Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 785 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
#621 PostWysłany: 01 Cze 2012 04:45 

Mastercard Prepaid działa w Ryanair bez opłat wykluczając loty wylatujące z Wielkiej Brytanii, Irlandii, Włoch, Niemiec i Hiszpanii. może to powoduje problem
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#622 PostWysłany: 04 Cze 2012 19:44 

Mam pewne pytanie. Otóż w sierpniu 2010 kupiłem kartę MasterCard Prepaid z BZ WBK i od tamtego czasu leży. Jest ważna do lipca tego roku. Chciałbym kupić bilety w Ryanair, ale zgubiłem tę całą ulotkę dołączoną do karty. Dlatego mam parę pytań:

1. Czy tę kartę muszę jakoś aktywować- jeżeli tak jak to zrobić?( w moim mieście nie ma oddziału banku bz wbk)
2. Czy trzeba zmieniać jakiś PIN ?
3. Jeżeli pieniądze już będą na karcie to czy nie będzie problemów z transakcja ( czy będzie to transakcja zwolniona z opłat w Ryanair)

Z góry dziękuję za pomoc ;)
 Profil Relacje PM off  

#623 PostWysłany: 04 Cze 2012 19:49 
Moderator forum

arkadiusz17 napisał(a):
3. Jeżeli pieniądze już będą na karcie to czy nie będzie problemów z transakcja ( czy będzie to transakcja zwolniona z opłat w Ryanair)

loty z PL , tak.
W ostatnim poscie który widnieje nad twoim masz kraje gdzie MCpp juz nie zwalnia

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#624 PostWysłany: 04 Cze 2012 23:44 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 123 256
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
arkadiusz17 napisał(a):
Mam pewne pytanie. Otóż w sierpniu 2010 kupiłem kartę MasterCard Prepaid z BZ WBK i od tamtego czasu leży. Jest ważna do lipca tego roku. Chciałbym kupić bilety w Ryanair, ale zgubiłem tę całą ulotkę dołączoną do karty. Dlatego mam parę pytań:

1. Czy tę kartę muszę jakoś aktywować- jeżeli tak jak to zrobić?( w moim mieście nie ma oddziału banku bz wbk)
2. Czy trzeba zmieniać jakiś PIN ?

Karta musi być aktywowana w bankomacie BZWBK wszystkie nie aktywne karty mają PIN 2424
Potem wpisujesz zmianę kodu PIN
A jak pieniądze będziesz mieć na koncie to możesz śmiało kupować bilet.
Podobno pieniądze z innego banku niż BZWBK idą dość długo.
Ja nie mogę doładować jej z BZWBK w sobotę i niedzielę z mojego osobistego konta. Będę pytać w banku czy można ją jakoś podpiąć żeby można przelewać z natychmiastowym skutkiem nawet w wolne dni
Pozdrawiam

#625 PostWysłany: 06 Cze 2012 09:13 

Loty: 31
Kilometry: 72 801
Krajów: 10 / 4.7%
Mam pytanie, czy ktoś może korzystał wczoraj/dziś z karty BZ WBK desygnowanej z forum fly4free.pl ?? Karta zarejestrowana na stronie, nadany PIN, ale jeszcze nie używana do kupna biletów ani żadnych transakcji.
Próbowałem z różnych przeglądarek, z różnych komputerów, kasa na koncie jest, środki nie zablokowane.
Za każdym razem albo "błąd płatności, płatność odrzucona, sprawdź numer karty, dane itp....."
Raz udało się zrobić rezerwację po drugiej próbie płatności, ale status "nie potwierdzona" , i po 20minut czekania, w systemie nie było w ogóle takiej rezerwacji, a pieniądze z konta nie pobrane, na stronie FR dalej taka sama ilość miejsc wolnych została. Żadnego maila nie dostałem na skrzynkę, z której nie raz korzystałem już przy kupnie.
Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić :?:
Dodam, że próbowałem też kupić z koleżanki karty z banku Pekao, karta mastercard prepaid. Pierwsza próba - płatność odrzucona, druga płatność też odrzucona, ale na maila przyszło 6 (sześć) maili, wszystkie przyszły o tej samej godzinie i minucie, ale każdy miał inny numer rezerwacji na ten sam lot co chciałem kupić i cenę 0.00zł :? I żadnego nie było w systemie...

#626 PostWysłany: 06 Cze 2012 10:07 

złoty
viscaelbarca napisał(a):
Dodam, że próbowałem też kupić z koleżanki karty z banku Pekao, karta mastercard prepaid. Pierwsza próba - płatność odrzucona, druga płatność też odrzucona

Bank Pekao nie wydaje kart MC Prepaid które działają bezharaczowo w Ryanair.

#627 PostWysłany: 06 Cze 2012 10:27 

mucha napisał(a):
viscaelbarca napisał(a):
Dodam, że próbowałem też kupić z koleżanki karty z banku Pekao, karta mastercard prepaid. Pierwsza próba - płatność odrzucona, druga płatność też odrzucona

Bank Pekao nie wydaje kart MC Prepaid które działają bezharaczowo w Ryanair.

Tak wiem, to samo mówiłem koleżance jak się cieszyła że zamówiła sobie tą kartę z Pekao i że pani w banku jej powiedziała że ta karta będzie działać do biletów.
Ale mniejsza o to, bo nawet jakby ta karta nie działała, to po wpisaniu numerów karty i CVV wzrosła by kwota do zapłaty.
Bardziej mnie martwi czemu moja z bzwbk nie działa :(

edit:
A może coś źle wpisuje z danych karty jeśli chodzi o samą płatność? Czy te karty fly4free mają jakąś inną specyfikę jeśli chodzi o dane posiadacza i adres ?
oczywiście, karta jest przypisana i zarejestrowana do mojego konta na bzwbk, i takie dane wpisywałem właśnie podczas prób zakupu wczoraj wieczorem, i dziś od rana.

#628 PostWysłany: 06 Cze 2012 10:42 
OFICJALNY PROFIL

viscaelbarca napisał(a):
Mam pytanie, czy ktoś może korzystał wczoraj/dziś z karty BZ WBK desygnowanej z forum fly4free.pl ?? Karta zarejestrowana na stronie, nadany PIN, ale jeszcze nie używana do kupna biletów ani żadnych transakcji.
Próbowałem z różnych przeglądarek, z różnych komputerów, kasa na koncie jest, środki nie zablokowane.
Za każdym razem albo "błąd płatności, płatność odrzucona, sprawdź numer karty, dane itp....."
Raz udało się zrobić rezerwację po drugiej próbie płatności, ale status "nie potwierdzona" , i po 20minut czekania, w systemie nie było w ogóle takiej rezerwacji, a pieniądze z konta nie pobrane, na stronie FR dalej taka sama ilość miejsc wolnych została. Żadnego maila nie dostałem na skrzynkę, z której nie raz korzystałem już przy kupnie.
Dodam, że próbowałem też kupić z koleżanki karty z banku Pekao, karta mastercard prepaid. Pierwsza próba - płatność odrzucona, druga płatność też odrzucona, ale na maila przyszło 6 (sześć) maili, wszystkie przyszły o tej samej godzinie i minucie, ale każdy miał inny numer rezerwacji na ten sam lot co chciałem kupić i cenę 0.00zł :? I żadnego nie było w systemie...

Witamy,
z Pana opisu wynika, że błąd może występować po stronie Ryanair'a. Proszę jednak wysłać screen z nieudanej transakcji i numer karty prepaid na mail zespol_bzwbk@bzwbk.pl, sprawdzimy problem.

Pozdrawiamy,
Zespół Banku Zachodniego WBK

Zasady obecności BZ WBK na forach można sprawdzić na stronie: http://indywidualni.bzwbk.pl/zasady-obe ... orach.html
 Profil Relacje PM off  

#629 PostWysłany: 06 Cze 2012 10:46 

złoty
zespol_bzwbk napisał(a):
z Pana opisu wynika, że błąd może występować po stronie Ryanair'a. Proszę jednak wysłać screen z nieudanej transakcji i numer karty prepaid na mail zespol_bzwbk@bzwbk.pl, sprawdzimy problem.

Pozdrawiamy,

O, Zespol_WBK tutaj :) to ja w temacie się podepnę: karty MC Prepaid Payback (BIN 5285 77xx xxxx xxxx) ponownie nie działają w Ryanair bezprowizyjnie. Zgłaszałem to Państwu 22 maja i wciąż sprawa nie została rozwiązana.

#630 PostWysłany: 08 Cze 2012 08:35 
Awatar użytkownika

niebieski
mucha napisał(a):
zespol_bzwbk napisał(a):

Pozdrawiamy,

O, Zespol_WBK tutaj :) to ja w temacie się podepnę: karty MC Prepaid Payback (BIN 5285 77xx xxxx xxxx) ponownie nie działają w Ryanair bezprowizyjnie. Zgłaszałem to Państwu 22 maja i wciąż sprawa nie została rozwiązana.

Ja też od kilku dni do nich piszę. Mam nową kartę która za nic nie chce działać na stronie Ryanair (też numery 5285 77xx xxxx xxxx).

#631 PostWysłany: 12 Cze 2012 13:48 

zespol_bzwbk napisał(a):
viscaelbarca napisał(a):

Witamy,

Pozdrawiamy,

Zasady obecności BZ WBK na forach można sprawdzić na stronie: http://indywidualni.bzwbk.pl/zasady-obe ... orach.html

Szanowni Panstwo,

Dokladnie taka sama sytuacja spotkala mnie. Po jakichs 17 probach zakupienia biletow Wro - Med, 9.06.12 postanowilem skontaktowac sie z Panstwa bankiem. Wiecie co jest najbardziej irytujace? Sami tak naprawde nie umiecie wyjasnic dlaczego karta nie jest obslugiwana.
Pani Joasia z infolinii probowala zrobic ze mnie idiote wmawiajac mi, ze karta ktorej uzywam to nie Mastercard Prepaid ale Ryanair Mastercard Prepaid (ktory notabene pobiera oplate transakcyjna). Po 10 minutach jalowej rozmowy, z ktorej dowiedzialem sie, ze rzekomo nie potrafie rozroznic nomenklatury kart, nie potrafie wpisac prawidlowo numeru karty, lub nie mam srodkow na karcie ( czy Wy naprawde myslicie, ze ludzie decydowaliby sie na watpliwa przyjemnosc dzwonienia na infolinie, gdyby potrafili sami rozwiazac problem?), wspomniana Pani odeslala mnie na infolinie Ryanair. Tam powiedziano mi, ze "jestesmy liniami lotniczymi, a nie bankiem, i nie do nas nalezy rozwiazywanie prowlemow karty WYDANEJ PRZEZ BANK BZWBK".

Bede z Panstwem zupelnie szczery.
1) zamowilem karte prepaid tylko i wylacznie ze wzgledu na oszczednosc jakiej moge (moglem/ moglbym?) dokonac przy zakupie biletow lotniczych
2) nie rozumiem sytuacji, w ktorej obsluga infolinii odpowiada "nie wiem" lub zrzuca wine na przewoznika (badz co badz, to Panstwo wydaliscie ta karte, przemyslawszy i proponujac mozliwosci jej wykorzystania, wlaczajac oszczednosc przy zakupie biletow Ryanair)
3) przykro mi to stwierdzic, ale czuje sie oszukany, poniewaz kolokwialnie rzecz ujmujac karta Mastercard Prepaid nie dziala w sposob w jaki zostalo to opisane na opakowaniu, a co za tym idzie jest dla mnie bezuzyteczna.
4) brak mozliwosci przelaniania srodkow niewykorzystanych lub tych, z ktorych nie moge skorzystac z Panstwa winy, na konto, z ktorego karta zostala doladowana uwazam za szczyt bezczelnosci.

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#632 PostWysłany: 12 Cze 2012 13:54 

złoty
Strashny2205 napisał(a):
3) przykro mi to stwierdzic, ale czuje sie oszukany, poniewaz kolokwialnie rzecz ujmujac karta Mastercard Prepaid nie dziala w sposob w jaki zostalo to opisane na opakowaniu, a co za tym idzie jest dla mnie bezuzyteczna.

Zapoznaj się z tym wątkiem: przy-platnosci-karta-odrzuca-transakcje,181,9369

To niestety wina Ryanaira. Po kilku transakcjach (lub próbach transakcji) blokują adres IP i dany komputer. Spróbuj z innego komputera i innej sieci, powinno działać bez problemu. Oczywiście najpierw sprawdź czy transakcja jest na kwotę niższą niż 500 PLN (jeśli masz stary typ karty) i czy masz odpowiednie środki na niej.

#633 PostWysłany: 15 Cze 2012 16:33 

Witam,
Czy kupując tą kartę: http://allegro.pl/show_item.php?item=23 ... d00be2ff62 ominę opłatę administracyjną w ryanair przy przelocie z Wrocławia do Bristolu? I czy limit to 4000 zł przy pojedynczej transakcji dokonywanej na rzecz ryanair'a?
 Profil Relacje PM off  

#634 PostWysłany: 15 Cze 2012 16:51 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 123 256
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Według mnie to jest odpowiednia karta.
Ale za Ryanairem często bywają problemy przy płaceniu.

#635 PostWysłany: 15 Cze 2012 17:31 
Awatar użytkownika

niebieski
mucha napisał(a):
Strashny2205 napisał(a):

Zapoznaj się z tym wątkiem: http://www.fly4free.pl/forum/przy-platn ... e,181,9369

To niestety wina Ryanaira. Po kilku transakcjach (lub próbach transakcji) blokują adres IP i dany komputer. Spróbuj z innego komputera i innej sieci, powinno działać bez problemu. Oczywiście najpierw sprawdź czy transakcja jest na kwotę niższą niż 500 PLN (jeśli masz stary typ karty) i czy masz odpowiednie środki na niej.

Niestety prawdopodobnie kolega ma ten sam problem co ja z kartą zaczynającą się od numerów 5285 77XX

Kupiona na aukcji banku z opisem, że działa w Ryanair. Niestety mi za każdym razem odrzuca płatność. Po próbie użycia innej karty (np. zaczynającej się na 5339 08XX z tego samego banku) płatność przechodzi.

Czy nadal myślicie, że to wina Strashny2205?!

Moim zdaniem to problem na linii MasterCard/Ryanair, które błędnie rozpoznają tą kartę.

#636 PostWysłany: 16 Cze 2012 13:17 

Loty: 61
Kilometry: 102 896
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Potrzebuję w trybie pilnym doładować swojego MC Prepaida z bzwbk, z racji tego, że jest sobota to przelew raczej przed poniedziałkiem nie dojdzie. A co z bluecash?
 Profil Relacje PM off  

#637 PostWysłany: 16 Cze 2012 14:02 
Awatar użytkownika

niebieski
theo napisał(a):
Potrzebuję w trybie pilnym doładować swojego MC Prepaida z bzwbk, z racji tego, że jest sobota to przelew raczej przed poniedziałkiem nie dojdzie. A co z bluecash?

https://bluecash.pl/info/obslugiwane_banki
tak trudno? :)

inna sprawa, ze ja weekendom w BZWBK nie wierze...
 Profil Relacje PM off  

#638 PostWysłany: 16 Cze 2012 20:26 

Loty: 61
Kilometry: 102 896
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Racja, zapomniałem, że mogą to mieć na stronie :D

Czy w takim razie skoro już jest sobota po 17 to jest jakaś możliwość doładowania karty przed poniedziałkiem oprócz przelewu i bluecasha? ;)
 Profil Relacje PM off  

#639 PostWysłany: 20 Cze 2012 09:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja mam problem z jedną kartą zaczynającą się od numerów 5285 XXXX

Kiedyś działała a nagle przestała i ten stan trwa już miesiąc. BZWBK umywa ręce (mówią, żeby dzwonić na infolinię Ryanair, - tylko rozmowa będzie kosztowała więcej niż nowa karta).
Karta jest widocznie błędnie rozpoznawana na stronie Ryanair. Dla ścisłości, po nieudanej transakcji tą kartą próbuję zapłacić inną i przechodzi bez problemów.

Najgorsze, że mam tam teraz zablokowaną kasę ...

#640 PostWysłany: 21 Cze 2012 16:46 

Nie wiecie może czy jest jakaś szansa na wygenerowanie nowego PINu do karty prepaid BZWBK ?
W regulaminie karty jest mowa że nie ma możliwości nadania nowego numeru,z wyjątkiem sytuacji gdy numer PIN otrzymany z banku jest nieczytelny.
Ale jest też zapis o zablokowaniu karty w związku z trzykrotnym złym wprowadzeniem PINu, i wtedy możliwe jest wygenerowanie nowego PINu w oddziale Banku po okazaniu card-carriera lub na infolinii bankowości telefonicznej i internetowej.
Czyli jeśli zapomniałem jaki PIN ustawiłem, a muszę szybko wypłacić środki z niej, to bardziej opłaca mi się zablokować kartę trzy razy źle wpisując PIN a potem w oddziale ustawić nowy PIN ?
Czy może jednak po prostu wykupić środki z karty w oddziale banku, no ale to wiążę się z opłatą 12,90zł ?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 785 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 40  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: f0ku5 oraz 8 gości