysłany: 10 Sie 2012 10:07 
Awatar użytkownika

Loty: 84
Kilometry: 110 823
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Bieżący kurs z danego dnia możesz sprawdzić na stronie banku, na pewno nie będzie to najkorzystniejszy kurs jaki widziałeś w życiu :P
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 10 Sie 2012 10:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Martinelli napisał(a):
a czy wiecie może jak to wygląda gdy zapłącę z konta złotówkowego, karta mastercard i ściągną mi z z zagranicy kwotę w walucie EURO?
Będzie przewalutowanie ale czy do tego jakaś prowizja?
Przewalutowanie będzie po jakim kursie?

ponoc alior dla główny walut przewalutowuje wg kursu z ich strony - nie ma tu zastosowania zasada visa => USD, MC => EUR ;)
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 10 Sie 2012 11:12 

Czy ktos kupował Synciem bilet lotnicze u zagranicznego przewoznika (płatność w EUR) przysługuje wtedy 5% Casback? czy to jest traktowane jako ten typ operacji zagranicznej na która nie obowiazuje?Niewiem czy lepiej zapłacic Synciem i liczyc na 5% zwrot ktory moze bedzie czy lepiej karta WBK ktora daje 1% zwrot ale za to pewny. Kwota transakcji to ok 4000 PLN w przeliczeniu wiec 5% zwrot to juz cos jest.Na jakiekoś Ryana starczy;-)
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 10 Sie 2012 11:17 

złoty
Tomasz82 napisał(a):
Czy ktos kupował Synciem bilet lotnicze u zagranicznego przewoznika (płatność w EUR) przysługuje wtedy 5% Casback? czy to jest traktowane jako ten typ operacji zagranicznej na która nie obowiazuje?

Jeśli pójdzie to jako "płatność przez internet" czyli MO/TO/IO to tak, acz niektóre linie (np. Lufthansa, Alitalia) obciążają kartę jako zwykłą płatność w kraju i wtedy cashback nie wpadnie.

Trzeba być jednak ostrożnym, gdyż w tym miesiącu kilkuset osobom Sync zawiesił wypłatę premii z uwagi na podejrzenie "czynności pozornej" wg. art. 83 kodeksu cywilnego. Jak masz FB to zajrzyj na ich walla, pełno tam zażaleń osób które nie dostały premii bo bank miał takie widzimisię. Ktoś też pisał o zakupie biletów lotniczych na wysoką sumę za który bank premii nie naliczył (tłumacząc się tym że... była to czynność pozorna).

#153 PostWysłany: 10 Sie 2012 11:22 

Tomasz82, sprawdź czy korzystniej nie będzie kupić euro w kantorze internetowym i zapłacić kartą do rachunku w euro. Nie będziesz płacił bankowi spreadu. Na pewno będzie korzystniej niż płacenie kartą złotówkową w WBK.
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 10 Sie 2012 12:18 

niebieski
Blackall napisał(a):
ponoc alior dla główny walut przewalutowuje wg kursu z ich strony - nie ma tu zastosowania zasada visa => USD, MC => EUR ;)

a jak pod tym względem wygląda sync?
 Profil Relacje PM off  

#155 PostWysłany: 11 Sie 2012 09:37 

mucha napisał(a):
Tomasz82 napisał(a):
Czy ktos kupował Synciem bilet lotnicze u zagranicznego przewoznika (płatność w EUR) przysługuje wtedy 5% Casback? czy to jest traktowane jako ten typ operacji zagranicznej na która nie obowiazuje?

Jeśli pójdzie to jako "płatność przez internet" czyli MO/TO/IO to tak, acz niektóre linie (np. Lufthansa, Alitalia) obciążają kartę jako zwykłą płatność w kraju i wtedy cashback nie wpadnie.

Dzieki za informacje o Lufthansie i Alitali.
Wczoraj dostałem karte. Myslalem o zakupie biletu na niemieckiej stronie Alitalii.
Mam nadzieje, ze Expedia nie traktuje platnosci karta jako "zwykla platnisc w kraju" tylko jako płatnosc internetowa.

Jedno pytanie, gdzie moge znalesc informacje czy platnosc jest realizowana jako MO/TO/IO ?
Dzieki.

#156 PostWysłany: 11 Sie 2012 09:53 

złoty
marek napisał(a):
Dzieki za informacje o Lufthansie i Alitali.
Wczoraj dostałem karte. Myslalem o zakupie biletu na niemieckiej stronie Alitalii.
Mam nadzieje, ze Expedia nie traktuje platnosci karta jako "zwykla platnisc w kraju" tylko jako płatnosc internetowa.

Jedno pytanie, gdzie moge znalesc informacje czy platnosc jest realizowana jako MO/TO/IO ?
Dzieki.

Właśnie z tym jest problem, nie da się wcześniej sprawdzić jak dana płatność zostanie rozliczona. Nawet na wyciągu z Synca jest tylko informacja o kodzie MCC i innych detalach, ale nie ma informacji czy było to transakcja internetowa czy nie. Jedynym bankiem który to podaje jest chyba mBank (tam widać tytuły PŁATNOŚĆ W KRAJU, PŁATNOŚĆ ZA GRANICĄ, PŁATNOŚĆ ZA GRANICĄ - INTERNET, itp.).

Kupując bilet przez ebookers na Alitalię, sam bilet poszedł jako "płatność za granicą" a prowizja ebookers jako "płatność przez internet" - więc w Syncu byłby zwrot tylko za to drugie (niska kwota, kilka euro).

Expedia.de zrobi podobnie, wartość biletu będzie obciążona przez przewoźnika (w większości przypadków NIE jako transakcja internetowa) a ich prowizja osobno.

#157 PostWysłany: 11 Sie 2012 12:26 

Witam, szukałem ale odpowiedzi nie znalazłem: czy to prawda że kartą MasterCard Debit Sync'a nie da się kupować bezprowizyjnie biletów Ryanair? Mi w każdym razie odrzuca...
 Profil Relacje PM off  

#158 PostWysłany: 11 Sie 2012 12:32 

@mucha
Własnie przegladam wyciag karty kredytowej z mBank.
Kupowalem przez Expedia.com bilet Alitalii - wyciag zawiera wpis "zakup przy uzyciu karty za granica"
Rowniez przez Expedia.com kupowalem hotel - wyciag zawiera wpis "zakup przy uzyciu karty - internet"

W przypadku zakupow na Easybus i Ryanair "zakup przy uzyciu karty - internet"

Troche dziwna sprawa z tym bankiem, ostatecznie place przez net wiec z logicznego punktu widzenia oczekuje 5 % rabatu

Dobrze, ze mozna obnizyc koszt hotelu

#159 PostWysłany: 11 Sie 2012 12:33 
Awatar użytkownika

@emilvd
przecież ta karta to nie jest prepaid tylko zwykła debetówka
 Profil Relacje PM off  

#160 PostWysłany: 11 Sie 2012 13:13 

mucha napisał(a):
marek napisał(a):

Kupując bilet przez ebookers na Alitalię, sam bilet poszedł jako "płatność za granicą" a prowizja ebookers jako "płatność przez internet" - więc w Syncu byłby zwrot tylko za to drugie (niska kwota, kilka euro).

Expedia.de zrobi podobnie, wartość biletu będzie obciążona przez przewoźnika (w większości przypadków NIE jako transakcja internetowa) a ich prowizja osobno.

Rozumiem, ze osobiscie kupilas bilet i nie otrymalas 5 % zwrotu za bilet, otrzymalas tylko 5 % za prowizje ?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 496 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: emesem oraz 0 gości