Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#1241 PostWysłany: 11 Maj 2019 11:42 

ta drivalia to faktycznie ciekawa opcja, biorą tylko 10EUR za oddanie auta poza godzinami pracy
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#1242 PostWysłany: 13 Maj 2019 09:53 

Loty: 10
Kilometry: 19 860
Krajów: 4 / 1.9%
Na Majorce samochód wypożyczałem z OK Rent a car, wziąłem pełne ubezpieczenie i nie było żadnych problemów przy odbiorze. Sprawdzili tylko stan paliwa.
 Profil Relacje PM off  

#1243 PostWysłany: 23 Maj 2019 22:46 

Za niecałe 2 tygodnie lecę z żoną i dzieckiem na Majorkę. Problem jest jedynie taki, że odlot mamy w sobotę rano i max 5:30 możemy oddać auto. Rok temu jak byliśmy na Fuertaventura braliśmy Cicara i byliśmy zadowoleni ale niestety nie można im oddać auta o tak wczesnej porze. Czytałem to forum i dużo osób poleca Vanrell. Czy biorąc auto w Vanrell można je zostawić o 5 na prakingu na lotnisku? Żona jest w ciąży do tego mamy małe dziecko więc opcja spania na lotnisku odpada ;)

Karta kredytowa jest, mam 30 lat i prawo jazdy od 10. Nie musi być tanio byle by wygodnie z zostawieniem auta.

Economybookings też odradzam. Ukrywają ukryte koszty i polecają firmy oszukujące ludzi na depozyt.
 Profil Relacje PM off  

#1244 PostWysłany: 23 Maj 2019 23:17 
Awatar użytkownika

srebrny
na doyouspain masz napisane która firma pobiera dodatkowe opłaty za pobranie / oddanie samochodo poza normalnymi godzinami pracy biura + godziny pracy też są podane
 Profil Relacje PM off  

#1245 PostWysłany: 24 Maj 2019 08:13 

Niestety pokazuje firmy z bardzo kiepską opinią.
 Profil Relacje PM off  

#1246 PostWysłany: 25 Maj 2019 16:00 
Awatar użytkownika

srebrny
@MagicMike - do you spain pokazuje wszystkie firmy dostepne w danej lokacji, i te z dobrymi opiniami, i te ze zlymi
 Profil Relacje PM off  

#1247 PostWysłany: 25 Maj 2019 16:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Do Drivalii polecam podchodzić z pełnym ubezpieczeniem, sposób działania mają taki sam jak Goldcar.

david_fg napisał(a):
ta drivalia to faktycznie ciekawa opcja, biorą tylko 10EUR za oddanie auta poza godzinami pracy
Cicha_Woda lubi ten post.
Cicha_Woda uważa post za pomocny.

#1248 PostWysłany: 28 Maj 2019 14:55 

Hej,
w październiku lecimy na 2 tygodnie na Majorkę. Jak co wyjazd chcę na 7-10 dni wypożyczyć autko. Po Teneryfie mam świetne wspomnienia z jazdy po Hiszpanii i cen w wypożyczalniach. Bazę mamy w Alcudii. Polecilibyście jakąś dobrą wyporzyczalnię z tamtych okolic? Oczywiście jestem w stanie też gdzieś podjechać po autko jeżeli firma będzie sprawdzona i rozsądna cenowo.
 Profil Relacje PM off  

#1249 PostWysłany: 03 Cze 2019 12:59 

Mam pytanie do osób które korzystały z usług firmy wiber:
W którym momencie najlepiej rezerwować auto? tuż przed wyjazdem czy z wyprzedzeniem czasowym?
Patrząc na ceny to jeśli miałbym rezerwować auto na ten tydzień to jest tańsze o prawie 100euro niż w moim terminie. Pytanie czy to dlatego, że rezerwacja jest na ostatnią chwilę czy może "czerwiec" zamiast sierpnia
 Profil Relacje PM off  

#1250 PostWysłany: 03 Cze 2019 13:07 

srebrny
Rezerwuj wtedy, kiedy cena Ci odpowiada.
 Profil Relacje PM off  

#1251 PostWysłany: 03 Cze 2019 13:14 

Myślę, że trzeba sprawdzać na bieżąco - braliśmy u nich auto w zeszłym roku na przełomie września/października (Ford Fiesta) i miesiąc przed wylotem były ceny na poziomie 2-3 euro za dzień, natomiast my zdecydowaliśmy się na tydzień przed wylotem i wyszło nas 9euro za dzień....
 Profil Relacje PM off  

#1252 PostWysłany: 03 Cze 2019 14:07 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 493 444
Krajów: 45 / 21.0%
niebieski
zdarzało mi się kilka razy wymieniać rezerwację, ponieważ nowa rezerwacja na 2 tygodnie przed okazywała się sporo tańsza niż ta robiona z wyprzedzeniem kilku miesięcy, więc teraz robię rezerwację wcześniej, ale z możliwością bezpłatnego anulowania gdyby bliżej terminu wpadło coś ciekawszego

#1253 PostWysłany: 04 Cze 2019 02:09 
Awatar użytkownika

srebrny
piratez napisał(a):
Mam pytanie do osób które korzystały z usług firmy wiber:
W którym momencie najlepiej rezerwować auto? tuż przed wyjazdem czy z wyprzedzeniem czasowym?
Patrząc na ceny to jeśli miałbym rezerwować auto na ten tydzień to jest tańsze o prawie 100euro niż w moim terminie. Pytanie czy to dlatego, że rezerwacja jest na ostatnią chwilę czy może "czerwiec" zamiast sierpnia

nie wiem jaka jest waga czynnikow, co wplywa bardziej i o ile, ale sierpien zamiast czerwca na pewno ma spore znaczenie. W Hiszpanii sierpien to urlopowy szczyt szczytow, czerwiec to dopiero poczatek sezonu.... a poczatek czerwca to juz w ogole.
 Profil Relacje PM off  

#1254 PostWysłany: 05 Cze 2019 13:19 

Hej, lecimy spora grupa (7 doroslych, 3 dzieci) na Majorke na 10 dni we wrzesniu. Chcemy wynajac dwa auta klasy c kombi (focus, 308, meganka etc.)

Przylot mamy o 23.15 i zalezy nam na tym, aby do kazdego auta bylo dopisanych przynajmniej dwoch kierowcow. Orientuje się ktoś, czy jakieś wypożyczalnie:

a) nie kasuja jakoś bardzo dużo za odbiór po godzinach (Vanrell 50EUR, Wiber 40EUR)
b) nie kasują dużo za dodatkowego kierowce (Vanrell 3-5EUR/dzień, Wiber aż 8EUR/dzień)

Z tego, co przeglądałem, opłata za późne wynajęcie praktycznie nie do uniknięcia? Ale może są jakieś wypożyczalnie, co dorzucają darmo dodatkowego kierowce, kiedy wezmie sie np. dodatkowe ubezpieczenie?
Z gory dzieki za info
 Profil Relacje PM off  

#1255 PostWysłany: 05 Cze 2019 13:37 
Awatar użytkownika

Loty: 145
Kilometry: 224 064
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
@matti
Na stronie pośrednika wypożyczalni samochodowych Dou You Spain z lewej strony możesz wybrać opcję podawania kosztów wypożyczenia razem z dodatkowym kierowcą. Wtedy jeśli jakaś wypożyczalnia oferuje taką opcję gratis masz to od razu wyświetlone, albo masz informację ile taka usługa kosztuje. Przykładowo OK Rent a Car nie pobiera żadnej opłaty za drugiego kierowcę, ale nie znam tej wypożyczalni, więc inne ich warunki musisz sam sprawdzić ;)
 Profil Relacje PM off
matti lubi ten post.
matti uważa post za pomocny.

#1256 PostWysłany: 06 Cze 2019 15:44 

witam, planuję wypożyczyć samochód na 7 dni w wypożyczalni Wiber tylko mam pytanie. Czym różni się opcja Premium package oferowana na stronie rentalcars od opcji all inclusive oferowanej bezpośrednio na stronie Wibera?
 Profil Relacje PM off  

#1257 PostWysłany: 10 Cze 2019 10:39 

@ michok10
Na pewno rozni sie tym, że ubezpieczenie wykupujesz u rentalcars – gdyby coś się stało z autem, Wiber sciągnie Ci kasę z wkładu własnego i będziesz musiał dochodzić odszkodowania u rentalcars, które później powinno pokryć twoje koszta. Jesli weźmiesz full opcje u Wibera i coś się stanie, to nie będziesz się musiał martwić, bo oni sami będą dochodzili do porozumienia z ubezpieczycielem.

Napisałem do Wibera, czy jest możliwość odberania auta, jesli mój przylot jest o 23.15 i dostałem odmowną odpowiedź. Widzę, że na stronie mają napisane, że biuro zamykają o 22, ale jeśli lot jest opóźniony to poczekają (za opłatą 40 eur). Czy ktoś z przylotem po 22 wynajmował tego samego dnia w Wiberze? Zastanawiam się, czy próbować ich przekonać, czy raczej szukać innej wypożyczalni (Wiber był najkorzystniejszy).
 Profil Relacje PM off  

#1258 PostWysłany: 10 Cze 2019 10:51 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 629
Kilometry: 957 527
Krajów: 61 / 28.5%
Jak może być najkorzystniejszy skoro na "twoją" godzinę nie ma możliwości odbioru? Ty lubisz siedzieć w pracy po godzinach za darmo? Jakby mieli w tym biznes, to by mieli otwarte do 23:00 czy 24:00. Poszukaj po prostu innej wypożyczalni, która o tej godzinie działa. Alternatywnie, prześpij się jedną noc w okolicach lotniska i zarezerwuj w Wiber z odbiorem następnego dnia rano.
2 ludzi lubi ten post.

#1259 PostWysłany: 10 Cze 2019 18:26 

a) napisałem 'był', bo dopiero teraz dowiedziałem się, że nie zrealizują zamówienia
b) kto mówi, że ktoś z obsługi miałby siedzieć za darmo?
c) małe, lokalne biznesy często są w stanie pójść na rękę swoim klientom i zmienić odrobinę swoje zasady. Często nie są w stanie konkurować ceną z gigantami, więc wyróżniają się ponadprzeciętnym podejściem do klienta i możliwością dopasowania wielu rzeczy. Coś czego duże koncerny zazwyczaj nie robią, bo mają swoje 'procesy' i reguły, których się trzymają.
d) generalnie wynajęcie auta za >400 euro to nie jest zakup bułek, więc można liczyć, że mniejszym firmom będzie zależeć na każdym możliwym kliencie, stąd nie uważam, że moje pytanie jest nie na miejscu.

Spanie przy lotnisku nie wchodzi w grę, więc pozostaje doyouspain.
 Profil Relacje PM off  

#1260 PostWysłany: 10 Cze 2019 18:39 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 629
Kilometry: 957 527
Krajów: 61 / 28.5%
Wiber niekoniecznie jest małą, lokalną firmą skoro wypożycza samochody na lotniskach w Alicante i Maladze.
Jeżeli wynajmujesz w sezonie, to może być tak, że wyjdzie z samolotu Niemiec czy Brytyjczyk i twój upatrzony samochód weźmie na miejscu za 600 euro.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość