Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Mar 2011 13:26 

Witam. Poszukuje tanich lotów, do ciepłych krajów w czerwcu tego roku.
Na podróż mamy po około 1tys zł (z możliwością powiększenia budżetu do 1.5tys. w przypadku większej ilości zwiedzania).
Przewidywany czas wycieczki minimum 6dni na miejscu.
1 bagaż rejestrowany
przesiadki / nocowanie na lotniskach oczywiście dopuszczalne.
Aby było jak najtaniej.
Jak zaplanować sobie taką trasę?
Gdzie najlepiej szukać noclegów i w jaki sposób poruszać się w miejscu docelowym?
Pozdrawiam Jędrzej Trembecki
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 14 Mar 2011 13:45 

niebieski
na podróż masz tysiąc złotych ale to na całość z noclegami, wyżywieniem i transportem czy na same bilety lotnicze? Koszt samego bagażu rejestrowanego to ok 280pln (na Kanary trochę więcej) więc jeśli to budżet na całość to kiepsko to widzę . Jeśli na same bilety to spokojnie. Promocje na czerwiec dopiero będą za mniej więcej 2 tygodnie może 3. To jeśli chodzi o Maroko i Kanary. Jeśli chodzi o Egipt to chyba taniej będzie Ci dolecieć z biurem podróży albo w formie wykupionej wycieczki albo samego czarteru. Z tanich linii lata tam easyjet, najtaniej chyba z Londynu do Sharm, Hurghady. Lot potrafi mieć ciekawe ceny do Kairu.
Jeśli chodzi o transport czy noclegi to te kraje są na tyle różne że inaczej możesz to rozwiązać. W Marokou noclegi szukasz na miejscu i przemieszczasz się publicznymi środkami transportu, Kanary.. Lepiej zarezerwować wcześniej hotel (zazwyczaj nie jest to jakiś duży koszt) i wygodnie jest mieć tam samochód. Po Egipcie to nie wiem.. miałem być tam w zeszłym tygodniu ale po ostatnich wydarzeniach zrezygnowaliśmy. Generalnie pociągi w Egipcie drogie nie są (Kair-Luksor to koszt ok 50-80pln), hotele przez booking.com w okolicy 10-15$ za osobe/dzień
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Mar 2011 13:52 

1000-1500zł jest budżetem na wszystko dla 1 osoby. Czyli wspólnie mamy 2000-3000tys. Z tego co się wstępnie orientowałem, jeżeli chodziło o inne okresy, to za taką cenę można już coś znaleźć. W związku z cięciem kosztów wystarczy nam 1 bagaż na 2 os.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Mar 2011 14:07 

niebieski
Jeśli za osobę 1000-1500 to mimo wszystko bardziej Maroko niż Kanary. A Egipt to z biurem podróży. Przy czym ja wybrałbym Maroko. Nie napisałeś skąd jesteś.

Lotów szukaj w siatce Ryanaira i Wizza i Easyjeta. Do Maroka dolecisz z Bergamo, Bologni, Madrytu, Girony, Stansted, Charleroi, Fumicino. Wymieniłem te lotniska z których są połączenia w miare wygodne i do których można w miarę bezproblemowo dotrzeć z Polski.

Jeśli zdecydujesz się na Maroko poczytaj wątki o tym kraju na tym forum. Jest tego mnóstwo bo to chyba najpopularniejszy kierunek. Zresztą o Kanarach też sporo jest.
Dodtakowo poczytaj sobie jak kupować najtaniej bilety i zaopatrz się w karte MC Prepaid, będzie Ci przydatna.
No i na koniec zastanów się czy nie starczy wam po 10kg na osoļę bagażu podręcznego. Z własnego doświadczenia wiem że spokojnie wystarcza, zwłaszcza że chcesz lecieć tylko na 6 dni. 280pln to są mniej więcej 3-4 noclegi w przyzwoitych warunkach dla dwóch osób w Maroku.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Mar 2011 14:10 

Jestem z Warszawy, ale koszty dojazdów na inne lotniska w Polsce także oczywiście mogę ponieść.
Ogólnie nie zależy mi na konkretnym kierunku, a bardziej na zobaczeniu jakiegoś fajnego ciepłego kraju. Jeżeli chodzi o biura podróży to nie interesuje mnie leżenie plackiem na plaży przy jednym hotelu, dlatego taka opcja raczej odpada.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 14 Mar 2011 14:34 

niebieski
Ale biuro podróży to nie tylko leżenie plackiem, biura też sprzedają same przeloty. Oczywiście nie wszystkie, nie a każdy kierunek i nie zawsze w atrakcyjnych cenach ale nie warto skreślać ich na dzień dobry. Zresztą w przypadku Egiptu taka opcja może być najtańsza a przecież nikt Cię nie przywiąże do hotelu łańcuchem. Będziesz chciał pojechać na drugi koniec kraju to pojedziesz.
Pytałem skąd bo raż że z miasta w którym się mieszka najwygodniej dwa podróżowanie po Polsce specjalnie tanie nie jest. Za bilet pociągiem w dwie strony z Wawy do Krakowa czy Wrocławia możesz już dolecieć do Maroka czy na Kanary i wrócić ;)

Z Wawy masz Wizza i tu raczej lot przez Bergamo, Fumicino, Madryt czy Beauvais. A dalej już Ryanair czy to do Maroka czy na Kanary.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 16 Mar 2011 17:06 

Witam ponownie.
Jednak trochę zmieniły nam się plany i mamy teraz 4os. z budżetem 1500zł każda.
W grę wchodzi w tym momencie tylko Maroko.
Z tego co zdążyłem się już zorientować nie trudno jest znaleźć tam noclegi w cenie max 30zł/os.
Teraz tylko pytanie o najtańszą opcję lotu (z gdańska do Londynu a dalej do Marrakeszu czy może jednak jakoś inaczej?)
Chcemy tam spędzić 5-8dni. I jeszcze jedno pytanie o przemieszczanie się w Maroku. Jaka opcja będzie najtańsza? Czy opłaca wynajmować się samochód przy 4os? Jakie są koszty ewentualnego wynajmu i czy robią problemy gdy nie mam skończonego 21roku życia?

Dodam jeszcze, że szukam lotu w cenie poniżej 600zł w obie strony. Tylko z bagażem podręcznym.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 16 Mar 2011 19:24 

niebieski
Wypożyczenie samochodu to koszt 30€ za dzień mniej więcej (dacia logan). Przy 4 osobach zaczyna to być opłacalne. Loty do 600pln to spokojnie znajdziesz a nawet za połowę ceny. Poczytaj wszystkie wątki o Maroko na tym forum przeanalizuj propozycje tras jakie padały. Przez Londyn Raczej bym Ci nie polecał bowiem loty z UK do Maroka tanie nie są. Najtańsze będziesz miał z Hiszpanii i Włoch
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości