Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 114 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 27 Cze 2012 23:33 

Loty: 26
Kilometry: 69 560
Krajów: 13 / 6.1%
K0nri, ja zmian na maila nie dostalem, ale nie moge sobie zmienic siedzien wchodzac na rezerwacje przez KLM. Na AF i Checkmytrip w ogole nie widzi mojej rezerwacji... :/
 Profil Relacje PM off  

#62 PostWysłany: 27 Cze 2012 23:36 

A dostałeś potwierdzenie rezerwacji ???
Gdzie robiłeś rezerwacje ?

#63 PostWysłany: 28 Cze 2012 00:02 

Niestety wchodząc również na stronę KLM przy seat status mam napisane że opcja niedostępna.
Chyba muszę do nich zadzwonić, żeby mi zmienili siedzenie ale się boje :)
Można w takich sprawach dzwonić czy lepiej nie bo może to komuś zaszkodzić ???

#64 PostWysłany: 28 Cze 2012 00:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Lepiej zadzwoń, masz już w tym doświadczenie ;-)
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 28 Cze 2012 00:10 

Krzywiec pytam poważnie , oszczędź sobie złośliwości bo złość piękności szkodzi, ale biorąc pod uwagę
Twoje wcześniejsze akcje chyba za urodziwy to nie jesteś ? ;)

A teraz na poważnie czy komuś udało się zmienić siedzenie bądź wybrać i jak to się odbywało ?

#66 PostWysłany: 28 Cze 2012 00:11 
Awatar użytkownika

niebieski
k0nri napisał(a):
Krzywiec pytam poważnie , oszczędź sobie złośliwości bo złość piękności szkodzi, ale biorąc pod uwagę
Twoje wcześniejsze akcje chyba za urodziwy to nie jesteś ? ;)

Nigdy nie zakładałem profilu na maxmodels więc pewno jesteś piękniejszy :)
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 28 Cze 2012 00:13 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 0.9%
Tak jak powiedziałem, znów robicie off-top bezsensu. Odpoczynek od forum dla @krzywiec i @k0nri (ponownie).
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 01 Gru 2012 06:06 

złoty
Czy ktoś też ma problem z naliczeniem mil za odcinek powrotny SIN-CDG? W moim przypadku (i kilku innych osób lecących ze mną) wszystkie mile naliczyły się automatycznie po ok. 2 dniach, jednak nie za odcinek SIN-CDG. Na koncie FlyingBlue nie ma tego lotu a u znajomych w programie Delty SkyMiles jest, ale z ilością mil: 0. Formularz online nie widzi tego odcinka w roszczeniu nienaliczonych mil więc chyba jedyny sposób to wysłanie kart pokładowych?

#69 PostWysłany: 01 Gru 2012 10:55 

Loty: 460
Kilometry: 930 482
Krajów: 35 / 16.3%
mucha napisał(a):
Czy ktoś też ma problem z naliczeniem mil za odcinek powrotny SIN-CDG? W moim przypadku (i kilku innych osób lecących ze mną) wszystkie mile naliczyły się automatycznie po ok. 2 dniach, jednak nie za odcinek SIN-CDG. Na koncie FlyingBlue nie ma tego lotu a u znajomych w programie Delty SkyMiles jest, ale z ilością mil: 0. Formularz online nie widzi tego odcinka w roszczeniu nienaliczonych mil więc chyba jedyny sposób to wysłanie kart pokładowych?

Co do Delty to przy locie za 0 mil kliknij details i zobacz co masz w polu Class Paid/Flown.
Zobacz czy Class Paid jest zgodnie z tym co kupiłeś i uprawnia do naliczania mil Klasy AlItalia za które można zbierać mile w Delta Airline.
Jeśli nie, pisz reklamację. Ostatnio jak wysyłałem fax to po półtorej godziny miałem już mile na koncie. Tak szybko to jeszcze nie było.

#70 PostWysłany: 01 Gru 2012 23:47 

Loty: 83
Kilometry: 204 734
Krajów: 23 / 10.7%
Delta naliczyła mi przeloty MXP-FCO, oraz FCO-CDG i vv. w ciągu 3 dni, ale odcinków realizowanych AirFrance (CDG-SIN-CDG) nie mam do tej pory :( Btw, nie wiecie jak to jest z naliczaniem punktów na poczet statusu? Liczy się dzień "zaksięgowania" punktów na koncie, czy data przelotu? Najlepiej byłoby dostać te punkty w przyszłym roku, bo wtedy miałbym spore szanse uzyskać status silver, a może nawet gold do końca roku...

#71 PostWysłany: 02 Gru 2012 13:08 
Awatar użytkownika

niebieski
RafalM napisał(a):
Jeśli nie, pisz reklamację. Ostatnio jak wysyłałem fax to po półtorej godziny miałem już mile na koncie. Tak szybko to jeszcze nie było.

ja polecam również mailowo - tak jak Rafałowi naliczyli mi mile niesamowicie szybko
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 10 Gru 2012 12:01 
Awatar użytkownika

dostaliście jakiegoś maila od alitalii odnośnie lotu do singapuru?

dostałam w weekend wiadomość że są zmuszeni skasować mój cały lot ponieważ z maju 2013 nie będą już obsługiwać trasy vce-bri (cześć powrotna z której i tak nie chcę korzystać) i nie są w stanie zapewnić mi lotu innym samolotem na tej trasie.
no absurd jakiś! w ogóle nie zamierzam wracać z singapuru tak szybko i lecieć na tej trasie. poza tym latają inne samoloty na tej trasie więc tak czy siak nie powinni mieć żadnego problemu i załatwić inny lot.
na air france mam już ten odcinek anulowany.
napisałam że absolutnie się nie zgadzam i że mają nie kasować połączenia. a jak mają jakiś problem z lotem powrotnym do rzymu to mogą mi zabookować do wawy najwyżej ;)

wydaje mi się że nie mogę skasować mi całego lotu.. (?)
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 10 Gru 2012 12:28 

Zbanowany
Ale mnie przestraszyles, mam lot 23.12 i wszystko gra.
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 10 Gru 2012 12:58 
Awatar użytkownika

przestraszyłAś ;)

nie wiem od kiedy kasują ten lot. napisali że w maju już nie będzie i ten jeden lot mam już formalnie anulowany :/ reszta jest..

mam nadzieję że Ty polecisz bez problemów :)
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 10 Gru 2012 13:27 

Zbanowany
Swoja droga jak Ty nie stawilAbys sie na jakis odcinek to kasuja Ci bilet a oni moga tak bez konsekwencji?
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 11 Gru 2012 21:28 
Awatar użytkownika

no kur..cze! odpisali mi, że nic nie mogą zrobić (ebookers) i muszą skasować cały lot bo Alitalia nie może zapewnić mi powrotu z Wenecji do Bari! Zaraz się wścieknę! Przecież na tej trasie latają inne linie! Mogę to zrobić tylko im się nie opłaca. Bardziej im się opłaca oddać mi kasę za lot do Singapuru i znaleźć kogoś kto zapłaci "normalną" kwotę za lot na tej trasie.
Pomimo tego, że nie zamierzam nawet wracać na tej trasie i ten lot mnie nie obchodzi, ebookers twierdzi, że musi skasować całość, bo tak każe linia lotnicza!
Pomocy!
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 11 Gru 2012 21:38 

Loty: 577
Kilometry: 1 264 611
Krajów: 133 / 61.9%
złoty
przecież nawet na głównej stronie pisze jak byk, że to do Ciebie nalezy wybór co chcesz zorbić, a nie oni.. więc moga Ci skoczyć... poszukaj jakiś przepisów w google, postrasz, powinno pomóc.

#78 PostWysłany: 11 Gru 2012 21:53 
Awatar użytkownika

wkleiłam im przepisy itp a ebookers grzecznie pisze, że nie mogą mi pomóc bo Alitalia chce to skasować i tyle :/ oczywiscie napisałam że się nie zgadzam i mogą mi zrobić re-routing na podobnych warunkach.. że nie chcę kasy i zamierzam lecieć.. ale coś tracę nadzieję. :(
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 15 Gru 2012 21:29 

niebieski
jacek69 napisał(a):
Pani z airfrance, byla zdziwiona moim 5h pobytem w Sin i z kolezanka sie tym podzielila.

A co w tym dziwnego? :D
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 15 Gru 2012 21:35 

złoty
jacek69 napisał(a):
Ja wlasnie odbylem lot do Sin(w jedna strone). Przebieglo pomyslnie,nawet dostalem wszystkie karty pokladowe juz w Rzymie,wiec moze dostane mile za powrot;)
Pani z airfrance, byla zdziwiona moim 5h pobytem w Sin i z kolezanka sie tym podzielila.
Fantastyczna sprawa z Alitalia,oby jeszcze Caracas w lutym wypalil.
Pozdrowienia z KL:)

Jak ja leciałem z ekipą to załoga też nam nie wierzyła, dopiero jak pokazaliśmy karty pokładowe i nieco opowiedzieliśmy o naszej "pasji" to uwierzyli :) Ogólnie był to mój 1 lot z Air France i jestem zachwycony tą linią, szkoda że ich ceny nie należą do najniższych.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 114 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Facebook [Bot], leafar98 oraz 5 gości