Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Lip 2012 13:31 

Dopadła mnie rutyna dnia codziennego czyli dom-praca min 12h-dom moje życie jest tak nudne, że z tych nudów już nic mi się nie chce. Prowadzimy z mężem własną firmę dlatego nie możemy sobie pozwolić na urlop dłuższy niż 2 dni nie mamy wspólnych zainteresowań prócz podróży a że nigdzie nie wyjeżdżamy + problemy nasze małżeństwo zaczyna się sypać.

Wstając dziś z łóżka stwierdziłam, że czas coś z tym zrobić:)
Mamy możliwość zerwania się z pracy nawet w środku tygodnia i to kilka razy w miesiącu byle nie przekraczało to 2 dni.
Wiem, że jest wiele osób nawet na tym forum które latają po całej Europie za grosze.
Od 6 rano siedzę na stronach wizzair oraz portów lotniczych i niestety albo mam pecha albo nic nie potrafię znaleźć.

I tu moja prośba o pomoc

Lecieć możemy w dowolnym terminie byle nie dłużej niż 2 dni
Najlepiej z portów Katowice,Ostrava, Kraków, Wrocław

Kraj docelowy obojętnie byle w Unii Europejskiej i żeby lotnisko było niedaleko miasta.

Będę wdzięczna za jakąkolwiek pomoc
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 22 Lip 2012 13:39 

jakimi liniami można się tam dostać?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Lip 2012 13:42 

niebieski
ja polecam Budapeszt. urokliwe miasto.
Ryanairem z Krakowa widziałam loty na wrzesień po np. 29zł na odcinek podróży za osobę.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Lip 2012 13:45 

niebieski
Olciaaa napisał(a):
... które latają po całej Europie za grosze...

to tylko złudzenie. bo jak nie wydasz na samolot to wydasz na dojazdy, jedzenie( bo podróż trwa dłużej więc musisz coś zjeść/wypić a na lotniskach to doskonale wiedzą), inne rzeczy które się wiążą z podróżą a w szczególności tanimi liniami.

zrób sobie jakiś realny limit na zakup biletów, wybierz coś spokojnie(albo nich ktoś doradzi, np forumowicze) i ciesz się podróżą a nie licz każdy grosz bo to żadna przyjemność tym bardziej jeśli ma to być nie taka sobie zwykła podróż ;)

ja od siebie polecę Bergamo(nie Mediolan! (wg mnie jest nudny)) i w ogóle lombardie, można pociągiem wyskoczyć nad jezioro Como czy inne rejony

Ostatnio edytowany przez Hetman, 22 Lip 2012 13:49, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Lip 2012 13:47 

Gdzie szukać tych lotów? Bo tak jak wspominałam na stronach lotnisk oraz wizzair.com.pl mimo, że na głównych stronach pisze promocja to nie udało mi się nic znaleźć taniej niż 300zł/os.
Dobrze by było nie wydać na taką podróż 2 dniową więcej niż 400zł a wiadomo trzeba coś zjeść i gdzieś spać (no może na nocleg nie będzie czasu:) )
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Lip 2012 14:00 

A może jedna Budapeszt?
Przykładowy termin to np 18-20 wrzesień z ryanair
Bilet za dwie osoby to 116zł przy płaceniu kartką Mastercard prepaid
Jakiś hotel czy hostel też można tam znaleźć w dobrej cenie :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Lip 2012 14:05 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 160 156
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Zacznij od czegoś prostego, a więc tak jak proponował przedmówca: Budapeszt.
Miasto jest super, ceny przystępne.
Znajdziesz tani lot samolotem z Krakowa, transport z lotniska jest tani i banalny.
Noclegów pełno w necie.
Ja jak byłem to zdecydowałem się na hotel z Groupona (praktycznie zawsze jest jakaś oferta).
We wrześniu znajdziesz loty dla 1 os w obie strony do stówki spokojnie :)
Jako, że jesteś jeszcze "zielona" w szukaniu i płaceniu to bilety kup z pomocą kogoś z forum (unikniesz dodatkowych opłat).
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Lip 2012 14:15 

Widzę, że faktycznie źle szukałam strona esky.pl niby lot za 100zł a wchodząc dogłębnie w ofertę albo w ogóle nie ma takiego lotu albo wart kilka tys.

Na stronie Rayanair faktycznie są fajne oferty rezerwuję Budapeszt na 100% :) 116zł dwie osoby.
Jak by ktoś znalazł jeszcze jakąś fajną ofertę chętnie skorzystam.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 22 Lip 2012 18:58 

ja tez zdecydowanie polecam Budapeszt :lol:
jednak uważam, że dwa dni pobytu nawet jeżeli odejmiemy dni związane z przylotem to ciut mało, naprawdę :D jest co zwiedzać, ze swojej strony polecam wizyte w kompleksie zamkowym po stronie Budy,na to potrzeba minimum dwoch dni, (ten na wysokosci wyspy Malgorzaty, ), mało tego tuz przy wejściu po stromych schodach jest świetna kawiarenka z pysznymi wypiekami na słono i slodko oraz dobra, rzetelna kawa, najlepsze sa ciastka z polewą w kolorze pomarańczowym, rolady niestety takie sobie:(( nie polecam, za zestaw 2 osobowy kawa-ciastko zaplaciliśmy około 18 zl. po przeliczeniu
jedyny mankament brak tam toalety

na rokoczi utca jest piekarnia gdzie sprzedają gotowe bułki z wędliną po 220 KC,
niestety w Mc Donaldzie nie kupimy tanich hamsow lub shaków takich jak u nas po 3,50
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości