Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 01 Lut 2020 23:14 

srebrny
Jeśli nie zostałeś powiadomiony o zmianach to 600 EUR odszkodowania na zasadach ryczałtu (ewentualnie rzeczywiste straty, ale to już pewnie skończyłoby się na drodze sądowej ).
Na przewoźniku spoczywa obowiązek udowodnienia , że zawiadomił o zmianach.
Często się zdarza , że to pośrednik zawalił sprawę, bo nie przekazał telefonu/emaila pasażera linii lotniczej.
Mieli też obowiązek zaproponować pierwszy dostępny lot dowolnymi liniami.

BTW - być może przy okazji zmiany lotu dostałeś zmienili bilet na wyższą klasę rezerwacyjnejną ?
Rockriderr lubi ten post.

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#22 PostWysłany: 02 Lut 2020 01:09 

niebieski
Zmianę dokonali z pół roku temu i zaproponowali mi z ujemnym MCT, co ja zaakceptowałem. Bilet na następny dzień wystawili w śmieciowej klasie V. Pierwotnie miałem K. Vouczer Lufthanza przypisała do lotu z Pragi LH1403.
Możecie polecić jakiegoś pośrednika, który potrafi wyrwać te 600€.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 02 Lut 2020 01:24 

srebrny
Robi się coraz ciekawiej...
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 02 Lut 2020 01:29 
Awatar użytkownika

HON fly4free
niedzwiecki.pl napisał(a):
Zmianę dokonali z pół roku temu i zaproponowali mi z ujemnym MCT, co ja zaakceptowałem.

Zbaraniałem i to dwukrotnie, przed przecinkiem i po nim :roll:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#25 PostWysłany: 02 Lut 2020 01:49 
Awatar użytkownika

Loty: 115
Kilometry: 138 119
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Zaakceptowałes taka zmianę ? To nie lepiej było się kłucic o dotarcie do FRA inaczej na ten lot? Kompletnie nie rozumiem szczególnie, ze musiałeś lecieć tym lotem bo miałeś już wszystko inne kupione.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 02 Lut 2020 01:59 
Awatar użytkownika

Loty: 233
Kilometry: 633 266
Krajów: 54 / 25.2%
złoty
Trochę nie rozumiem. Gdy miałem taki przypadek na lotach LH/Swiss to po kontakcie z infolinią LH nie dość, że dostałem bilety w lepszej klasie rezerwacyjnej i 2x więcej mil to jeszcze mogłem dowolnie wybrać rejsy w obrębie bodajże 2 dni i za darmo miejsca dostałem. Ty natomiast liczyłeś na to, że po akceptacji takich lotów A380 SQ będzie czekał prawdopodobnie tylko na Ciebie (bo inni transferowi z PRG raczej nie zgodzili się na taką zmianę)? :roll: Ciekawy przypadek ;), może @ansbach1 albo @boots coś w temacie ewentualnego odszkodowania podpowiedzą??
 Profil Relacje PM off
niedzwiecki.pl lubi ten post.
niedzwiecki.pl uważa post za pomocny.

#27 PostWysłany: 02 Lut 2020 03:06 

niebieski
Bilet był wystawiony na stoku SQ. Ja nie znam na tyle angielskiego, a w SQ nie rozmawiają po rosyjsku. Może powinienem był zadzwonić na polską infolinię LH, ale miałem przekonanie, że w razie problemów z SQ26 będę leciał LH400 co mnie urządzało.
LF jest niski na tych rejsach. Na SQ26 leciałem na górnym pokładzie i miejsce obok było wolne. Na SQ25 leciałem na dolnym pokładzie i hulał wiatr, wszyscy spali na leżąco. Z ciekawostek to pasażerów do SIN we FRA wypuszczają do terminala. Smaczne posiłki i bogaty wybór alkoholi.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 02 Lut 2020 15:31 

Loty: 82
Kilometry: 203 467
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Po co posrednik co ci zabierze czesc z 600Euro

Jak cos moge pomoge man doswiadczenie a SQ I sa disc opprni ale reguly sa jasne...spozniles sie na lot nie ze swojej winy, mieli obiowiazek bez zadnych dyskisji do
Duty of care - nocleg i posilki

Do tego l
Powiny dac ci pierwszy mozliwy lot do JFK naprawde tutaj jest pole nawet na dodatkowe odszkodowanie
Najlepiej jak zalatwisz to przez polskie biuro EU ktore posredniczy w negocjacjach I jest darmowe...

Ja swoja droga walcze z sq o utracony bagaz I zoferowali odszkodowanie z konoeczne zakupy ale jak zapytalem o rzeczy utracone w bagazu to zamilkli
 Profil Relacje PM off
apadlo lubi ten post.

#29 PostWysłany: 02 Lut 2020 16:16 
Awatar użytkownika

Loty: 179
Kilometry: 458 354
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
Ja od SQ za niewielką niedogodność w trakcie podróży otrzymałem voucher na 75 SGD.
Myślę, że na pewno uda się coś wywalczyć ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: GiorgioGG oraz 2 gości