Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 31 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Mar 2018 19:48 
Awatar użytkownika

Cześć! Lotnisko we Lwowie nie obsługuje mobilnych kart pokładowych, więc pozostaje wydruk na mieście. Znacie jakieś miejsce w centrum Lwowa z dostępem do neta i możliwością wydrukowania karty pokładowej w sobotę lub niedzielę?
 Profil Relacje PM off  

Wczasy na klifie z widokiem na ocean 🌊☀️ All inclusive na Gran Canarii za 2399 PLN Wczasy na klifie z widokiem na ocean 🌊☀️ All inclusive na Gran Canarii za 2399 PLN
Odkryj hiszpańską wyspę za 1189 PLN 🌊☀️ 4 dni w 4* hotelu ze śniadaniami na Majorce 🇪🇸✈️ Odkryj hiszpańską wyspę za 1189 PLN 🌊☀️ 4 dni w 4* hotelu ze śniadaniami na Majorce 🇪🇸✈️
#2 PostWysłany: 12 Mar 2018 20:29 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 41.6%
Na 99% hosteli/hoteli nawet wynajęcie mieszkań, jak im powiesz ze potrzebujesz wydrukować bilet, to ci wydrukują za free
 Profil Relacje PM off
apacino uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 12 Mar 2018 22:27 

Loty: 16
Kilometry: 20 948
Krajów: 6 / 2.9%
niebieski
@apacino,
że tak zapytam a jak leciałeś to nie wiedziałeś że na lotnisku trzeba mieć wydruk przecież każda lina wysyła "tysiące" przypomnień że dane lotnisko (i to nie tylko chodzi o Lwów) nie obsługuje kart mobilnych, ale mam nadzieję że te bilety miałeś wydrukowane i po prostu zostały w domu a nie się zgubiły bo chociaż nikt nie powinien się odprawić za Ciebie to w rzeczywistości różnie może być.

Sam drukowałem w apartamencie ale akurat miałem taką możliwość i wiedziałem że będę miał dostęp do całego potrzebnego i działającego sprzętu. Zapytaj w hotelu/hostelu lub gdzie tam jesteś powinno się udać
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Mar 2018 23:38 
Awatar użytkownika

@ kewatkO
Spokojno, jeszcze jesteśmy przed wylotem TAM :)
My z tych co najpierw dobrze rozpoznają teren i nie boją się pytać ;)
Po prostu po raz pierwszy będziemy na lotnisku bez mobilnej.

Już doczytałam na wizz, że "Jeśli nie wykupisz żadnych miejsc podczas rezerwacji dokonanej po 15 sierpnia 2017, odprawa będzie dostępna tylko na 48 godzin przed wylotem. W przypadku lotów powrotnych, na które nie wykupiono miejsc, odprawa na lot powrotny będzie dostępna wtedy, kiedy odprawa na lot do miejsca docelowego: na 15 dni przed wylotem.".

Czyli powrót drukujemy w domu przed wylotem TAM (jedziemy na mniej niż 15 dni). Może się przyda potomnym.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 13 Mar 2018 08:10 

Loty: 801
Kilometry: 1 046 794
Krajów: 73 / 35.3%
platynowy
Nie wiem jak z W6 ale dokładnie wczoraj wracałem ze Lwowa (LO) i miałem tylko kartę mobilną, z resztą nie tylko ja.
Przy gate-ie kolejka dzieliła się na dwie na tych co odprawiali się przy check-in na dole.
+ druga z kartami w telefonach czy własnymi wydrukami.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 13 Mar 2018 14:41 
Awatar użytkownika

W6 najpewniej nie obsługuje kart mobilnych - przy rezerwacji mam info dot. lotu z LWO: "na tym lotnisku nie są jeszcze akceptowane mobilne karty pokładowe".
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 13 Mar 2018 15:04 
Awatar użytkownika

srebrny
Oficjalnie we LWO trzeba mieć wydrukowaną kartę, w rzeczywistości cześć pasażerów korzystała z mobilnej, wschodnia dezinformacja ;)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 26 Kwi 2018 18:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Coś się zmieniło w tej kwestii, ktoś leciał na mobilnej? Na początku czerwca mam podróż do Lwowa i robię rozeznanie. ;)

W razie czego jakieś sprawdzone punkty druku? Nie śpię niestety w hotelu, ale prywatnym miejscu więc nie wiem czy właściciel będzie miał drukarkę.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 26 Kwi 2018 19:11 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
Krajów: 6 / 2.9%
niebieski
Nic.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 26 Kwi 2018 19:40 
Awatar użytkownika

Loty: 191
Kilometry: 627 645
Krajów: 32 / 15.5%
niebieski
ja w styczniu placilem za odprawe na lotnisku :D

i z 12-15 osob lecacych tym samym samolotem te placilo
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 26 Kwi 2018 22:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Kian napisał(a):

To chyba taniej wyjdzie wykupić wcześniejszą odprawę w Wizzair. :S
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 26 Kwi 2018 22:43 
Awatar użytkownika

Loty: 3
Kilometry: 2 732
Krajów: 3 / 1.5%
Kian napisał(a):

Zadałem pytanie na stronce ukraiński podróżników jak to jest z mobile boarding pass ma lotnisku we Lwowie.

Obsługa mobile boarding pass LOT i Flyuia - żadnych problemow, niejednokrotne skorzystanie.

Obsługa mobile boarding pass Wizz Air - wystarczy pokazać boarding pass w płiku PDF na komorce zęby dostać papierowy boarding pass

#13 PostWysłany: 26 Kwi 2018 23:12 
Awatar użytkownika

niebieski
To ciekawe z tym Wizz. Tylko gdzie i komu to pokazać? W check-in tam gdzie się bagaże nadaje? Ale znając siebie i tak będę wolał to mieć załatwione wcześniej by być spokojnym.

Swoją drogą, co im to za różnica skoro i na kartce, i na komórce są takie same dane? :S
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 29 Lip 2018 12:55 

niebieski
Dalej w LWO trzeba z wydrukiem karty pokladowej podchodzic do czekinu po stempelek a potem na gore do secirity?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 29 Lip 2018 14:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja nie podchodziłem, od razu do security. Ale cieć przed bramkami coś tam płakał, nie wiem o co mu chodziło, dałem mu kartę i puścił. :S
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 25 Lis 2018 12:21 

Witam wszystkich. W zasadzie piszę tu tylko jednorazowo żeby ostatecznie zakończyć dyskusję na ten temat.
Wczoraj wracałem ze Lwowa i informacje są absolutnie sprawdzone.

- Czy we Lwowie zadziała karta pokładowa w formie PDF w telefonie:
Zdecydowanie TAK. Celowo, właśnie tak zdecydowałem przejść kontrolę (mimo że w kieszeni miałem wydruk). Nie ma absolutnie żadnych
problemów. Nie trzeba mieć wydruku!!!!! Wystarczy PDF karty pokładowej w telefonie. Osobiście jednak uważam że lepiej mieć wydruk, ale
tylko ze względów bezpieczeństwa. Wyobraź sobie że w ferworze stresu przed odlotem, już na lotnisku, upuścisz telefon i przestanie działać
??? Ze tak powiem du...a zbita :) Dlatego wszystkich gorąco zachęcam do wydruków o czym w następnym punkcie.

- Gdzie we Lwowie wydrukować kartę pokładową (bilet) :
Zapewne miejsc jest wiele, ja skorzystałem z jednego, punkt sprawdzony, wydruk czarno-biały. Zapłaciłem 1 chrywne :) .
Ja dałem Pau w punkcie ksero pamięć flasz z PDF'em, tak zwanego pendrive, ale zapewne gdy przyjdziesz z telefonem i kabelkiem to też się
uda. Punkt jest mało widoczny, więc postaram się zamieścić zdjęcie, znajduje się niedaleko hotelu Lviv (Lwów) pod adresem Kulisza 21.
Malutkie wejście po schodkach, taki jak by punkt ksero. Po lewej stronie tego miejsca sprzedają jakieś chyba drożdżówki i inne wypieki, taka
sprzedaż uliczna przez okienko.
Załącznik:
Komentarz do pliku: Punkt gdzie można wydrukować karte pokładową (bilet)
punkt ksero.jpg
punkt ksero.jpg [ 226.42 KiB | Obejrzany 11855 razy ]

Załącznik:
mapka.jpg
mapka.jpg [ 161.01 KiB | Obejrzany 11855 razy ]

Pozdrawiam Wszystkich i życzę miłego pobytu we Lwowie :)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 25 Lis 2018 16:58 

niebieski
Potwierdzam,można pokazać kartę pokładową w telefonie,ale jak ktoś woli wydrukować zrobi to też za 1 hrywnę w punkcie w centrum przy Szewskiej na wprost Baczewskiego.
 Profil Relacje PM off
Marianna777 uważa post za pomocny.

#18 PostWysłany: 25 Lis 2018 17:49 
Awatar użytkownika

Loty: 191
Kilometry: 627 645
Krajów: 32 / 15.5%
niebieski
w marcu bylem i zaplacilem z 300pln za 2 osoby za brak wydruku. z 10-15 osob lecacych tym samolotem tez placilo. ostra zadyma byla wiec radze uwazac
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 26 Lis 2018 15:33 

Wygląda w takim razie że od marca coś się u nich pozmieniało, dali sobie spokój z karaniem za brak wydruku, w końcu wszyscy się rozwijają i nikt nie będzie się cofał, tym bardziej ze cala Europa akceptuje PDF w komórce. W każdym razie 24 listopada wydrukowana karta pokładowa była mi już niepotrzebna przy powrocie z Lwowa do Katowic.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 17 Sty 2019 22:19 
Awatar użytkownika

Dzisiaj leciałem, odprawa zapisana pdf działa bez problemów. Jeśli ktoś się boi naprzeciwko Baczewskiego, czy jakoś tak, Bez problemu drukują. Na miejscu, na ich wifi wysyła się do nich dokument. 1 hrywna, 3 min.
 Profil Relacje PM off
Marianna777 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 31 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość