Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Lip 2012 11:12 

Hej,

wraz ze znajomymi szukamy lotów nad ocean, cel - surfing. Może to być Francja zachodnia, Hiszpania południowa, i Północna, Portugalia, Kanary. Najlepiej, żeby jednak trochę cieplej było, czyli gdzieś na południu. Mogą to być wszelakie połączenia. Cena - do 500 pln. Data - wrzesień, ew. druga połowa sierpnia. Samemu udało mi się znaleźć loty z Wrocławia przez Paryż do Porto (ale tam trochę zimno i deszczowo może być), do Faro raczej drożej a z Porto do Faro koszt autobusem to 54 euro w obie strony, czyli by się średnio kalkulowało.
Są też opcje jak np. przez Paryż do Sevilli a stamtąd już bliżej do Cadiz, gdzie też da się posurfować.

Jakby ktoś już był doświadczony w czymś takim lub skłonny do pomocy to byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN
Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN
#2 PostWysłany: 16 Lip 2012 15:12 

ja polecam Portugalię, jeżeli chodzi o surfing. Na pewno warto sprawdzić easyjet z Berlina.
Co do pogody w Portugalii, to może nie jest tam najcieplej, ale ocean jest najprzyjemniejszy na świecie (ja nie jestem jakąś wielką fanką zimnej wody, ale jak byłam na początku czerwca, to nie chciało się z wody wychodzić, a woda nie była super ciepła, przez to że jest dość duży wiatr jest takie dziwne złudzenie że w wodzie jest ciepło :))
I jeżeli chodzi o surfing to lepiej do Porto niż do Faro, bo z tej są strony lepsze warunki do surfowania. No i Porto piękne miasto! Mnie się w Porto bardziej podobało aniżeli w Lizbonie, aczkolwiek koło Lizbony jest plaża Guincho, którą surferzy uznają za najlepszą w Europie :) http://en.wikipedia.org/wiki/Guincho_Beach
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Lip 2012 16:24 

Jeśli chodzi o Porto, to znalazłem loty za ~450 zł. Z Wrocławia przez Paryż z kilkugodzinnymi przesiadkami. 6-18 września. Santander jest 10 euro tańszy.

A generalnie pogoda we wrześniu jaka może być w Porto? Nie musi być super ciepło, żebym tylko na plaży nie zamarzł leząc do góry plackiem. ;-)

Co do surfowania, to akurat w Lagos jest ponoć jedno z lepszych miejsc, z tego co wyczytałem na zagranicznych forach (cypelek kawałek na zachód od Faro)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości