Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 426 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 12 Lip 2019 20:14 

niebieski
@pyra2 Na 100% posadzą je z jednym dorosłym,potem się ew.jakoś pozamieniacie między sobą a może nawet ktoś obcy zechce w razie potrzeby.Zrób odprawę w sobotę i zobaczysz jakie jest pole manewru.
 Profil Relacje PM off
pyra2 lubi ten post.
pyra2 uważa post za pomocny.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#102 PostWysłany: 12 Lip 2019 21:07 

srebrny
Myślę, że dzieci na pewno będą siedziały z dorosłymi. Co jedynie- może być tak, że dwójka dzieci z jednym dorosłym. Ale z kolei jest 5 dorosłych to większe pole do manewru z zamianami.
Nie wiem jak wygląda teraz zapełnianie samolotu. Kiedyś było tak, że kupując bilet, system już tam jakieś miejsce przydzielał (było niewidoczne, aż do momentu odprawy). Czy tak jest nadal, nie wiem, ale właśnie może dlatego widzisz teraz tyle zarezerwowanych, bo chyba dziwne, że 80% pasażerów wykupiło miejsca.
pyra2 lubi ten post.

#103 PostWysłany: 12 Lip 2019 21:18 

niebieski
@pyra2
tak po prawdzie to trochę mniej niż 100%, ze każde dziecko z dorosłym - tak owszem mówi strona Wizzair oraz wspomnienia większości podróżujących, ale to nie jest (niestety!) 100% proc.Trochę mniej. Zapewniam z najświeższych osobistych doświadczeń. Dlatego najlepiej odpraw się w tej sytuacji gdy tylko odprawa się zacznie, jak niemal wszyscy radzą - 48h przed lotem - gdy dużo miejsc zostanie nieprzydzielonych i w razie kretyńskiego losowania dzwoń natychmiast do nich.
Dowód: na niedawnym locie do Keflaviku (nie taki drobiazg bo jednak 4h) osobiście kupowałem szwagrowi bilet z dwójką dzieci - 8 i 10 lat, nazwiska co do litery zgodne z jego - ojca - nazwiskiem (nawet nie dwuczłonowe), bilety dzieci oznaczone jako dzieci - wszystko modelowo po mojej stronie, rezerwuję bilety od lat bez skuchy. Gdyby nie istnienie moderatorów forum użyłbym epitetów na temat słowności Wizz i autorów systemu przydzielania miejsc (gdybym widział o tym, że nie dotrzymują słowa pewnie wykupiłbym miejsca). I... niespodzianka, mimo, że w samolocie, ostatecznie pełnym, w chwili przydziału miejsc był oooooogrom pustych rzędów: szwagier z synem miejsce D+E, a jego mała córka samotne miejsce B w innym rzędzie: w środku między obcymi ludźmi. Takie to jest 100% zaufania do zasad Wizza.

Oczywiście zadzwoniłem na infolinię (tak, kosztuje) i MIŁA Pani poooowooooolutku wypytując o szczegóły rezerwacji bez problemu ręcznie zmieniła. Także nie twierdzę, że pracownicy Wizza mają złe intencje. Ktoś tym po prostu cynicznie zarządza tam wyżej, ale zawsze człowiek człowiekowi później może być wilkiem lub pomocą. Nie sądź jednak, że w Wizzie cokolwiek co się należy na pewno się należy (w różnych kwestiach i z różnym skutkiem się o tym wiele razy przekonałem) - tylko pomagaj swojemu szczęściu działając z zapasem czasu i bez nerwów. Posiadanie racji rzadko ułatwia życie ;) ;) ;) Oczywiście później stewardessy na pokładzie też mogą pomóc, ale też nie zawsze pasażer wyproszony (rozdzielony) gdzie indziej - żeby ustąpić dziecku z błędu systemu losowania miejsc - zostawi ze zrozumieniem żonę/dziewczynę/partnerkę, która będzie okazywała sympatię i zrozumienie przez kilka godzin lotu dzieląc podłokietnik i nie reagując na "dziecinność" dzieci ;) Więc lepiej i na tej obietnicy Wizza nie polegać, tylko odprawić się wcześnie i widzieć to zawczasu na karcie. Podkreślę raz jeszcze - że rozmowa w tej sprawie na infolinii była naprawdę miła i skuteczna - cóż, wie$z... w$zy$cy wiemy, że to taka linia gdzie cena czyni cuda
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#104 PostWysłany: 12 Lip 2019 21:55 

Dziękuję bardzo za odpowiedzi.
Napiszcie proszę jeszcze jakie dane muszę podać przy odprawie wizzair? Daty urodzenia i numery dokumentów?
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 12 Lip 2019 22:09 

niebieski
Tak + data wydania i ważności dokumentu, jeśli lecicie poza UE.Jeśli lot w ramach UE to nawet dat ur. i nr dokumentów ani ich dat ważności nie trzeba.
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 13 Lip 2019 11:52 

Lot ma być poza UE, Czarnogóra
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 13 Lip 2019 20:14 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
Te ich systemy prowadzą do paranoi :D
Mam rezerwacje z sześcioletnią córką , kupuję sobie (i tylko sobie) priority żeby mieć dodatkową sztukę bagażu..
No i przy gate pani woła priority więc podchodzę i pytam się czy puszczą nas dwoje.....no i audiotele, co będzie? :D

... kazali 6latce isc samej stać w kolejce, pewnie jeszcze jechac innym autobusem i samej się drapac po schodach...

#108 PostWysłany: 13 Lip 2019 20:27 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@vivere miałem ten sam przypadek 5.07 w BOJ.
Priority miałem tylko ja, a żona i 2 córki nie miały. Pani przy bramce, po krótkiej wymianie zdań z inną panią, wpuściły nas wszystkich jako priority :)
Aż się zdziwiłem, bo nie liczyłem na to, że się uda.
 Profil Relacje PM off
vivere lubi ten post.

#109 PostWysłany: 13 Lip 2019 20:34 
Awatar użytkownika

Loty: 577
Kilometry: 1 105 495
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
@vivere A co ci szkodziło stanąć w zwykłej kolejce?!
PanAndre lubi ten post.

#110 PostWysłany: 13 Lip 2019 20:41 

niebieski
Czyli w tym przypadku decyduje nie system ,a czynnik ludzki.Choć w sytuacji opisanej przez @vivere bardziej pasuje słowo nieludzki ;)
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 13 Lip 2019 20:52 
Awatar użytkownika

niebieski
@skrzat
w Bordeaux poszło w taki sposób bez żadnych ceregieli, jedno priority - cała rodzina :)

@elwirka
nic mi nie szkodziło, chciałem zobaczyć jak działają procedury (i dostać zawieszkę na ten dodatkowy bagaż)... wolę siedzieć na krzesełku koło gate niż stać na schodach albo w autobusie, zawsze staram się wchodzić ostatni :D

#112 PostWysłany: 13 Lip 2019 20:54 

srebrny
@miriam
Ale kto był nieludzki - ojciec oszczędzajac na priority dla dziecka, czy pracownik przy bramce? ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#113 PostWysłany: 13 Lip 2019 21:02 

Loty: 105
Kilometry: 141 758
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Podzielę się doświadczeniami z 4 ostatnich lotów wizzairem. Latam najczęściej z żoną oraz córką 8lat.
Za każdym razem ostatnio w takim przypadku system przydzielał nam miejsca w jednym rzędzie ale siedzenia BC oraz D.
Nie wiem czy mieliśmy szczęście i to przypadek ale na 4 loty było tak samo.
.

#114 PostWysłany: 13 Lip 2019 21:15 

Loty: 12
Kilometry: 42 452
Krajów: 7 / 3.3%
Ja latam Wizz bardzo często, również z dziewczyną i zazwyczaj miejsca które mamy to B albo E porozsadzane :D Czasem system "wylosuje" C albo D ... natomiast na "okna" nie ma co liczyć. Może 1 na 10 przypadków :(

#115 PostWysłany: 13 Lip 2019 21:16 
Awatar użytkownika

niebieski
@boots
Sugerujesz że mam wykupić więcej usług niż mi potrzebne?? Dlaczego?
Żadne oszczędzanie, chcę mieć jeden bagaż więcej i tyle...a skoro wzywają do bramki pasażerów z priority to ide jak kazali :D

#116 PostWysłany: 13 Lip 2019 21:23 

srebrny
Cytuj:
Sugerujesz że mam wykupić więcej usług niż mi potrzebne?? Dlaczego?

Może dlatego, że chcesz wejść razem z dzieckiem? ;)
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 13 Lip 2019 21:25 

Loty: 40
Kilometry: 24 863
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Ja nie widzę sensu kupowania "priority" z innych przyczyn niż bagaż. Skoro i tak mam swoje miejsce to mogę wejść na pokład ostatni. Dlatego wybrałbym jak sugerowała elwirka w zwykłej kolejce, ale rozumiem chęci poznawcze ;)
@boots ale kolejka z dziećmi jest tą samą co priority. Chyba, że jakoś limituje się ilość tych dzieci?

Ostatnio edytowany przez e-prezes, 13 Lip 2019 21:32, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#118 PostWysłany: 13 Lip 2019 21:29 

srebrny
Cytuj:
ale kolejka z dziećmi jest tą samą co priority

Chyba to zależy od wieku dzieci. ;)
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 13 Lip 2019 21:34 

Loty: 40
Kilometry: 24 863
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
No tak, ale 6-cio latka vivere się łapie - nie?
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 13 Lip 2019 21:38 

srebrny
Nie wiem - z opisu sytuacji wynika, że chyba nie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 426 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości