Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Gru 2018 17:56 

Dzień Dobry,
mam pytanie czy ktoś z podróżnych podróżował z Kuby do Meksyku za pomocą linii lotniczych Interjet i może mi odpowiedzieć na pytanie.
Zakupiłem Przelot z Hawany do Cancun(Meksyk)( (lot bezpośredni) i dostałem w mailu potwierdzającym informację że w przypadku lotów międzynarodowych powinienem mieć przygotowaną wizę U.S.(For international flights: arrive 3 hours early with passport and U.S. visa).
Bilety kupowałem przez stronę przewoźnika z wybranym językiem US english.
Podejrzewam że to standardowa formułka jednak wole się upewnić.
Czy ktoś może się podzielić wiedza na ten temat?

Do przewoźnika pisałem maila ale nie otrzymałem żadnej odpowiedzi.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Tydzień z all inclusive na Korfu 🏖️🍹 4* hotel w Benitses za 2491 PLN Tydzień z all inclusive na Korfu 🏖️🍹 4* hotel w Benitses za 2491 PLN
Co za wyspa 😮😎 Tydzień na La Palmie za 1976 PLN ⛱️🌴🌲🌳🌋 Loty Lufthansą i noclegi Co za wyspa 😮😎 Tydzień na La Palmie za 1976 PLN ⛱️🌴🌲🌳🌋 Loty Lufthansą i noclegi
#2 PostWysłany: 16 Gru 2019 04:33 
Awatar użytkownika

srebrny
Odświeżam temat, chociaż kolega powyżej już na pewno nie potrzebuje odpowiedzi. Ale zostawiam dla potomnych. Miałem ostatnio okazję odbyć z nimi 4 loty na trasach : Guadalajara-Mexico City-Oaxaca oraz Oaxaca-Mexico City- Monterrey. Bilety kupiłem przez pośredników ( mytrip.com oraz trip.com); niestety numery rezerwacji, które dostałem na maila, nie były numerami, które pozwalają sprawdzić rezerwację na stronie przewoźnika. Ale tutaj plus dla linii- szybki i łatwy kontakt przez messengera załatwił wszystko. Jeżeli chodzi o bagaż podręczny- w ogóle nie zwracają na niego uwagi; żadnych sizerów czy wag. Dwa razy boarding był pieszo ( Oaxaca- malutkie lotnisko, samolot może 10 metrów od terminala); dwa razy z użyciem autobusu (Mexico city). W środku samoloty dosyć czyste, samoloty nie najnowsze, ale dają radę. Naprawdę sporo miejsca na nogi, a mam 188 cm, więc wiem jak to smakuje w ryanie czy wizzie ;) Podczas lotów porannych są dostępne darmowe napoje gazowane, woda, herbata, kawa. W pozostałych porach dnia tylko zimne napoje. Na trasie z Mexico city do Oaxaca i z powrotem, dostępne przekąski w postaci chipsów i ciastek. Dziwna polityka, zważywszy że lot trwa tylko 35 minut, a na dłuższych trasach dostępne są tylko napoje :D Generalnie polecam, bo ceny często mają niższe niż konkurencja (Volaris, Vivaerobus), a standard na pewno lepszy.
SPLDER lubi ten post.

#3 PostWysłany: 16 Gru 2019 13:54 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
Krajów: 18 / 8.7%
niebieski
Ja tez dostałem inny PNR, niż ten do wpisania na stronie linii. Interwencja na mesenger nie pomogła, dopiero kontakt z OTA. To oni wysłali mi poprawny PNR.

#4 PostWysłany: 17 Gru 2019 17:18 
Awatar użytkownika

srebrny
@makdeb Mi z kolei kategorycznie odmówili udzielenia takich informacji drogą mailową. Trip.com skierował do przewoźnika, więc za drugim razem znowu skorzystałem z ich messengera. Widocznie zależy na kogo trafisz :)

#5 PostWysłany: 17 Gru 2019 18:04 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
Krajów: 18 / 8.7%
niebieski
To znaczy w ogóle nie udało mi się skontaktować z człowiekiem przez mesengera, non-stop jakiś bot. Jest mnóstwo negatywnych komentarzy w sieci na temat tej linii. Ja będę podróżował z nimi dopiero w marcu. Mam nadzieję, że będzie ok ;)

#6 PostWysłany: 17 Gru 2019 18:48 
Awatar użytkownika

Loty: 179
Kilometry: 424 008
Krajów: 43 / 20.8%
Leciałem na trasie TGZ - MEX. Miałem przyjemność lotu Suchoj Superjet 100 - bardzo dużo miejsca na nogi. :D Wrażenia bardzo pozytywne
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 17 Gru 2019 19:19 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 1 152 117
Krajów: 97 / 46.9%
srebrny
Leciałam z nimi 4 razy na krajówkach w Meksyku. Nie dość, że mnóstwo miejsca na nogi (największa odległość między fotelami ze wszystkich linii w economy), to jeszcze bezpłatny wybór miejsc takich jak 1 abc. Loty bez opóźnień. Szczerze ich polecam.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości