Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Lut 2011 12:00 

Witam, moja dziewczyna ma urodziny 14 marca i zawsze mam problem z wymyślaniem/kupowaniem prezentów :)

Pomyślałem o czymś w stylu : Rano wylot z Katowic (ewentualnie Wrocław albo Kraków) do jakiejś europejskiej stolicy czy większego miasta(najlepiej Włochy, bo ona całkiem dobrze umie włoski i nie byłoby problemów z komunikacją :P), tam spędzenie popoludnia i wieczorem powrót samolotem( nie koniecznie z tego samego lotniska). Przeglądałem Ryanair.com i Wizzair.com, ale nie moge znaleźć nic takiego. Większość albo powrót po ok 45 minutach albo w innym dniu.

Czy jest szansa na coś takiego? Może źle szukam tych połączeń? Dodam, że nie latałem nigdy, więc jakieś wskazówki mile widziane :) Oczywiście zależy mi też, żeby moja studencka kieszeń dała rade :D Powiedzmy 300-400 zł max w dwie strony.

Tak jak mówiłem, nie latałem jeszcze niczym, więc nie mam jakiś upodobań jeśli chodzi o linie. Zależy mi żeby wylecieć w miare punktualnie, żeby nie tracić czasu, którego i tak będzie niewiele. Z powrotem nie będzie już tak śpieszno, więc jak się nawet spozni godzine czy 2 to myśle, że można wytrzymać :)

Wiem, że mam duże wymagania, ale wiem też, że te linie (może polecicie jakieś inne) mają fajne promocje więc ten przedział cenowy nie jest chyba nierealny :)

Ps. Oczywiście to nie musi być akurat 14 marca, może być nawet tydzień poźniej albo wcześniej.

Pomocy :?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 18 Lut 2011 12:26 

Jak np Wizzair leci do Mediolanu, to wraca po 45 min, bo ten ten sam samolot zawraca.

Pokombinuj tak, że lecisz wizzair a wracasz Ryanair albo na odwrót, wtedy być może godziny się odpowiednio rozłożą.
Luknij na Włochy np na Mediolan i Bologna, bo tam jest ostatnio dużo promocji, a z tego co wiem to lotnisko w Bologni jest blisko samego miasta, więc niski koszt i czas przejazdu (co ważne, wiele lotnisk tanich lini jest daleko od miast).

Bardzo fajny prezent. Tylko nic jej nie mów, niech się z tobą w ciemno spotka tego dnia i jazda :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 18 Lut 2011 12:36 

Lecisz z Katowic 14 marca za 50zł/os do Bologni a wracasz 15 marca za 17 Euro/os do Krakowa.

Jedna nocka na miejscu w hostelu. Dla mnie Bomba :)

ps. tylko na stronie Ryanair wyświetla się, że są tylko 2 bilety w tej cenie, więc trzeba kupować.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Lut 2011 12:56 

Nie no, jak niespodzianka to niespodzianka :)

Gdzie znalazłeś to, że z Katowic? Na Ryanair widze, że z Katowic tylko Londyn, Dublin i Birmingham
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 18 Lut 2011 13:04 

A sorki, zapomniałem dodać: pierwszy lot to Wizzair, a drugi to Ryanair.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 18 Lut 2011 13:07 

Aha teraz widze :) tylko na Wizzair jest, ze to Forli/Bolonia, a na Ryanair, że Bolonia. Z Forli do Bolonii jest kawałek i nie wiem jak to będzie z dojazdem tam
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 18 Lut 2011 13:46 

Niby fajnie, ale sam samolot + dojazd do Boloni ok 300zl, a jeszcze znalezc nocleg i potem dojechac na lotnisko to troche wyjdzie. Poza tym nie znając włoskiego sam nie załatwie wszystkiego, a nie che żeby ona wiedziała wcześniej. Chyba raczej wole coś na jeden dzień. Jakieś propozycje?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 18 Lut 2011 14:22 

1. z każdego lotniska masz jakiś dojazd, bo są oddalone o kilkadziesiąt km od centrów miast, więc zawsze na miejscu jest jakiś transport potrzebny.

2. A inglisz to co? :) Ja lece do Rzymu za 2 tyg i wszystko na inglisz załatwiłem. (a nie jestem jakoś super biegły)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 18 Lut 2011 23:12 

Już załatwiłem noceg u znajomych w Londynie także teraz szukam jakiegoś taniego lotu do Londynu i powrót dzień lub 2 dni poźniej. Jakieś propozycje?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości