Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 04 Sie 2019 18:15 
Awatar użytkownika

Loty: 57
Kilometry: 163 516
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
  • Interesują mnie wszystkie większe lotniska w Europie

Dokąd
  • Główne lotniska w Chile oraz Argentynie

Data wylotu
  • 15.10.2019

Data powrotu
  • 15.04.2020

Długość pobytu
  • 6-7 miesięcy

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • około 400 Eur American Airlines przez portal gate1.ie

Dodatkowe informacje
  • Cześć wszystkim!

Szukam połączenia z całej Europy do Chile lub Argentyny. Mam dość specyficzne wymagania co do lotu i zapewniam, że sam szukam go od dłuższego czasu z różnymi rezultatami. Pomyślałem, że jedyne miejsce w sieci, gdzie są pomocni i bardziej doświadczeni ludzie to właśnie tutaj. :) Liczę na Wasze opinie lub może dobre rady w tym temacie!

1. Chciałbym wylecieć od około 10 do 25 października 2019 i mieć lot powrotny od około 10 do 30 kwietnia 2020.
    2. Poszukuję lotu z bagażem rejestrowanym (do 20 kg) dla 2 osób.
    3. Ilość przesiadek i czas podróży nie ma znaczenia. Może to być nawet egzotyczne miejsce z kilkudniową przesiadką. ;)
    4. Sam znalazłem lot przez gate1.ie (lub .nl) za około 400 Euro (na osobę) z bagażem realizowany przez American Airlines, ale nie jestem pewny co do pośrednika. Wygooglowałem, ale znalazłem tylko jedną stronę z ocenami dotyczącymi tego serwisu.

Również przeszukałem opcje Iberii, Avianci, Alitalia i wielu, wielu innych.
    Marzeniem jest zmieścić się w budżecie 2.000 zł na osobę, round trip z bagażem.
    Chciałem zamieścić screenshoot'y moich lotów, ale nie wiem czemu nie mogę. :(

Pozdrawiam serdecznie!
    Piotrek
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 04 Sie 2019 20:01 
Awatar użytkownika

platynowy
Hej,

co dokładnie znalazłeś? Jeżeli nie możesz wstawić screenów to chociaż napisz trasy. ;)
Dlaczego gate1.ie?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 04 Sie 2019 20:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Ah, no tak. Trochę mnie na forum nie było i pozapominałem szczegoły. :)

Znalazłem najtańsze połączenia głównie Madryt oraz Barcelona do Santiago (SCL). Cena na ten moment 397 Eur RT, bagaż / osobę. Terminy 15-17 października wylot i powrót 26-29 kwietnia.Wszystkie loty realizowane przez American Airlines. Nie tylko gate1.ie (Ireland) ale też .nl (Netherlands).
Spróbuję wrzucić screeny.
Edit: Gate1 po prostu dlatego, że jest najtaniejszą opcją. Widzę na SkyScanerze, że ma 3,5 gwiazdek i ponad 5000 opinii przeróżnych. ;)

Image
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 04 Sie 2019 20:40 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.6%
srebrny
Piotras_5 napisał(a):
Marzeniem jest zmieścić się w budżecie 2.000 zł na osobę, round trip z bagażem.

Piotras_5 napisał(a):
Sam znalazłem
około 400 Eur American Airlines przez portal gate1.ie

Bierz.

#5 PostWysłany: 04 Sie 2019 20:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Dziękuję bardzo za komentarz. Moje główne wątpliwości dotyczą pośrednika gate1. Nie mam problemów, żeby dopłacić parę stówek jeżeli to miałoby się okazać spamem.
Nie wiem czy wyraziłem się wcześniej jasno, przepraszam za zamieszanie!
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 04 Sie 2019 20:55 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.6%
srebrny
Drugie OTA na którym to znalazłem to: https://www.skyscanner.pl/transport/lot ... 2005010645 , opinie: flighttix,1568,99893

Cena tego co znalazłeś jest bardzo dobra na ten moment, więc płać kartą kredytową i kupuj.

E: Zmieniłem trochę zdanie, bo widzę, że chyba tylko te dwa OTA mają to w tej cenie, reszta o wiele drożej.

#7 PostWysłany: 04 Sie 2019 21:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Dziękuję @horacy19 !
Twoje połączenie też bardzo dobre, ale o flighttix czytałem dużo więcej negatywnych opinii. ;) No i chyba wolę 2-3 godziny dłużej poczekać, ale mieć przesiadkę dłuższą i jedną. Na Twojej jest raz przesiadka 1h 45 min, gdzie z rejestrowanym bagażem i przejściem granicznym może być lekko stresowa. :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 05 Sie 2019 21:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Siemano!

Chciałem tylko napisać, że kupiłem te bilety. Razem z dolotem z Warszawy do Barcelony dałem 4100 zł na 2 osoby z bagażami rejestrowanymi. Nie wyszło tak źle. :)
Pozdrawiam i dziękuję!
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości