Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 04 Maj 2012 16:50 

Hej,
poszukuję lotu do Porto, ewentualnie Lizbony, z Warszawy lub czegoś niedaleko- gdzie da się szybko dojechać pociągiem (Kraków, Łódź, Katowice). Szukam, kombinuję, jednak idealnej opcji wciąż brak.
Problemem są daty, których muszę się trzymać: przylot do Porto/Liz 5.09 (nie może być zbyt późno, bo muszę dojechać jeszcze do Coimbry), wylot stamtąd: 8.09 (ale tylko po południu) lub 9.09 (godzina nieistotna).
Z tego, co sprawdziłam, najlepiej byłoby znaleźć coś przez Barcę albo Madryt (Ryanair), niestety nie mogę znaleźć pasującego połączenia z Polski w tych datach/ godzinach. Wizzair drogi.
Potrzebuję czegoś, co będzie mi się opłacać bardziej (wliczając ew. bilety na pociąg), niż zniżkowy bilet na TAP za 1000 pln, bez noclegów na lotniskach.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN
Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN
#2 PostWysłany: 04 Maj 2012 16:54 

Obawiam się, że przelot do Porto nie będzie tani. Faktycznie jest najtaniej z Hiszpanii.
Niecałe 100 euro (na 5.09) za Warszawa-Mediolan, Mediolan -Barcelona, Barcelona-Porto
Dwa pierwsze-Ryanair
Ostatni=Wizzair
Niestety też jest późno.:(

Powrót (08.09) 83 euro:
Porto-Wenecja (Volotea)
Wenecja-Wawa (Air one)

Szkoda, że masz takie strasznie sztywne terminy.:(
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 04 Maj 2012 17:10 

Ryanair na pewno spadnie, ale jeśli chodzi o Wizzair to nie byłabym tego taka pewna. Zwłaszcza, że najlepiej opłacałoby się znaleźć tani lot do Barcelony, a później do Porto.
Teraz przyszło mi do głowy. Sprawdzaj loty z innych miast do Barcelony, zwłaszcza do Girony, z tego co pamiętam z Girony też są tanie loty do Porto. I obydwa loty będzie obsługiwać Ryanair. Z innych miast niż Warszawa można polecieć w miarę tanio do Girony.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 04 Maj 2012 17:16 

O tym nie pomyślałam, ale i tak najtaniej jest z południa Francji do Porto, ale problem jest z dotarciem do innych miast we Francji, bo to już się robi niezła sumka. (sama kupowałam bilet w dwie strony za 30 euro)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 04 Maj 2012 17:22 

lot przez wenecję niestety odpada, bo miałabym 10min na przesiadkę :/

wizzairem przez madryt, potem ryanair byłoby ok, daty i godziny są dobre, tylko na razie drogo.
Gintaras, jakimi liniami ta trasa? Wybacz, newbie jestem ;] u ryanaira ani wizz nie widzę takiej możliwości..
Natalia, dzięki za wskazówki, spróbuję czegoś poszukać.

edit: opcja wizz/ryan KTW-BVA-OPO niestety póki co nieopłacalna w porównaniu z TAPem :/ no i wylot z kato o dość nieludzkiej godzinie.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 04 Maj 2012 18:18 

Loty: 37
Kilometry: 42 702
Krajów: 13 / 6.1%
@ Natalia
nie ma bezposredniego polaczenia z Girony do Porto :)
co do tematu to radze poczekac na dobre ceny Ryana i ewentualnie nastawic sie na zmiane lotniska
ja latam KRK - BVA/STN/BGY/CRL - OPO wszystko w zasiegu cenowym 230 - 330zl RT (za takie ceny mi sie udawalo)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 04 Maj 2012 23:40 

Nie ma?:( W takim razie coś pomyliłam z Gironą. Przepraszam za wprowadzania w błąd.
Tak myślę, że ta opcja z "Brukselą" jest naprawdę niegłupia. Tym bardziej, że lata tam Ryanair i Wizzair, więc zawsze się coś trafi. Loty często są tanie do Belgii.

PS. 230 to naprawdę dobra cena !
PS. Właśnie sprawdzałam Ryanair'a na 9.09 lot jest o 18.30, czyli jesteś na miejscu o 21.50. Czyli nie ma jak dalej wracać do Polski. Szkoda.:(
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 01 Cze 2012 12:50 

zaczęłam znowu grzebać w temacie.
i widzę, że największy sens (poza wizzem z warszawy, który się raczej średnio będzie opłacał) mają takie trasy:

TAM:
Poznań (9:05)- Bolonia- Porto (16:00)- Ryanair
Kraków (10:00) - Madryt - Porto (15:50)- Ryanair

POWRÓT:
8.09
Porto (15.45)- Madryt- Katowice (22:50) Ryanair/ Wizzair

9.09
Porto (6:30)- Londyn - Rzeszów (14:30)/ Poznań (15:30)/ Katowice (16:30) Ryanair
Lizbona (10:35) - Bristol - Poznań (17:40) Easyjet/ Ryanair
Lizbona (11:40)- Edynburg - Łódź (20:45) Easyjet/ Ryanair

Ceny oczywiście na razie absurdalne, ale jak myślicie: na jaką cenę ostateczną mogę liczyć, jeśli będę kupowała bilet w sierpniu, tudzież pod koniec lipca? Podróż z bagażem rejestrowanym.
Potrzebne mi są jakieś orientacyjne prognozy... nie jadę sama, wyjazd jest naukowy i muszę wybór i terminy lotu jakoś argumentować współpodróżnikom ;]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości