Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 450 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 18 Lut 2021 11:30 

HON fly4free
Nie chodzi o testy - chodzi o koszty. Dlatego na teraz, tam gdzie żądają finansowego haraczu w postaci idiotycznych testów (nieraz kilku - vide Holandia) na pewno nie polecę. Wymóg testu to wymóg QR, zatem to oni są nie w porządku w stosunku do ludzi, którym dali nagrody i którzy wybrali takie kierunki, w których właśnie nie trzeba było ponosić bezsensownych kosztów (bezsensownych zwłaszcza w kontekście bycia zaszczepionym). Ale to już inny temat...
 Profil Relacje PM off  

#342 PostWysłany: 18 Lut 2021 13:44 

kostek966 napisał(a):
@benedetti, @olekskw, a jaki macie kierunek, ostatnio dzwoniłem i można było zmienić daty, kierunku nie, i nie wszystkie daty wchodziły w promocji dla nauczycieli, do wczoraj było promo na taryfy więc dopłaty małe, mi daty nie pasowały więc wziąłem bilety open, jak przedłużą promo dla nauczycieli tak jak dla medyków to będzie ok

DPS.
Nie chodzi mi o promo dla nauczycieli, tylko normalny bilet. Normalnie nie moge kupic na te daty, na ktore kupilem wczesniej i mam aktywna rezerwacje dla nauczycieli.
 Profil Relacje PM off  

#343 PostWysłany: 18 Lut 2021 13:50 
Awatar użytkownika

złoty
Skoro nie ma tych biletow juz w sprzedazy to tak jak @man4business napisal, rezerwacja bedzie anulowana. To czesta praktyka wielu linii. Najpierw blokuja sprzedaz, a pozniej powoli anuluja (zmianiaja terminy) istniejacych rezerwacji.

#344 PostWysłany: 18 Lut 2021 13:56 

HON fly4free
Wykonałem telefon i konsultantka powiedziała, że termin na tej samej trasie można zmienić bezpłatnie do bodaj 22 marca 2022 (promocja dla medyków). Trzeba tylko znaleźć sobie dostępność miejsc w klasie rezerwacyjnej W.
Kierunek być może też da się zmienić, ale nie drążyłem tematu (mówiła o dopłacie do zmiany taryfy).
 Profil Relacje PM off
przem44 lubi ten post.

#345 PostWysłany: 18 Lut 2021 14:23 
Awatar użytkownika

Loty: 257
Kilometry: 557 368
Krajów: 55 / 25.6%
srebrny
Dzwoniłem na infolinię. Miła pani poinformowała, że w tej chwili mogę zmienić tylko daty lotu (destynacji już nie) i tylko przez infolinię. Czyli tak jak u @kostek966. A o co chodzi z tymi biletami open?
Oryginalnie miałem WAW-DPS CGK-WAW na luty, a później sobie zmieniłem na lipiec WAW-BKK no i to już musi zostać.

#346 PostWysłany: 18 Lut 2021 14:52 

Flyguy napisał(a):
Skoro nie ma tych biletow juz w sprzedazy to tak jak @man4business napisal, rezerwacja bedzie anulowana. To czesta praktyka wielu linii. Najpierw blokuja sprzedaz, a pozniej powoli anuluja (zmianiaja terminy) istniejacych rezerwacji.

Mozesz cos wiecej o tym powiedziec? Bo wlasnie dzwonilem na infolinie i Pani powiedziala, ze nowych biletow juz nie mozna kupic, ale te stare sa utrzymane i samolot poleci (?). Czy jest szansa ze przebookuja tez te obecne? Czy anuluja wszystko? Na starych daty zostaly, tylko zmienily sie godziny.

Nie mam pojecia co robic. Nie mozna zmienic juz dat (bo nie ma promo taryfy), nie mozna zmienic kierunku (bo nie). A cała nasza 4 musi leciec razem, bo to starsze osoby.
 Profil Relacje PM off  

#347 PostWysłany: 18 Lut 2021 14:56 
Awatar użytkownika

srebrny
@olekskw
Bo podała Ci stan faktyczny na tę chwilę. Chodzi o to, że wszystko na to wskazuje, że te loty będą anulowane.

#348 PostWysłany: 18 Lut 2021 15:03 
Awatar użytkownika

złoty
olekskw napisał(a):
Flyguy napisał(a):

Mozesz cos wiecej o tym powiedziec? Bo wlasnie dzwonilem na infolinie i Pani powiedziala, ze nowych biletow juz nie mozna kupic, ale te stare sa utrzymane i samolot poleci (?).

Naprawde tak powiedziala, ze samolot poleci, czy to Twoje pytanie?. Jesli nie ma juz biletow w kanale sprzedazowym to na 99% samolot nie poleci. Polaczenie bedzie anulowane, a co za tym idzie rowniez bilety uzyskaja status anulowanych i bedziesz mogl z pewnoscia wybrac nowa date. Nie powiem Ci na ile do przodu bo to juz jest okreslone w danej taryfie.

#349 PostWysłany: 18 Lut 2021 15:14 

Flyguy

Tak powiedziala, ze 'zabezpieczono samolot', cokolwiek to znaczy.
Pytanie czy anulują, czy pozwolą wybrać nowe daty dla promocji dla nauczycieli - mimo ze juz tych promocyjnych taryf nie ma.

Jesli jednak anuluja i nie pozwola wybrac to troche ta promocja traci sens - bo w czym zawinilem, jesli anulowali lot, taryf promo juz nie ma i de facto nie moge skorzystac z promocji?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 18 Lut 2021 15:23, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#350 PostWysłany: 18 Lut 2021 15:21 
Awatar użytkownika

złoty
To cos niesmowitego, ze QR wyprzedal 100% rejs na kierunek do ktorego obecnie bardzo ciezko wjechac ;) Wyslalem Ci priv

#351 PostWysłany: 18 Lut 2021 15:31 
Awatar użytkownika

srebrny
@olekskw
Jak już anulują to pozwolą, oczywiście pod warunkiem, że będzie dostepna promocyjna taryfa. Jak nie, to dostaniesz zwrot, albo będziesz mógł sobie dopłacić do taryfy niepromocyjnej.

#352 PostWysłany: 18 Lut 2021 16:13 
Awatar użytkownika

złoty
@olekskw, na jaki termin masz bilety, jeśli chodzi o zmianę terminu dla nauczycieli to można nawet jak loty odbywają się w terminie, moje loty odbyły się normalnie 14.02, a mimo to mogłem zmienić bez problemu, jak pisałem wcześniej do wczoraj była promocja na niektóre kierunki i można było zmienić prawie bez dopłaty, problem był taki że dostępność biletów w moim przypadku do bkk była żadna w lipcu, a w czerwcu był 24h stop w Doha, bez możliwości opuszczenia lotniska, dostępność była dopiero w końcu sierpnia, dlatego zamieniłam swój bilet na open, czyli w każdej chwili mogę ( o ile będzie nowe promo, żeby nie dopłacać ) poprosić o nowy termin i będę miał normalny bilet, liczę jeszcze że tak jak dla medyków przesuną nam datę po za wrzesień i skorzystam, w innym przypadku zawsze można wystąpić o zwrot kasy, podobno zwracają do 2 tygodni
 Profil Relacje PM off
benedetti lubi ten post.
benedetti uważa post za pomocny.

#353 PostWysłany: 18 Lut 2021 16:17 
Awatar użytkownika

złoty
@kostek966
Zwracaja do 28 dni i tyle to mniej wiecej trwa
kostek966 lubi ten post.

#354 PostWysłany: 18 Lut 2021 16:22 
Awatar użytkownika

srebrny
@kostek966
Dzięki, tylko jeszcze jednej rzeczy nie kapuję. Open to znaczy, że po prostu masz skasowany lot i jest on w zawieszeniu z możliwością zmiany aż do dnia wylotu?
Ja się tylko obawiam, że nie będzie już tych taryf promocyjnych, a babka coś mi tam niby znalazła, więc sam nie wiem co najlepiej zrobić.

#355 PostWysłany: 18 Lut 2021 16:36 
Awatar użytkownika

złoty
open znaczy, że mam nowy otwarty bilet, z którego mogę w każdej chwili skorzystać, problemem są tylko promocyjne ceny biletów, bo o ile przy bilecie dla nauczyciela cena nie ma większego znaczenia, bo opłaty są w miarę stałe o tyle dla osoby towarzyszącej ceny mają znaczenie, bo bilet w moim przypadku kupiony za ok, 1,8k zł kosztuje bez promo 2,7k zł i wtedy jest różnica, a ostatnio jak było promo to tam gdzie były niskie ceny w lipcu nie było dostępności dla nauczycieli, w sierpniu ceny były wysokie i dopiero we wrześniu były oba warunki spełnione, tylko brak urlopu jest problemem
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
benedetti uważa post za pomocny.

#356 PostWysłany: 18 Lut 2021 17:42 
Awatar użytkownika

srebrny
@kostek966 @olekskw
Jak zacząłem dopytywać o inne terminy to pani "coś sprawdziła" i okazało się, że w przypadku odwołania lotu mogę zmienić na dowolny termin (do końca września), nawet jeśli taryfa jest inna, co też uczyniłem. Bilet pozostaje flex, ale kojelna zmiana może być dokonana tylko na taryfę promocyjną, chyba, że znowu odwołają te loty.

Reasumując. W przypadku anulacji pytajcie o możliwość zmiany na inny termin, bo miałem dwie rozmowy i za każdym pierwsza odpowiedź była, że w grę wchodzi tylko taryfa promocyjna, a później okazywało się, że jednak nie tylko. Teraz mam loty w taryfach T i Q i w bardziej pasującym mi terminie niż oryginalny.

PS I tak nie wierzę, że BKK się uda w lipcu.

Ooo, i jeszcze widzę kolejną nowość w QR. 51 PLN za wybór „zwykłego” miejsca. ??‍♂️ No ciężkie czasy, muszą z czegoś żyć...
kostek966 lubi ten post.

#357 PostWysłany: 18 Lut 2021 18:56 
Awatar użytkownika

Dzwoniłem dziś na infolinię Qatar airways i spokojnie można zmienić na datę wylotu do marca 2022 do 3 godzin przed odlotem! ? Promocja Heroes.
 Profil Relacje PM off  

#358 PostWysłany: 18 Lut 2021 21:05 

HON fly4free
Tak, tylko potrzebna jest taryfa W. A tak się składa, że praktycznie jest niedostępna (jak sobie trochę posprawdzałem), więc na co mieliby zamienić....
 Profil Relacje PM off  

#359 PostWysłany: 18 Lut 2021 22:14 
Awatar użytkownika

Mówiła konsultantka, że na ten sam kierunek (w naszym przypadku Nepal) nie powinno być problemu.
 Profil Relacje PM off  

#360 PostWysłany: 20 Lut 2021 12:50 

Właśnie otrzymałem odwołanie moich lotów VIE-DOH-DPS (dla nauczycieli). Bardzo dziwne - różne zmiany i możliwości dla nauczyciela i inne dla osoby towarzyszącej. W przypadku nauczyciela odwołują oba loty, dla osoby towarzyszącej tylko jeden. Nauczycielowi proponują nowe czasy lotów, dla osoby towarzyszącej nic.
Co powinienem zrobić? Czy lepiej po prostu poczekać?

Załączniki:
Screenshot_2021-02-20 QATAR AIRWAYS – Flight Cancellation Notice -.png
Screenshot_2021-02-20 QATAR AIRWAYS – Flight Cancellation Notice -.png [ 10.73 KiB | Obejrzany 2364 razy ]
Screenshot_2021-02-20 QATAR AIRWAYS – Flight Cancellation Notice Gmail.png
Screenshot_2021-02-20 QATAR AIRWAYS – Flight Cancellation Notice Gmail.png [ 16.72 KiB | Obejrzany 2364 razy ]
Screenshot_2021-02-20 Important Changes to your Qatar Airways flight timings.png
Screenshot_2021-02-20 Important Changes to your Qatar Airways flight timings.png [ 30.99 KiB | Obejrzany 2364 razy ]
Screenshot_2021-02-20 Important Changes to your Qatar Airways flight timings - hGmail.png
Screenshot_2021-02-20 Important Changes to your Qatar Airways flight timings - hGmail.png [ 8.03 KiB | Obejrzany 2364 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 450 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości