Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 10%, min 20zł
- BNP Paribas od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8813 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206 ... 441  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#4041 PostWysłany: 12 Kwi 2019 17:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja wysłałem 387CHF. Po złożonej w śr reklamacji, wczoraj moje konto Revolut zostało uznane brakującymi 25CHF, choć konsultant wskazał że nie podzielają mojej opinii zawartej w reklamacji. Uznanie konta mam potraktować jako ich gest dobrej woli. I jeszcze przywołany przez konsultanta punkt z regulaminu:

Cytuj:
If the beneficiary bank is located outside the EU or transfer is not in euros, then your transfer will be sent via SWIFT and you might incur international wire transfer fees.

The beneficiary bank could also charge a fee to receive your transfer. When your money is in transit, it might be processed by an intermediary bank who might also deduct a handling fee. Therefore, the amount received might be less than the amount you sent.

We can provide an estimate of the potential fees for the following currencies:

35 AUD
20 CAD
50 AED
16-32 EUR (outside of SEPA)
7500 JPY
35 NZD
20-40 USD

Wysłane z taptaka
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#4042 PostWysłany: 12 Kwi 2019 21:12 

Dzien dobry,

Proszę o pomoc. Moja sytuacja:
Zleciłem we wtorek ok.17 przelew z konta na Kantorze AliorBanku (USD) na Revoluta. Podałem rachunek który jest dolarowy w GB.

Dzisiaj cały czas nie ma pieniędzy na koncie Revolut, a minęły już 3 dni. Jedziemy jutro na wakacje gdzie chcieliśmy użyć pieniędzy. Kiedy można się ich spodziewać ? Wybrałem przelew typu SWIFT. Czy może być problem wynikający z tego że kantor jest na moją kobitę a Rev na mnie ?
 Profil Relacje PM off  

#4043 PostWysłany: 12 Kwi 2019 21:31 

Loty: 20
Kilometry: 25 324
Krajów: 9 / 4.2%
Tak, ma to znaczenie. Pisz do supportu revoluta. Wchodzisz w czat i wpisz "live agent". Poinformuj ich o tym.
 Profil Relacje PM off  

#4044 PostWysłany: 12 Kwi 2019 21:37 
Awatar użytkownika

złoty
pierwsze bym zadzwonił do aliora na infolinię i spytał o przelew, kiedy wyszedł, a na czacie revoluta czy widzą już i kiedy będzie zaksięgowany na koncie
 Profil Relacje PM off  

#4045 PostWysłany: 12 Kwi 2019 23:19 

Dzięki. Zadzwoniłem do Aliora, przelew został zaksięgowany 10.04

Pisałem na Revolucie z agentem i dowiedziałem się że nie będzie problemu. Użyłem w danych do przelewu: nr konta dolarowego w Wielkiej Brytani, mój adres. Pani powiedziała że to jest "perfectly fine" oraz że trzeba czekać z tym rodzajem przelewu czasem nawet 5 dni. Wysłałem jej też potwierdzenie przelewu. Pani napisała też że nie ma to znaczenia z jakiego źródłowego konta się przelewa, ważne żeby dane odbiorcy były dobre.

W takim razie czekam kilka dni
 Profil Relacje PM off  

#4046 PostWysłany: 13 Kwi 2019 14:17 

Follow up do poprzednich postów.

Pieniądze przeszły. Alior naliczył 30 zł za koszt SWIFT, Revolut naliczył 10 USD jakiejś opłaty swojej. Przesłałem 2000 USD -> mam 1990 na Revo
 Profil Relacje PM off  

#4047 PostWysłany: 13 Kwi 2019 14:28 

niebieski
Na przyszłość lepiej doładowywać konto R bezpośrednio kartą z Alior Kantoru. Tylko partnerka musiałaby pobrać apkę Revoluta.
 Profil Relacje PM off
RLPH lubi ten post.

#4048 PostWysłany: 14 Kwi 2019 13:49 

Zbanowany
Po jakim czasie i gdzie reklamować, że fizyczna karta nie doszła? Skąd oni to wysyłają?

Image
 Profil Relacje PM off  

#4049 PostWysłany: 14 Kwi 2019 14:34 
Awatar użytkownika

Loty: 168
Kilometry: 304 102
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
@neverstopexploring
Zwykle dochodzi po ok tygodniu do dwóch.
Jeśli nie doszła to pisz na czacie. Zacznij od napisania "live agent".
neverstopexploring lubi ten post.
neverstopexploring uważa post za pomocny.

#4050 PostWysłany: 15 Kwi 2019 09:51 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 252 707
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
@Mio nie wiedziałem, że tak im się wydłużyło wyrabianie i przesyłanie - u mnie trwało to jakieś 2-3 dni (XII.2017), u reszty osób z rodziny też tyle (zakładali w przeciągu 2018 r.)

Przy okazji, jakby ktoś chciał kartę metal, to sprawdźcie aplikacje - kiedyś była fala akcji z poleceniami, teraz chyba jest druga fala (w sobotę dostałem pop-upa) - jeśli 5 osób założy kartę z polecenia, oni mają ją za darmo, a polecający dostaje metal na rok (jakby co, to proszę PW, bo moi rodzina/znajomi" już wszyscy mają).

#4051 PostWysłany: 15 Kwi 2019 10:18 
Awatar użytkownika

niebieski
@Raphael ja ostatnio prawie dwa tygodnie na metal czekałem właśnie

#4052 PostWysłany: 15 Kwi 2019 16:02 

Zbanowany
Dziś doszła, nigdzie w aplikacji nie widzę gdzie ja muszę aktywować, a może nie muszę?

Image
 Profil Relacje PM off  

#4053 PostWysłany: 15 Kwi 2019 16:21 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.6%
srebrny
https://www.revolut.com/pl-PL/help/zacz ... ty-revolut

#4054 PostWysłany: 15 Kwi 2019 17:08 
Awatar użytkownika

niebieski
@neverstopexploring

Z tego co pamiętam, to aktywuje się sama podczas pierwszego użycia - tylko ważne, żeby z kodem PIN a nie zbliżeniowo.

#4055 PostWysłany: 15 Kwi 2019 18:35 

Wybierałem dzisiaj niewielką kwotę 60PLN z bankomatu Planet Cash i bankomat zachował się inaczej niż dotąd tj. wydał bez szemrania 60PLN nie proponując żadnych przewalutowań, nie wyświetla też kwot typu 4000PLN na dzień dobry... czy to znak że karta revoluta została "rozpoznana" jako polska czy też taki kaprys bankomatu. Karta mastercard, nie nowa.
 Profil Relacje PM off  

#4056 PostWysłany: 17 Kwi 2019 20:12 

Witam,
mam pytanie o Revoluta, którego posiadam od początku września 2018 (Mastercard).
Dzisiaj pierwszy raz użyłem karty "testowo" w bankomacie w Niemczech (Euronet)
wypłacając 10 Euro. Na koncie miałem 11 Euro. Kilkaset lirów tureckich i kilkadziesiąt dolarów. Jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłem, że ściągnęło nie z waluty Euro, a z lir i to po "złodziejskim kurskie" zabierając 90 lir co dało w sumie, że transakcja wyniosła 13,95 Euro.
Jak przyszedłem do domu, to doczytałem, że Euronet pobiera kosmiczne prowizje i ponoć na karty wydane od września prowizja nie jest naliczana w Polsce. Moje pytanie brzmi, czym się różni "nowa" karta od "starej" - kolorem?
Dlaczego nie pobrało, np. z dolarów, tylko z lirów?
Czy tylko Euronet pobiera prowizje, czy inne firmy również?

Z góry dziękuję za odpowiedzi
 Profil Relacje PM off  

#4057 PostWysłany: 17 Kwi 2019 20:18 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
Krajów: 50 / 23.4%
złoty
@Arczi123 - bankomat prawie na pewno pokazał informację o doliczeniu opłaty, musiałeś zignorować ten komunikat.
Różne bankomaty pobierają prowizje, nie ma żelaznej zasady, przy czym w Euronecie masz na to większe szanse. Za to w 99% przypadków informacja o tej opłacie pokazuje się na ekranie bankomatu i musisz ją zatwierdzić. Jeśli zrezygnujesz, to nic nie zapłacisz - możesz wtedy po prostu pójść do innego bankomatu i zobaczyć czy ten jest za darmo.
Kurs wcale nie musiał być złodziejski, po prostu doliczyło 3,95€ prowizji.

Tak ogólnie, to przejrzyj ten temat i pomoc Revoluta zanim zadasz kolejne pytania, bo większość tych problemów była tu już wielokrotnie omówiona.

#4058 PostWysłany: 17 Kwi 2019 20:21 

Loty: 302
Kilometry: 645 232
Krajów: 46 / 21.5%
złoty
@Arczi123: w Niemczech prowizję pobiera Euronet jak i w całej Europie od kart wydanych poza granicami kraju w którym jest bankomat. Zatem jeśli nawet będziesz mieć "nową" kartę to ten problem wystąpi. Bankomaty na 99% informują o prowizji i trzeba ją zaakceptować - należy bardzo uważnie czytać komunikaty. Wybierałem z innych bankomatów (w marcu 2019, nazw banków/bankomatów niestety nie pamiętam) i nigdzie indziej w Niemczech na prowizję nie trafiłem. Prowizjami w Euronecie nie są obarczone VISA ale tych teraz Revolut nie wydaje.
 Profil Relacje PM off
FranekXVI lubi ten post.

#4059 PostWysłany: 18 Kwi 2019 15:14 
Awatar użytkownika

Loty: 180
Kilometry: 511 197
Krajów: 60 / 28.0%
niebieski
Chciałbym dzisiaj wyrobić sobie kartę Revolut i zasilić ją pieniędzmi ale - z tego co widziałem w tym wątku - przy zasilaniu z niektórych kart kredytowych jest chyba jakaś prowizja? Zatem jak najlepiej zasilić tego Revoluta aby nie było żadnych prowizji?
Mam następujące możliwości: zwykła karta debetowa (podpięta do rachunku bankowego) w bankach Santander oraz BNP Paribas, platynowa karta kredytowa Santander, zwykła karta kredytowa WizzAir (obecnie BNP Paribas), karta Diners.

#4060 PostWysłany: 18 Kwi 2019 15:15 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.6%
srebrny
na pewno to: "zwykła karta debetowa (podpięta do rachunku bankowego) w bankach Santander oraz BNP Paribas"

Ostatnio edytowany przez horacy19, 18 Kwi 2019 15:16, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
poszwin lubi ten post.
poszwin uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8813 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206 ... 441  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość