Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 49  Następna
Autor Wiadomość
#541 PostWysłany: 01 Lut 2019 21:39 

srebrny
Tak.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#542 PostWysłany: 03 Lut 2019 00:20 

To teraz pytanie, gdzie tu może być w tej ofercie haczyk ?

Dodatkowo chciałem się dowiedzieć czy korzystał ktoś z Rhodium bądź Rntacar i oddawał samochód wcześniej o parę godzin niż zadeklarowana godzina.
Czyli np: zadeklaruję oddanie o 21 a oddam koło 9 rano.
 Profil Relacje PM off  

#543 PostWysłany: 03 Lut 2019 00:25 

A poczytaj warunki: zapewne tylko z kartą kredytową ogromna blokada ze strachem czy zwrócą całość
 PM off  

#544 PostWysłany: 03 Lut 2019 00:58 

Czytałem i szerszych informacji nie ma. Co do blokady na karcie to może być a ubezpieczenie i tak mam wykupione na rok.

Ostatnio edytowany przez marcino123, 03 Lut 2019 12:20, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#545 PostWysłany: 05 Lut 2019 21:34 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 145 385
Krajów: 20 / 9.4%
Korzystałam z Delpaso to się wypowiem dla potomnych. :P
Auto z kat. B zabookowałam na stronie wypożyczalni za 28.80eur za 2 doby w wersji full.
W praktyce oznaczało to:
- dwóch kierowców
- paliwo full to full - bez dziwnego depozytu na bak
- brak jakiegokolwiek depozytu i blokady na karcie
- brak przedstawiania kosztorysu ile za każdą ryskę
- oddanie auta bez jakiegokolwiek sprawdzania (pytanie tylko czy zatankowane i czy były jakieś problemy)
- odwóz busikiem na lotnisko.

Przez dwie doby zrobiliśmy ponad 500 km, za co wyszło 30eur na paliwo.

Zdecydowanie polecam w tej wersji, jazda całkowicie bez spiny. :)

6 months hitch-hiking through India-Nepal & Southeast Asia
2 months volunteering on paradise island in Cambodia
6 months hitch-hiking through South America
 Profil Relacje PM off  

#546 PostWysłany: 10 Lut 2019 22:34 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 275 193
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Polecam Centauro.

Zamowilem VW Touran (grupa F6) dostalem Forda Galaxy (H) nowy samochod 20000 km na liczniku. 3 dni za 30 euro.

Brak limitu km.
Brak depozytu (opcja premium 69 euro za 3 dni)
Jedyna blokada na karcie to depozyt za paliwo (95 euro)
.

Przy zwrocie sprawdzaja tylko stan paliwa i odwoza do terminala.

Sent from my CLT-L09 using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#547 PostWysłany: 24 Lut 2019 11:12 

Loty: 167
Kilometry: 299 995
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
Polecam wypożyczalnie Wiber - za Forda Fiestę z przebiegiem 18 000 km zapłaciłem 18 euro za 7 dni. Do wypożyczalni odjeżdża bus z lotniska i odwozi na lotnisko. Wypożyczenie sprawne i bezproblemowe, bez namawiania na dodatkowe ubezpieczenia. Na maila wysyłają umowę ze zdjęciami uszkodzeń, można zrobić swoje zdjęcia i wyjaśnić nieścisłości. Przy zdawaniu auta szybkie oględziny i odrazu faktura na mailu i potwierdzenie ze zwracają kaucje 700 euro i 59 euro kaucji na paliwo. Rezerwowałem bezpośrednio na ich stronie, maja opcje check-in online co pozwoliło cała procedurę wydania auta skrócić do 2 minut.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off
skrzat lubi ten post.

#548 PostWysłany: 12 Mar 2019 12:14 

Witam,
planuję w maju wynająć auto w Maladze na 6 dni. Oferta Marbesol wydaje mi się najlepsza.
Z pełnym ubezpieczeniem przy rezerwacji mailem bez użycia karty kredytowej kosztuje to 120 EUR, płatność przy odbiorze auta.
Przy płatności online podczas rezerwacji koszt to 117 EUR. Różnica niewielka, a opcja z płatnością na miejscu daje możliwość rezygnacji praktycznie do dnia odebrania auta.
Poza tym w regulaminie Marbesol jest zapis że “Marbesol zastrzega sobie możliwość anulowania rezerwacji”.

I tu moje pytanie. Czy w Marbesol robicie rezerwację z przedpłatą czy płacicie na miejscu?
Czy komuś zdarzyło się że Marbesol anulował rezerwację?
 Profil Relacje PM off  

#549 PostWysłany: 12 Mar 2019 12:32 

Praktycznie wszyscy robią w Marbesol rezerwacje online opłacone na miejscu, jedyny problem to mimo że nie blokują nic więcej niż kwota z rezerwacji (opcji all) wymagają karty kredytowej

Po wstępnej rezerwacji przychodzi potwierdzenie rezerwacji z Marbesol, wtedy nie ma opcji by to oni anulowali
 PM off
Lucas84 uważa post za pomocny.

#550 PostWysłany: 12 Mar 2019 13:47 

To jest duża wypożyczalnia. Nie wiem co musiałoby się dziać by im brakło samochodów, zważywszy, że na ma miejscu gdy nie mają tego auta co zamówiłeś dają inne lub proponują 2 klasy wyżej za małą dopłatą. Anulacja to chyba sytuacje zupełnie wyjątkowe.
 PM off

#551 PostWysłany: 12 Mar 2019 13:54 
Awatar użytkownika

Loty: 131
Kilometry: 231 175
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Pewnie wszystkie wypozyczalnie mają taki zapis na wypadek globalnego kataklizmu. Bierz i sie nie stresuj. NIe wiem, czy ktokolwiek kto brał marbesol, nie był zadowolony.
 Profil Relacje PM off  

#552 PostWysłany: 11 Kwi 2019 09:33 

Chociaż temat jest stary, skorzystaj z okazji, aby polecić wynajem samochodów Malaga Marbesol. Byłem na wakacjach na Costa del Sol i wynająłem z nimi samochód. Doświadczenie było bardzo dobre i mają 40% zniżki, która jest tego warta!
 Profil Relacje PM off  

#553 PostWysłany: 11 Kwi 2019 14:33 

4 razy wypożyczałem w Marbesol, nigdy nie było problemu, ani anulowania. Za tydzień znów u nich będę. Generalnie, jak dotąd, to mój najbardziej bezproblemowy i przejrzysty najem auta.
 Profil Relacje PM off  

#554 PostWysłany: 11 Kwi 2019 16:06 

Loty: 47
Kilometry: 55 558
Krajów: 12 / 5.6%
Również w tamtym tygodniu pożyczałam w Marbesol i bardzo polecam. Przy pełnym ubezpieczeniu zero problemów, oddanie w 1 min. Chcialam Fiata 500 ale powiedzieli, że już wszystkie sprzedali, stanęło na Pandzie która o dziwo dała radę nawet na trasie Zahara - Grazalema.

Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka

#555 PostWysłany: 26 Kwi 2019 22:29 

Witam
Mam pytanie czy rezerwując auto w Marbesol płacąc online i odbierając auto wymagana jest karta kredytowa, jak oni sprawdzają kartę skanują ja czy tylko spisują nr z karty. Jak wypożyczałem auto na Majorce to tylko przeciągnęli mi kartę żeby odbiły się numery karty.
 Profil Relacje PM off  

#556 PostWysłany: 26 Kwi 2019 23:10 

Albo pytają się czy ewentualna autoryzacja na karcie podanej do płatności, albo jeśli chcesz inną preautoryzacja w terminalu płatniczym. O dziwo za pierwszym razem przeszła debetowa i nikt szczególnie nie wnikał.
 PM off  

#557 PostWysłany: 29 Kwi 2019 23:34 

Płaciłeś na miejscu?
 Profil Relacje PM off  

#558 PostWysłany: 30 Kwi 2019 00:55 

NIe. płaciłem on line. Karta potem jest widoczna w systemie. Spytali tyko czy ona może być na wypadek braku paliwa. Potwierdziłem. Nikt nie wnikał co to za karta.
 PM off  

#559 PostWysłany: 30 Kwi 2019 08:19 

rafalkul9 napisał(a):
Krotka relacja odnosnie Marbesol:

Z lotniska do wypozyczalni zabiera Was kierowca busem oklejonym w barwy Marbesol. Jak znalezc kierowce pomoze mapka ze strony internetowej. Droga jest prosta. Kierowca busa jeszcze na lotnisku sprawdza czy jestescie w systemie, dopiero wtedy jedziecie do siedziby firmy. Tam przed biurem czekacie w poczekalni az wyswietli sie wasze nazwisko. Wszystko idzie szybko i sprawnie.

Czy mozna wypozyczyc bez kart kredytowej tylko z karta debetowa? Tak mozna, ale musialem wplacic 500€ depozytu, była to opcja all inclusive. (depozyt zwrócony po zdaniu auta bez problemu)

Za 14 dni w opcji all inlcusive zaplacilem 227 €. Auto z grupy A. Liczylem ze dostaniemy Fiata 500, dostalismy Seata Mii.

Auto ok. 73 tys. przebiegu, granatowy, bez kolpakow, wnetrze bylo juz zmeczone uzytkowaniem i ogolnie nie bylo zbyt czysto i pachnaco (jasna deska rozdzielcza zszarzała).

W aucie przepalona żarówka świateł postojowych oraz kilka otarc i rys. Stan techniczny średni.

Przy zdawaniu auta pracownik sprawdza ile jest paliwa i czy nie ma syfu w środku. Zdawanie auta jest mozliwe cala dobe. Zdawanie szybsze niz odbieranie.

Ogolnie wypozyczylbym tam auto jeszcze raz, za 5 € drożej była możliwość wziecia VW Polo i taka opcje bym wybral podczas bookowania on-line no ale tak jak wczesniej pisalem, liczylem na szczescie i ze trafie Fiat 500.

Trzeba być przygotowanym, że przy debetowej nawet w wersji all zrobią sporą blokadę czy depozyt co.opisano wyżej

Jasno piszą o KK
 PM off  

#560 PostWysłany: 02 Maj 2019 21:20 

Witajcie,

W czerwcu lecimy z dzieckiem 4 letnim do Malagi. Mamy zarezerwowane auto w Marbesol w opcji All. Mam pytanie odnośnie fotelika dla dziecka. Czy ktoś z Was wypożyczał może właśnie z Marbesol fotelik (chodzi mi głównie o przedział 15-36kg) i mógłby napisać jakie mają foteliki, tzn czy tanie marketowe czy bardziej bezpieczne? Nie wiem czy wypożyczyć fotelik od nich czy lepiej lecieć z naszym ;) a świra na punkcie bezpiecznego przewożenia dziecka mam ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 49  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości