Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 226 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 30 Paź 2018 16:29 
Awatar użytkownika

niebieski
@smatekk szacun!
@pbak mnie się to przydaje w odpowiedzi na pytania "ile muszę zarobić?" oraz "ile będzie mnie to co najmniej kosztowało?".
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#102 PostWysłany: 30 Paź 2018 16:32 
Awatar użytkownika

Loty: 236
Kilometry: 440 042
Krajów: 62 / 29.0%
niebieski
@stjuard nie chodzi o sam Londyn, ale porównanie wyjazdów pod kątem ogólnej sumy przebytych km (samoloty, samochód, busy itd). co ciekawe są to porównywalne wartości (nie licząc wypadów do Norwegii, ale tam niskie ceny lotów obniżają statystyki :)
@pbak najgorzej ze spisywaniem wydatków na bieżąco podczas podróży. Sama tabelka z podsumowaniem wydatków z wyjazdu, to kwestia 30-60 minut, a różne statystyki to już moment i przyjemność, o ile się lubi i na co dzień pracuje z Excelem. Dużo więcej czasu zajmuje wybór i obróbka zdjęć :)
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 30 Paź 2018 16:50 

no ale wlasnje dlatgo ze to sa porownywapne wartosci, nie do konca widze potrzebe ich uwzgledniania w osobnej tabeli... Ale oczywiscie nikt nie broni, tylko zauwazam fakt :)
@pbak o ile mam wszystkie paragony/wejsciowki/bilety z ostatniej polowy dnia to siadam nad rzeka/na wzgorzu/... na 5 minut i pospisuje wszystko rach ciach a paragony wyrzuce.
Gorzej jak brakuje wiecej niz 1-2 rzeczy :P
 PM off  

#104 PostWysłany: 30 Paź 2018 17:02 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Takie tabelki i podliczania wszystkich wydatkow to fajne zajecie, lepiej i pozyteczniej niz spedzic w barach. :D
Nawet bym nie wpadl na taki pomysl. ;)
Pozdr.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
grzegorz84 lubi ten post.

#105 PostWysłany: 30 Paź 2018 17:07 
Awatar użytkownika

Loty: 457
Kilometry: 788 091
Krajów: 57 / 26.6%
niebieski
Ja jednak wolę bar :)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#106 PostWysłany: 30 Paź 2018 17:14 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@maginiak dziewczyny raczej nie powinny liczyc kosztow tylko generowac. :D

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 30 Paź 2018 17:15 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Wchodzi @maginiak do baru i pyta drżącym głosem?
- panie barman, czy ja tu wczoraj byłam?
- no była pani.
- a czy ja przepiłam 1000 EURO?
- no przepiła pani
- o rany, jak dobrze, bo już się bałam, że zgubiłam :D

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#108 PostWysłany: 30 Paź 2018 17:28 
Awatar użytkownika

niebieski
@cccc
Jako urodzona hedonistka z rozkoszą hołduję tej zasadzie, choć w 99% wydaję tylko to co sama zarobiłam ;) Powiem więcej, uwielbiam się dzielić :)

@eskie
Miło że mnie ostatecznie przerobiłeś z mężczyzny na kobietę :) Tak, jestem kobietą, która lubi bar!
Ale aż tak na bogato się jeszcze nie zabawiłam, cóż, wszystko przede mną :)
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 30 Paź 2018 17:31 

niebieski
I tak Was podziwiam :-) zbierac paragony czy pamietac ile zaplacilo sie za kawe, prom czy parking to zdecydowanie nie dla mnie. Mi starczy regula, zeby nie wydawac w miesiacu na podroze wiecej, niz sie zarobilo, po odliczeniu kosztow stalych typu mieszkanie, a to widze po saldzie na koncie i wyciagu z karty. A czy wydalem 200 czy 300 eur to juz mniej istotne.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 30 Paź 2018 17:39 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
maginiak napisał(a):
Powiem więcej, uwielbiam się dzielić :)

Nie bardzo zrozumialem w jaki sposob, ale nie wypada pytac dziewczyny...

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#111 PostWysłany: 30 Paź 2018 17:52 
Awatar użytkownika

Loty: 577
Kilometry: 1 105 495
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
Ja też wszystko podliczam w excelu. Wiem wtedy z dużą dokładnością ile będą mnie kosztowały 2 tygodnie w Azji Południowo-Wschodniej, a ile weekend na greckiej wyspie. Poza tym prowadzę tak (znaczy w excelu) cały domowy budżet, co pozwala lepiej zarządzać własnymi finansami. Nie uwierzylibyście ile w ujęciu rocznym kasy wycieka na bzdety...

#112 PostWysłany: 30 Paź 2018 18:00 

pbak napisał(a):
I tak Was podziwiam :-) zbierac paragony czy pamietac ile zaplacilo sie za kawe, prom czy parking to zdecydowanie nie dla mnie. Mi starczy regula, zeby nie wydawac w miesiacu na podroze wiecej, niz sie zarobilo, po odliczeniu kosztow stalych typu mieszkanie, a to widze po saldzie na koncie i wyciagu z karty. A czy wydalem 200 czy 300 eur to juz mniej istotne.

Legenda glosi ze zaczalem zbierac paragony, bo jak slusznie zauwazylem, co chwile gdzies ktos próbuje mnie oszukac. A to promocja sie nie nabije, a to pani doliczy najdrozsza mozliwa torbe (bo przeciez jak to tak w rekach dzwigac pan bedz... a pan masz plecak? Aaaa), a to kod kreskowy wbijamy recznie i 299 zamieniny na 599, a to cos zeskanujemy dwukrotnie... dlugo by wymieniac, szczegolnie lubie sie wyklocac o wszelkiego rodzaju rabaty formy naklejkowej, prawie zawsze i wszedzie jest z tym jakis problem (przeceny nikt nie zauwaza jak widac ze turysta, rabatow -x € naklejanych w niektorych krajach jako rabat od producenta [cos jak polskie wyproboj za darmo] nie mozna samemu zazwyczaj skanowac tylko pani kasjerka musi nabic - zazwyczaj udaja ze nie wiedza o co chodzi jak sie zagada po angielsku, ew. nie rozumieja przy czym problem nie lezy po mojej stornie :P ) Ostatnio nawet w hiszpanskim Carrefourze Senorita Kasjerka odmowila wydania kartonowej karty (bezplatnej), ale wziac stara wziela i nie oddala :P
Coz, wzialem sobie sam i natychmiast dostalem e-bon -20% wartosci starych na kolejne zakupy :P A kasjerki pewnie dla siebie zbieraja bo e-bony nie sa spersonalizowane. W koncu dodatkowa kasa idzie, a turysta napewno szumu nie narobi.o, a jeszcze teraz sobie przypomnialem ze w tym samym Carrefourze ser ktory mial cene 2,20€ kosztowal na paragonie 3,90€ To jednak zauwazylem juz w autokarze w dalszej podrozy :cry:

Tak ze 100€ rocznie by sie uzbieralo z tych bledow. A z wloskich copert by bylo jeszcze wiecej... (dlatego unikam wiekszosci wloskich restauracji, wole kawiarnie i bary).
 PM off
Sudoku lubi ten post.

#113 PostWysłany: 30 Paź 2018 18:50 
Awatar użytkownika

niebieski
cccc napisał(a):
maginiak napisał(a):
Powiem więcej, uwielbiam się dzielić :)

Nie bardzo zrozumialem w jaki sposob, ale nie wypada pytac dziewczyny...

Lepiej zapytać niż zabłądzić, miałam na myśli po prostu chleb i wino :)
Aż boję się myśleć co Ty miałeś na myśli
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 30 Paź 2018 19:04 

pbak napisał(a):
I tak Was podziwiam :-) zbierac paragony czy pamietac ile zaplacilo sie za kawe, prom czy parking to zdecydowanie nie dla mnie.

Wliczanie jedzenia nie ma sensu, bo gdyby się ten czas spędzało w Polsce, to też by się jadało i to nie tylko w domu. Ja po prostu na bieżąco notuję koszty w notatkach w telefonie, a jak wracam to przenoszę do excela. Reszta dzieje się sama, bo porobiłem sobie szablon tabelek.
 PM off  

#115 PostWysłany: 30 Paź 2018 19:09 
Awatar użytkownika

Loty: 781
Kilometry: 1 156 127
Krajów: 84 / 39.3%
HON fly4free
@Don_Bartoss - zawsze mówię, że kiedy jadę na Ukrainę to oszczędzam. I w zasadzie to zastanów się nad wliczaniem różnicy w cenie jedzenia między domem a miejscem podróży - w takim Uzbekistanie czy Iranie będziesz miał wartość ujemną ;)
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 30 Paź 2018 19:14 

@pabien, niekoniecznie bo za granicą więcej jem, by więcej potraw spróbować :)
Choć Uzbekistan jest akurat wyjątkiem: najlepszą kuchnię uzbecką jadłem poza Uzbekistanem. Makaron ze smażonym mięsem i chlebem jednak nie przypadł mi do gustu.
 PM off  

#117 PostWysłany: 30 Paź 2018 19:24 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Ja bym po prostu podliczyla wydatki na kartach kredytowych i debetowej, ktora wyplacam gotowke. Nie bawilabym sie w zbieranie paragonow. Czasami zapisuje jakies ceny na telefonie, zeby podzielic sie na forum w odpowiednich dzialach.

Zwykle uzywalam jednej karty kredytowej do wszystkich wydatkow na wyjezdzie, ale teraz mam dwie bez prowizji i rezerwowalam duzo hoteli placac trzecia, zeby osiagnac pulap wydatkow do extra punktow SPG. Do tego loty rezerwowane wczesniej ida zwykle na karte Hiltona. Czyli 4 karty kredytowe + debetowka do sprawdzenia z wyjazdu, ktory jest w toku.
07_Zgłoś.Się lubi ten post.

#118 PostWysłany: 30 Paź 2018 19:35 

i tak i nie bo takie podsumowanie niczemu nie sluzy. Nie wiesz na co ile wydalas, o ile mowa o platnosci gotowka. Mozesz sie tylko dowiedziec ze ktos pobral 100we z twojego rachunku z referencja np. "Supermercato" ale nie wiesz nawet czy slusznie.
 PM off  

#119 PostWysłany: 30 Paź 2018 20:26 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 13 322
Krajów: 7 / 3.3%
Myślę, że najlepszą odpowiedzią Ile rocznie wydajesz na podróże jest odpowiedź "Tyle ile chcę i mogę".
Jak widać w wielu tematach, jeden na mocno budżetowych wyjazdach i tak uzbiera kwotę kilku tysięcy, gdzie ktoś wyda tyle i więcej przy jednorazowym wypadzie.

Sam niestety jestem w tej grupie mniej zamożnej bo wydatek 20tyś na podróże to byłaby większa część zarobków w ciągu roku. Jednak myślę, że ciekawych miejsc na świecie mnóstwo, że i tak nie starczy życia i pieniędzy by to wszystko zobaczyć.
Jak pokazują relację z Naszego forum za 100zł można tydzien w Norwegii pomieszkać i być szczęśliwym ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#120 PostWysłany: 30 Paź 2018 20:46 

pól tygodnia (trzy dni, dwie noce) nawet za 9zl. A kiedys bywalo jeszcze taniej :mrgreen: DFDS
trzeb tylko konserwy z domu, a najlepiej to z degustacji zabrac
 PM off
BrunoJ lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 226 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości