Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Cze 2012 13:47 

Witam

Jeśli ktoś chciałby sobie zrobić jednodniową wycieczkę to jest ku temu fajna i tania okazja.

WIZZAIR - 6 wrzesień 2012

Podam na przykładzie rezerwacji dla 4 osób dorosłych"

Warszawa - Malme (wylot godz. 10.40, w Malme o godz. 12) - koszt: 4zł od osoby (Xclusive Club i płatność kartą kredytową Wizzair)

Malme - Katowice (wylot godz. 13.45, w Katowicach o godz. 15.05) - koszt: 9SEK (ok. 4,33zł) od osoby (Xclusive Club i płatność kartą kredytową Wizzair)

Katowice - Warszawa (POLSKI BUS - wyjazd o godz. 23.45, w Warszawie o 04.30 - koszt dla 4 osób to 65zł, na osobę 16,25zł) -> ja wczoraj zamówiłem za 35zł za 4 osoby (cena wzrosła)

Na lotnisku w Malme można spędzić około 1,5h (coś kupić itp.), w Katowicach mamy natomiast ponad 8h na spędzenie czasu.

PODSUMOWUJĄC (od osoby):
Warszawa - Malme 4zł
Malme - Katowice 4,32zł
Katowice - Warszawa 16,25zł

SUMA: 24,57zł

P.S. taką samą datą może być np. 27 września

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#2 PostWysłany: 10 Cze 2012 20:02 

Pomysł może fajny, ale wszystko rozbija się o dojazdy...
Z Pyrzowic do Katowic - akurat leciałem z Malme - budżetowo to 85 o 16, przesiadka w Kamieniu i w Katowicach jesteśmy tuż po 17. Ewentualnie - bus PKM Katowice, ale to kolejne 26 złotych (biorąc pod uwagę maksymalne wykorzystanie czasu w Katowicach - interesuje nas ta opcja). Do Modlina z Warszawy również trzeba dojechać ;)
A jeszcze kwestia tego, co zobaczymy - ciekawych miejsc na Śląsku jest sporo, ale nie są one zbyt skoncentrowane, w dużej mierze czekają tu, w tak krótkim czasie, typowo miejskie atrakcje (można zrobić wypad na Nikiszowiec, wstąpić na piwo na Mariacką).
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Cze 2012 21:49 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
Z Pyrzowic do Katowic wydaje mi się, że można dość tanio się dostać, jeżdżą tam chyba rozkładowo jakieś busy.

#4 PostWysłany: 10 Cze 2012 23:49 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
zle ci sie wydaje...

#5 PostWysłany: 11 Cze 2012 00:34 

Zbanowany
Można tanio, 4zł za taką ilość kilometrów to nie dużo.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 11 Cze 2012 02:10 
Moderator forum

Panloo i nast, czy wyscie nie czytali postu altvida , 2go z kolei w tym watku ?

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Cze 2012 10:43 

"Udało mi się pojechać Katowice-Bytom PKP (linia 820), a potem Bytom PKP-Pyrzowice (linia 85). Wyniosło mnie to dwa ulgowe bilety godzinne, czyli 4,40zł.", więc dojazd nie jest jakiś wygórowany z lotniska

#8 PostWysłany: 11 Cze 2012 11:43 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
adiolsztyn napisał(a):
"Udało mi się pojechać Katowice-Bytom PKP (linia 820), a potem Bytom PKP-Pyrzowice (linia 85). Wyniosło mnie to dwa ulgowe bilety godzinne, czyli 4,40zł.", więc dojazd nie jest jakiś wygórowany z lotniska

Ale PKP czy chodzi o miejskie busy?

#9 PostWysłany: 11 Cze 2012 12:02 

Pabloo napisał(a):
adiolsztyn napisał(a):

Ale PKP czy chodzi o miejskie busy?

miejskie, zwykłe busy mpk :)

#10 PostWysłany: 11 Cze 2012 12:48 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
Maris83 napisał(a):
nrm napisał(a):
zle ci sie wydaje...

Dobrze mu się wydaje, przez Kamień autobus jedzie i tam mamy przesiadkę :) Albo przez jeszcze inne cudo, nie pamiętam nazwy.

To już wyżej opisał Altvid, trudno to nazwać "rozkładowym busem" (w sensie bezpośrednim).

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości