Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 155 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 13 Gru 2018 13:55 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@dzierzyslaw, badz odwazny i podaj prosze Twoj wczesniejszy nick, od razu widac, ze jestes starym wyjadaczem forum! 8-)
Dobra rada, jak zalozysz kolejny to proponuje zaczac bardziej spokojnie.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
eskie lubi ten post.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#102 PostWysłany: 13 Gru 2018 14:44 

Jestem starym wyjadaczem, ale innych forów, niekoniecznie podróżniczych - ale fakt, że to czytam już od dobrych 5-6 lat ;) Nie mam tutaj poprzedniego nicka, po prostu mam dobrą pamieć co do użytkowników i opisanych tutaj kwestii, które pobudzają wyobraźnię ;) Miało być wiele tych tematów o urlopach, itd. a wyszedł jeden króciutki, który się szybko urwał - a użytkowników forum ma tysiące, więc zachęcam do przedstawiania swojej sytuacji.

cccc - CERN, Swiss ;) ?
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 13 Gru 2018 14:45 

Zbanowany
niebieski
Zazdroszczę wszystkim którzy mogą se wziąć płatny np. 2-tygodniowy urlop i se gdzieś lecieć. Zazdroszczę wszystkim którzy mogą se wziąć np.2-tygodniowy bezpłatny urlop i se gdzieś lecieć. Nie zazdroszczę swojego przypadku gdzie jak se wezmę nawet krótki urlop i se gdzieś polecę to po pierwsze nikt mi nie zapłaci , po drugie ...nie dość , że nie zapłaci to jeszcze sam muszę dopłacać dodatkowo do każdego wyjazdu gdyż se prowadzę DG i podczas każdej nieobecności i tak becaluję czynsze , energie i insze ZUS-y. ,,Płakać" mi się chce zatem jak czytam zapiski dzierzyslawa na swój ,,przykry" los :lol: :lol: :lol:
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#104 PostWysłany: 13 Gru 2018 15:19 

srebrny
Nie zazdrość, tylko idź na etat, albo na bezrobotne :P
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 13 Gru 2018 15:25 

Zbanowany
niebieski
Życie bez zazdrości to jak...życie bez podróżowania. Niby można żyć, tylko...po co? :lol: :lol: :lol:
 Profil Relacje PM off
zbyhu lubi ten post.

#106 PostWysłany: 13 Gru 2018 15:28 
Awatar użytkownika

Loty: 456
Kilometry: 787 864
Krajów: 57 / 26.6%
niebieski
Odwieczne pytanie - jak to zrobić żeby zjeść ciastko i mieć ciastko...
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 13 Gru 2018 15:31 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Coito ergo sum.

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 13 Gru 2018 15:40 

-- 13 Gru 2018 15:36 --

Handsome - no widzisz brachu, może Cię zaskoczę, ale też prowadziłem kiedyś działalność, żeby nie było - zarabiałem trochę więcej niż obecnie na etacie, a właśnie brak swobodnej możliwości podróżowania był jedną z głównych przyczyn, dla której poszedłem na etat ;) Teoretycznie mogę wrócić do tej działalności, ale to taki typ, że znowu byłbym niewolnikiem firmy, więc odpada. Może po 50-tce, jak już nie będzie sił na dalekie loty, a na klasę biznes nie będzie mnie stać ;) Zakładam, że rozmawiamy o działalnościach, gdzie ponosi się ryzyko i szuka zleceń na własną rękę, a nie o B2B u obecnego pracodawcy.

-- 13 Gru 2018 15:40 --

A tak w ogóle to możesz się cieszyć, jeżeli prowadzisz taką działalność, że jak sobie gdzieś pojedziesz, to po prostu minie Ci jedno zlecenie, od którego nie zależy opłacalność biznesu - tutaj z zazdrością na Ciebie mogą spoglądać osoby, których działalność to codzienna obsługa stałych klientów, gdy wyjeżdżając de facto tracisz tych klientów (bo nie ma im kto odpisać - odpisywanie po nocach odpada), a pracownicy (o ile Cię na nich stać) niekoniecznie poradzą sobie w awaryjnej sytuacji, która może dotyczyć dziesiątek tysięcy PLNów ;)
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 13 Gru 2018 15:43 

srebrny
Trzeba zatrudniać takich pracowników, którzy sobie poradzą. Albo pozostawać w stałym kontakcie.
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 13 Gru 2018 15:44 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
@dzierzysław .. Mógłbys tak po prostu napisac o co Tobie chodzi?? O brak urlopu , brak pieniędzy , brak pomysłu na siebie , to że nie masz jeszcze pićdziesiątki , czy choooj wie o co jeszcze? Doje..s się do @ cccc - ze skarbówki jesteś ? Może koleś ma super dobrą pracę , może jest geniuszem w jakieś dziedzinie , może ma bogatych rodziców , a może bogatą żonę czy męża?
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
cccc uważa post za pomocny.

#111 PostWysłany: 13 Gru 2018 15:44 

maginiak napisał(a):

Kupić dwa ciastka i zjeść jedno :)
 PM off
5 ludzi lubi ten post.

#112 PostWysłany: 13 Gru 2018 15:45 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
maginiak napisał(a):

Nie dokladnie, jak sama nie zjesz, a Biednemu oddasz to pozniej mozesz dostac 10 czy wiecej pysznych ciasteczek. :D
Milego popoludnia.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW

Ostatnio edytowany przez cccc, 13 Gru 2018 15:47, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 13 Gru 2018 15:46 

Zbanowany
niebieski
dzierzyslaw...wielkie dzięki ale...ponownie mnie zle oceniłeś. Żyje właśnie z codziennego obsługiwania stałych i nowych klientów :lol:(kantor) których niestety tracę jak mi przyjdzie ochota gdzieś wyskoczyć :P A to drugie czyli ewentualna działalność gosp dopiero po 50-stce to...trafiłeś w mój wiek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Na szczęście jeszcze znajduję środki + mam żonę która wspomaga mnie finansowo :P jak zachodzi potrzeba więc jeszcze se latamy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#114 PostWysłany: 13 Gru 2018 15:47 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
21 wiek, a trzeba uczyć ludzi jak skorzystać z urlopu ;/

O tempora, o mores!
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#115 PostWysłany: 13 Gru 2018 16:00 

Gromowładny, uważasz że odsetek osób, które są świadome np. tego, że oddanie krwi daje dzień wolny od pracy, jest szczególnie duży ? Zapewne w innych sferach życia codziennego również masz braki w teoretycznych (Twoim zdaniem) podstawach, więc daj sobie spokój, bo nikt nie jest idealny i nie ma pełnej wiedzy na każdy temat.

Cytuj:
Trzeba zatrudniać takich pracowników, którzy sobie poradzą. Albo pozostawać w stałym kontakcie.

Zapewne sprawdzi się to przy prowadzeniu warzywniaka albo skupu butelek - nie przy bardziej skomplikowanych i zaawansowanych procesach czy usługach, bo de facto oczekujesz, aby pracownik był równie dobry jak Ty, to w takim razie po co miałby pracować u Ciebie, a nie na siebie ?

Cytuj:
@dzierzysław .. Mógłbys tak po prostu napisac o co Tobie chodzi?? O brak urlopu , brak pieniędzy , brak pomysłu na siebie , to że nie masz jeszcze pićdziesiątki , czy choooj wie o co jeszcze? Doje..s się do @ cccc - ze skarbówki jesteś ? Może koleś ma super dobrą pracę , może jest geniuszem w jakieś dziedzinie , może ma bogatych rodziców , a może bogatą żonę czy męża?

Robię mały przeglądzik sytuacji innych ludzi. Poszukuję św. Graala, a więc odpowiedzi na pytanie, czy możliwe jest latanie po świecie przez kilkadziesiąt dni w roku (z przemieszczaniem się, a nie programowaniem na plaży i stendbajem mailowym), jednocześnie bez wyjeżdżania z kraju czy też zaniedbywania rodziny, taki powiedzmy podwójny urlop. Wychodzi póki co, że taką możliwość oferuje albo własna dochodowa działalność, gdzie pozostawienie pracowników nie wiąże się z ich cogodzinnym sprawdzaniem, albo freelancing w dochodowej działalności, gdzie wyjazd i utrata kilku zleceń nie obniża rocznego poziomu życia rodziny, bo pozostałe zlecenia zarabiają z nawiązką. Ewentualnie praca na etacie, gdzie szef pozwala np. na 26 dni bezpłatnego urlopu.

Dzięki za dotychczasowe opinie tym, którzy na luzie podeszli do tematu, tych z muchami w nosie nie pozdrawiam ;)
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 13 Gru 2018 16:03 

srebrny
Cytuj:
Zapewne sprawdzi się to przy prowadzeniu warzywniaka albo skupu butelek - nie przy bardziej skomplikowanych i zaawansowanych procesach czy usługach, bo de facto oczekujesz, aby pracownik był równie dobry jak Ty, to w takim razie po co miałby pracować u Ciebie, a nie na siebie ?

Nie masz racji, ale najwidoczniej to dla Ciebie wiedza tajemna. ;)
Pracownik nie może być równie dobry, jak ja - musi być na swoim odcinku pracy lepszy ode mnie.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#117 PostWysłany: 13 Gru 2018 16:09 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
dzierzyslaw napisał(a):
tych z muchami w nosie nie pozdrawiam ;)

A my Ciebie pozdrawiamy!!!!
Image

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#118 PostWysłany: 13 Gru 2018 16:11 

-- 13 Gru 2018 16:10 --

Nie mam racji, bo Ty tak twierdzisz ?

Masz rację, jeżeli piszesz o sytuacji, gdy właściciel firmy nią "tylko" zarządza, a zatrudnia specjalistów w dziedzinach, o których nie ma pojęcia (np. programistów). Jeżeli firma jest mała i zatrudnia np. 1 pracownika, który robi dokładnie to samo co właściciel, to jeżeli będzie od niego lepszy, to kwestią czasu jest pójście na swoje ;) Wszystko zależy od wielkości firmy i branży, nie ma jednej prawidłowej tezy.

-- 13 Gru 2018 16:11 --

Czy ja w którymś miejscu byłem nieuprzejmy, żeby wysyłać mi tak smutne obrazki ? Jeżeli już, to w odpowiedzi na nieuprzejmość interlokutorów. A myślałem, że podróżnicy to tacy wyluzowani ludzie :] (tzn. już dawno temu się przekonałem, że niekoniecznie ;) )
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 13 Gru 2018 16:12 

srebrny
@dzierzyslaw

Cytuj:
Poszukuję św. Graala, a więc odpowiedzi na pytanie, czy możliwe jest latanie po świecie przez kilkadziesiąt dni w roku (z przemieszczaniem się, a nie programowaniem na plaży i stendbajem mailowym), jednocześnie bez wyjeżdżania z kraju czy (...)

Ja Ci odpowiem: nie jest to możliwe. :P

Cytuj:
Jeżeli firma jest mała i zatrudnia np. 1 pracownika, który robi dokładnie to samo co właściciel,

...to właściciel nie ma problemu z przebywaniem nawet cały rok na urlopie. :twisted:
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#120 PostWysłany: 13 Gru 2018 16:19 

Oczywiście chodziło mi o nieprzeprowadzaniu się z kraju.

Jesteś w błędzie - jeżeli pracownik jest "słabszy", to może narobić bigosu przy ważnym zleceniu. Jeżeli jest równie dobry - to po cholerę pracuje dla kogoś ? Jeżeli napiszesz, że trzeba go wyszkolić tak, by nie robił błędów przy ważnych zleceniach ---> wtedy patrz sens pracy u kogoś. Właśnie dlatego działalność gospodarcza nie jest czymś prostym w ocenie. Oczywiście znajdą się osoby, które z jakichś względów nie pójdą na swoje, tylko zadowolą się mniejszymi zarobkami u kogoś, choć mogłyby nieźle namieszać.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 155 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości