Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 226 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 31 Paź 2018 00:13 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
maginiak napisał(a):
Powiem więcej, uwielbiam się dzielić

Lepiej zapytać niż zabłądzić, miałam na myśli po prostu chleb i wino :)
Aż boję się myśleć co Ty miałeś na myśli

Sorry, ale mialem na mysli podzielic sie z Biednymi ludzmi.
Moze wydawac sie dziwne, ale w wiekszosci to wlasnie takim ludziom duzo zawdzieczam i to ja musze sie przed nimi uklonic i pierwszy podac reke, gdyz sa ode mnie wyzsi ranga.
Wiem na pewno, jesli dobrze zycza to nie przez przypadek siedzie w business zamiast eco, albo np. dostaje wypasiona suite w hotelu zamiast normalnego pokoju, nie wspominajac o innych przyjemnych benefitach, jak np. butelka wina w pokoju (complimentary), np. w Omanie, moglby byc oczywiscie przypadek, ale zawsze jest akurat czerwone, tak jak lubie, a uwielbiam niespodzianki. :D

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN
Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵 Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵
#122 PostWysłany: 31 Paź 2018 00:23 

niebieski
Szacunkowo licząc, razem z moją starą wydajemy ze 25 - 30 tysięcy rocznie na podróże. Teściowa powiada, że byłoby za to piękne wesele, a ja jej odpowiadam, że napić się wódki i posłuchać disco polo możemy choćby i zaraz.
 Profil Relacje PM off
11 ludzi lubi ten post.

#123 PostWysłany: 31 Paź 2018 00:39 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
cccc napisał(a):
gdyz sa ode mnie wyzsi ranga.

wytłumacz proszę, chyba mi się system operacyjny zawiesił...

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#124 PostWysłany: 31 Paź 2018 00:56 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
poniewaz maja cos czego ja nie mam i ich cieple, serdeczne zyczenia sie najwidoczniej spelniaja... :)
Przyklad, jak siedze na wielbladzie to czasami nie chce ruszyc, oni potrafia wypowiedziec jedno magiczne slowo i wielblad rusza z miejsca. :D
Wspominalem juz kiedys, mozna poczytac w moich postach, o ile sie ostaly.
Dobrej nocki!

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
 Profil Relacje PM off
eskie lubi ten post.

#125 PostWysłany: 31 Paź 2018 01:23 

Loty: 700
Kilometry: 1 381 599
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
@eskie - nie, nie zawiesil Ci sie.
 Profil Relacje PM off
eskie lubi ten post.

#126 PostWysłany: 31 Paź 2018 03:41 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Anonymous napisał(a):
i tak i nie bo takie podsumowanie niczemu nie sluzy. Nie wiesz na co ile wydalas, o ile mowa o platnosci gotowka. Mozesz sie tylko dowiedziec ze ktos pobral 100we z twojego rachunku z referencja np. "Supermercato" ale nie wiesz nawet czy slusznie.

Transakcje sprawdzam zwykle na biezaco, wiec gdyby nagle pojawila sie jakas dziwna kwota, to bym od razu wiedziala. Nie interesuje mnie tak bardzo ile wydalam na jedzenie, pamiatki czy inne zakupy gotowkowe, a wieksze wydatki sa na karcie. Czasami zbieram kwity za benzyne, zeby zobaczyc ile poszlo na ilosc przejechanych km/mil i ile pali dane auto, ale to zboczenie hobbystyczne.

Jak pisalam wczesniej, zyje na budżecie rocznym i jak wydam za duzo, to potem wydaje mniej albo obcinam wyjazdy czy inne wydatki.

#127 PostWysłany: 31 Paź 2018 05:08 

a widzisz, moim zdaniem tu znowu wracamy do tematu poruszanego z @cccc - ze punkt widzenia i sposoby postepowania zalezy w sporej mierze od waluty (a co za tym idzie wysokosci) zarobków. No bo co jak co, z funtem sila rzeczy da sie duzo - i nie przekonasz mnie ze jest inaczej. Wszystko zalezy od checi. Zarabia sie duzo (w europejskiej skali). Kojarze znajomego ktory za pare majtek dal 50£. Inni chodza do Tesco i wygrzebuja sandwicze po 0,10£ :P I to jest brytyjska codziennosc, produkty czesto nie maja juz okreslonych tzw. norm cenowych. Jest jakas cena, a czy tyle za to dasz czy jednak poczekasz az przecenia - twoja sprawa. I tak samo w druga strone, produkty osiagaja astronomiczne ceny, a na bazarach od indyjskich kupcow dostaniesz wszystko za "special price for you my friend" I nagle te same* majtki da sie dostac za 10£.

*wiadomo, na targach kroloja podrobki. Jednak w UK mam odczucie ze jest inaczej i czesto mozna znalezc cos niezlej jakosci i oryginalne za naprawde niska cene. Bo to sklepy ze swoimi marzami narzucaja takie wysokie ceny.

Takze wracajac do sedna, tobie nie zalezy bo nie masz potrzeby oszczedzac, jestes pewna swojej przyszlosci. Ale taki przykladowy Pakistanczyk czy Marokanczyk ma zupelnie inny punkt widzenia, bo najprawdopodobniej jeszcze nie mial z czego odlozyc. Nie wspominam nawet o Somalijczykach.
A ja licze z nawykow, bo nauczono mnie jak postepowac z pieniedzmi. Sa ludzie ktorzy ich naprawde potrzebuja, sa tez tacy ktorzy 'hobbystycznie' je wyludzaja w nieraz ogromnych ilosciach razem sumujac. Tym drugim ta (moja, twoja, itd.) kasa zdecydowanie sie nie nalezy, a realnych "prosecution" (kar... no cos w tym stylu) ani widu ani slychu na horyzoncie.
 PM off
cccc lubi ten post.

#128 PostWysłany: 31 Paź 2018 05:34 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@stjuard, kolega @cccc pojechal pierwszy raz na lasta, z ktorego jest bardo dumny i szczesliwy, za takie pieniadze, ze przecietnego obywatela z PL powinno stac, a tylko dzieki inspiracji sympatycznego kolegi @eskie i jak bedzie okazja chetnie postawie browarka. :D

samemu-czy-z-biurem,18,14763&p=1139255&hilit=lasta#p1139255

Btw jesli nadarzy sie okazja, z wielka checia postawie i Tobie za Twoj rekord, 5 dni w Norwgii za 75 zeta i mam nadzieje, ze mi opowiesz jak to mozliwe, gdyz mi zablokowali karte za przekroczenie limitow. :D
Napisz prosze relacje, to bedzie HIT i masz szanse wygrac konkurs na nagrode roku. ;)
Milego dzionka!

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 31 Paź 2018 05:58 

hahhaha, kawa w Burger King jest za darmo w tygodniu okolo poludnia, da sie przelac do termosu i miec na kolejne 24h :P (mimo wszystko nie testowalem :mrgreen: )

hint: vouchery moj drogi

A relacji nie pisze bo nie mam weny a nawet jakbym mial to bylyby nieciekawe :P Zdjecia slabej jakosci (profesjonalne kamery by mi ciagle kradli jak bym nosil, pomijajac ze cokolwiek wezme to sa spore szanse ze juz nie zobacze jak ostatnio bagaz w Levelu, ktory wyparowal z lotniska - pod tym wzgledem mqm wyjatkowego pecha).
 PM off  

#130 PostWysłany: 31 Paź 2018 06:22 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Anonymous napisał(a):
A relacji nie pisze bo nie mam weny a nawet jakbym mial to bylyby nieciekawe :P Zdjecia slabej jakosci (profesjonalne kamery by mi ciagle kradli jak bym nosil, pomijajac ze cokolwiek wezme to sa spore szanse ze juz nie zobacze jak ostatnio bagaz w Levelu, ktory wyparowal z lotniska - pod tym wzgledem mqm wyjatkowego pecha).

@stjuard napisz prosze relacje, ja jestem b. ciekawy i z checia przeczytam, zdjecia to sprawa drugorzedna, mozesz napisac relacje bez zdjec. :D
Sam nie jestem zwollennikiem publikowania prywatnych zdjec w internecie.

Btw znam ludzi bogatych, naprawde bogatych, mogliby pojechac w najbardziej odlegle i niedostepne miejsca na tej planecie, a na moje pytanie odpowiedzieli, ze sa jeszcze inne priorytety. 8-)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 31 Paź 2018 10:51 

a to akurat mnie nie dziwi, ja znam takze osoby które ciezko wyciagnac do sasiedniej miejscowosci. Do innego kraju w ogole nie ma szans. No chyba ze na jakis koncert waznej dla nich gwiazdy.
"Bo im tu dobrze" :P

Szanuje twoje zdanie ale jednak dla jednej osoby relacji pisac nie bede ;) Jak zbierze sie pokazniejsze grono osob to przemysle :P Szczegolnie ze na miejsca, ktorych nie potrafie zwiedzac "normalnie" przybieram dosc specyficzny sposob zwiedzania, a tak bylo z Norwegia.
 PM off  

#132 PostWysłany: 31 Paź 2018 11:20 

niebieski
@stjuard, teraz to mnie też zaciekawiłeś. Napisz, proszę :) To może być czytane :) ...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#133 PostWysłany: 31 Paź 2018 11:29 

Zbanowany
niebieski
stjuard pisz ...stjuard pisz( Forest run...run) :lol: :lol: :lol:
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 31 Paź 2018 12:55 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
mam już okładkę
Image

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#135 PostWysłany: 31 Paź 2018 13:24 

:mrgreen: :mrgreen: sorry, ja sie zawsze zabezpieczam :mrgreen:
 PM off  

#136 PostWysłany: 31 Paź 2018 15:06 
Awatar użytkownika

Loty: 464
Kilometry: 528 356
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Anonymous napisał(a):
pbak napisał(a):
I tak Was podziwiam :-) zbierac paragony czy pamietac ile zaplacilo sie za kawe, prom czy parking to zdecydowanie nie dla mnie.

Wliczanie jedzenia nie ma sensu, bo gdyby się ten czas spędzało w Polsce, to też by się jadało i to nie tylko w domu.

Może ma to zastosowanie w krajach tańszych niż Polska, ale ja jedzenie zawsze do wydatków wliczam, bo prawie zawsze jest to sporo więcej niż moje zwykłe wydatki w domu. Obiad za 30 euro na wakacjach nie wydaje się przesadnie drogi, ale już 140 zł w Polsce na codzień to rzadko kto wydaje. Tak samo np. coperto we Włoszech, czy woda mineralna za 2 euro w centrum miasta, a jak na złość w wielu krajach nie ma w centrach miast Żabek. ;)

Odliczam potem w głowie mniej więcej kwotę jaką spodziewałbym się wydać zostając w domu.
3 ludzi lubi ten post.

#137 PostWysłany: 31 Paź 2018 17:00 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Djorkaeff napisał(a):
Odliczam potem w głowie mniej więcej kwotę jaką spodziewałbym się wydać zostając w domu.

A gdy Forumowicze zabieraja ze soba prowiant, typu kabanosy, konserwy (nie raz pytaja na forum) oraz zakup odpowiedniego sprzetu, skarpetek termicznych etc., czy tez nalezy doliczyc do kosztow podrozy? :D

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 31 Paź 2018 18:16 
Awatar użytkownika

Loty: 464
Kilometry: 528 356
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
W moich wyliczeniach tego nie ma, ale pewnie gdybym jechał na kilka dni pod namiot i byłoby to moje główne wyżywienie, to bym wliczył. Sprzętu kupionego przed wyjazdem z myślą o wielokrotnym uzytkowaniu nie wliczam, ale już np. rzecz kupioną dla dziecka w Norwegii, kosztującą 9 razy więcej niż w Polsce, wliczyłem. Dzięki takiej kalkulacji mam wyraźny dowód, że podróż z dzieckiem to zupełnie inna półka cenowa. ;)
vivere lubi ten post.

#139 PostWysłany: 31 Paź 2018 18:29 

Djorkaeff napisał(a):
Może ma to zastosowanie w krajach tańszych niż Polska, [...]

Rzadko podróżuję do droższych.
Jeśli już zdarza mi się być w państwie droższym niż Polska, to z okazji tzw. sportowych podróży (np. eliminacje do ME lub MŚ w piłce nożnej). Jest to typ wyjazdu, który do statystyk nie wniesie żadnej wartości dodanej.
 PM off
Astarloa12 lubi ten post.

#140 PostWysłany: 31 Paź 2018 18:32 

Czyli co? Tylko Sudan, Wegry, Ukraina i Mongolia? :mrgreen:

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 31 Paź 2018 18:33, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 226 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości