Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Sie 2012 09:05 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 280 884
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Mam kilka pytań co do sposobu pokonania tej trasy. Będziemy w okresie 1 październik do około 6-7 październik w 4 osoby dorosłe i 2 dzieci (3+10 lat), i chyba najłatwiej będzie włoskimi kolejami. Pierwszy odcinek Bergamo-Mediolan, drugi Mediolan-Genua, a trzeci Genua-La Spezia. Jak to najtaniej kupić, czy da się od razu na całą trasę (w okienku kasy w Bergamo) czy trzeba kupować odcinkami, czy dziecko 3 letnie ma darmowy bilet tylko w przypadku podróżowania na kolanach matki (jak to obowiązuje w autobusach miejskich w Bergamo) czy może zająć osobne miejsce, czy taniej jest kupować od razu bilety powrotne na kolej? Z góry dzięki za podpowiedzi.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 05 Sie 2012 09:35 

niebieski
Witam. Ja tylko podam Ci zarys gdyż tylko tyle wiem. Otóż w zeszły weekend bylem w Mediolanie. Proponuję z lotniska Bergamo autobus za 9 euro od osoby /już w dwie strony/, będąc w Mediolanie na dworcu kolejowym/autobus zatrzymuje się przy samym dworcu/ widziałem pociąg który jechał bezpośrednio do la Spezii. Więc jest taka możliwość bezpośredniego połączenia. Nie podam Ci jednak więcej szczegółów bo ich po prostu nie znam. Pozdrawiam

#3 PostWysłany: 05 Sie 2012 11:56 

witam, my zawsze autem się poruszamy, ale poszukaj na stronie
http://www.trenitalia.com/cms/v/index.j ... a3e90aRCRD
próbowałam zrobić symulację i rezerwacja możliwa do 5 osób, ale przynajmniej sprawdzisz ceny i godziny
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 07 Sie 2012 20:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki za odpowiedzi, nie wiem jednak czy nie nastąpi zmiana planów i z Genui nie odbijemy na zachód. Nie orientuje się ktoś może czy koleje włoskie mają coś takiego jak nasz bilet rodzinny?

#5 PostWysłany: 08 Sie 2012 09:48 

niebieski
Są różne mozliwości - bilety rodzinne, grupowe czy 10-cio przejazdowe. Podesłałbym Ci linka ale od wczoraj strona trenitalii mi nie działa :)
Ale w Twoim przypadku korzystniej będzie wynająć auto. Cenowo wyjdziecie na plus.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 08 Sie 2012 14:53 

niebieski

Zainteresuj się szczególnie:
- Bimbi gratis
- Offerta Familia
- Carnet 10 viaggi

Są to oferty dla pociągów typu IC i Freccia. Dla pociągów Regionale musisz szukać na stronach każdego z regionów:

Poza tym masz też bezpośredni pociąg z Bergamo do La Spezii. Wyjazd o 6:45, czas jazdy 5:25.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Sie 2012 21:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki za rady, przez internet te bilety nawet nie wyglądają tak źle cenowo, ale chyba odbijemy od Genui na zachód tak że na bezpośredni pociąg do La Spezi się nie załapiemy.

#8 PostWysłany: 16 Maj 2014 15:46 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 35 620
Krajów: 11 / 5.1%
Nie ma pociągu bezpośrednio z La Spezi do Bergamo ?? trzeba do Mediolanu wrócić i dopiero wsiąść w autobus?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 16 Maj 2014 23:46 
Awatar użytkownika

Hawi napisał(a):
Nie ma pociągu bezpośrednio z La Spezi do Bergamo ?? trzeba do Mediolanu wrócić i dopiero wsiąść w autobus?

Jest i pociąg Milano Centrale - Bergamo ;) Ale jak piszesz, nie ma bezpośrednego pociągu La Spezia - Bergamo.

PS: Nie jestem Polakiem, i jeszcze uczę się polskiego
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 12 Maj 2015 20:48 

sprawdzam sobie bilety z La Spezia do Mediolanu na lipiec i czy to mozliwe, ze wszystkie juz sa wykupione? jest mozliwosc zakupu tylko na jedna godzine z przesiadka i nie wiem czy to blad na stronie czy juz tych biletow nie ma...
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 12 Maj 2015 22:09 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
jeśli to regionalne to można je dostać na max na tydzień przed.

#12 PostWysłany: 12 Maj 2015 22:48 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 1 126
Krajów: 2 / 0.9%
Są bilety tylko odznacz frrecia bo tam jest tylko jedno połączenie "bianka" ok 14. A co godzinę jest pociąg intercity do la spezia . Ja płaciłem z Milano Centale - Genua za 9 euro. Tam nocowalem. Z Genui jest Regionale co godzinę za kilka euro. Jedzie się ok 2 h. Bilety w kasie lub w automacie. Dostępne 7 dni przed podróżą.

#13 PostWysłany: 13 Maj 2015 13:53 

hej dziękuję za pomoc! miałam odznaczone freccia a mimo to pokazuje mi się tylko jedna opcja na jedną godzinę w danym dniub reszta wykupione a wcześniej normalnie pokazywało ceny :( Chodzi mi o datę 13 lipca, a te bilety z La Spezia do Genova i potem z Genova do Mediolanu trzeba kupować wcześniej bo potem jest duża różnica w cenie?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 13 Maj 2015 17:57 

jeśli chcesz jechać freccią to bilety pojawiają się w systemie 4 miesiące przed datą podróży i im wcześniej kupujesz tym są tańsze. Jeśli chcesz jechać pociągiem regionalnym to bilet przez internet możesz kupić 7 dni przed podróżą (stąd na razie nie ma cen i możliwości zakupu) lub od razu na miejscu, w kasie lub w automacie.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości