Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: warszawa -rzym
#1 PostWysłany: 15 Lip 2012 23:19 

bardzo prosze o pomoc w wyszukaniu taniego połaczenie w-wa - rzym- w-wa, w okolicach 7-14 wrzesnia,
2 osoby, bagaż przynajmniej 1x20kg
Znalazłam tanie linie za ok 1100 zł/2 osoby , mogłoby być taniej
pozdrawiam em

A moze przy okazji jakies wygodne lokum??
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: warszawa -rzym
#2 PostWysłany: 16 Lip 2012 01:01 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
RYAN z Modlina do Rzymu i spowrotem to 504zł za dwie osoby w terminie 7-14 września. Do tego dojdzie bagaż rejestrowan: 228zł za 15kg lub i 332zł za 20kg. Czyli razem około 730 lub 840zł.

#3 PostWysłany: 16 Lip 2012 08:18 

ponad 500zł to normalna cena.Moze z Poznania byłoby taniej
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 16 Lip 2012 10:24 
Awatar użytkownika

srebrny
Heh, napisales 1100zł, dałem ci za 800 a Ty wiesz, że gdzieś taniej to po co każesz nam szukać? Nie twierdze, że z innych miast nie byłoby taniej ale pisałeś o Warszawie :] (choć sprawdziłem też wczoraj Wrocław, który zawsze na tej trasie był tani i cena jest porównywalna nawet o 30zł większa z tego co pamiętam) Poza tym weż pod uwagę, że w tej cenie 40% to bagaż którego ceny nie zbijesz... Nawet jak znajdziesz 100 czy 150zł taniej z Poznania Czy Wrocławia to wg mnie to nie jest warte zachodu...

Ostatnio edytowany przez szymonpoznan1 16 Lip 2012 10:37, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 16 Lip 2012 10:34 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
A odnosnie lokum tu jest osobny watek nt. noclegów w Rzymie:

http://www.fly4free.pl/forum/viewtopic.php?f=125&t=58&start=100

I warto jjeszcze to poczytać:
http://www.fly4free.pl/zyj-jak-tubylec-radzimy-jak-tanio-wynajac-mieszkanie-na-kilka-dni-za-granica/

Pzdr

#6 PostWysłany: 16 Lip 2012 11:29 

Szymon, strasznie przepraszam. Nie zauważyłam, ze to za 2 osoby. W pośpiechu przed pracą sprawdzałam pocztę. Oczywiście skorzystam. Czy to sa regularne połączenia, czy okazja.

Za inne podpowiedzi na temat uatrakcyjnienia i potanienia rzymskich wakacji sedrecznie z góry dziękuję i czekam na jeszcze.
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 16 Lip 2012 11:34 
Awatar użytkownika

srebrny
Cena jak każda zmienia się z dnia na dzień. Wczoraj jak sprawdzałem to były 4 ostatnie bilety w tej cenie. Nie wiem jak dziś. Cena jest na prawdę rozsądna i jeśli lecieć z Warszawy bez kombinowania i przesiadanie to chyba taniej nie znajdziesz... Możesz spróbować ominąć bagaż rejestrowany, da się spakować spokojnie w dwa podręczne jeśli weźmiesz torby na styk z dopuszczalnymi :) Z przesiadkami nie ma sensu szukać, bo jeśli jednak chcesz bagaż rejestrowany to trzeba będzie liczyć go podwójnie a jak widzisz to nie tani interes. A tak jak mówiłem w Polsce gdzie indziej nawet jak znajdziesz 100zł taniej to Ci zje to dojazd itp... Ja bym się nie oglądał i kupował jeszcze dziś, na forum są forumowicze którzy pomagają uniknąć haraczu, chyba że masz kartę MasterCard PrePaid. Jeśli nie jesteś na 100% pewien czy chcesz jednak ten bagaż czy nie to na początek możesz kupić bez bagażu, jego można dokupić nawet 2 dni przed wylotem i cena jest stała.

#8 PostWysłany: 16 Lip 2012 11:39 
Awatar użytkownika

srebrny
A jeśli Rzym nie jest konieczny i może być inne fajne miejsce to polecam Paryż, sam kilka dni temu kupiłem bilety Wizzair po 38zł w dwie strony od osoby ;-) I z tego co wiem są jeszcze dostępne.

#9 PostWysłany: 16 Lip 2012 11:48 

Paryż ma być w następnej kolejności. Teraz mam imperatyw na Rzym, nawet gdyby Paryż był tańszy.

I chyba lepiej we wrześniu (niestety mogę tylko w I połowie) niż w październiku
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 16 Lip 2012 11:53 
Awatar użytkownika

srebrny
No to w takim razie masz Rzym co i jak :) A co do Paryża to niby taniej przelot, ale jak zacząłem się orientować to już widzę, że zrujnuję się tam finansowo :D

#11 PostWysłany: 17 Lip 2012 14:36 

Mozolnie próbowałam zapłacić przy pomocy zaprzyjaxnionej karty ryanair Mastercard Prepaid
Dotarłam do konca cała w stresie i mi chyba nie przyjęło. Nie wiem co robić. nie dostałam nr rezerwacji, ale zdazyłam wprowadzić nr karty kwote cvv i wogóle wszystko.
dzwonić do Irlandii?? nie ma z kim korespondować. Czy to źle jak wprowadziłam swoj nr telef i adres mail, inne niż właściciela karty.
CO ROBIĆ!!??
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 17 Lip 2012 14:38 

niebieski
A kogo wpisałaś jako właściciela karty ? Imię i Nazwisko czy "karta premium"

#13 PostWysłany: 17 Lip 2012 14:47 

Polecilam Mamie wpisac moje dane, adres etc. (Sama w danym momencie nie moglam dokonac transakcji), co zrobila. Natomiast w e-mail i telefon podala swoj. Po zatwierdzeniu calosci zawrocilo ja na strone startowa Ryanair.
Nie ma maila potwierdzajacego, a mnie nic, poki co, nie zabrano z konta.

Czy wszyststko stanie sie z opoznieniem, czy nic sie nie stalo?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 17 Lip 2012 14:53 

niebieski
Jeśli zawróciło na stronę startową to moim zdaniem transakcja " nie przeszła" ja płaciłem ostatnio tą sama kartą i po przetworzeniu danych dostałem info ( również na maila) że transakcja potwierdzona i mam pamiętać o odprawie on-line itd.,itp.
E-mail przyszedł po dosłownie minucie , pieniądze z karty tez od razu ściągnęło.
Ale zaznaczam ze nie jestem pewny czy to jest tego typu błąd czy coś innego

#15 PostWysłany: 17 Lip 2012 14:56 
Awatar użytkownika

srebrny
Jeśli pieniędzy nie ściągnęło to na 99% nie przeszło, albo był jakiś błąd i musisz powtórzyć transakcję. Czy na karcie dziś lub wczoraj były robione jakieś inne transakcje z RYANem? Jeśli tak to może być blokada...

#16 PostWysłany: 17 Lip 2012 14:58 

nic nie bylo, wiec nie spodziewalambym sie blokad! dzieki za szybka reakcje. podejme kolejna probe!
Poza tym jest szansa, ze Pani Mama :) wykonywala transakcje dlugo i RYAN sie zniecierpliwil :)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 17 Lip 2012 15:03 
Awatar użytkownika

srebrny
jest też szansa że Pani Mama się niecierpliwiła i w trakcie tego krótkiego momentu niepewności po zaakceptowaniu zakupu gdzie czasem nawet 2-3minuty strona mieli dane wcisnęła odśwież albo coś :)

#18 PostWysłany: 17 Lip 2012 16:02 

Nie wnikajmy juz wiecej, Rosa_ad nas podglada :) a bilety kupilam sama juz bez wiekszych problemow. Mama poleci do Rzymu, a ja dokonalam zakupu prepaidem. W emocjach, ale z pozytywnym efektem!

Pieknie wszystkim dziekuje! Watek do zamkniecia.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 17 Lip 2012 22:53 

Ja - Mama również bardzo dziękujęi zapisuje sie do Fan-Clubu tego forum. Juz napewno bez formu billetów nie kupię i innym też polecę.
Teraz biore sie za wyszukanie noclegów.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości