Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 236 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Węgry / Budapeszt
#61 PostWysłany: 13 Maj 2012 17:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Co do noclegu na lotnisku nocowaliśmy w T2 B, naprawdę dużo osób tam nocuję - szczególnie polaków, luksusów nie ma dość twarde siedziska. Rano od 8, można na poczcie(piętro terminalu T2B) kupić bilet transferowy na autobus i metro żeby dojechać do centrum koszt 490 ft.

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#62 PostWysłany: 05 Cze 2012 11:54 

Wybieram się z dziewczyną w terminie 23 lipca - 26 lipca do Budapesztu. Nie jestem jakoś szczególnie obeznany w wyszukiwaniu jak najtańszych noclegów w jak najlepszych lokalizacjach. Póki co udało mi się znaleźć hostel za ok 250zł za 3 noce w pokoju dwuosobowym bo taki mnie interesuje ( http://www.booking.com/hotel/hu/mathias ... 98d8e727X1). Czy może ktoś z doświadczonych forumowiczów zna jakieś strony ze zniżkami dzieki ktorym mozna obnizyc te cene lub znalezc jakas fajniejsza lokalizację, a może ta cena jest już po prostu i tak niezła patrząc na termin wylotu ?

Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 05 Cze 2012 13:06 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 160 156
Krajów: 21 / 10.1%
niebieski
25.06 z powodu jakiegoś eventu zwiedzania Parlementu nie będzie.

Ostatnio edytowany przez Vojtas, 08 Cze 2012 10:40, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 07 Cze 2012 22:52 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 1 775
Krajów: 2 / 1.0%
Witam
28-30 czerwca będę z moją dziewczyną w budapeszcie. Wybraliśmy easyHotel Budapest Oktogon – Eötvös utca 25/a, H-1067 Budapest.
Ktoś z Was tam nocował? Jakieś opinie?
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 25 Cze 2012 22:36 

niebieski
Wybieramy się 25 lipca do Budapesztu. Zna ktos fajny hotel do 300 za dwie doby??
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 27 Cze 2012 11:42 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 160 156
Krajów: 21 / 10.1%
niebieski
Skusiłem się na ofertę Goupona. Hotel Griff - 300 zł za 2 noce ze śniadaniami.
http://www.griffhotel.hu/

Generalnie nie ma się do czego przyczepić.
Pokoje ładne (mogliby jednak pomyśleć o odświeżeniu łazienek), śniadania bardzo dobre (szwedzki stół). Jedyna rzecz to odległość do największych atrakcji. Zabukowałem tę ofertę bez dokładnego sprawdzenia tego szczegółu i musieliśmy śmigać tramwajami (linie 19 i 49).
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 27 Cze 2012 12:07 

Polecam tego gościa:
http://www.airbnb.pl/users/show/406815

Zapłaciliśmy za trzy noce za trzy osoby (ze zniżką w serwisie) 107 euro. Kilkaset metrów od Parlamentu, samo centrum. Jeden pokój zajmuje właściciel, drugi - duży - udostępnia gościom (dwa duże łóżka). Dostęp do kuchni, łazienki, w cenie mini-śniadanie (musli, mleko, kawa). Akos to bystry, młody facet, można się dogadać, że odbierze i odwiezie na lotnisko (bez dodatkowych kosztów).
 PM off  

#68 PostWysłany: 29 Cze 2012 17:36 

zarezerwowałem King's Hotel (***) w Budapeszcie

za dwa noclegi dla dwóch osób w terminie 23-25 lipca zapłaciłem 215zł - bez śniadań (zniżka z booking.com)

wchodząc na ich stronę za taką samą rezerwację zapłaciłbym 120 euro (ze śniadaniami) ~ 515zł

#69 PostWysłany: 30 Cze 2012 21:33 

Bylem w maju i spalismy w Pensjonacie BI & BI - naprawde polecam, dobry punkt wypadowy, blisko Royal Palace, obok przystanek Szell Kaman linia 4,6 jezeli chodzi o tramwaj :) autobusow tez mnostwo, jednak radze kupic sobie bilet na komunikacje ;) zawsze to szybciej. Jak bylem to ze sniadaniem placilem 25E za 2 osobowy pokoj. Teraz cena nieco wyzsza, jednak mysle ze mozna sie z wlascicielem dogadac, Pani Edina jest strasznie mila i dosc dobrze mowi po ang :) link: http://www.booking.com/hotel/hu/bi.en-g ... ckdisplay1
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 03 Lip 2012 15:37 

A może ktoś miałby jakieś namiary na sprawdzone noclegi nad Balatonem? Jedziemy w sierpniu w 4 osoby

Dzięki z góry
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 03 Lip 2012 19:27 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 1 775
Krajów: 2 / 1.0%
Wszystkim jadącym do Budapesztu mogę polecić EasyHotel. Praktycznie samo centrum miasta, do lini tramwajowej 150m. Idealna baza wypadowa, praktycznie wszędzie można dotrzeć spacerkiem. Sam hotel czysty, zadbany, obsługa miła i pomocna. Pokoje małe, ale można dopłacić i zarezerwować sobie większy.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 09 Lip 2012 15:42 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 94 496
Krajów: 17 / 8.2%
Witam,
poszukuję taniego hostelu w sierpniu na grupę 8 osób w Budapeszcie.
Z góry dzięki,
Pozdrawiam
Madera Lizbona Barcelona Ibiza Neapol Ischia Rzym Florencja Piza Bergamo Rimini Wenecja Paryż Londyn Bruksela Brugia Amsterdam Berlin Drezno Wiedeń Budapeszt Praga Wilno Ryga Tallinn Karlskrona Stavanger Ateny Lefkada Patra Saloniki Larnaka Pafos Nikozja TelAviv Jerozolima
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 30 Lip 2012 10:51 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
Krajów: 44 / 21.3%
srebrny
i cos dodam od siebie:
mogę polecić noclegi w Budapeszcie:
mieszkanko praktycznie pachnie nowością - bardzo, bardzo ładne, eleganckie i stosunkowo nie drogie (max. dla 6 osob - cena sie nie zmienia) https://www.airbnb.pl/rooms/93810 lub w tym samym budynku https://www.airbnb.com/rooms/341981
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 13 Sie 2012 16:19 

Niedawno wróciłam i naprawdę polecić mogę Travellers Hostel Banki. 45 PLN za dobę w czteroosobowym pokoju (jeśli zarezerwujemy w odpowiedniej chwili można zabukować za 33 złote), hostel jest w centrum, praktycznie wszędzie blisko, warunki bardzo dobre, obsługa sympatyczna. Wszystko elegancko- naprawdę polecam.
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 16 Sie 2012 00:08 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
Krajów: 26 / 12.6%
niebieski
Może kolejne osoby odwiedzające Budapeszt mogłyby polecić jakieś noclegi bądź przestrzec przed nimi? ;) Szukam czegoś taniego dla dwóch osób na wrzesień i wiem, że sporo rekomendacji w tym temacie już było, jednak wiele z nich jest nieaktualnych, to znaczy cena dość mocno wzrosła, bądź nie ma wolnych miejsc w interesujących mnie terminach(jak polecany wyżej "Travellers Hostel Banki").
Ktoś coś wie na temat na przykład Hotelu Palot lub Retro Budapest?

#76 PostWysłany: 21 Sie 2012 17:13 

hej hej!
wybieram sie z siostra do budapesztu na krotki babski pobyt. szukam jakiegos lokum w sensownym stanie i studenckiej cenie:) jakieś możecie polecic?znalazłam interesującą ofertę https://www.airbnb.pl/rooms/217312 korzystaliscie juz z tego portalu?widziałam że ktoś wrzucił już lokum Akosa(?).... jest sporo ofert na mieszkania dla 5-6 osób.a może ktoś się wybiera w ostatni tydzień października i chciałby coś razem wynająć?
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 30 Sie 2012 13:30 

niebieski
Dziś znalazłem coś takiego:
http://budapesting.com
Można dogadać się po polsku. Ceny nie najgorsze a dobre miejscówki. Odbierają z lotniska.
Korzystał ktoś może?
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 31 Sie 2012 19:20 

Tak korzystałem. Właścicielem mieszkań jest Marton, który mówi świetnie po polsku z racji tego, że studiował kiedyś w Łodzi. Można się z Nim dogadywać co do ceny, można wynająć całe mieszkanie (ma ich kilka), bądź pokój. Zresztą ma też stronę po polsku:
http://uwielbiambudapeszt.com/
Na stronie jest telefon i adres kontaktowy - lepiej zadzwonić albo wysłać sms-a z racji szybszego kontaktu. Mieszkania o różnym standardzie, ale taka ocena jest zawsze subiektywna - dla jednych będzie prawie jak Hilton, dla innych jak hostel - najlepiej samemu podejmować decyzję.

EDIT:
Obiór z lotniska kosztował 25 EUR (dla trzech osób z bagażami i tylko w jedną stronę - w dwie cena wyjściowa to 50 EUR) ale można się potargować ;)

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Budapeszt na 2-3 dni
#79 PostWysłany: 02 Wrz 2012 21:47 

Wybieram się do Budapesztu w paźdźerniku lub listopadzie .
Macie jakieś tanie noclegi (Max. 10 km do centrum) na 2-3 dni do 35 euro (200 Zł)
Dzięki za pomoc.

PS.Jaka jest odległość T1-T/B 2. I ile kosztuje autobus T1-T/B 2.
FR czy W6?
I CO TAM ROBIĆ TYLE DNI???
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 26 Wrz 2012 15:51 

Nocowałem w Artist Residence, 3 noclegi w pokoju dwuosobowym za ok. 50 zł/os/noc. Rakoczi Ter - 15 minut spacerem od Dunaju. Polecam dla osób, które do szczęścia potrzebują jedynie łóżka, znośnej łazienki i kuchni z lodówką. Jest wifi, lokazalicja w klimatycznej kamienicy na 5 piętrze.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 236 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości