Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Wrz 2017 11:53 

Czy ma ktoś dostęp do statystyk opóźnień lub odwołań poniższych lotów?

PK605 Islamabad (ISB) - Gilgit (GIL)
PK606 Gilgit (GIL) - Islamabad (ISB)
PK607 Islamabad (ISB) - Gilgit (GIL)
PK608 Gilgit (GIL) - Islamabad (ISB)

Na flightradar24.com pusto.
 PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 19 Wrz 2017 12:23 

niebieski
Jest na flightstats: http://www.flightstats.com/go/FlightRat ... rtCode=GIL
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 04 Mar 2018 16:09 

Zapomniałem podzielić się wrażeniami.
Leciałem na trasie Gilgit-Islamabad. Samolot to ATR-42.
Ciężko wyrobić sobie opinie o PIA po tak krótkim locie, bo to tak jakby ocenić LOT po krajówce. Najważniejsze, że nie był odwołany i doleciał na miejsce. Serwis pokładowy ogranicza się do napojów.
To, co mnie zaskoczyło, to to że zaraz po oderwaniu kół od pasa nie wpakowaliśmy się w górę. Było blisko, ale Pakistańczycy wyglądali na zrelaksowanych, więc tak widocznie ma być :)
 PM off  

#4 PostWysłany: 13 Lis 2018 10:20 

Od 18 listopada br. PIA zaczyna operować na trasie Lahore - Maskat. Loty odbywać się będą dwa raz w tygodniu.
 PM off  

#5 PostWysłany: 17 Lis 2018 13:23 

Od 20 listopada br. PIA zaczyna operować na trasie Sijalkot - Szardża.
 PM off  

#6 PostWysłany: 17 Wrz 2020 12:38 

Loty: 199
Kilometry: 289 509
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
W 2020 była wielka afera. Ktoś może o tym wie i oglądał dokument :) Wszyscy piloci oszukiwali na testach. Uziemnione ponad 250 samolotów :)
Tak więc lepiej nie latać tymi liniami.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Maj 2022 01:18 

Zbanowany
niebieski
Czy ostatnio ktoś korzystał z usług Pakistan International Airlines na lotach wewnętrznych ?
Chodzi o opóźnienia i anulacje.

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 19 Maj 2022 09:48 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 623
Kilometry: 954 097
Krajów: 60 / 28.0%
Leciałem w maju na dość specyficznej trasie Islamabad - Gilgit. Specyficznej, bo wszystko na niej zależy od pogody w okolicach Gilgitu, a dokładniej od zachmurzenia okolicznych gór i doliny. Miałem rezerwację RT, lot ISB-GIL o 10:10 odwołali mi o 3:30 rano (o tej godzinie dostałem maila). Ostatecznie pojechaliśmy tą trasę samochodem, ale zostawiliśmy sobie lot z powrotem - popołudniowy ok. 16:30. Ten z kolei odwołali nam 3 godziny przed lotem, gdy już byliśmy na lotnisku w Gilgicie (ponoć piloci właśnie wylatujący z Gilgitu przekazali do Islamabadu informację o psującej się pogodzie i potrzebie odwołania kolejnego lotu ISB-GIL, a jak ten nie leci, to kolejny lot w drugą stronę jest kasowany automatycznie, bo nie ma czym go wykonać). Patrzyłem na flightradar i w kwietniu na tej trasie odwoływali loty co 2-3 dni. Podsumowując - chcąc lecieć na tej trasie trzeba mieć w zapasie dużo czasu i cierpliwości. Jeśli na północ, to opcją może być Skardu - jak patrzyłem tam odsetek wykonanych lotów był zdecydowanie wyższy.
Co do innych tras - z ciekawości patrzyłem na stronie lotniska w Islamabadzie na inne loty. Niestety zauważyłem, że inne krajówki PIA też miewały status "cancelled", szczególnie chyba dotyczyło to Karachi.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 19 Maj 2022 12:23 

Loty: 178
Kilometry: 329 695
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
to ja mialam wiecej szczescia, lot ze Skardu do Islamabad w maju bezproblemowo. 3 lata temu. Niebo zachmurzone wiec K2 nie udalo sie zobaczyc.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#10 PostWysłany: 16 Lip 2025 19:09 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Pakistan International Airlines planuje wznowić loty do Wielkiej Brytanii z

Islamabad - Manchester - start 14 sierpnia 2025 r. - 3 loty tygodniowo

Oczekuje się, że loty wkrótce trafią do sprzedaży

W dalszej części roku zobaczymy kolejne trasy do Londynu, Manchesteru i Birmingham

Image
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Biko, Grzegorz40 oraz 8 gości