Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Lut 2019 18:28 

Dokąd
  • Polska

Data wylotu
  • 26.03.2019

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Wizzair Trondheim - Gdańsk 26.10.2019 - ok 200 zł. / os

Dodatkowe informacje
  • Siema!

Trochę się rozwinę na wstępie. Jestem z Katowic. Kupiłem bilety wizzairem 23 października z Gdańska do Bodo. Proszę nie pytajcie dlaczego w październiku i dlaczego ostatnim kursem z Gdańska do Bodo. Jestem z tych turystów, którzy przed wylotem nie sprawdzają czy na miejscu jest pora sucha, deszczowa, sezon, ferie itp. Po prostu kupuje (carpe diem), a potem czytam co zrobić z tym dalej.

Teraz pytanie jak wrócić? Czy najsensowniejsza opcja bedzie pociąg z Bodo do Trondheim i lot z Trondheim do Gdanska 26.10? Czy sa jakies inne lotniska? Pociagu do Tromso nie ma z tego co sie orientuje, jest zatem moze jakis bus? Pomozcie wrocic do Polski :) Moze byc powrot do Gdanska, ale tez do innych miast - jakos sobie poradze. Wolalbym do Gdanska bo pewnie zostawie tam samochod, jezeli bedzie to inne miasto - pojade busem na lotnisko no problem :)

Data moze byc lekko elastyczna, tj. powrot np. 27.

A, P.S.
    namiot w tym terminie na lofotach to raczej słaba opcja? :D A i czy zorze zobacze albo mam na nia opcje? Dla zorzy te pulpety wioze przeciez. Aaa.. i jeszcze czy po drodze z Bodo do Trondheim warto sie gdzies zatrzymac czy na kreske jechac? :)

Dzieki pozdro
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN
Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN
#2 PostWysłany: 26 Lut 2019 18:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Moja wiedza nt. Norwegii ogranicza się do jednodniówki w Bergen więc za dużo Ci nie pomogę ale i tak napiszę :lol: Po pierwsze Twój powrót jest za 8 miesięcy. Teraz to zdecydowanie za szybko na jakiekolwiek loty i pociągi. No ten lot do BOO rozumiem, nowa trasa, koniec rozkładu. Poczekaj aż wrzucą loty na zimowy rozkład i kup normalnie powrót do GDN. Jeśli wolisz jechać pociągiem do TRD to sądzę, że 2 miesiace wcześniej to wystarczająco aby kupić bilet na pociąg. A po drugie jeśli celem miała być zorza to chyba TOS byłoby lepszym rozwiązaniem.
 Profil Relacje PM off
RudolfValentino uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 26 Lut 2019 19:16 

Hej,

Dzieki za odpowiedz. Myslalem, ze to loty sezonowe i beda tylko do 23 pazdziernika. To dobra wiadomosc dla mnie, ze bedzie kontynuacja i bede mogl znalezc w miare dogodny powrot. Nie tylko o zorze mi chodzilo - chcialem po prostu troche oko nacieszyc tymi widokami, zjesc kanapke z chleba tostowego i pasztetu na jakiejs gorze. A druga sprawa, mialem srodki na wizz ktore byly terminowe - musialem je na cos wydac. Ciagle wpada cos ze zwrotow booking/wizzair :D

Pytanie nadal aktualne - czy z Bodo do Tromso jest jakis w miare normalny srodek transportu? :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Lut 2019 19:26 

niebieski
Pytasz o trasę z Bodo do Trondheim: pociąg jeździ tylko 2 razy na dobę. I tak-widoki ładne. Ale wysiąść gdzieś się nie da, bo jak potem wrócisz? Następny za 12 h. To nie koleje regionalne w Italii. A tak w ogóle-miejsca niezwykłe :) . Tylko te ceny :(
 Profil Relacje PM off

#5 PostWysłany: 26 Lut 2019 19:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Tego, ze będzie kontynuacja to Ci nie zagwarantuję ale informacji, ze jest to trasa sezonowa też nie ma. Poza tym już naprawdę musiałby być źle żeby upadała jakaś trasa z GDN do Skandynawii (no poza Molde) :lol: Jakiś tam transport jest https://www.visittromso.no/en/Travel_by_bus
 Profil Relacje PM off

#6 PostWysłany: 26 Lut 2019 20:01 

@ewaolivka lwia część wycieczki odejdzie, bo zamierzam wziąć ze sobą jedzenie. Z tym pasztetem i pulpetami niestety nie żartowałem. Koszty noclegu zgadza się spore, z tego co sprawdzałem minimum 300 zł. / osobę na lofotach/w bodo. Nie bez powodu planuję wycieczkę również tylko na parę dni, znam norweskie ceny i wiem że na takim prowiancie długo nie pojadę - z czasem każdy się złamie :D
 Profil Relacje PM off
ewaolivka lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości