Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 204 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 12 Cze 2019 15:21 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 143 742
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Tu jest strona z opiniami i lokalnymi wypożyczalniami. Może się komusz przyda.
Ja lecę w lipcu i też poszukuję jakiejś dobrej wypożyczalni za dobre pieniądze ;)
Chętnie dowiem się czegoś o tym Proauto.me

https://www.unionrentacar.com/me/rent-a ... /podgorica

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#22 PostWysłany: 14 Cze 2019 22:59 

Zaryzykowałem i zrobiłem rezerwację w ProAuto Podgorica. Póki co obsługa bardzo sprawnie odpowiada na maile i rezerwacje. Wziąłem pełne ubezpieczenie, a samochód wyszedł 200 zł taniej niż w lotniskowych wypożyczalniach.
Oby do końca było tak pięknie.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 20 Cze 2019 15:55 

stachu napisał(a):
Zaryzykowałem i zrobiłem rezerwację w ProAuto Podgorica. Póki co obsługa bardzo sprawnie odpowiada na maile i rezerwacje. Wziąłem pełne ubezpieczenie, a samochód wyszedł 200 zł taniej niż w lotniskowych wypożyczalniach.
Oby do końca było tak pięknie.

Podziel się wrażeniami jak wrócisz, bo się też tam wybieram niedługo! ;)
Głównie chodzi mi o tę wypożyczalnię.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 20 Cze 2019 17:21 

Powiem tak- RE WE LA CJA!
Dodałem opinię na Google maps, możesz zobaczyć.
Najważniejsze punkty:
- BRAK POBRANIA/BLOKADY z karty kredytowej
- żadne drobne uszkodzenia nie są poddawane dodatkowej opłacie
- samochód w miarę świeży, ale nie nowy. Moim zdaniem to tylko zaleta bo nie martwisz się o ten samochód tak bardzo. Zadbane, sprawne mimo wszystko
- gość odebrał nas na lotnisku, wcześniej wysłałem w mailu wszystkie dokumenty. Na miejscu przykazanie auta w 15 min. Kasa, bilet na parking i wyjazdy
- po powrocie odebranie samochodu w 5 min- pytanie: wszystko ok? Tak. Dziękuję.

Z czystym sumieniem bardzo polecam. Niesamowicie uprzejmy właściciel, firma mała- rodzina. Warto wspierać takich przedsiębiorców.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 20 Cze 2019 18:22 
Awatar użytkownika

złoty
A czy można pojechać autem za granicę, np Chorwacja czy Albania ?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 20 Cze 2019 22:58 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 115 619
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
Zielona karta za dopłatą. U mnie na 10 dni 25 euro.
 Profil Relacje PM off
kostek966 uważa post za pomocny.

#27 PostWysłany: 04 Lip 2019 17:03 

niebieski
Hej
Skorzystałem że sprawdzonego wyżej Terrae-car.
Szarpnąłem się I zarezerwowałem Hyundai elegance 2018 w automacie (360€ za tydzień). Po rezerwacji dostałem info, że Hyundai jest niedostępny i proponują mi w tej cenie insignie.
Zgodziłem się. I to był mój błąd. Mogłem zainteresować się co do jej stanu - na miejscu okazało się, że to samochód ponad 10 letni, z przebiegiem ponad 100k km. Jako, że dramatu nie było, nie drążyłem.
W trasie okazało się, że zawieszenie jest wybite jak u emerytowanej prostytutki, klima ma słabą wydajność. Samochód leciwy, ale dawał radę na serpentynach i podjazdach. A więc nadal nie ma co sobie psuć wakacji. Ostatniego dnia wspomaganie kierownicy siadło. Skoro już blisko końca, to nie kombinuję - dojadę do lotniska.
Zwrot auta był bezproblemowy. Żadnego mycia czy czyszczenia. Obchód auta do okoła, sprawdzenie ilości paliwa i zwrot kaucji.
Wszystko ok, tylko wartość usługi była niewłaściwa. I przed tym tu ostrzegam. Zwróćcie uwagę co ostatecznie akceptujecie I dostajecie :-)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 08 Lip 2019 09:36 

Zbanowany
Zna ktoś jakąś wypożyczalnię aut na lotnisku Tivat ? Lub ewentualnie jakieś informacje o tym lotnisku. Jak się z niego wydostać ? Busy ? Taxi ? Ile kosztuje ? Gdziekolwiek. Nad morze najlepiej. :D Lądujemy tam i na razie nie ma koncepcji co dalej. Dokąd i czym. ;)
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 08 Lip 2019 10:54 

niebieski
A sprawdzałeś te trzy, które polecane są wyżej w kontekście Podgorica? To są firmy lokalne, a Czarnogóra to nie jest duży kraj, więc możliwe, że obsługują też i tivat (nie mają swoich baz żadnym lotnisku)
 Profil Relacje PM off
pazur lubi ten post.

#30 PostWysłany: 08 Lip 2019 12:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Zrobiłam rezerwację z Proauto.me z odbiorem na lotnisku w Tivacie, zwrot również tam. Nie było słowa komentarza, że się nie da, ani żadnej opłaty dodatkowej. Lecę we wrześniu.

Ostatnio edytowany przez Antares, 08 Lip 2019 12:54, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
stachu lubi ten post.

#31 PostWysłany: 08 Lip 2019 12:43 

mówiłem, że ProAuto to fajna firma rodzinna i z niczym nie będą robić problemu ;) Cieszę się, że ktoś robi dobrą robotę i mogę ich dalej dzięki temu polecać. Udanej podróży!

(Czarnogóra jest piękna!)
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 08 Lip 2019 14:56 
Awatar użytkownika

złoty
mogę polecić wypożyczalnię aut w Ulcinj, na południu kraju, można zamówić mailowo lub telefonicznie, mówią po angielsku, mi się udało zamówić opla merivę w automacie na 3 dni za 90 €, kaucja zwrotna 100 € lub spisanie karty kredytowej, wszystko szybko, sprawnie i bez problemów, adres www.pregolux.me
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
stachu uważa post za pomocny.

#33 PostWysłany: 21 Lip 2019 17:23 

Witam,
Lecę do Czarnogóry 1-8 października i szukam wypożyczalni samochodu z samego lotniska, ale nie samego biura, a również parkingu z samochodami, żeby nie jeździć autobusami po okolicy. Możecie mi powiedzieć, która z wypożyczalni spełnia te warunki, np. Terra. Z czego co wyczytałem to Europcar ma parkingi w samej Podgoricy, a nie na lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 21 Lip 2019 17:30 

niebieski
Jeśli nawet nie ma parkingu na lotnisku to jeśli jest opcja zamówienia z lotniska nie ty jeździsz autobusami tylko dostarczą auto na lotnisko lub ciebie dowiozą do miejsca odbioru.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 21 Lip 2019 17:50 

Matpod88 napisał(a):
Witam,
Lecę do Czarnogóry 1-8 października i szukam wypożyczalni samochodu z samego lotniska, ale nie samego biura, a również parkingu z samochodami, żeby nie jeździć autobusami po okolicy. Możecie mi powiedzieć, która z wypożyczalni spełnia te warunki, np. Terra. Z czego co wyczytałem to Europcar ma parkingi w samej Podgoricy, a nie na lotnisku.

gdybyś był tak łaskaw i włożył minimum wysiłku, to wiedziałbys, że polecane wypożyczalnie przywożą auto na lotnisko i odbierasz auto z LOTNISKA.
 Profil Relacje PM off
como uważa post za pomocny.

#36 PostWysłany: 23 Lip 2019 16:54 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 143 742
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
miriam napisał(a):
Jeśli nawet nie ma parkingu na lotnisku to jeśli jest opcja zamówienia z lotniska nie ty jeździsz autobusami tylko dostarczą auto na lotnisko lub ciebie dowiozą do miejsca odbioru.

Tak, tylko żeby wyjechać musisz zapłacić 1,20€ za parking :D
Nie jest to w sumie żaden problem - w okienku przyjmują grubą gotówkę oraz kartę

#37 PostWysłany: 04 Sie 2019 00:24 

Chciałem zrobić rezerwację na Proauto to mi odpisali, że już są overbooked i nie mają żadnego auta do wypożyczenia :D Skorzystałem, więc z terraecar co polecaliście. Trochę drożej, ale nic lepszego nie ma :D
 Profil Relacje PM off
Antares lubi ten post.

#38 PostWysłany: 08 Sie 2019 13:11 

Witam,
Mam jedno pytanie.
Bo piszecie ze wypozyczalnia terraecar badz proauto jest super i ze sa tanii, bezkonkurencyjni itp
A ja szukam auta na tydzien i poprzez portal rentalcars badz kayak za hyundai i30 cena wychodzi 210E a w proauto 260E a w terraecar 310E
Czy jest cos co mi umknelo w tym temacie? Bo jak klikam dalej na portalu rentalcars to nie dochodza zadne inne dodatkowe doplaty chyba ze sam je wybiore?

Dzieki za odpowiedz
Marek
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 08 Sie 2019 13:26 

niebieski
Kwestia szczegółów takich jak ubezpieczenie (i gdzie jest realizowane), wkład własny, fotelik dla dziecka, godziny obsługi, itp.
Sieciowki które są w kayak i rentalcars tanio mają tylko bazowe wypożyczenie, każdy VAS to juz konkretna kasa. Model rozliczeniowy przy zdawaniu też jest inny - każda ryska, której nie masz w protole pozbawia Ciebie kaucji.
 Profil Relacje PM off

#40 PostWysłany: 08 Sie 2019 14:14 

dokładnie tak jak pisze kolega. Koszt podany na stronach pośrednika nijak się ma do tego co czeka Cię na miejscu. Ubezpieczenie "full care" wykupione u pośrednika nie interesuje wypożyczalnie i jeśli chcesz mieć "prawdziwy spokój ducha" to musisz wykupić ub dodatkowe. W przypadku braku masz blokowaną kartę kredytową na kwotę 500-1000 euro i ryzyko, że cokolwiek się stanie to najpierw biorą pieniądze, a później domagasz się swoich praw. Kwestia druga- poczytaj opinie o wszystkich wypożyczalniach dostępnych na lotnisku, a zobaczysz, że wyjściowa wyższa kwota to ostatecznie oferta korzystniejsza. Decyzja należy jednak do Ciebie, my tylko przedstawiamy fakty i opcje.
 Profil Relacje PM off

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 204 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości