Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
bilet-kupiony-przez-kiwi-com-a-karta-pokladowa-ryanair,225,160647

Mobilne karty pokładowe są akceptowane na większości lotnisk w sieci połączeń firmy Ryanair, jednak nie na wszystkich. Mobilne karty pokładowe nie są przyjmowane na następujących lotniskach:

Agadir
As-Sawira
Fez
Nador
Wadżda
Marrakesz
Rabat
Tanger
Kefalinia
Wolos
.....
Pasażerowie podróżujący z tych lotnisk muszą przeprowadzić odprawę online i wydrukować papierową kartę pokładową dla swojego lotu.

https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... okladowych

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 158  Następna
Autor Wiadomość
#1981 PostWysłany: 30 Lis 2018 11:10 
Awatar użytkownika

Loty: 527
Kilometry: 927 643
Krajów: 69 / 32.1%
niebieski
Słuchajcie mam problem.
Lecę dzisiaj wieczorem FR do Aten, wracam w poniedziałek po południu.
Chciałem się odprawić z losowym przydziałem miejsc, ale nie mogę.
W szczegółach wyskakuje mi taki komunikat:
Cytuj:
Bez wykupienia miejsca można dokonać odprawy najwcześniej 2 dni przed wylotem. Miejsce zostanie przydzielone automatycznie bez żadnych opłat. Zarówno lot docelowy, jak i lot powrotny muszą odbywać się w ciągu 2 dni, aby można było skorzystać z bezpłatnego automatycznie przydzielanego miejsca. Można wykupić miejsce, aby odprawić się poza tym 2-dniowym okresem.

Ostatnio leciałem francą jeszcze przed tymi wszystkimi zmianami i teraz się troszkę pogubiłem.
Z powyższego wynika, że muszę wykupić miejsce, żeby w ogóle zrobić odprawę na lot w pierwszą stronę?

#1982 PostWysłany: 30 Lis 2018 11:16 

Zapewne wybierasz darmową odprawę w DWIE strony, na spokojnie musisz odhaczyć " na później" odprawę na lot powrotny

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 30 Lis 2018 11:20, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#1983 PostWysłany: 30 Lis 2018 11:19 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 642
Kilometry: 982 993
Krajów: 63 / 29.3%
Bezpłatnie możesz się teraz odprawić się na lot wieczorny. Bezpłatna odprawa na lot poniedziałkowy będzie dostępna jutro, dokładnie na 48h przed godziną wylotu (weź pod uwagę inną strefę czasową).

#1984 PostWysłany: 30 Lis 2018 11:29 
Awatar użytkownika

niebieski
No właśnie nie mogę, w ogóle nie można odhaczyć lotu powrotnego i odprawić się tylko na dzisiejszy lot :)
Zgodnie z tym zapisem:
Cytuj:
Zarówno lot docelowy, jak i lot powrotny muszą odbywać się w ciągu 2 dni, aby można było skorzystać z bezpłatnego automatycznie przydzielanego miejsca

Jeśli na tej samej rezerwacji loty w pierwszą i drugą stronę są w odstępie większym niż 48 godzin, konieczne jest wykupienie miejsca przynajmniej w pierwszą stronę. Musiałem kupić miejscówkę za 29zł i się odprawić, natomiast na lot powrotny będę mógł się odprawić dopiero 48 godzin przed, ale już z losowym przydziałem miejsca, za darmo.

Jutro rano lecę z Aten do Santorini i wracam w niedzielę rano. Bez problemów mogłem się odprawić w 2 strony z losowym przydziałem miejsc, ponieważ pierwszy lot mam za mniej niż 48 godzin, powrotny też za mniej niż 48 godzin, no i spełniam warunek, że między tymi lotami na jednej rezerwacji jest odstęp nie większy niż 48 godzin.

Ale to są dziady w tym rajanerze... :evil:

#1985 PostWysłany: 30 Lis 2018 11:33 

Dawaj na pw nr rezerwacji i adres e-mail, odprawimy cię jak sobie nie radzisz :D

Spróbuj jeszcze sam przez apkę Ryanair
 PM off  

#1986 PostWysłany: 30 Lis 2018 11:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki, już się odprawiłem wykupując miejsce na lot w pierwszą stronę, a w drugą odprawię się za pomocą aplikacji już na miejscu :)

#1987 PostWysłany: 30 Lis 2018 19:57 
Awatar użytkownika

Loty: 8
Kilometry: 8 761
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Czy przy odprawie bagażowej ryanair czy wizzair biorą pod uwagę ogólne gabaryty np. plecaka czy aktualne gabaryty - może źle opisałem ale chodzi o to, np. mam mały plecak który praktycznie wygląda jak reklamówka, ale pod mały podręczny bez priority niby nie podchodzi -> oficjalne gabaryty są większe niż pozwala linia, ale że mało co w nim planuje mieć to złoże go w pól i staje się mniejszy, czy tak moze byc? wkładam do tej ich ramki dopycham ręką i spokojnie wchodzi czy nie przejdzie?
 Profil Relacje PM off  

#1988 PostWysłany: 30 Lis 2018 20:01 

niebieski
Jak wchodzi to nikt się nie czepia ;)
 Profil Relacje PM off
DonCorrado uważa post za pomocny.

#1989 PostWysłany: 02 Gru 2018 13:43 

Cześć,
Ryanair odwołał mi bezpośredni lot powrotny i w zamian zaproponował lot z przesiądką (2,5h) w Londynie.
Z automatu przydzielono mi pierwszeństwo wejścia na pokład i przydzielono miejsce, jednak poinformowano mnie, że na loty powrotne mam odprawić się na lotnisku.
Czy tak jest zawsze przy lotach przesiadkowych? Czy będe musiał sie odprawić zarówno w miejscu wylot, jak i w miejscu przesiadki?
Chciałbym uniknąć sytuacji, że na lotnisku odprawa okaże się płatna.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#1990 PostWysłany: 02 Gru 2018 13:46 

Po to dali darmowe pierwszeństwo, byś miał szansę w ogóle zdąrżyć

Kontrole paszportowe i bezpieczeństwa niestety do przejścia w Stansted, ja bym coś odszukał bezpośredniego, po czym pertraktował np. przez Czat darmową zmianę (no chyba, że Modlin do Szczecina przez Stansted :D )
 PM off  

#1991 PostWysłany: 02 Gru 2018 15:10 

No niestety nie mam opcji innego powrotu bezpośredniego, gdyż muszę wrócić w sztywnym terminie.
Spodziewałem sie, że na Stansted czeka mnie jeszcze raz wszystko od nowa...

Najważniejsza i nurtująca mnie kwestia to wlaśnie czy będe musiał sie odprawić zarówno w miejscu wylotu, jak i w miejscu przesiadki?
Czy to nic nadzwyczajnego, że przy przesiadkowych odprawia się na lotnisku (tu u Ryanaira) zamiast przez internet?
 Profil Relacje PM off  

#1992 PostWysłany: 02 Gru 2018 16:09 
Awatar użytkownika

Loty: 710
Kilometry: 953 879
Krajów: 77 / 35.8%
niebieski
@kalimhad
Ta darmowa odprawa to bardziej ze względu na odwołanie lotu, a nie lot przesiadkowy.
A próbowałeś w ogóle odprawić się przez internet?

#1993 PostWysłany: 02 Gru 2018 16:17 

kalimhad napisał(a):
.....niestety nie mam opcji innego powrotu bezpośredniego, gdyż muszę wrócić w sztywnym terminie.
..........

Podaj datę i anulowaną trasę oraz ile dałeś za ten bilet/y
 PM off  

#1994 PostWysłany: 07 Gru 2018 15:11 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 184 046
Krajów: 19 / 8.8%
niebieski
Czy ktoś wie kiedy rusza sprzedaż Kraków-Saloniki? Bo na stronie Ryania niby jest, ale info ze sold out :/

#1995 PostWysłany: 07 Gru 2018 15:20 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.5%
Kiedyś będzie :)
Cierpliwość
 Profil Relacje PM off  

#1996 PostWysłany: 12 Gru 2018 15:09 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 184 046
Krajów: 19 / 8.8%
niebieski
Jak by kogoś interesowało, to można już kupowac bilety na nowe trasy z Krakowa ;)

#1997 PostWysłany: 16 Gru 2018 07:40 
Awatar użytkownika

Witam. Mam problem. W środę rano lecimy z dziewczyną do Wrocławia z Londynu . Odprawiłem Nas ale nie zauważyłem że w jej danych jest Basia a nie Barbara. Odprawiłem Nas dziś o 1 w nocy. Jest jakaś szansa na darmową zmianę ? Będzie problem ? Bilety Ryanair
 Profil Relacje PM off  

#1998 PostWysłany: 16 Gru 2018 13:42 

Oczywiście wskazane jest poprawić, na czacie poprawią za free tylko trzeba po zmianie trzeba na tym samym czacie zapytać czy wystarczy wydrukować czy wygenerować nową kartę pokładową czy też dodatkowo na nowo się odprawić

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 16 Gru 2018 22:30, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
Marcin Plebanek lubi ten post.
Marcin Plebanek uważa post za pomocny.

#1999 PostWysłany: 16 Gru 2018 14:41 

Witam. Mam następujący problem. Kupowałem bilet w Ryanair dla znajomej. W dokumentach ma podane Np. Ewa Nowak-Kowalska. A ja podałem w rezerwacji Ewa Kowalska nie uwzględniając jeat nazwiska panieńskiego Nowak. Myślicie , że przejdzie to na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#2000 PostWysłany: 16 Gru 2018 14:49 

To jest prawidłowa wersja czyli to główne obecne nazwisko na rezerwacji
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 158  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości