Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: 2 noce w Lecco
#1 PostWysłany: 08 Lip 2019 12:28 

Cześć i czołem!
w czwartek rano ruszamy do Bergamo. Akcja dość spontaniczna, a ja niedoświadczona w podróżach. W dodatku - wyjazd będzie niespodzianką dla męża więc jestem sama w organizowaniu wszystkiego..Liczę na Waszą pomoc.
Jak najrozsądniej rozplanować pobyt biorąc pod uwagę, że w Bergamo będziemy w czwartek o 8:15, wracamy w sobotę o 19:30. Noclegi mamy zarezerwowane z Lecco - uznałam to miasto za dobrą bazę wypadową. Zastanawiam się, czy Bergamo zwiedzać w czwartek po przylocie (będziemy mieli tylko plecaki podręczne więc powinniśmy dać radę), po poludniu ruszyć do Lecco i dopiero w piątek ruszyć do Varenny (rejs do Bellagio, itd) czy może jednak z lotniska ruszyć prosto do Varenny (z przesiadką w Lecco, oczywiście, gdzie będziemy już mogli porzucić bagaż), zaliczyć Belaggio (czy jest opcja bezpośredniego powrotu promem do Lecco??), a wtedy w piątek co??
Sobotę zostawiam całą na Bergamo - niestety znowu z bagażami...

Wiem, że muszę zdecydować, jakie bilety na miejscu zakupić - też będę wdzięczna za podpowiedź. Dużo z Was opisuje swoje wojaże wiosną lub zimą - nie widziałam wielu wpisów z lipca..Czy mam się nastawiać na żar z nieba?? ;)
 Profil Relacje PM off  

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
 Temat postu: Re: 2 noce w Lecco
#2 PostWysłany: 08 Lip 2019 12:44 

Polecam temat - wszystko jest.
przylatuje-do-bergamo-co-dalej,1227,48727&start=20

Co do kolejności to chyba jednak według upodobań, bo odległości nie są duże. Pytanie czy ma sens dwukrotne zwiedzanie Bergamo. Może lepiej na pierwszy dzień pojechać od razu do Mediolanu (jeżeli jeszcze nie byliście) jeżeli tylko plecaki jako bagaż, a potem tylko jezioro Como, a ostatniego dnia Bergamo.
 PM off
martencja uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 08 Lip 2019 12:51 
Awatar użytkownika

Loty: 62
Kilometry: 78 218
Krajów: 12 / 5.8%
niebieski
@greg1291 uprzedziłeś mnie z wątkiem :)

Bagaże - przy dworcu w Bergamo jest przechowalnia. Lepiej tylko w sobotę, w czwartek Lecco + Piani d'Erna, a jak zdążycie to Varenna.
Mediolan - a po co to komu :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
martencja uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 08 Lip 2019 13:25 

Na pół dnia uważam, że warto jeżeli ktoś nie był. Katedra jest bardzo ładna, La Scala + zamek i główne uliczki jak najbardziej. Dojazd z Mediolanu do Lecco też nie jest problemem. Varenna miasteczko + widok z zamku do tego prom do Bellagio coś pięknego. z Bellagio do Lecco najszybciej i najtaniej autobusem.
 PM off  

#5 PostWysłany: 08 Lip 2019 16:11 

niebieski
Transport dookoła Como + przydatne info:
https://www.podrozepoeuropie.pl/jak-por ... orem-como/

Rozkład jazdy dla promów Lecco-Belaggio i z powrotem, Fest. to chyba dni świąteczne tylko

http://www.comoanditslake.com/timetablebellec.htm
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 08 Sie 2019 10:39 
Awatar użytkownika

Loty: 389
Kilometry: 772 840
Krajów: 64 / 30.9%
srebrny
Anonymous napisał(a):
Na pół dnia uważam, że warto jeżeli ktoś nie był. Katedra jest bardzo ładna, La Scala + zamek i główne uliczki jak najbardziej. Dojazd z Mediolanu do Lecco też nie jest problemem. Varenna miasteczko + widok z zamku do tego prom do Bellagio coś pięknego. z Bellagio do Lecco najszybciej i najtaniej autobusem.

Mnie dużo bardziej przypadło do gustu Como niż Lecco.
Jako wydaje mi się, że w Lecco to max pół dnia.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość