Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 397, 398, 399, 400, 401, 402, 403 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#7981 PostWysłany: 14 Lis 2019 00:44 

correos napisał(a):
Dla przeciętnego użytkownika bankowości który nie bawi się w zbieranie punktów narzekanie na bank w stylu:
-Miałem u nich kartę kredytową z limitem 1500
- ile?
- no 1500 i ją nadplacalem by zrobić większą transakcje i wiesz oni mi te środki nie pokazywali jako dostepne

Wygląda że bank tam samo rozgarniety jak jego klient, ale diabel tkwi w szczegolach
Dla Ciebie było oplacalne no właśnie..... Bylo

eroberto1 napisał(a):
Ile pocwaniakowaliśmy to nasze, Polak potrafi, Polak zaradny

Przepraszam ale nie znajduję odniesienia do sytuacji, a tym bardziej nie dostrzegam cwaniactwa.
Wiarygodny rachunek uznań i obciążeń jak i dostęp do zgromadzonych środków to tak elementarna sprawa, że to co panowie wyżej piszą jest po prostu idiotycznie infantylne.
W żadnym szanującym się banku limit kredytu czy debetu nie jest przenoszony na limity plastiku. Nie wiem, może jakieś chwilówki tak mają...

Poza tym nikt tutaj nie uprawia jakiejś banksterki tylko po prostu korzysta z oficjalnych programów partnerskich więc proszę bardziej merytorycznie i z kulturą.
Jeśli bank chce wprowadzać nowe ograniczenia to niech uprzedza o tym wysuwając nową ofertę warunków na które można się zgodzić w określonym terminie.

Ostatnio edytowany przez baja, 14 Lis 2019 00:56, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#7982 PostWysłany: 14 Lis 2019 00:46 
Awatar użytkownika

Loty: 78
Kilometry: 90 328
Krajów: 12 / 5.6%
Anonymous napisał(a):
Wow, a na polskim rynku Paribas to tyle co nic

Po nich tez nikt nie będzie płakał

Bzdurne dyskusje, mi z znanych 7 posiadaczy kk się z niej w styczniu wypisuje

Tyle konkretów

BNP Paribas był na 6 miejscu pod względem wielkości aktywów w 1. kwartale 2019 w Polsce:
https://antyweb.pl/najwieksze-banki-w-polsce-2019/

I na 7 pod względem liczby klientów.
 Profil Relacje PM off  

#7983 PostWysłany: 14 Lis 2019 03:41 

Loty: 167
Kilometry: 299 995
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
baja napisał(a):
correos napisał(a):
Dla przeciętnego użytkownika bankowości który nie bawi się w zbieranie punktów narzekanie na bank w stylu:
-Miałem u nich kartę kredytową z limitem 1500
- ile?
- no 1500 i ją nadplacalem by zrobić większą transakcje i wiesz oni mi te środki nie pokazywali jako dostepne

Wygląda że bank tam samo rozgarniety jak jego klient, ale diabel tkwi w szczegolach
Dla Ciebie było oplacalne no właśnie..... Bylo

eroberto1 napisał(a):
Ile pocwaniakowaliśmy to nasze, Polak potrafi, Polak zaradny

Przepraszam ale nie znajduję odniesienia do sytuacji, a tym bardziej nie dostrzegam cwaniactwa.
Wiarygodny rachunek uznań i obciążeń jak i dostęp do zgromadzonych środków to tak elementarna sprawa, że to co panowie wyżej piszą jest po prostu idiotycznie infantylne.
W żadnym szanującym się banku limit kredytu czy debetu nie jest przenoszony na limity plastiku. Nie wiem, może jakieś chwilówki tak mają...

Poza tym nikt tutaj nie uprawia jakiejś banksterki tylko po prostu korzysta z oficjalnych programów partnerskich więc proszę bardziej merytorycznie i z kulturą.
Jeśli bank chce wprowadzać nowe ograniczenia to niech uprzedza o tym wysuwając nową ofertę warunków na które można się zgodzić w określonym terminie.

Jak już mnie cytujesz to po pierwsze nie odnosi się to do kwestii związanej z „ wiarygodnym rachunkiem uznań i obciążeń „ a po drugie chyba mało znasz ten wątek jak i inne „zielone” wątki dotyczące korzystania z karty i dlaczego może ona być dla banku nierentowna a co za tym idzie do likwidacji. Nie zachęcam żebyś się wgłębiał w ten wątek bo już nie ma sensu - w styczniu się żegnamy zreszta możesz się nie zgodzić z warunkami w terminie i już rezygnować z karty.

Dodam tylko ze likwidacja tej karty może być także podyktowana decyzja wizzaiara który nie jest odosobnionym przypadkiem wśród linii które zakręcają kurek i likwidują wszelkiej maści programy lub je ograniczają a po wygaszeniu nie następuje przejęcie przez inny bank np. Ryanair.

Trochę luzu życzę bo złość piękności szkodzi a takie tupanie nóżka jest dość infantylne
 Profil Relacje PM off  

#7984 PostWysłany: 14 Lis 2019 07:02 

Zderzaq napisał(a):
Anonymous napisał(a):
Wow, a na polskim rynku Paribas to tyle co nic

Po nich tez nikt nie będzie płakał

Bzdurne dyskusje, mi z znanych 7 posiadaczy kk się z niej w styczniu wypisuje

Tyle konkretów

BNP Paribas był na 6 miejscu pod względem wielkości aktywów w 1. kwartale 2019 w Polsce:
https://antyweb.pl/najwieksze-banki-w-polsce-2019/

I na 7 pod względem liczby klientów.

Oczywiście:9 Getin a 11Idea Bank :lol:

Utrata klientów r/r ok 50000 :!: ....zapodaj za rok dane za 2020 r I kwartał 8-)
 PM off
baja lubi ten post.

#7985 PostWysłany: 14 Lis 2019 08:31 

Loty: 81
Kilometry: 83 691
srebrny
4.11 profilaktycznie, przed "automatem" zleciłem przelanie punktów, które wpadły 6.11. Dziś patrze, wpadło kolejne 159 zł, czyli w tydzień musiałbym zrobić prawie 16 k obrotu :lol:
Żenada z tym bankiem jest, ale przynajmniej hojni są na odchodne,bo to już kolejna taka sytuacja. W styczniu też liczę na coś ekstra :lol: .
 Profil Relacje PM off  

#7986 PostWysłany: 14 Lis 2019 08:38 

niebieski
Ja za to nie mogę w ogóle płacić kartą. Nie mogę jej dodać do Google pay, nie mogę nią zapłacić w necie. Limity są ustawione ok.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

#7987 PostWysłany: 14 Lis 2019 08:43 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Dzwoń na CC niech sprawdzą w systemie ale nie swoim a operatora First Data Polska. Mają do niego dostep ale trzeba im powiedzieć gdzie maja szukac bo czasami sie nie domyśla. Powiedz ze wczoraj byla próba obciążenia karty i niech znajda w logach dlaczego odrzucono transakcje. Ja tak mialem wczoraj okazalo się ze wpadla jako podejrzenie fraudu. Powiedziałem ze moja napisali gdzie trzeba i platnosci chodzą bez problemu.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
2 ludzi uważa post za pomocny.

#7988 PostWysłany: 14 Lis 2019 08:51 

niebieski
Konsultantka średnio ogarnięta, nie chciała/ nie wiedziała jak zajrzeć do tego systemu First Data. Podobno są problemy techniczne z dodaniem karty do GP oraz transakcjami internetowymi i mają ustąpić od dnia jutrzejszego. Czy tak będzie przekonam się jutro.
Generalnie to wczoraj wysłałem do nich wypowiedzenie umowy rachunków i karty kredytowej :-)
correos lubi ten post.

#7989 PostWysłany: 14 Lis 2019 08:57 
Awatar użytkownika

Loty: 406
Kilometry: 714 375
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
w oddzial bankowy nie widza nawet sladu w systemie po probie autoryzacji platnosci karta w necie, scenariuszy mialem kilka:
- odmowa akceptacji transakcji i brak blokady na rachunku
- odmowa akceptacji transakcji i ustanowiona blokada na te kwote na rachunku

@witekkowal karta odpocznie do jutra jak piszesz, sprawdze czy wygasna blokady i testowo cos zaplace na 0,01 PLN ;)
 Profil Relacje PM off
witekkowal lubi ten post.

#7990 PostWysłany: 14 Lis 2019 09:08 

W związku z fuzja banków zmieniła się tabela opłat i prowizji dla posiadaczy kart kredytowych w Raiffeisen Bank. Być może przeoczyłem ale nie potrafię przekopać się przez serwis BNP PAribas. Czy wiecie od kiedy i jakie stawki z nowej tabeli opłat i prowizji karty z programem WizzAir. W przesłanym dokumencie (w załączeniu Informacja_dla_Klientow.pdf) brak wyszczególnionej tej karty. I druga spraw, czy możliwe jest złożenie dyspozycji: zamknięcia karty kredytowej (rozwiązanie umowy) w sposób inny niż wizyta w oddziale bankowym?
 Profil Relacje PM off  

#7991 PostWysłany: 14 Lis 2019 10:17 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 962 325
Krajów: 61 / 28.5%
Zamiast 6 zł miesięcznie ma być 10 zł. A od kiedy? W teorii już niby od 9 listopada, ale jak pytałem na czacie, to konsultantka nie była w stanie powiedzieć, czy już w tym okresie rozliczeniowym czy w następnym.

#7992 PostWysłany: 14 Lis 2019 13:19 
Awatar użytkownika

niebieski
KondzikS napisał(a):
Krupier napisał(a):
Chyba dostałem czyjeś punkty bo właśnie wpadło mi na konto jakieś 400zł. XDDDDD

Mi wpadło prawie 600 zł mimo że kilka dni temu przelewałem całość samodzielnie, ale wariaty :)

Ciekawe teraz czy coś tradycyjnie popierdzielili, czy zrobili nam konto na minusie. XD
 Profil Relacje PM off  

#7993 PostWysłany: 14 Lis 2019 13:57 
Awatar użytkownika

Loty: 571
Kilometry: 1 086 037
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
A nie robiliście czasem doładowań Revoluta? Może teraz zaliczają wszystko?

#7994 PostWysłany: 14 Lis 2019 14:05 

Loty: 81
Kilometry: 83 691
srebrny
Ja od 8 do 12 listopada w ogóle karty nie używałem, stara nie działała, nowej jeszcze wtedy nie aktywowałem. Czyli wychodzi że w 3-4 dni zrobiłem te ~16 k. Revoluta nie doładowywałem w ogóle.
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#7995 PostWysłany: 14 Lis 2019 14:16 

U mnie nadal nie widać wpłat w historii rachunku, stan rachunku to również tylko poziom przyznanego kredytu pomniejszany o blokady, aż do ich zaksięgowania następnego dnia i wtedy magicznie doładowuje znowu do pełnego limitu kredytowego.
Fakt, że nie widzę prawdziwej kwoty zgromadzonych środków i nie widzę w historii swoich wpłat... faktycznie nieźle to wygląda jak na wiodący podmiot bankowy w strefie euro :roll:

Tłumaczenie, że jestem klientem piątej kategorii jakoś do mnie nie trafia.

Dziś oddzwonili z informacją, że nie są w stanie zmienić limitów karty ponad kwotę przyznanego kredytu.
Można to zrobić w oddziale ale składając wniosek z analizą o przyznanie większego limitu kredytowego, bez sensu.

Jeśli faktycznie podnieśli opłatę do 10 zł to zastanawiam się czy jest sens czekać do stycznia :roll:
Trochę jestem zaskoczony bo jednak pula klientów RF to był znaczący wkład w skok na zaszczytne siódme miejsce w Polsce.

Zastanawiam się jak w tej sytuacji bezkosztowo pchnąć nadpłatę na moje konto w innym banku.
W oddziale też nie mogli się odnaleźć w tabeli opłat dotyczących rachunku po fuzji, ech :|
 Profil Relacje PM off  

#7996 PostWysłany: 14 Lis 2019 15:53 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 157 723
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
No cóż... czytając wszystko co powyżej pozostaje tylko porzucić ich i tyle. Oczywiście też jestem "ofiarą" niewidzialnej nadpłaty. Akurat u mnie jest niewielka (kilka setek) więc po prostu ją skonsumuje przez najbliższe dni i tyle. A z karty rezygnuje pod koniec listopada bo wtedy mam odnowienie WDC :D
Arekkk lubi ten post.

#7997 PostWysłany: 14 Lis 2019 15:59 

Loty: 235
Kilometry: 330 438
Krajów: 50 / 23.4%
niebieski
-- 14 Lis 2019 14:55 --

@baja - nadpłatę możesz sobie przerzucić przez np. Revoluta, czy DiPocket. Bezkosztowo.

-- 14 Lis 2019 14:59 --

elwirka napisał(a):
A nie robiliście czasem doładowań Revoluta? Może teraz zaliczają wszystko?

A no właśnie, dobre pytanie 8-)

#7998 PostWysłany: 14 Lis 2019 17:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Revoluta raczej nie zaliczają. Jakoś w zeszłym roku ich karty Mam Bonus zliczały (wspaniałe to było trzepanie punktów, nie zapomnę go nigdy), ale się zorientowali i przestało nabijać więc z Wizzem pewnie będzie tak samo.

BTW, po co wy w ogóle te nadpłaty robicie?
 Profil Relacje PM off  

#7999 PostWysłany: 14 Lis 2019 18:14 

srebrny
Teraz to już po nic - dawniej przed migracją po to aby przy małym limicie można było robić transakcje przekraczające limit karty, a tak że po to aby co chwilę nie uzupełniać środków - znaczna część osób dostała te karty bez żadnych formalności z małym limitem (4000 w moim przypadku).

#8000 PostWysłany: 14 Lis 2019 20:08 

U mnie też ponad 600 zł punktów, a transakcji miałem na może 100 zł. Cóż, trzeba zakupić jakieś bilety z flexem i zobaczymy co dalej.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 397, 398, 399, 400, 401, 402, 403 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości