Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 91  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 19 Lip 2012 18:00 

Loty: 1135
Kilometry: 1 133 873
Krajów: 98 / 45.8%
platynowy
To cytat ze strony Austrian Airlines:

Cytuj:
Vienna Airport doubles its capacity, and yet remains Europe’s fastest transfer airport. Passengers can change to connecting flights in just 25 minutes. Short transfer ways and a well-thought-out guidance system provide for a quick onward journey.

A zatem nie powinno być problemów. A nawet gdyby z jakiegoś powodu nie udałoby Ci się zdążyć, to tak, jak już pisał kemot.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#402 PostWysłany: 19 Lip 2012 18:29 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
sinch napisał(a):
Witam,

Planuje podróż z Londynu do Krakowa i znalazłem fajny lot Austrian Airlines z przesiadką w Wiedniu. Problem tylko taki, że według planu, mam tylko 30 min na przesiadkę.

Czy ktoś był na tym lotnisku i może podzielić się spostrzeżeniami czy jest to wykonalne?

Czy jeśli kupie bilet od Austrian (i wszystko będzie na jednym bilecie) i nie zdąże to wtedy Austrian ponosi odpowiedzialność?

dzięki,

Pomijajac to co koledzy juz napisali, w 10-15 min bez problemu sie wyrobisz. Ja mialem 40 min i nie wiedzialem co z czasem zrobic :)
 Profil Relacje PM off  

#403 PostWysłany: 24 Lip 2012 11:13 
Awatar użytkownika

niebieski
jakie macie doświadczenia ze ryanem z londynu (stansted)? ląduję o 12.00 w madrycie, następny lot mam o 15.00. czy ktoś miał opóżnienie większe niż 2h?

dzięki z góry
 Profil Relacje PM off  

#404 PostWysłany: 24 Lip 2012 12:46 
Awatar użytkownika

no w sumie tak, jak wulkan wybuchł na Islandii :lol: albo jak śnieg przykrył lotniska hehehe
a tak poważnie. 3h? to bym była spokojna

#405 PostWysłany: 26 Lip 2012 00:18 

Witam
Mam lot powrotny z Paryż Beauvais o godzinie 14.00, natomiast lot z Porto do Paryż Beauvais jest w godzinach 10.00-13.15
czy 45 minut na przesiadkę wystarczy, zazwyczaj samoloty ryanair lądują przed czasem, czy może lepiej nie ryzykować.

pozdrawiam

#406 PostWysłany: 26 Lip 2012 00:21 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
lukaszboni napisał(a):
Witam
Mam lot powrotny z Paryż Beauvais o godzinie 14.00, natomiast lot z Porto do Paryż Beauvais jest w godzinach 10.00-13.15
czy 45 minut na przesiadkę wystarczy, zazwyczaj samoloty ryanair lądują przed czasem, czy może lepiej nie ryzykować.

pozdrawiam

Ciężko będzie a raczej nawet niewykonalne. Jak możesz to próbuj ale pod warunkiem, że będziesz miał jakieś ubezpieczenie w postaci późniejszego lotu np do innego miejsca w Pl czy gdzie tam wracasz.

#407 PostWysłany: 26 Lip 2012 09:40 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
Astrid napisał(a):
olaaa napisał(a):
Czy lotnisko Bruksela (Charleroi) jest duże? Planuje lot łączony i mam około 2h na przesiadke...

To najmniejsze lotnisko zagraniczne, na którym byłam. 2 godz. na przesiadkę wystarczy spokojnie. Ja miałam 6 godzin to niemal zanudziłam się na śmierć :)

Ok , a jeśli mam tylko 35 minut to myślicie że jest sens
Loty Ryanairem w strefie Schengen

#408 PostWysłany: 28 Lip 2012 08:24 

Loty: 10
Kilometry: 24 346
Krajów: 6 / 2.8%
Czy 1 godz. na przesiadkę w Paryżu (Charles de Gaulle) wystarczy? Przylatuję z Singapuru i mam 1 godzinę na przesiadkę - więc się zastanawiam czy to jest realne. Nawet jeśli się samolot nie spóźni, to nie wiem czy rozładowanie A380 plus kontrola graniczna plus przejście do docelowego gate'u się uda.
Alternatywą jest oczekiwanie 6h30min na kolejny samolot, co szczerze mówiąc trochę mi się nie uśmiecha.
 Profil Relacje PM off  

#409 PostWysłany: 28 Lip 2012 09:57 
Awatar użytkownika

HON fly4free
O ile to podróż na jednym bilecie (a domyślam się, że tak jest) to nawet jeśli się nie uda przewoźnik dostarczy Cię do miejsca docelowego kolejnym rejsem więc rezerwują tą opcję z krótką przesiadką i o nic się nie martw.
 Profil Relacje PM off  

#410 PostWysłany: 28 Lip 2012 12:06 

Na jednym bilecie. Naczytałem się, że CDG to wyjątkowo nieprzyjazne lotnisko do transferów, więc ta 1 godzina trochę wydaje mi się niewiarygodna. Pytanie co będzie jak wyląduję o czasie z Singapuru, ale mimo to nie dotrę do gate'u na czas? Też przewoźnik musi mi zapewnić następny lot?
 Profil Relacje PM off  

#411 PostWysłany: 28 Lip 2012 12:52 
Awatar użytkownika

HON fly4free
vanin napisał(a):
Na jednym bilecie. Naczytałem się, że CDG to wyjątkowo nieprzyjazne lotnisko do transferów, więc ta 1 godzina trochę wydaje mi się niewiarygodna. Pytanie co będzie jak wyląduję o czasie z Singapuru, ale mimo to nie dotrę do gate'u na czas? Też przewoźnik musi mi zapewnić następny lot?

Jeżeli system umożliwia sprzedaż biletu z taką krótką przesiadką (choć "krótka" to pojęcie względne - są lotniska gdzie połowa tej godziny wystarcza i takie bilety są sprzedawane) to znaczy, że przewoźnik uznał, że na danym lotnisku taka przesiadka jest możliwa w takim czasie i bierze za to odpowiedzialność.
Jeżeli nie zdążysz na drugi lot na skutek spóźnienia się pierwszego/dużego tłoku na lotnisku/cokolwiek innego to przewoźnik ma obowiązek dostarczyć Cię do miejsca docelowego w sposób alternatywny (kolejnym bezpośrednim rejsem lub z dodatkową przesiadką). Idziesz wtedy do stanowiska przewoźnika, mówisz co i jak i od ręki dostajesz nową rezerwację, a jak trzeba to i pokój w hotelu (jeśli jest to już wieczór, a kolejny lot dopiero nazajutrz). Kupuj i o nic się nie martw!
 Profil Relacje PM off  

#412 PostWysłany: 28 Lip 2012 15:02 

Ląduję 6.10 na terminalu 2E, wylatuję do Warszawy o 7.10 z terminalu 2F.

Zastanawiam się też co z moim bagażem, jeśli on będzie przerzucony na czas, a ja dotrę później. Gdzie go potem odbieram?
 Profil Relacje PM off  

#413 PostWysłany: 30 Lip 2012 17:35 
Awatar użytkownika

srebrny
venecia/treviso [TSF], 55 minut na przesiadke, starczy ? czy moze czesto sa tam jakies problemy ?

zakladamy oczywiscie ze opoznien nie bedzie
oczywiscie tylko podreczny

przesiadka bylaby z wizz na ryana, wiec niezbedny ponowny security check
wszystko odbywaloby sie w niedziele wieczorem [ przylot 20.55 wylot 21.50 ], jesli to ma jakies znaczenie
 Profil Relacje PM off  

#414 PostWysłany: 30 Lip 2012 17:40 
Awatar użytkownika

Wystarczy.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#415 PostWysłany: 30 Lip 2012 17:43 
Awatar użytkownika

srebrny
thx

w sumie tak przypuszczalem biorac pod uwage wielkosc lotniska wyrazona iloscia osob koszystajacych z lotniska, ale wolalem sie upewnic
 Profil Relacje PM off  

#416 PostWysłany: 30 Lip 2012 22:37 

Do VANIN:
CDG to jedno z gorszych lotnisk, szczegolnie jesli chodzi o przesiadki, nie wolaja cie i nie czekaja na ciebie nawet jesli chodzi o lot transkontynentalny, ale ze ryzykujesz jedynie spoznienie na lot do Warszawy to nic takiego strasznego, byloby gorzej w druga strone. Jezeli nie zdazysz wsiasc do samolotu o 7rano, to bagazu na pewno nie wysla bez ciebie. Jesli juz, to moze byc na odwrot, ty zdazysz a bagaz dotrze pare godzin za toba. Wowczas zglaszasz tylko adres pod ktory maja ci go dostarczyc i kurier przywiezie ci go nastepnego dnia.
 Profil Relacje PM off  

#417 PostWysłany: 31 Lip 2012 08:58 

@edytinha: Dzięki za info.
 Profil Relacje PM off  

#418 PostWysłany: 01 Sie 2012 16:41 
Awatar użytkownika

wg rozkładu mam 5min na przesiadke w Charleroi (obydwa loty ryanairem) starczy?
 Profil Relacje PM off  

#419 PostWysłany: 01 Sie 2012 16:45 

Zbanowany
niebieski
m4tt napisał(a):

jak wysiadziesz pierwszy i przejdziesz z samolotu do samolotu po plycie lotniska, bez wchodzenia do terminalu to moze starczyc
 Profil Relacje PM off  

#420 PostWysłany: 01 Sie 2012 16:48 
Awatar użytkownika

Komornik napisał(a):
m4tt napisał(a):

jak wysiadziesz pierwszy i przejdziesz z samolotu do samolotu po plycie lotniska, bez wchodzenia do terminalu to moze starczyc

jeszcze facet uwierzy i będziesz mial news na onecie o biegającym Polaku po belgijskim lotnisku
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 91  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości