Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Cze 2012 11:19 

Zbanowany
Jest to mój pierwszy post na forum więc chciałam przywitać wszystkich.

Zaczęłam szukać jakiegoś taniego lotu ale nie wszystko rozumiem o co chodzi w tych wyszukiwarkach. Mamy taki problem znajomy zaprosił nas na jacht tylko musimy tam dolecieć. :) W okolicach końca lipca i początku sierpnia będzie w okolicach Majorki lub Barcelony. Z tego co się zorientowałam najtańsze połączenia z Poznania do Palmy są 27-07 natomiast powrót ok 6-07 jednak cena jest dość wysoka bo około 900 za 2 osoby w tą i z powrotem z tego co wyczytałam jakimś sposobem Wam udaje się wyszukać znacznie tańsze oferty.
Wylot może być z Poznania, Bydgoszczy lub Berlina Szczecina. Natomiast powrót jeszcze dokładnie nie ustalony ale podejrzewam że okolice Francji lub Włoch.

Proszę o wskazówki jak wyszukać taniego lotu. Ewentualnie proszę podać jakieś propozycje
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 24 Cze 2012 11:48 

sprawdź ryanair.com ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 24 Cze 2012 11:48 
Moderator forum

witam
ja używam programu Azuon,
oto wyniki *(do sprawdzenia jw micca) dla lotu tam
z bagażem podręcznym, płatność kartą MC pp
(powrót nie jest dla mnie jasny)
Ryanair Bydgoszcz (BZG) Barcelona (Girona) (GRO) Sat, 28 Jul 10:05 13:00 2h 55 103.20 PLN
Ryanair Bydgoszcz (BZG) Barcelona (Girona) (GRO) Tue, 31 Jul 10:05 13:00 2h 55 103.20 PLN
Ryanair Bydgoszcz (BZG) Barcelona (Girona) (GRO) Tue, 24 Jul 10:05 13:00 2h 55 103.22 PLN
Wizz Xclusive Poznan (POZ) Barcelona (BCN) Wed, 25 Jul 17:25 20:05 2h 40 123.31 PLN
Wizz Xclusive Poznan (POZ) Barcelona (BCN) Sun, 29 Jul 17:25 20:05 2h 40 123.31 PLN
Ryanair Poznan (POZ) Palma Mallorca (PMI) Fri, 27 Jul 09:55 12:45 2h 50 132.20 PLN

Przeczytaj artykuł "biblia pasażera" http://www.fly4free.pl/lecisz-samolotem ... -pasazera/

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Cze 2012 12:27 

Zbanowany
Dziękuje za szybką odpowiedź. :)

Mam kilka pytań te 132 złote to jest całkowity koszt biletu czy trzeba do tego coś doliczyć jakieś opłaty.
Czytałam również że bagaż podręczny jest zwolniony z opłat. Czy da się do niego spakować tyle rzeczy aby starczyły na cały tydzień parę gatek ze 2 koszulki i kosmetyki w zasadzie to wszystko można kupić na miejscu.
Z powrotem to włąśnie jest problem bo nie wiemy dokładnie dokąd dopłyniemy może to być Barcelona Walencja albo okolice Marsylii lub Nicei.
A co do azuon to zainstalowałam sobie wersję demo jednak nie pokazuje ona kluczowych danych. Ale odkryłam że jak się kliknie na logo facebook to w linku pokazuje nazwę przewoźnika ale pewnie już to wiecie.:)

Czytałam również na jakimś forum może nawet na tym że ktoś kupuje bilety bo mam jakąś kartę promocyjną czy to jest bezpieczne?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Cze 2012 13:45 
Moderator forum

angela1980 napisał(a):
Dziękuje za szybką odpowiedź. :)

Mam kilka pytań te 132 złote to jest całkowity koszt biletu czy trzeba do tego coś doliczyć jakieś opłaty.

to cena lotu, jesli płacisz kartą MC prep i bierzesz bagaż podręczny
i spałniasz waruki ryana co do wymiarów, odprawy online itd
(jak zaznaczyłem i w rzeczonych artykułach)
Cytuj:
Czytałam również że bagaż podręczny jest zwolniony z opłat. Czy da się do niego spakować tyle rzeczy aby starczyły na cały tydzień parę gatek ze 2 koszulki i kosmetyki w zasadzie to wszystko można kupić na miejscu.
CHyba sama sobie odpowiadasz :)
zob ew. wątki w tej kwestii
Cytuj:
Z powrotem to włąśnie jest problem bo nie wiemy dokładnie dokąd dopłyniemy może to być Barcelona Walencja albo okolice Marsylii lub Nicei.
Tu albo się decydujecie dokąd i miniej więcej na kiedy, albo płacicie drożej za bilet kupowany "na jutro" juz na miejscu , albo jakiś autokar, jeśli jest ...?
Cytuj:
Czytałam również na jakimś forum może nawet na tym że ktoś kupuje bilety bo ma jakąś kartę promocyjną czy to jest bezpieczne?

Na tym forum nie było relacji o problemach ,
a kartę MCpp możesz łatwo kupić, to nie jest jakaś magiczna karta :P
inna rzecz kredytowa citiWizz czy R.CashPass

A.

Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Cze 2012 14:49 

Zbanowany
:) Mam Kolejne pytanie jak bukuję lot wpisuję 2 imiona jakie mam w dowodzie i czy mogę używać polskich znaków.
BO są pewne nieścisłości raz czytam że powinno się wpisać identycznie jak w dowodzie czy paszporcie a raz że bez polskich znaków jak to właściwie jest.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 24 Cze 2012 14:56 
Moderator forum

Bez polskich znaków.
np Łucja CZąkęłóch -> Lucja CZakeloch,
Ja wpisuję 1 imię , bo mam jedno :D
wydaje mi się że wystarczy , wpisanie obu nie zaszkodzi ale może wypowie się ktoś kto nosi 2

A.

Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 24 Cze 2012 15:03 

Zbanowany
No niestety na kartę prepaidową trzeba czekać a są tylko 3 bilety w tej cenie:( mam zwykłą kartę kredydową ale tam doliczają 12 euro w zasadzie to tyle samo co za roczną opłatę MCP jest inne rozwiązanie tego tematu czy jest na forum ktoś kto posiada taką kartę i czy mógłby pomóc? dodatkowo na stronie Payment - Ryanair Vouchers co tu należy wpisać
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 24 Cze 2012 15:09 
Moderator forum

:arrow: kontakty-w-sprawie-zakupow-bez-haraczu,181,4814
Cytuj:
dodatkowo na stronie Payment - Ryanair Vouchers co tu należy wpisać
nic , jesli nie masz R Voucher
(jesli nikt z listy powyżej nie byłby dostepny lub nie miał srodkow itp itd -
zaleznie od ceny, może byc korzystne wykupienie takowego vouchera)

A.

Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 24 Cze 2012 16:36 

Zbanowany
Czy na Majorkę wystarczy dowód osobisty czy trzeba mieć paszport?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 24 Cze 2012 16:41 

A w ogóle wiesz gdzie chcesz lecieć? Do jakiego kraju?
poza tym google nie boli.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości