Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 07 Cze 2021 12:08 
Awatar użytkownika

Loty: 276
Kilometry: 488 956
Krajów: 59 / 27.6%
srebrny
Ode mnie jeszcze trzeci "klops".

Super, że zdecydowałeś się na live i to tuż po moim powrocie, mogę się poczuć prawie jakbym tam znowu był :D

Załączniki:
klops.jpg
klops.jpg [ 424.75 KiB | Obejrzany 9168 razy ]

Relacja Brunei, Singapur, Malezja
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#22 PostWysłany: 07 Cze 2021 15:06 
Awatar użytkownika

Loty: 422
Kilometry: 755 674
Krajów: 80 / 37.4%
HON fly4free
Wieczorem poszedlem rzucic jeszcze okiem na Parque Lleras. Niedziela i deszcz sprawily, ze miejsce bylo raczej puste. Wyobrazam sobie jednak co tu sie wyprawia w piatek/sobote. Dalem sie troche ponagabywac prostytutkom i dilerom, po czym poszedlem spac Czytajac informacje z Kolumbii kilka tygodni temu, martwilem sie, ze niektore miasta maja godzine policyjna o 20. Teraz wiem, ze za bardzo by mnie to nie dotyczylo. Jet lag daje sie we znaki. Najchetniej jadlbym sniadania o 2 w nocy i ruszal w miasto. Siedze juz w autobusie do Gutape. Na zdjeciach okolice polnocnego dworca.
ImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.

#23 PostWysłany: 07 Cze 2021 15:16 
Awatar użytkownika

srebrny
Mieścisz się w tym busie do Guatape?
My mieliśmy problem, a jesteśmy od Ciebie o połowie niżsi :D

Powrót pewnie wieczornym dziś, bez noclegu?
Było rapowane na pokładzie?

Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 07 Cze 2021 15:25 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ledwo sie mieszcze. Po przyjezdzie bede sie rozprostowywal przez jakis czas. Nie zostaje w Guatape na noc. Rapowania nie bylo ale po przejazdach autobusowych w Afryce juz chyba nic mnie nie zdziwi. A kiedys, po sasiedzku - w Panamie, pan dal mi w aurobusie do potrzymania zywego koguta, po czym sobie poszedl i wrocil za jakies 10 minut. Moja jedyna mysla bylo " zeby sie tylko na mnie nie zesral". No i zeby wrocil,bo co ja zrobie z kogutem.
Załącznik:
IMG_20171105_124822.jpg
IMG_20171105_124822.jpg [ 54.52 KiB | Obejrzany 9108 razy ]
 Profil Relacje PM off
14 ludzi lubi ten post.

#25 PostWysłany: 07 Cze 2021 15:35 
Awatar użytkownika

srebrny
U nas z Pereira do Salento Medellin ktoś wysłał kurę w kartonie z dziurami jako przesyłkę konduktorską.
Jechaliśmy 10h.
Stwierdziliśmy, że ona nam tam zaraz zejdzie, więc po drodze ją dokarmialiśmy i poiliśmy.

Nie wiem w sumie po co wysyłać kurę?
Może to jakaś ekstra kura na wystawę?
Albo wysyłka była tańsza niż zakup nowej, a kogoś nie było stać? - chociaż żeby nie my, to by odebrali jedynie karmę dla sępników czarnych.
Więcej pomysłów nie miałem. Ktoś może mnie nakieruje? :D

PS. w centrum na placu podpytaj o godziny odjazdu jeepów. Są dużo tańsze niż tuki.
Tuk jest za 12tys COP ow, ale z zalet, to wyjazd w dowolnym momencie i dojazd po samo wejście.
Bilet wstępu na skałę kosztuje 20tys COP i przed Tobą ponad 600 schodków.

Ostatnio edytowany przez wasil10, 07 Cze 2021 15:51, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#26 PostWysłany: 07 Cze 2021 15:47 
Awatar użytkownika

platynowy
Z Pereira do Salento 10 h !? To którędy tam jechaliście?
 Profil Relacje PM off
wasil10 uważa post za pomocny.

#27 PostWysłany: 07 Cze 2021 15:48 

Loty: 40
Kilometry: 97 863
Krajów: 11 / 5.1%
srebrny
To była kura co znosiła złote jajka.
 Profil Relacje PM off
wasil10 lubi ten post.

#28 PostWysłany: 07 Cze 2021 15:50 
Awatar użytkownika

srebrny
O matko, co ja piszę :D.
Z Salento przez Pereira do Medellin haha! Już edytuję.

Nie pojechał autostradą, która była zamknięta i stał sznur ciężarówek, które naszą nową trasą, to by nie przejechały
Pojechaliśmy na Supia, Caramanta i Valapariso - ten odcinek 40km zajął nam 3h. Kręta, wąska droga bez asfaltu. Widoki nieziemskie, ale jeden błąd kierowcy i też moglibyśmy już być istotami nieziemskimi.

O @brzemia, brzmi sensownie :D

Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#29 PostWysłany: 07 Cze 2021 19:53 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dotarlem na Pierda de Penol. Masakra z tymi schodami ale wylazlem. Polecam byc tam wczesnie rano, bo potem robi sie tloczno. Czy widok jest wart wchodzenia po prawie 700 stopniach? Niech kazdy odpowie sobie sam. Najpiekniejszy widok na swiecie to nie jest. A moze ja za duzo juz widzialem, zeby mnie takie miejsca zachwycaly. Teraz jestem w Guatape. Jest spoko ale d..y nie urywa. Mam za to nadzieje, ze znajde tu cos dobrego do zjedzenia. Sama trasa z Medellin ciekawa. To co mnie dziwi, to sporo kolarzy na drogach, naprawde wielu. W samym Medellin rowniez. Moja ciocia z lubuskiego chwali sie, ze codziennie jezdzi 15 km na rowerze. Pojezdzij sobie po Medellin, ciocia. Tu jezdzenie nabiera innego wymiaru a ja jestem zmeczony od samego patrzenia. Gora,dol,gora,dol...wciaz nie wiem co bede robil jutro ale to przy moich samotnych wypadach normalne. ImageImageImageImageImageImageImageImage

Czy zdjecia sa w sensownej jakosci? U mnie wygladaja dziwnie, moze to tapatalk jakies jaja robi. W ogole nie umiem/nie lubie robic zdjec telefonem
 Profil Relacje PM off
13 ludzi lubi ten post.

#30 PostWysłany: 07 Cze 2021 20:09 
Awatar użytkownika

platynowy
Zdjęcia, przynajmniej oglądane w tapatalku, są w porządku :)

Nie jestem miłośnikiem rowerów (a już na pewno nie takim, jak Twoja szanowna ciotka), ale słuchając dawniej w Trójce, a teraz w 357 informacji o różnych wyścigach kolarskich, zawsze zastanawiało mnie, skąd akurat w Kolumbijczykach taka pasja do tego sportu.

Na marginesie... Albo palec Ci się omsknął, albo dałeś upust swojemu rozczarowaniu Guatapé, ale z "Piedry" wyszła Ci "Pierda" :D
 Profil Relacje PM off
igore lubi ten post.

#31 PostWysłany: 07 Cze 2021 20:29 
Awatar użytkownika

niebieski
igore napisał(a):
Czy zdjecia sa w sensownej jakosci? U mnie wygladają dziwnie, moze to tapatalk jakies jaja robi...

U mnie pod Chromem na laptopie większość zdjęć wygląda źle (technicznie, bo treść ok :) ) . Wygląda, jakby brakowało części pikseli, przykładowo liście palm są poszarpane, jakby je ktoś wystrzelił serią z kałasznikowa. Nie znam tapatalka, może spróbuj przed wrzuceniem zrobić ręcznie resizing zdjęć do odpowiedniego rozmiaru, bo program to jakoś szarpie.

Załączniki:
palma.jpg
palma.jpg [ 47.32 KiB | Obejrzany 9183 razy ]

Tylko wtedy, gdy się śmieję...
 Profil Relacje PM off
igore lubi ten post.

#32 PostWysłany: 07 Cze 2021 20:49 

srebrny
Kolumbia jest obecna i mocna w kolarstwie, czy to TdF, czy igrzyska. pewnie maja predyspozycje jako 'gorale', do tego warunki zeby trenowac. plus sukces pociaga kolejnych i popularnosc rosnie, bo kazdy chce byc jak Majka vel Quintana
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#33 PostWysłany: 07 Cze 2021 21:05 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dzieki @Stasiek_T. Tak tez myslalem. Pierda! Pare zdjec z Gutape,zeby sprawdzic czy bedzie lepiej.ImageImageImageImage
Widze, ze sporo zle skadrowanych ale trudno Moze powinienem pisac relacje z Kolumbii jak @pabien - 3 lata. Wtedy wrzucilbym ladniejsze zdjecia.
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.
sko1czek uważa post za pomocny.

#34 PostWysłany: 07 Cze 2021 21:11 
Awatar użytkownika

niebieski
U mnie rewelacyjnie :)

Tylko wtedy, gdy się śmieję...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#35 PostWysłany: 08 Cze 2021 05:08 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@wasil10 Nie bylo rapu ale byl pan grajacy na tarce. Dla mnie przejazd autobusem w Ameryce Poludniowej jest jak szkolna wycieczka. Ktos sie zawsze upije, ktos bedzie spiewal i podrygiwal do muzyki lecacej z glosnikow. Wracajac do Guatape. Chyba nie zostawalbym tam na dluzej, chyba, ze ktos ma jakis plan na okolice. Polecam jednodniowa wycieczke z Medellin,logistycznie jest banalna. Ja, z oczywistych wzgledow nie sprawdzalem, czy mozna zobaczyc cos ciekawego w poblizu. Jedzcie i zobaczcie sami, zeby wujek Stefan podczas rodzinnej imprezy nie powiedzial " w Kolumbii byles a Guatape nie widziales?".
Wczoraj poszlajalem sie jeszcze po Laureles,wypilem pare piw, aguardiente i poszedlem spac. W poniedzialek niewiele sie dzialo ale sama dzielnica ciekawa. Pewnie w weekendy mozna sie tu niezle zabawic. Po raz kolejny okazalo sie, ze moj hiszpanski jest gorszy niz myslalem ( a bylem przekonany, ze w ogole nie istnieje). W restauracji chcialem zamowic jakies kotlety a dostalem zupe, banany,ryz i cholera wie co jeszcze. Porcja dla co najmniej 2 osob. Ale ja juz tak mam. Kiedys w Gruzji zamowilem 2 kawy a dostalem dwie szklanki czaczy A w Guatape zjadlem pstraga z beszamelem i parmezanem. I niech mi ktos powie, ze podroze nie ksztalca. Image
 Profil Relacje PM off
15 ludzi lubi ten post.

#36 PostWysłany: 08 Cze 2021 13:17 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dzien dobry Medellin i do widzenia Medellin. Wczoraj wieczorem kupilem bilet do Cartageny. To pewnie przez to aguardiente Widok z hotelu mam fajny (9 pietro). Myslalem, ze odnalazlem wzor na pogode w Medellin: rano lekka mgla, potem slonce a wieczorem deszcz. Dzis jednak pada od rana. Zjem sniadanie i zmykam jeszcze w miasto. ImageImageImage
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.

#37 PostWysłany: 08 Cze 2021 15:59 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Pojechalem na stacje metra Acevedo, by przejechac sie kolejka K. Niestety, o ile dobrze zrozumialem, jest nieczynna do 29 czerwca. Co tam, sa inne kolejki. Wybralem M i z niej wlasnie do Was pisze. Wdoki super, choc pogoda nie doposuje. Przespacerowalem sie troche po okolicy i moze przejade sie jeszcze kolejka T,jest niedaleko. ImageImageImageImageImageImage
Image
Co ciekawe, o ile dobrze zrozumialem komunikat w tramwaju, linia K jest nieczynna od dzis
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.

#38 PostWysłany: 08 Cze 2021 22:06 
Awatar użytkownika

HON fly4free
To jeszcze kilka zdjec z okolic koncowej stacji kolejki T.
Pozniej podjechalem tramwajem do Parque Berrio. Mysle, ze w tej okolicy warto na siebie uwazac, bo kreci sie tu troche podejrzanych typow. Miejsce nie jest wybitnie ciekawe. Zjadlem troche ulicznego jedzenia, wypilem bardzo dobre podwojne espresso i wrocilem po rzeczy do hotelu. Pisze z lotniska w Medeliin w oczekiwaniu na samolot linii Latam do Cartageny. Na lotnisko przyjechalem autobusem za 13k peso (45 minut jazdy z Parque Berrio). Potem moze pokusze sie o jakies podsumowanie pobytu w Medellin.ImageImageImageImageImageImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#39 PostWysłany: 09 Cze 2021 14:39 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Juz po porannej kapieli w morzu. Wczoraj wieczorem polazilem troche po okolicy i trafilem w barze na mecz Kolumbia - Argentyna w eliminacjach do MS. Alez byly emocje. Kolumbia wyrownala w przedostatniej minucie. W Kartagenie pochmurno a ja po sniadaniu ide zwiedzac. Nie mam zbyt wiele czasu bo po 16 mam lot do Bogoty. Ubralem koszulke "grupy krakowskiej" F4F. Niech wiedza z kim maja do czynieniaImageImageImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
12 ludzi lubi ten post.

#40 PostWysłany: 09 Cze 2021 17:25 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Kilka zdjec z Cartageny. Coz, stare miasto padlo chyba ofiara wlasnej popularnosci. Moze 50 lat temu mialo swoj urok. Teraz trudno sie opedzic od przeroznych naganiaczy: somberos?marijuana?free tour? Panie od owocow na glowie zachecaja do zdjec a w przerwie pala jointy. Chodzilem bez planu. Nie chlonalem atmosfery, bo jej po prostu nie bylo. Ciesze sie jednak, ze tu przyjechalem. Mam juz z glowy ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
13 ludzi lubi ten post.
tropikey uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości