Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Lip 2012 17:18 

niebieski
Witajcie

Chciałbym sie podzielić wrażeniam z otwarcia lotniska w Modlinie. Niestety nie są one miłe

Z niecierpliwością czekałem na dzień otwarty aby, móc zobaczyć nowe lotnisko dla Warszawy. Specjalnie wcześniej rozmawiałem z Państwa koordynatorką odnośnie szczegółów planu oraz doprecyzowanie niejasności. Rozmawiałem z pracownikiem lotniska odpowiadającym za organizacje wydarzenia. Doprecyzowałem specjalnie na którą godzinę mam być na lotnisku, aby uczestniczyć w testach. Poinformowano mnie, że mam być na godz. 08:30. Zdecydowałem sie wstać o 5:30, aby być na dostać sie na czas. Przyjechałem pociągiem na dworzec kolejowy w Modlinie.

Jakie było moje zdziwienie gdy zobaczyłem rozkład i godz. 9 rano jako pierwszy termin odjazdu autobusu. Zadzwoniłem do koordynatora tego eventu p. Anny Jurczak. Obiecał ona, że postara sie załatwić autobus na miejsce. Zostawiłem też swój numer telefonu, aby w razie potrzeby mogła do mnie dzwonić. Niestety osoba ta nie oddzwoniła, a przy kolejnych próbach kontaktu jej telefon nie odbierał. Dzwoniłem przez 30 min. Czekało nas ponad 10 os. Oprócz tego 5, które początkowo czekały na autobus zdecydowały się iść na piechotę. Musiałem czekać wraz innymi osobami aż 50 min. na autobus

Ze wględu na brak odpowiedzi starałem sie uzyskać informacje pod innymi numerami. Współtowarzyszka dodzwoniła sie do p. Jeremiego Jotkiewcza. Jest to szef infrastruktury technicznej. Przekazał on informacje, że nasze oczekiwanie jest wpisane w konwencje testów, abyśmy mogli jako uczestnicy poznać klimat Modlina i Nowego Dworu jako miasta. W opinii tego Pana jest to dodatkowa atrakcja organizowanego wydarzenia.

Otrzymałem informacje również, że lotnisko wynajęło autobus od firmy Translud, aby uzupełnić możliwości dowozu. Niestety autokar ten jeździł prawie pusty, gdyż nie był kompletnie oznaczony. Ja go na oznaczonym przystanku przed dworcem nie widziałem.

Trzecia sprawa to możliwość dojazdu do lotniska. Dla mnie nie dopuszczalnym jest to, że wraz kierowcą muszę otwierać przejazd dla autobusu przez główne wejście, bo nikt nie był łaskawy przygotować tego. Wjazd przez główne wejście był zablokowany.

Czwartą rzeczą nie dopuszczalną jaka miała miejsce to zaklejanie godziny wyjazdu plastrem na 30 min. przez odjazdem, bo trzeba było zawieść dziennikarzy i innych vipów na pociąg specjalny do Warszawy. Gro osób odeszło z kwitkiem.

Nie polecam iść na piechote na przystanek transludu, gdyż w okolicy lotniska nie ma chodników. Chodzi sie po ulicy niestety. Średnia to przyjemność.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 07 Lip 2012 20:08 
Awatar użytkownika

wersatis napisał(a):
Przekazał on informacje, że nasze oczekiwanie jest wpisane w konwencje testów, abyśmy mogli jako uczestnicy poznać klimat Modlina i Nowego Dworu jako miasta. W opinii tego Pana jest to dodatkowa atrakcja organizowanego wydarzenia.

Hahahaha dawno się tak nie uśmiałem :mrgreen:

#3 PostWysłany: 07 Lip 2012 21:00 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
to zdanie nadaje sie idealnie do gazet itp. :) ... idealna promocja nowo-otwartego portu :)
zawsze to mnie zadziwia w naszym kraju ... po co otwieramy coś, co jeszcze nie jest do końca gotowe na otwarcie ?
w tym przypadku to może nie tyle port co sama ogranizacja pracy nie jest dopracowana jeszcze.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 07 Lip 2012 22:05 
Awatar użytkownika

Loty: 25
Kilometry: 29 031
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
suszek napisał(a):
to zdanie nadaje sie idealnie do gazet itp. :) ... idealna promocja nowo-otwartego portu :)
zawsze to mnie zadziwia w naszym kraju ... po co otwieramy coś, co jeszcze nie jest do końca gotowe na otwarcie ?
w tym przypadku to może nie tyle port co sama ogranizacja pracy nie jest dopracowana jeszcze.

Jak mnie denerwują tacy malkontenci :)
W każdym kraju tak jest i dziwi mnie, że czytam to na forum "turystycznym", na którym ludzie powinni mieć szerokie horyzonty.
W każdej "organizacji" zdarzają się niedociągnięcia, zwłaszcza na początku działalności. Cieszmy się z kolejnego portu taniego latania w Polsce.

http://mamasaidbecool.pl/
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 07 Lip 2012 22:19 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
tu nie chodzi o malkontemstwo - bo kocham swoj kraj i za nic w zyciu na nic innego bym go nie zamienil :)
troszke sie interesuje transportem i wiem jak ważne w tej dziedzinie i przede wszystkim kosztowane [!] są wszelkie niedociągnięcia, i wiesz chodzi też o to, że tam są zatrudniani specjaliści w swoich dziedzinach i nie pozwolę sobie, ani nie godzi mi się zgadzać na takie niedociągnięcia czy wyjaśnienia od kierowników portu. dla przykladu - tutaj cos wyszlo nie tak - dobrze no zdaza sie, budujemy drogi ale nie wyszly nam ... dobrze niech będzie, zdarza się i tak w każdej dziedzinie życia nam się zgadzać ? no kurcze nie bardzo ... bo kraj popadnie w tego typu myslenie, które mam nadzieje nigdy nie stanie sie standardem :)
i w sumie rozumiem Twoje zdanie - bo i może w pierwszej chwili można było tak odebrać moją wypowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Lip 2012 23:33 

niebieski
Nie chce was martwić, ale dopiero 16 lipca będą autobusy transferowe z lotniska na dworzec kolejowy. Oznacza to, że osoby, które przylecą wizzairem w dniu inauguracji nie mają na tą chwilę zapewnionego transportu na stacje kolejową. Wysłałem zapytanie do rzeczniczki portu i czekam na reakcje.

Patrząc na organizacje tego wydarzenia odnosiłem wrażenie, że wzięli praktykantów z łapanki po uczelniach warszawskich. Brak spójniej informacji był podstawowym błędem podczas wydarzenia. Inna sprawa, że lotnisko widać nie zrobiło szkolenia z zakresu komunikacji i kontaktu z dziennikarzami oraz klientami. Zbyt wiele błędów zostało w krótkim czasie popełnionym.

Sam organizowałem i organizuje wydarzenia. Zdarzają mi sie małe błędy i wpadki, ale nie aż takie i takiej ilości.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Lip 2012 23:39 
Awatar użytkownika

Dlaczego mnie to wcale a wcale nie dziwi...

Mówiłem, że tak będzie. :(

Image
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 07 Lip 2012 23:41 
Awatar użytkownika

A ja przetestuję w sposób absolutnie normalny 11 sierpnia. I nie będzie taryfy ulgowej.

Image
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 07 Lip 2012 23:54 

ponad dwa lata po otwarciu lotniska szczecin goleniow dalej nie da sie z niego dojechac komunikacja miejska do... szczecina
a wy sie czepiacie paru tygodni w warszawie, przyzwyczajcie sie ze my jestesmy dla nich w tym kraju a nie oni dla nas!
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 08 Lip 2012 22:59 

niebieski
Co warto jeszcze powiedzieć to fakt, że Modlin nie ma ważnego certyfikatu z ULC. 15 lipca zaplanowano pierwszy lot Wizza z Budapesztu do Modlina, a tego dnia nawet nie przewidziano autobusów na trasie Lotnisko Dworzec Kolejowy. Jest pięknie :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 08 Lip 2012 23:24 

O ile mi wiadomo pierwszy lot Wizz ma 18 Lipca, Ryan 16 ??
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 08 Lip 2012 23:31 

niebieski
Dostałem maila:

Szanowni Państwo,

Uprzejmie informujemy, że loty na trasie Warszawa – Budapeszt oraz Budapeszt – Warszawa z dniem 15 lipca 2012 zostają przeniesione na lotnisko w Modlinie.
Przepraszamy za utrudnienia.
W przypadku pytań, prosimy o kontakt z infolinią alarmową: +48 22 351 94 92.

Z poważaniem,

Customer Relations Department

Wizz Air Hungary Kft.
Member of Wizz Air Group
Web: wizzair.com.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 08 Lip 2012 23:39 

Ciekawe bo nie ma info o tym i w dalszym ciągu przy zakupie widnieje że lot jest na Okręcie. Ale burdel ...

Wysyłane z mojego Galaxy Spica za pomocą Tapatalk 2
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 09 Lip 2012 13:38 
Awatar użytkownika

Hubuus napisał(a):
W każdym kraju tak jest i dziwi mnie, że czytam to na forum "turystycznym", na którym ludzie powinni mieć szerokie horyzonty.
W każdej "organizacji" zdarzają się niedociągnięcia, zwłaszcza na początku działalności. Cieszmy się z kolejnego portu taniego latania w Polsce.

Tylko, że u nas to jest przy okazji każdej nowej inwestycji, lotniska, stadionów, dróg, mostów itp.

Nie dziwi mnie, że ludziom nerwy puszczają.

#15 PostWysłany: 09 Lip 2012 15:24 
Awatar użytkownika

lupus napisał(a):
Hubuus napisał(a):

Tylko, że u nas to jest przy okazji każdej nowej inwestycji, lotniska, stadionów, dróg, mostów itp.

Nie dziwi mnie, że ludziom nerwy puszczają.

Nikt u nas nie uczy się na błędach innych,już przerobionych. Tak jakby każdy startował w konkursie Guinessa na to, ile więcej błędów popełni.

Image
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 10 Lip 2012 18:52 

niebieski
Ja już powoli trace cierpliwość odnośnie niedociągnięć Modlina.

Dziś prosiłem o pomoc burmistrza Nowego Dworu Mazowieckiego odnośnie załatwienia transportu z lotniska na dworzec kolejowy na 15 lipca, dla osób, które będą wracały z Budapesztu do Modlina.

Rzecznik Lotniska w Modlinie ignoruje moje maile.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 11 Lip 2012 08:14 

rzecznik lotniska w modlinie odbyl przeszkolenie jedynie z odbierania poczty, jest na etapie szkolenia z zakresu pisania oraz wysylania wiadomosci, po egzaminie bedzie mial odpowiednie kompetencje aby zaczac odpowiadac :D:D
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 11 Lip 2012 08:26 
Awatar użytkownika

wapnoziom napisał(a):
rzecznik lotniska w modlinie odbyl przeszkolenie jedynie z odbierania poczty, jest na etapie szkolenia z zakresu pisania oraz wysylania wiadomosci, po egzaminie bedzie mial odpowiednie kompetencje aby zaczac odpowiadac :D:D

A rzeczniczką lotniska nie jest osoba, która kiedyś była rzeczniczką PPL?

Image
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość